d798d797d799d7a0d794 d7a9d799d791d795d79cd7aa d7a9d795d7a2d79c - עוגיות טחינה ושיבולת שועל

עוגיות טחינה ושיבולת שועל

d798d797d799d7a0d794 d7a9d799d791d795d79cd7aa d7a9d795d7a2d79c - עוגיות טחינה ושיבולת שועל
עוגיות טחינה ושיבולת שועל
מדי פעם אני רואה בפורומי האוכל השונים ששואלים על עוגיות משולבות
שיבולת שועל וטחינה .
כיוון שיש באוסף שלי מגוון עוגיות טחינה והתחזית של השילוב נראתה מבטיחה
הכנתי ללא היסוס והתוצאה מעולה.
תהנו
המצרכים בקערה:
כוס שיבולת שועל אינסטנט לבישול מהיר
1/2 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח רגיל
3/4 שקית אבקת אפיה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס טחינה גולמית
ביצה שלמה
2 כפות ממרח תמרים או סילאן
3/4 כוס אגוזים קצוצים
2 כפות שומשום
1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים קצוצים
טעם לבחירה: כפית קינמון תמצית שקדים או כף ליקר שקדים
הבצק דביק מאד ולכן מכינים את הכדורים עם ידיים לחות . במידה והבצק לא יוצא דביק,ניתן להוסיף עוד טחינה או ממרח תמרים או סתם מים.
להכין -23 כדורים ולהניח על ניר אפיה
מחממים תנור מראש 175 ואופים כ- 20 דקות עד לצבע חום בהיר. לא לאפות יותר מדי שלא יתקשו.
משאירים את העוגיות בתבנית לצינון
העוגיות מאד רכות ואחרי קירור מוחלט הן מתקשות.

"טיפ"
1. אפשר להכין בתבניות מאפינס -שמים בכל מאפינס כדור בצק.
חשוב לצנן היטב את העוגיות לפני ששולפים מהתבניות אחרת יתפוררו
תהנו

58 תגובות על “עוגיות טחינה ושיבולת שועל

  1. היי,
    אפיתי אתמול את העוגיות והכנסתי שוקולד צ'יפס במקום הפירות היבשים, כי זה לילדים…(לא רק) ויצא פשוט נהדר. אני מרגישה שהילדים אוכלים עוגיות בריאות והם נהנים מהשוקולד, ואוכלים גם עוגיה…
    תודה רבה :lol:

  2. פירגה יקרה, הכנתי עכשיו את הבצק, רק שזה לא בצק זה ממש פרורים
    להוסיף מים ? משהו אחר?

    • אסנת,כלל תמיד.כשהבצק פירורי להוסיף כמה טיפות מים תוך כדי לישה.
      הבצק אמור להיות דביק ומכינים את העוגיות בעזרת ידיים לחות.
      בהצלחה
      smile

    • אסנת בקר טוב חמודה
      העוגיות האלה מדהימות כמו שכתבת בהתלהבות. יש תקופות שאני מכינה אותן קבוע.אנחנו מאד אוהבים אותם.
      יופי.תודה רבה smile

  3. עוגיות מ ע ו ל ו ת !
    הוספתי מעט חלב לבצק כי היה פירורי מידי . יצא מאוד טעים.
    תודה פירגה. :lol:

  4. הכנתי אתמול בבוקר ולא נעים להגיד אבל הרגע אכלתי את האחרונה. גם בעלי אהב וגם הילדים.
    הוספתי שתי כפות קוקוס ושמתי פחות אגוזים (בגלל הילדים).
    תודה על עוד מתכון נהדר!! :lol:

    • הכי טוב קמח 70% מלא. ניתן להשיג בחנויות ניצת הדובדבן, על המשקל, טבע נט ובטח גם בחנויות טבע נוספות. הקמח עדין ונותן תוצאה כמו קמח לבן, אבל עם כל הערכים הטובים של הקמח המלא. קמח מלא + קמח לבן זה ממש חבל, כי סתם פוגעים באיכויות של המלא עם הלבן. ממליצה בחום על הקמח הזה, שאיתו אני אופה ה-כ-ל ויוצא מעולה! פירגה – אני באמת ממליצה לך לנסות את הקמח הזה ולראות כמה הוא נוח וטוב לעבודה. בטוחה שלא תתחרטי. מניסיון.

  5. פירגה יקרה,
    תודה רבה על עוד מתכון נהדר! smile
    יצא פשוט מצויין וגם בריא, אז מה עוד אפשר לבקש? :P
    בייחוד שמחתי שהמתכון לא מכיל קוקוס, שבעלי מנוע מלאכול.
    המתכון יאומץ בחום רב.

  6. הי לך וחג שמח,
    מבחינתי זה בטח לא הזמן להכין את העוגיות הללו בגלל הפסח אך להנאתי אני משוטטת לי באתר וכבר מתכננת לאפות עוגיות טעימות לאחר החג…
    חשוב לי מאד צורתן של עוגיות ואני רואה שאפית בתבנית מאפינס עם נייר קישוט, באיזה גודל הנייר, 1.5 או שתיים… תודה :P

    • אורנה יקרה
      אני תמיד אופה בתבניות סיליקון ואז אין בעיה. העוגיות תמיד מושלמות.(לא בניר)
      בהצלחה וחג שמח smile

  7. תודה פירגה!
    אני עכשו הולכת לעשות את מאפינס השוקולד לפסח…
    מבטיחה לעדכן בתוצאה…

  8. אין בעיה, חדשה באתר זה… ולומדת מלא…
    לגבי העוגיות הנ״ל את משתמשת בתבניות סיליקון בודדות ? ובאיזה גודל?

    • אני אשמח לתת לך תשובה משלי,
      את יכולה סילקיון של 6 ו12 שקעים.
      מקווה שעזרתי לך
      חג שמח אורנה laugh

  9. היי פירגה
    העוגיות יצאו מעולות ! איך שומרים אותם (מקרר?) וכמה זמן הן נשמרות ?

    • שרון שמרי איפה שאת רוצה.אני מעדיפה בקופסה סגורה במזווה.
      תודה רבה לך.תהנו מהעוגיות הנהדרות.

  10. פירגה עשיתי ביום שישי ,רציתי רק לומר לך שיצאו מ ע ו ל ו ת. החלפתי האגוזים בשוקולד… :lol:

  11. מעולות!
    גיליתי את המתכון לפני חודש, ומאז אני מכינה כמות כפולה כל יום שישי, לבקשת בני משפחתי.
    ממש מצוינות, ומופחתות יסורי מצפון….

    • מירה,שמחתי לעזור ושיהיה גם על שולחנכם טעים.
      תודה ששיתפת ושבת שלום

  12. פירגה היקרה!

    עוגיות מדהימות!!!!!! תענוג בכל ביס וגם כ"כ הרבה מרכיבים איכותיים.
    עכשיו מכינה פעם שנייה (בשבוע האחרון).

    תודה!
    אודליה

  13. שלום.
    יצא טוב גם בלי האגוזים(לא רוצה לשים בגלל הילדה)
    בלי הפרות יבשים
    ובלי הקינמון(לא אוהבים)
    תודות laugh

  14. שלום פירגה,
    הכנתי הערב את העוגיות הללו. החלפתי את הקמח הלבן בקמח סויה כדי להעשיר את כמות החלבון וחצי מכמות הסוכר החלפתי בספלנדה. ויתרתי גם על הצימוקים ויצא מעולה! קשה להפסיק "לטעום". תודה!

    • אירית,בקר אור
      תודה רבה לך על השיתוף
      כמובן גם על השידרוגים שכתבת ושיצא טעים.
      לבריאות smile

  15. בוקר טוב פירגה!
    חזרתי לשתף אותך……

    הכנתי אתמול את העוגיות, והן ממש ממש ממש טעימות!
    בריאות,קלות להכנה וממש קשה להפסיק לאכול אותן.

    מה שאהבתי שהתוצאה שלי נראית כמו שלך בתמונה, כך שזה אומר שעשיתי הכל נכון…smile

    תודה לך פירגה היקרה!

  16. אחלה עוגיות! משום מה התנור שלי ממש חזק אז יצאו לי קצת שרופות על 20 דק. בפעם הבאה אעשה 15 דק'.

    מישהו יודע כמה קלוריות זה עוגיה? או שעדיף לא לדעת? smile

    laugh

  17. הכנתי היום את העוגיות, הכפלתי את המצרכים וויתרתי על הפירות היבשים והם יצאו מדהימות, תודה.

  18. פירגה שלום!
    הכנתי את העוגיות יצאו נהדר. במקום אגוזים הוספתי 4 כפות קוקוס ו-4 כפות שומשום וקמח מלא בלבד . הוספתי מים לפי הצורך כדי שיצאו רכות וגרדתי שוקולד לבישול .
    עוגיות בריאות וטעימות . תודה לך על המתכון :lol:

    • ערב טוב כוכבה
      את יכולה לשחק עם המלית באופן שבא לך ולשים את הטעמים שלך.

      העוגיות נפלאות,תהנו smile

  19. פירגה העוגיות יצאו מהממות גם בטעם וגם בצורה. הכמויות כה מדוייקות שאין אפשרות לטעות. אגב, כך זה בכל המתכונים שלך. אין עלייך :lol: :lol: יום מעולה שיהיה לך

להגיב על ענבל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *