d79ed7a8d7a7 d7a4d799d7a8d795d7aa d7a7d795d79ed7a4d795d798d799d792 - קומפוט של פעם

קומפוט של פעם

DSCF2021 - קומפוט של פעם

קומפוט כפי שקראו לזה פעם או ליפתן

מצרכים:
סיר עמוק
200 גרם משמש יבש
200 גרם שזיפים יבשים
200 גרם צימוקים לבנים גדולים
אפשר לגיוון חבושים מיובשים או תאנים מיובשות
200 גרם פלחי תפוחי עץ מיובשים 

אופן הכנה:
שמים הכל בסיר וממלאים מים עד גובה הפירות ועוד 2 כוסות

מוסיפים כוס סוכר (תוספת הסוכר היא לשיקולכם, גם ללא תוספת הסוכר עדיין הקומפוט יהיה מתוק מאד)

2 פרוסות מלימון טרי
מרתיחים ומבשלים על להבה קטנה 40 דקות

לקרר היטב ולהגיש צונן מאד

תהנו

 

23 תגובות על “קומפוט של פעם

  1. היי! בוקר טוב וחג שמח!
    מחזיר לילדות אני מכינה כל חג הפעם פספסתי נכין אחרי החג -יתקבל בברכה.

  2. פירגה שלום וחג שמח,

    אני חדשה באתרך, אחות של ברבור במטבח, כבר שנים היא מספרת לי בחגיגות על האתר שלך. בתור אחת שאהבה ביותר לבשל, מצאתי את עצמי בשנים האחרונות מתרחקת מכל אזור הבישולים. מקסימום עוגה טובה או סלט טוב. החג החלטתי לפתוח את האתר ולראות על מה מדובר. וואיי וואיי וואיי בשניה החזרת אותי לשנות הבישולים. הכנתי את מתכונייך הנפלאים : פאי רועים, כרובית חמוץ מתוק עוגיות תותי פרוטי, לזניה מצות בולונז ועוד ועוד. כל הכבוד לך פירגה יקרה כולי תודה והערכה על המתכונים הטעימים וההשקעה שלך. יישר כח. דפי

    • דפי יקרה ברוכה הבאה לאתר שלי.
      אני "מתה" על אחותך ומאוהבת בה מאד.אמנם וירטואלית,אבל עם כל הלב.
      היא מצחיקה אותי ומלאת הפתעות וכבר הכרתי דרך האתר את כל המשפחה.
      אני מאחלת לך המשך פורה, מהנה, טעים ומוחמא ביחד עם כולנו.
      חיבוק מהלב smile ובהצלחה.

  3. פירגה רציתי לדעת עם יש בעיה כלשהי באתר, אני לא מצליחה להעביר למתכונים ישנים, במקומות מסוימים

  4. חג שמח.
    אין מתאים מן הקומפוט הזה לסיים ארוחת חג.
    אני תמיד מכינה אותו , גם לראש השנה, והוא נאכל , נשתה , בתאווה רבה ע"י המסובין.
    אני תמיד מוסיפה מקל קינמון גדול לבישול וכן שתי smile פרוסות לימון וגם מיץ לימון, במקום צימוקים שחורים אני מוסיפה פלחי תפוחים טריים וזה תמיד יוצא נפלא.

    • הי ורד,גם אני הפעם שמתי פרוסות תפוחים טריים כי לא השגתי מיובשים והתוצאה נפלאה. אבל אני לא מוותרת על הצימוקים.טעימים.
      smile תודה

  5. שכחתי להוסיף, שאני מתכוונת בפעם הבאה לנסות עם הג'לי, נשמע לי רעיון מדליק.
    וכמובן, תודה רבה. :cool:

    • ורד ולגבי הג'לי גם כשנגמרים הנוזלים ונשארים לך המון פירות בקערה……

      .תעשי כך:

      תרתיחי כוס מים ותמיסי את הג'לי במים הרותחים. תוסיפי עוד כ-3 כוסות מים קרים ותוסיפי לפירות בקערה. תקררי שוב והרווחת סירופ משגע.

      smile

  6. עוגה לפסח קוקוס ופצפוצי שוקלד

    מעולה אפיתי פעמיים
    גם חברות ובני משפחה אפו
    כולם התלהבו וזללו
    תודה רבה אהובה

    • אהובה ממש חבל שאת כותבת במתכון הזה . עדיף לכתוב במתכון עצמו וכך כולם ירוויחו ויראו את המחמאות.

      תודה ענקית על המחמאה ואני מאחלת לך המשך טעים ונפלא.

      smile

  7. היי פירגה קירה, המתכון מחזיר אותי לילדות הרחוקה ולמאכלי אמא שכניראה הם הכי טעימים בעולם, אצל כולנו…… :P

  8. כל הכבוד פירגה!! כל הניסיונות של המשפחה לעשות קומפוט של פעם היו קרובים- אך זה נראה הדבר המדוייק!! כמה התגעגעתי.. אני אעשה (ליום העצמאות אולי? נראה לי שזה קינוח מתאים לאחר כל הבשרים). שימחת אותי מאד. דרך אגב- סבתי נהגה להוסיף וניל וזה יוצא משגע (אפשר מקל וניל או תמצית משובחת). :lol: smile

    • עינת שלום רב
      שמחתי שהחזרתי לך את המתכון הנוסטלגי שלנו.
      הוא באמת טעים מאד. הוניל נשמע נחמד למי שאוהב.אצלי מעדיפים קינמון.
      כל אחד שם מה שהוא אוהב. תודה על השידרוג.
      פעם הכנתי גם עם סירופ תפוזים מוכן. יצא בכלל לא רע.
      ערב טוב וטעים לכם smile

  9. שלום לך פירגה. מוזר לי שכמעט ואין גברים שמבקרים בבלוגים האלה….( או שהם פשוט לא מוכנים להודות…) שלך, בכל אופן, נראה פשוט נהדר. המון המון בהצלחה!

    • הי מוטי,

      אני בטוחה שגם גברים נכנסים לאתרי האוכל,לא כולם מזדהים.

      אני שמחה שאהבת, העונג גם שלי ואני שמחה שאוהבים את האתר שלי.

      כפי שאני כותבת תמיד,האתר הוא ביתי,ובית זה בית,חמים נעים וטעים smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *