d7aad7a4d795d797d799d79d d7a1d799d79cd790d790d79f - עוגת תפוחים מקורמלים בניחוח קינמוני

עוגת תפוחים מקורמלים בניחוח קינמוני

d7aad7a4d795d797d799d79d d7a1d799d79cd790d790d79f - עוגת תפוחים מקורמלים בניחוח קינמוני
עוגה חלומית, אין לי מילה אחרת לתאר אותה.

המצרכים בקערה:
5 תפוחי עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קוביות די גדולות
100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים גס (50 גרם מכל אחד)
כף קינמון
3 כפות יין אדום מתוק
רבע כוס סילאן
2 ביצים שלמות
כוס סוכר אפשר לשלב סוכר חום
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח רגיל – ועוד 2 כפות.
שקית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
שקית סוכר וניל.
לערבב בכף. יוצאת עיסה מאד סמיכה ודביקה.
לשמן תבנית מספר 24 ולצקת הבלילה

לאפות בחום 175. לבדוק אחרי 35 דקות.
לבדוק בעזרת קיסם עץ ואם לא מוכן להמשיך לאפות.

נהדר לחמם מעט ולהגיש ליד כדור גלידה וניל דובדבנים.

אותה עוגה בתבנית פרח סיליקון

d7aad7a4d795d797d799d79d d7a1d799d79cd790d79fd7a4d799d7a8d792d794 - עוגת תפוחים מקורמלים בניחוח קינמוני
תהנו

45 תגובות על “עוגת תפוחים מקורמלים בניחוח קינמוני

  1. פירגה,
    שוב מחמאות על המתכון..
    לראשונה נוסה לראש השנה וקצר הצלחה,
    ועכשיו הוא בתנור שוב למסיבת פרידה של מישהו מהעבודה
    אני החלפתי את סוכר הוניל בתמצית וניל ויצא טעים.
    תודה
    שוב שניצל….

  2. ושוב קצרה העוגה מחמאות ( אפילו שהפעם קצת השתהיתי עם ההוצאה…) וחוסל. והמשפחה דורשת גם לסופ"ש הזה עוד אחת- אבל אני החלטתי להמשיך לנסות את כל מתכונייך ואני עובר לעוגת השיש ומשהו של עוף ( אם יש לי את החומרים…)..
    שנה טובה ומצויינת.

    • הי שניצל
      כיף שהעוגה מקבלת המון מחמאות.כל שידרוג מתקבל בברכה ובאהבה.תודה
      שנה מתוקה smile

  3. היי פירגה שבוע טוב מה שלומך מתוקה

    רציתי לשאול ..
    את קוביות התפוחים לא מבשלים חצי בישול או מקפיצים לפני השילוב בבצק ?

    או שפשוט מערבבים טרי ככה עם הבצק ?

    תודה מראש

  4. שבוע טוב פירגה
    נהנו מאדדדדדדדדדד מהעוגה היום בצהרים, בסיום ארוחת שבת
    היא הוגשה יחד עם כדור גלידה לימון-אננס
    עוגה כל כך קלה ומאד טעימה :lol:

    תודה רבה!

  5. איזו עוגה טעימה!!
    הכנתי אותה לערב החג וכמעט שלא נשאר ממנה כלום
    ושלא יהיו ספקות – זה לא היה הקינוח היחיד, היו גם טראפלס, גלידונית, רימון, תפוח בדבש, עוגת דבש ובבקה תפוחים ואגוזים (ושלא נדבר על כמה אוכל שהיה לפני זה… ;) )
    בקיצור – העוגה הזו היתה הצלחה מסחררת! ובנוסף לזה זו גם העוגה שהיתה הכי פשוטה להכנה.
    אני התאמתי אותה מעט למצרכים שהיו לי בבית והכנתי עם דבש במקום סילאן ושמתי מים במקום יין מתוק.
    מה שכן – זמן האפייה אצלי היה הרבה יותר ארוך ממה שכתבת, כמעט פי 2. מוזר… לא משנה, העיקר שיצא טעים (מאוד!)

    • הי נאוה
      אני שמחה שראית לנכון להמשיך באפיה.
      כל תנור והקצב שלו.
      חיבוק לשנה מתוקה smile

  6. מצטערת , הקטן שלי לחץ לפני שסיימתי לכתוב
    העוגה הזו מושלמת ! אין מילים . כבר הרבה זמן שאמא שלי מחפשת עוגת תפוחים טובה , הכנתי לה את זו עכשיו והיא פשוט אהבה אותה .
    אני הולכת להכין גם בשבילי , והמתכון כבר עבר לדודה אחת …
    כל הכבוד :lol:

    • גלית יקרה
      כל עוגות התפוחים שלי בקטגוריה:עוגות תפוחים מזכירות נשכחות וטעמים של פעם.
      תכיני כל פעם משהו….
      תהנו מהעוגה הנהדרת ושבת שלום smile

  7. רק שתדעי :P
    אמא שלי לקחה מהעוגה לעבודה , כולן ביקשו מתכון .
    אין אחד שלא אהב את העוגה הזו .
    אמא שלי כבר הכינה אותי שאני מכינה לה את זה שוב גם השבת …

    smile

    • גלית יקרה
      אני לא מופתעת ;) זו אחת מעוגות הדגל שבאתר.
      תכינו חופשי ותהנו ותעבירו הלאה שכולם יהנו smile

  8. פירגה יקירתי!
    התחשק לי להכין משהו לא מסובך עם תפוחים, ככה לאמצע שבוע.
    המתכון נבחר בגלל שכתוב בו מעט יחסית למתכוני עוגת תפוחים….ואני מאוד אוהבת מתכונים קצרים…. ;)
    בכל אופן העוגה מדהימה. היא מזכירה בטעמה את העוגות של בתי הקפה של פעם. (כמו "טעמון" בירושלים) עוגות שסבתות היו מכינות. משהו פשוט וטעים, בלי כל המגדלים והקצפות. עוגה נפלאה. :lol:
    תודה על פיסת הנוסטלגיה smile smile smile

    • נורית הי חמודה
      המצאתי את המתכון למישהי מקסימה שביקשה עוגת תפוחים מיוחדת במינה.
      לשמחתי הרבה העוגה הזו תפסה עולם. כולם כבר מכירים ומכינים.
      תודה ולילה טוב smile

  9. בוקר אור, ניראית עוגה מופלאה הולכת לרכוש תבנית פרח מסיליקון. האם אפשר במקום אגוזים (בגלל ילדים קטנים) להוסיף משהו אחר כמו פצפוצי שוקולד?או לערבב אגסים ם תפוחים?או להוסיף יותר צמוקים וכמה?.או כרגיל רק בלי האגוזים?.

    חג העצמאות שמח ושנחיה בשלווה אנו ילדינו ונכדינו והדורות הבאים………. :lol:

    • ציפי יקרה
      לא לערבב פירות.
      שימי "במקום" האגוזים קצת צימוקים או שוקולדצ'יפס (שאלה של טעם)
      חג שמח ושליו.
      smile

  10. פירגה ערב טוב smile smile הכנתי את העוגה ללא האגוזים (בגלל נכדי הקטן) הוספתי קצת יותר צימוקים והכנתי אותה בשתיי תבניות אינגליש קייק, רציתי עוגה לי ולביתי . היא יצאה פנטסטי, טעמה עדין ומשובח, העוגות צמחו לגובה. העוגה מאומצת במיידית עם שאר המתכונים שלך.

    תודה חמה ורבה מקרב לב על הכל . …………… :P :P מרגישה עם כל המתכונים כמו שאימי היתה מעבירה לי מתכונים. כולם מוצלחים. אחד אחד………כיף לי שיש לי את פירגה……….. :lol:

    סוף שבוע נפלא. smile

    • ציפי זו עוגה מחלומותי הישנים והיא ממש טעימה כמו מאגדות ;)
      כיף שאת מכינה ונהנית.כיף שאת חוזרת כל פעם לשתף אותנו. שולחת חיבוק מהלב :lol:

  11. היי פירגה
    עשיתי את העוגה הזו בגרסה טבעונית – 2 ביצים הומרו ל- 140 רסק תפוחים, הפחתתי בכמויות השמן והסוכר (חצי כוס כל אחד, השתמשתי בסוכר חום), ושמתי יותר תפוחים אגוזים וצימוקים (7 תפוחים, 100 גרם כ"א אגוזים וצימוקים).
    והתוצאה – הריח משגע, במרקם היא פירורית כמו סוכר חום אבל לא מתפרקת, מאוד טעימה וביתית, כזו של סבתות.

    כתבתי ביקורת על המתכון בפורום צמחונות וטבעונות בתפוז
    http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=301&msgid=153835245

    ועוד דבר – יש לי דובדבנים טרים שקניתי לפני כמה ימים והם לא מתוקים אז החלטתי לעשות עוגה (את עוגת התותי פרוטי שלך). את העוגה אני אמורה לעשות באמצע השבוע. אני חוששת שאולי הם יתקלקלו בינתיים, האם יש דרך טובה יותר לשמור אותם בינתיים חוץ מסתם להניח במקרר (להשרות ביין, להקפיא או משהו אחר). תודה.

    • שרונה לא מתאים דובדבנים טריים לתותי פרוטי. לא מכירה דרך למעט במקרר לשמור דובדבנים.
      ניסיתי להכנס דרך הקישור שנתת לראות את התגובה לעוגת התפוחים ואין תגובה.
      תודה על הכל וכיף שאת מתייחסת. smile

  12. היי פירגה יקרה,

    ראשית רציתי להודות לך , כי רבים ממטעמייך כיכבו אצלי בארוחת החג…

    אני רוצה לאפות את עוגת התפוחים שלך, ויש לי 2 שאלות בבקשה:
    אין לי סילאן בבית, האם אפשר לשים במקום דבש?
    והאם אפשר לוותר בכלל על האגוזים והצימוקים? לא אוהבים אצלי

    תודה מראש!

  13. לא פירגה יקירתי,

    אך אני גם הכנתי את העוגה הזו עם דבש במקום סליאן…. וויתרתי על הצימוקים והאגוזים, כי הילדים אצלי לאו אוהבים, ועדיין יצאה מעולה…
    smile

    • כולם אוהבים את העוגה הזו בגלל פשטות ההכנה שלה וטעמה הנהדר.
      תגוונו ותהנו ותודה רבה

  14. פירגה יקרה,

    העוגה המושלמת הזו נכנסת בפעם השנייה לתנור שלי ברגעים אלה..
    אני אופה אותה עבור הוריי הנפלאים, את הסוכר המרתי ב"כמו סוכר" והעוגה יצאה כ"כ טובה שאת העוגה הקודמת אמא החזיקה במקפיא בקנאות ובכל פעם הוציאה 2 פרוסות, שלא יגמר..
    רוצה להודות לך על על השפע, הפשטות והאהבה שאת חולקת עמנו והופכת את העבודה במטבח לפוריה ומספקת..
    הרבה אהבה

    • שירה,תודה גם לך על הפירגון.
      שנמשיך באהבה לתת ולפנק.איזה עונג.
      smile

  15. היי פירגה הכנתי היום את העוגה וגם אחרי יותר משעה היא יצאהלי לא אפויה מה הסיבה ? אפיתי בתבנית בבקה מסיליקון 24 והעוגה יצאה גבוהה חג שמח

    • אירית,בתבנית בבקה צריך לאפות אפילו שעה וחצי ואחרי שעה אפשר לכסות ברפיון בניר כסף כדי שהחלק העליון לא יישרף.
      חג שמח ובהצלחה.

    • גם עדיף עוגות בחושות "כבדות" (לא מוקצפות)….להכין בתבנית רגילה ולא מסיליקון.

  16. היי פירגה הכנתי בתבנית סליקון כי ראיתי תמונה של העוגה בתבנית סיליקון פרח שפרסמת , האםלהמשיך לאפות אותה או שזה לא יעזור )אפיתי כבר שעה וחצי ועדיין היא רכה)?

    • בקר טוב אירית,פשוט תכיני אותה שוב בתבנית רגילה. עוגה נפלאה .עוגת הבית שלי ושל רבים באתר.
      בהצלחה.

  17. תודה פירגה אפיתי אותה עוד 20 דקות גם כך בין תוספת האפיה רבע ממנה כבר נאכלה ואהבו מאוד אני רוצה להגיש אותה מחר להורי שהזמנתי למנגל

    • הי אירית יקרה,מאד שימחת אותי. אני מקווה שגם ההורים יהנו. זו עוגה שאני מביאה תמיד לאירוח אצל חברים או משפחה והיא מאד מוצלחת.
      חג שמח.

להגיב על טלי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *