d792d791d799d7a0d794 d79bd795d7a1 d794d7a4d7aad7a2d795d7aa 1 800x600 - עוגת הפתעות על בסיס מים

עוגת הפתעות על בסיס מים

d792d791d799d7a0d794 d79bd795d7a1 d794d7a4d7aad7a2d795d7aa 1 800x600 1 - עוגת הפתעות על בסיס מיםעוגת הפתעות על בסיס מים . אושר ועושר של עוגה.

לעוגה ניחוח פירותי לימוני נפלא שמתמזג בשלל הפתעות עם כל ביס.

מצרכים:
תבנית עגולה משומנת 24 או 2 תבניות אינגליש קייק – למלא רק חצי תבנית מהעיסה.
3 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
שקית אינסטנט פודינג וניל עם פיצפוצי שוקולד
כוס מים פושרים
כפית קליפת לימון מגוררת
2 כוסות קמח ת ו פ ח
כוס מלאה ב"הפתעות" כמו: קיצוצי תמרים,אגוזים שבורים גס,שוקולדצ'יפס ,צימוקים.

אופן הכנה:
1. את ההפתעות מערבבים עם כף קמח
2. את החלבונים מקציפים במיקסר עם הסוכר
3. את יתר המצרכים כולל החלמונים מערבבים בקערה
4. משדכים את כל המצרכים ביחד בתנועות קיפול כדי להימנע מלשבור את הקצף.
העיסה יוצאת דביקה וסמיכה.
לאפות בחום 175 כ-35 דקות
לבדוק בשיטת הסכין ואם לא מוכן,לכסות ברפיון בניר כסף ולאפות עד שמוכן
לשמור במקרר אבל לאכול בטמפרטורת החדר.
תהנו

92 תגובות על “עוגת הפתעות על בסיס מים

  1. פירגה בוקר טוב :lol: :lol: ,

    ראשית הרשי לי לציין לשבח את הפשטות, הקלות והשימוש במצרכים קיימים ולא יקרים שנותנים עוגות מעולות, דבר שקל לכל אחד שאינו מומחה באפייה, חבל על הזמן.

    האם לא צריך להקציף את הפודינג לבד לפני הערבוב עם שאר המצרכים? או שצריך להקציפו עם המים ורק אח"כ לשדך עם החלבונים??

    תודה על התגובה, יום מקסים smile smile

  2. פירגה צהריים טובים,

    אני חדשה באתר שלך, נכנסתי במקרה דרך קישור כלשהו ואני מוכרחה להגיד לך שאני לא מפסיקה לגלוש באתר ולהדפיס את המתכונים ה"משגעים" שלך.

    בעלי ממש מתלהב ואני מפחדת שלא נשמין כולנו.
    המדכונים שנוסו עד כה: מרק עגבניות עם גריסים, עוף ממולא בבורגול,אורז וירקות, עוגת שוקולוד עם קוקוס, פיצה מאשל, פשטידת בצל ומרק אפונה וגזר.

    החברים שלי לעבודה גם שותפים למתכונים הנפלאים שלך.
    יישר כח גדול!!!!!! :lol:

    • ברוכה הבאה רחלי
      אני מקווה שתמשיכי להכין ולהפתיע את המשפחה.
      בעצם, שתינו נמשיך להכין ולמלא את האתר במתכונים וחוויות.
      תודה והמשך פעיל ומהנה.

  3. שלום פירגה יקרה,

    רציתי לשאול אם כוס ההפתעות מאותו סוג, או שעירבבת כמה סוגי הפתעה.

    בתודה מראש

  4. שלום פירגה,
    נראית אחלה אופציה לעוגה כיון שהיא ממצרכים זמינים וזולים. אוהבים כאלה…
    לא הבנתי מה זה פודינג וניל עם פצפוצים"? יש לי פודינג וניל של אוסם- הכוונה לזה?

  5. האם ניתן להפחית את כמות השמן או שאולי יש תחליף לשמן? (לדוגמא, אני יודעת שיש מתכונים שבהם ניתן להחליף רסק תפוחי עץ במקום שמן…)
    תודה!

  6. פירגה עגה נהדרת!
    לדעת יאת קצת …נוקשה עם נשים כאן שמציעות הצעות אחרות:הרי ידוע שרסק עץ תפוחים הוא תחליף לסוכרתיים (שמן מי שלא יודע ושאר שומנים הם סכנה גדולה לסוכרתיים, הם מתיישבים בגוף והופכים לחומרים מסוכנים ).
    זהו, אני אופה את העוגה בעוד שעה קלה. היא נהדרת. :lol:

    • לי אין תגובה לגבי תחליף כזה. צר לי. בעיקר לא מתעסקת עם סוכרתיים שכל תחליף וכל מוצר עלול לגרום להם סכנת חיים.
      אני לא אקח אחריות כזו. סליחה.
      אני לא יכולה בשום אופן לתת תחליף למשהו שלא הכנתי בלי לדעת ולהכיר את התוצאה מראש.
      כל מי שמכיר את התחליף מוזמן להכין ולשתף אותנו.
      כאמור,לא אוכל להכניס זאת למתכון וזה יישאר בגדר ההמלצה בתגובות בלבד. יישאר לשיקולכם.
      תודה.
      יום טעים לכולם

    • בת אדר,זכותך לפנות לאתרי דיאטה.
      האתר שלי ל א אתר דיאטה. צר לי. גם כתבתי על כך כבר מספר פעמים
      יש המון אתרי דיאטה באינטרנט,פשוט תעברו אליהם.
      תודה והמשך טעים אצלי באתר.

      • פרגה, קודם כל תודה שאת מגיבה לכל אחד ואחד, ואל תחשבי לרגע שאני לא מתפעלת מהמתכונים האחרים, בעיקרון אני טיפוס של מלוח, האחרים בבית אוהבים מאוד מתוק. שבת שלום ובהערכה רבה מאוד!

  7. בוקר טוב,
    נפלא לראות מתכון מהיר ופשוט לקראת סו"פש. לא הבנתי את רעיון הסכין אם אפשר להסבירו.תודה

    • עליזה,בעוגות בחושות אני בודקת עם סכין ולא עם קיסם לוודא שהעוגה נאפתה היטב.

  8. פירגלה בוקר נפלא
    עוגה נפלאה לשבת לא היה לי פודינג עם פצפוצים שמתי רגיל ופצפוצים בנפרד לבנים וחומים, חמוציות, אגוזים ויצא נפלא הריח משגע
    תודה smile smile smile

    • ריקה בקר טוב
      באמת,עונג לי לקבל תגובה אחרי העשייה.
      תודה שחזרת לשתף.
      בשמחה ובאהבה ותהנו מהעוגה.

  9. שלום פירגה יקרה
    ניסיתי את המתכון שלך לרוגלך עם שמרים ושמת במקום שומן טרנס שמן ויצא מעולה
    כל הכבוד לך ולמתכונים הטובים שלך יישר כח שרה

  10. צרור ברכות לדליה,
    איך את מצליחה תמיד לפתור לי בצ'יק את ההתלבטויות איזו עוגה אני מכינה היום- את מ ד ה י מ ה!
    הולכת לאפות אותה, חיבוק ענק!!!

  11. היי פירגה המקסימה
    גם אצלי זו תיהיה עוגת השבת.
    תודה על השיתוף הטעים .

    סו"פש נ עים חמים וטעים
    smile smile smile smile smile smile

    • תודה לכל מי שמתכוון להכין.
      אנא,אחרי הטעימות,אשמח לחוות דעתכם.
      תודה ויום נפלא ומחובק

  12. פירגה החדשנית בוקר טוב!

    לזה אני קוראת עוגת המיליון דולר
    קלה עם מרכבים שמדברים בעד עצמם.
    אשתף אחרי הכנה.
    תודה ושבת שלום

  13. בס"ד
    פירגה יקרה שלום,
    נקר(א)יתי אתר שלך ושוטטתי בו וגם הכנתי בישולים ומאפים וב"ה נהניינו מאד.
    רציתי לשאול, אולי תוכלי כדי להקל את החיפוש של אנשים כמוני, לוהוסיף משהו.
    אני מחפשת למשל עוגת תפוחים לארוחה בשרית, כמובן שהיא צריכה להיות פרווה
    אני פותחת את הקישור ורואה עוגה שמוצאת חן בעיני, לוחצת ומחכה שהעמוד יפתח וזה לוקח קצת זמן,
    ואז קוראת בשקיקה את המרכיבים והופ יש שם מצרכים חלביים… איזו אכזבה…
    ושוב פותחת את העוגה הבאה שקורצת לי וחוזר חלילה.
    כמובן שיש גם עוגות תפוחים פרווה בכל המבחר שלך, אבל הכניסה לברר אם המתכון פרווה או חלבי מתישה, והמחשב
    הרי בא גם כדי לחסוך לנו זמן…
    אז חשבתי להציע לך שתי הצעות, אחת קלה יחסית והשניה יותר מורכבת.
    א. ליד כל שם של עוגה לכתוב – פרווה/חלבי/בשרי או רק בצנוע (פ) (ח) (ב) וזה יחסוך כניסה לדפים שלא שייכים.
    ב. הכי מבורך בשבילנו, אבל עבודה רבה בשבילך – לכתוב תחליפים, למשל במקום גביע שמנת רסק תפוחים.
    לא ראיתי בדף ההמרות את הסוג הזה של החלפות ואולי לא עיינתי ביסודיות.

    אני מרגישה באתר את שמחת היצירה והנתינה שלך ואת החמימות המשפחתית וזה גם מהנה
    תודה רבה לך,
    שלומית
    השב העבר

  14. אני מכינה הרבה עוגות בחושות זה פשוט הכי מהר וקל. אבל במקום המים למה לא להוסיף מיץ תפוזים.
    זה ייתן ארומה יותר טובה. במיוחד שעכשיו לא חסר תפוזים. :lol:

  15. פירגה היקרה!
    ובכן הערב אפיתי את העוגה ויצא פשוט מצוין.
    השינויים שעשיתי
    במקום כוס שמן –1/2 כוס שמן ו1/2 כוס רסק תפוחי עץ ללא סכר.
    במקום מים מיץ.

    בעז"ה כשאעשה שנית את העוגה אחליף את כל כמות השמן ברסק.
    וזמן האפיה ארך יותר מ-35 ד' כמעט שעה.
    תודה רבה

  16. בוקר טוב פירגה.
    אתמול הכנתי את העוגה וניצמדתי למתכון.
    יצאה עוגה טעימה ויפה שלחתי לשכנתי בדו ששיבחה ואמרה שתכין גם.
    אני משפחתי ושכנתי מודים לך על המתכונים והרעיונות הניפלאים שת משטפת אותנו.
    המשך נעים וטעים ניבה.

  17. שאלה
    יש לי שתי בננות מאד בשלות, האם ניתן להכניסן לעוגה או על בסיס הפתעות או שצריך בשביל זה להוריד משהו אחר מהמתכון?
    שבת שלום
    נאוה 1

  18. הי,
    ביקשת תגובה אחרי ההכנה: ובכן העוגה טעימה ויפה כמו ששיערתי. השתמשתי במיץ מנדרינות במקום
    מיים, צימוקים אגוזים ושוקולד מריר מגורר. עוגה מעולה! תודה דליה.

  19. היי פירגה, להלן העידכון שלי:
    הכנתי את העוגה לשבת עם בן ה-3 המתוק שלי.
    התחליפים:
    חצי כוס שמן וחצי כוס רסק תפוחים טבעי – במקום כוס מלאה שמן. לא מטעמי סכרת חס וחלילה, סתם כי כוס שמן נשמע לי המון.
    ובמקום כוס סוכר לבן שמתי חצי כוס לבן וחצי כוס סוכר חום.
    כמו כן נזכרתי מאוחר מדי שאין לי בבית קמח תופח, אז החלפתי בשתי כוסות קמח רגיל ושתי כפיות אבקת אפיה.
    שמתי תמרים קצוצים, פצפוצי שוקולד, אגוזי מלך, צימוקים כהים + בהירים, חמוציות.
    יצאה עוגה נימוחה וטעימה!!! smile

  20. בוקר טוב,הכנתי בששי את העוגה,הקצפתי את הבצים בשלומתן עם הסוכר כ-8 דקות בערך,במקום מים השתמשתי במיץ תפוזים
    העוגה יצאה גבוהה אוורית וטעימה מאד,קטפה המון מחמאות.תודה פירגה

  21. כרגיל פירגה העוגה נגמרה במהירות – המתכון כבר עבר לכולם במייל שרשרת
    אין כמוך….

    • יופי קרן,זה מה שאני אוהבת,שכל העולם יהנה.חהחהחהחה
      תודה רבה רבה והמשך טעים

  22. פירגה בוקר טוב!
    את "עוגת ההפתעות" שלך.אני מכירה ניסתי אותה מס' פעמים ומאוד אהבו אותה.
    נכון שמיץ תפוזים "משפר" את הטעם,אבל עם המים לא פחות טובה……
    בכל זאת אני מאוד מוכירה לך תודה על כל המתכונים…… smile smile ישר כח

    • אני ממש אוהבת את השידרוג שלי עם המים. יש לי כבר כמה עוגות כאלה.
      לדעתי המרקם יוצא מעלף. את הטעמים אפשר להוסיף עם תיבול ותוספות.
      תודה לך.

    • שתינו נמשיך להכין ולפנק .נהדר ששיתפת.
      חיבוק ותודה לשבת טעימה ונהדרת.

  23. פירגה בוקר טוב!
    הכנתי את העוגה בשבוע שעבר לשבת ויצאה סוף הדרך :lol:
    עוד רגע ממש אני אופה שוב את אותה עוגה נהדרת והפעם להורי היקרים
    שאצלם אני מתארחת עם בעלי וילדיי השבת.
    תודה לך על עוד מתכון נפלא!!!
    smile

  24. עוגה נהדרת, פשוטה וקלה להכנה, הכנתי לשבת כמו שכתוב על בסיס מים הוספתי פקאן קצוץ ושוקלדציפס לבן יצא מעולה, כל הכבוד על הרעיון, שבת שלום :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    • רוניתי יש לי כבר מגוון עוגות על בסיס מים. אולי מחר אקבץ את כולם בקטגוריה אחת. לדעתי המרקם של העוגות יוצא נפלא כשמכינים אותם על בסיס מים.
      ולראיה,
      הכושית העסיסית. הקוקוס, ועוד…..
      תודה רבה.

  25. אני מכינה את העוגה הכושית שלך על בסיס מים וגם מאפינס הפתעות, באמת המרקם שלהם נפלא, רעיון טוב לקבץ הכל לקטגוריה אחת, כל הכבוד על ההשקעה והמתכונים הנפלאים smile smile smile smile smile smile

  26. שלום פירגה!
    אני נהנת להכין מטעמים מתוך כל המתכונים שלך. יש לציין שהמתכונים ברורים, בהירים ומובנים.
    כל הכבוד לך, מידי פעם אני יושבת ומעתיקה לפני שבת מתכונים ומכינה וב"ה תמיד יוצא נהדר ובני הבית משבחים ונהנים.
    :P מידי פעם אני מדפיסה והמטרה שלי היא לאגוד , לניילן ולכרוך ב"ה את כל המתכונים .
    הערב הכנתי את עוגת "ההפתעות" על בסיס מים . בהפתעות הכנסתי חיתוכי שזיפים יבשים, ציטרונדות, צימוקים מעט שומשום ומעט שוקולד צ"יפס מריר יצאו שתי עוגות רכות פריחות ומדהימות – תודה רבה smile

    • יעל יקרה שלום,
      נקרא טעים ומזכיר לי להכין את העוגה שוב.
      תודה על הפירגון והמחמאות.
      באהבה ומועדים לשמחה.

  27. פירגה … "קול אלא'חתיראם לא'לק" מורידה כובע … מתכונים הן חבל על הזמןןןןןןןןןןןןן התחנתנתי חדש
    ותא'מת אני לומת מהמתכונים שלך בעלי אומר מה הסוד כל יום את מכינה משהו חדש וטעים !!! חחח
    אסור לגלות לו חח

    • הדא,אז לא נגלה לו.
      תודה על המחמאות,איזה כיף.
      תמשיכי לפנק אותו ואני מאחלת לכם חיים ארוכים ושמחים ביחד.
      בריאות ואהבה.

  28. פירגה היקרה
    הכנתי את העוגה לכבוד טו בשבט, פשוט אין מילים. העוגה יצאה כל כך טעימה.
    תודה רבה לך על המתכונים הנהדרים שלך.

  29. היי פירגה ,
    לאחר שהכנתי את העוגה ,הנפלאה, חזרתי לכאן , בכדי עדכן ,
    ראשית ,הכנתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק מאורכת ,
    ובעוד 5 מאפינס .(תבניות מאפינס מסיליקון .)
    דבר שני, נצמדתי למתכון במדוייק,,
    גרידת הלימון הוסיפה המון , בטעם והריח הנהדרים,
    ערבבתי תמרים ואגוזים קצוצים עם כף הקמח ,כפי שרשום במתכון, והוספתי לתערובת .
    העוגה יצאה בעלת מרקם נהדר וטעם משגע.
    בני המשפחה וזוג אורחים ,ש,,ממש הגיעו בזמן, לאחר שהעוגה היתה מוכנה.כולם טעמו ונהנו.
    וכמו שאר העוגות, שלך פירגה ,לא להאמין, כמה פשוט להכנה -וכול כך טעים.
    אימצתי לי את העוגה הזו כעוגת השבת.
    והמלצה מכול הלב ,למי שטרם הכין:
    תכינו במדוייק כפי הוראות המתכון,לא לשנות כלום !!!
    העוגה הזאת ,היא ממש יוצאת גבוהה ומרשימה ,ובעיקר טעימה וריחנית .
    תכינו גם אתם, ההנאה מובטחת, (לא ,אין לי מניות אצל פירגה, תאמינו לי).
    עוגה משובחת וכל פרוסה חגיגה.
    לסיום,
    המון תודה גדולה לך פירגה יקרה.י ישר כוח על המתכונים הנפלאים .
    תבורכי.
    שבת שלום
    דניאל.

    • הי דניאל,איזה פירוט נפלא לעוגה.
      תודה והמשך הנאה.
      שבת שלום וחיבוק מקרב ליבי.

  30. הי, פירגה,
    התמונה כבר עושה חשק לאפות ולאכול.
    האם אפשר להשתמש באינסטינג פודינג וניל, בלי הפצפוצים?
    וכמובן להוסיף אגוזים ושוקולד צ'יפס ועוד הפתעות….
    תודה מראש

  31. שלום פירגה,
    אני רוצה להכין עוגת יום הולדת בחושה גדולה לכיתה של הילד, מכירה את העוגה הכושית והיא מעולה, יש לך מתכון לעוגה לבנה בחושה גדולה, עדיף פרווה?

להגיב על פנינית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *