d792d796d7a8 d7aad7a4d795d796 d7a7d795d7a7d795d7a1 - כדורי גזר מצופים בקוקוס

כדורי גזר מצופים בקוקוס

d79ed79ed7aad7a7 d792d796d7a8 d7aad7a4d795d796 d7a7d795d7a7d795d7a1 1 - כדורי גזר מצופים בקוקוס

את הממתק הזה ביקשה שרה מהאתר
מיכל קראה ושלחה לי את המתכון שמכינה אתי גיסתה.
אני שמחה על שיתוף הפעולה שיש באתר שלי. יישר כח והמשך טעים לכולנו.

הכנתי כמות קטנה כדי להביא לכם טעימות מהכדורים הטעימים האלה.

"ציטוט מאת מיכל"
לבקשתה של שרה אני רושמת את המתכון של כדורי גזר ותפוזים.
את המתכון קבלתי לפני שנים רבות מגיסתי המקסימה, אתי, שהיא בשלנית מעולה.
המתכון קוצר תשואות רבות. שיהיה בתאבון.

המצרכים:
קילו גזר מקולף
2 תפוזים שלמים
4 כוסות סוכר
מיץ מ-2 לימונים
אופן ההכנה:
לגרד את הגזר. לגרד את התפוזים בשלמותם (כולל הקליפה)
להעביר לסיר את הגזר המגורד, התפוזים המגורדים, הסוכר ומיץ הלימון.
לבשל על אש בינונית עד שהסוכר נמס. להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל עד שהגזר
נעשה שקוף.
לקרר. ליצור כדורים בגודל הרצוי ולגלגל אותם בקוקוס.
להניח בעטרות נייר.
לא חייבים לגלגל הכל , אפשר לשמור את העיסה המבושלת זמן רב במקרר בתוך
קופסא סגורה היטב ולגלגל את הכדורים לפי הכמות הדרושה בכל פעם"

אני פירגה כתשתי את התפוזים ב ש ל מ ו ת ם במג'ימיקס ואת הגזר גיררתי על המגררת (של המג'ימיקס)
משך הבישול לקח לי בערך שעתיים על הלהבה הכי קטנה. מדי פעם בחשתי את העיסה. מבשלים עד שהעיסה מתייבשת ואין נוזלים והפירות הופכים לשקופים.

"טיפים" אישיים שלי לשידרוג
1. להטביע בכדורים אגוז לוז/שקד שלם
2. להוסיף טיפה קינמון ואפשר להוסיף קצת קוקוס גם לעיסה.
תהנו

34 תגובות על “כדורי גזר מצופים בקוקוס

  1. פירגה בוקר טוב וקסום(וגשום).. אני מניחה שהמדובר באגוז לוז בתוספת. כמו כן , האם את חושבת שניתן להשתמש בממתיק מלאכותי במקום הסוכר?

    • הי יוכי
      בקר טוב

      האגוזים זה שידרוג אישי ולא חובה.לוז או שקד.

      לא נראה לי שאפשר ומותר לבשל שעתיים תחליפי סוכר. smile

    • פירגה ערב טוב!

      את פשוט מדהימה ברעיונות שלך
      אבל בשביל מה לקחת סלט גזר ולהוציא ממנו את כל הויטמינים בבישול

      מה הרעיון לעשות מזה כדורים אפשר בסלט להוסיף את הקוקוס
      וכל יתר החומרים כמו אגוזים למינהם

      • הי חנה smile
        זה פשוט מאד, כי אני לא מקובעת על כלום.
        אפשר כך ואפשר כך ;)
        ערב טוב והכל באהבה smile

      • את יכולה גם למלא במילוי זה כרוכית
        בשידרוגים שונים כל אחד ויד הדימון לדוג' למרוח על הכרוכית ממרח תמרים

        או טחינה ולאחר מכן לשים את עיסת הגזר. :lol:

  2. בוקר טוב. תודה לך פירגה, ולך מיכל, על המאמץ ופרסום ממתק הגזר.
    עד כמה שאני זוכרת הוא מאוד טעים. ואני בעבר הייתי מקפיאה את העיסה, ומגלגלת בקוקוס בשעת הצורך.
    תודה על שיתוף הפעולה, ויום טוב

    • שרה עכשיו אני יכולה להעיד שזה טעים.
      גם אני שומרת בפריזר.חלק ככדורים וחלק כריבה. יוצאת כמות א ד י ר ה.
      באהבה ויום נפלא ומתוק לכולם smile

  3. איזה יופי, אני מתה על גזר :P
    תמיד כשאני ובעלי יוצאים להסתובב בשווקים אני מזמינה לשתות בדוכן השתייה מיץ גזר טעים ועסיסי
    ואפילו גזר לנינוש זה טעים.
    רעיון מעולה שיונסה בהחלט.

    תודה פירגה המקסימה!

    רחלי.ג. :lol:

    • יעלה חמודה זה ריבההההההההההההההההההה. אז כן.

      בד"כ מכינים ריבה קילו פרי+קילו סוכר.

      ילדים אוהבים ריבה? ;)

  4. היי! בוקר טוב לך יקירה!
    אחלה מתכון למשלוח מנות ולאילו שחוגגים את המימונה.
    נאמץ בהקדם!! יום מקסים לך…אוהבת לפתוח את הבוקר עם מתכון שכזה!!

  5. הי, איזה תערובת טעימה!!!! אבל בישלתי אותה מעל שעתיים וחצי (בהתחלה מכוסה חלקית ואח"כ בלי מכסה) ועדיין נשארו נוזלים והתערובת קצת דלילה, אני מחכה שהעיסה תתקרר לראות אם היא תתקשה.
    אולי צריך לבשל עוד?
    בכל מקרה יצאו מזה מטעמים :P

    • רעות,אני מניחה שאחרי קירור זה יסתדר ותוכלי להכין כדורים.
      אפשר לשמור בפריזר. כן,היה צריך לבשל עוד.
      תהנו smile

  6. היי אני מאוד רוצה להכין את זה!
    אני רוצה לעשות רבע מהכמות אז צריך להיות:
    חצי תפוז, כוס סוכר, מיץ מחצי לימון..
    וכמה גזרים (כמה יחידות וגודל)?

    וגזר מגורד דק או עבה?

    אשמח אם תעני לי תודה laugh

להגיב על שרה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *