d7a4d7a8d792d799d7aa d7a8d799d791d794 d7a7d79cd79ed7a0d798d799d7a0d794 - פרגיות בניחוח קלמנטינה

פרגיות בניחוח קלמנטינה

d7a4d7a8d792d799d7aa d7a8d799d791d794 d7a7d79cd79ed7a0d798d799d7a0d7941 1 - פרגיות בניחוח קלמנטינה

 

3 מנות מתקתקות וטעימות

מזהיבים בצל קטן ב-2-3 כפות שמן
מטגנים את נתחי הפרגיות מכל הצדדים עד שיזהיבו.
מוסיפים 3 כפות ריבת תאנים/משמש – שימו לב…מתוק אפשר להוריד מהכמות.
מיץ מ-2 קלמנטינות
1/4 כוס מים עם כפית אבקת מרק בצל
קורט פלפל שחור , כפית רוטב צ'ילי ,קורט קינמון
מבשלים על להבה קטנה מאד עד שהפרגיות יתרככו מאד (כ-25 דקות).
בזמן הבישול לסגור מכסה ולערבב מדי פעם. לשפר טעם. לשים לב שהנוזלים לא יתאדו .
אופציה:בדקות האחרונות מוסיפים חופן פירות יבשים – מערבבים ביחד
להגיש מיד
תהנו

31 תגובות על “פרגיות בניחוח קלמנטינה

  1. בוקר טוב. המתכון מגיע בדיוק בזמן, אחרי שביום שישי קניתי פרגיות.. ובכלל, מתכוני פרגיות יתקבלו בברכה…

    אני מניחה שאפשר גם עם מיץ תפוזים, במקום הקלמנטינות?

    • תמר אפשרי בהחלט.
      גם בעוגות קלמנטינות/תפוזים ההמרה מתקבלת ת מ י ד באהבה.
      smile

  2. הי,
    וואו! איזה רעיון מדליק! הולכת לנסות בסופ"ש הקרוב.
    ממש מתחבר עם ט"ו בשבט.
    תודהsmile

    • רוחלה חמודה בקר אור
      חזה עוף רק לטגן מ-2 הצדדים וברגע שהוא מוכן לצקת את הרוטב (להוריד מכמות המים)ולהגיש.
      אין צורך לבשל כי הוא יתייבש.
      smile

  3. פירגה יקירתי
    המתכון הזה כל כך מגרה!!! אין כמו פרגיות רכות ונימוחות עם רוטב על גבול המתוק.
    את גאונה smile

  4. יצא טעים מאוד. מוצלח עם הפירה שהיה בצד. צריך לאהוב רוטב מתוק כי זה יוצא די מתקתק.

    • תמר בקר אור
      לאור התגובה שלך הוספתי בשורה של הריבה שאפשר למתן את המתיקות.
      תודה רבה על התגובה ושמחה מאד ששיתפת.
      ט"ו בשבט טעים smile

  5. פירגוש יקירתי ,

    מרגיש לי טעים טעים , אוהבת אוכל מתקתק ………..

    מכינה לטו בשבט חזה עוף ממולא בפירות יבשים , תהיתי איזה רוטב לצרף ? והנה באת לי בדיוק בזמן ,
    { את תמיד בזמן …} ואצרף ברשותך את הרוטב למנה שלי , ותהיה חגיגה בצלחת !

    ובקרוב אכין את המנה שלך .

    תודה על עוד מתכון טעים מבית היוצר של פירגוש !

    smile ♥ ♥

    שרית-ב

    • שרית חמודה בקר אור
      שימי לב שתמר הגיבה שיצא מתוק מדי.
      את יכולה למתן את תוספת הריבה לטעמך.
      לבריאות וט"ו בשבט טעים.
      smile

  6. לא, זה לא יצא מתוק מידי. אצלנו אהבו את זה. אבל לטובת הכלל כתבתי שנראה לי שמתאים יותר למי שאוהב מתוק. למי שפחות אוהב, ומעדיף טעמים פיקנטיים יותר, כדאי באמת לשחק קצת עם הטעמים.

    לא כתבתי קודם, אבל גם הרוטב יצא סמיך ועשיר, והפרגיות קיבלו צבע כהה ויפה.

    • הי תמר
      המתכון במקורו צריך להיות מתקתק.
      בכל אופן,אפשר תמיד לטעום את הרוטב ולשפר את טעמיו .
      תודה שאת משתפת אותנו.בכיף. smile
      שמחה שאהבתם :lol:

    • כתוב על הבקבוק רוטב צ'ילי
      לא בושה לשאול בסופר ותקבלו את מבוקשכם.
      בבקשה smile

  7. הי,
    הכנתי לשבת, עם שינויים: השתמשתי במיץ רימונים, לא שמתי ריבה, הוספתי יותר רוטב צ'ילי מתוק ולא ויתרתי על הפירות היבשים.
    יצא נפלא, הלך נהדר עם אורז. הבעייה היחידהו שנגמר מהר מדי…
    :lol: תודה smile

  8. פירגה יקירתי בוקר טוב,

    אני חייבת להגיד לך שאת הפכת להיות שם ששגור בפי כל שישי אצל אמא….
    לכל מתכון שאני מביאה לארוחת שישי אני עונה ב"פירגה כמובן!"
    השישי האחרון אני הבאתי לקינוח ארוחת החג את כדורי הגבינה המעולים שלך.

    אתמול בן זוגי בירך אותך (ואותי כמובן) עם כל ביס מהמנה הנהדרת הזו
    הפרגיות יצאו מעולות, הוספתי מישמישים ואגוזי מלך שהשתלבו נפלא והריח… תענוג.
    אז שוב תודה לך פריגה יקירתי, שחיממת לנו את הבטן פעם נוספת.

    המשך יום טעים ויצירתי,
    יעל
    :P

    • יעל בקר אור חמדתי
      אני תמיד מתרגשת מחדש לקרוא את המחמאות החמות שלכם.
      זה מפתיע ומרגש כאחד.
      אני לא מחשיבה את המתכונים שלי כיוקרתיים או גורמה ,הכל כל כך פשוט וזמין.
      כל פעם שאני מקבלת הודעה כזו אני מתמלאת במצברים חדשים. smile אני שמחה שאתם אוהבים את מה שאני עושה ומשתפת ואתם זורמים איתי. זה נפלא בעיני ולא מובן מאליו.
      תודה לך ולבן זוגך ממש מקרב לב smile

  9. רציתי להכין היום בצהריים, אבל לא היו לי פרגיות ,אז הכנתי עם חזה עוף חתוך לרצועות.
    באיזשהו שלב בבישול, היה נראה לי שחסר משהו קצת לטעם והכל מתוק מדי, אז הוספתי קצת טריאקי. העוף קיבל גוון (גם בצבע וגם בטעם) של אוכל סיני משודרג. laugh
    הוספתי גם אטריות אורז עבות שיספגו את הרוטב והתבלינים.
    יצא מעולה והעיקר שהילדים טרפו. :lol:
    ושוב….תודה רבה על הגיוון בארוחות צהריים smile smile smile

  10. ש תגובה חדשה לפוסט #3178 "עוף צלוי על מצע אורז אפוי בתנור"
    מאת : שרי‏ (IP: 212.235.103.243 , DSL212-235-103-243.bb.netvision.net.il)
    תגובה:
    בערב שבת הכנתי: כדורי בשר בנגיעות פטריות, אורז צהוב, גבץ ופרגיות בניחוח קלמנטינה
    לשבת בצהריים: את העוף הצלוי על מצע אורז אפוי בתנור
    אני חייבת לציין שהכל נטרף ונזלל בהנאה רבה עם המון מחמאות שמגיעות רק לך.
    אין כמוך, כבר ציינתי ואציין שוב ושוב
    אוהבת ומעריצה – שרי

  11. הי פירגה. אתמול הכנתי את המתכון הנ"ל לפרגיות – היה מעולה. חוסל תוך דקות ספורות! מעכשיו יכנס לרשימת המתכונים המועדפים. המון המון תודה.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *