d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d798d797d799d7a0d794 d7a1d799d79cd790d79f d790d792d795d796d799 - קראנץ' טחינה סילאן ואגוזים - בלי שמרים

קראנץ' טחינה סילאן ואגוזים – בלי שמרים

d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d798d797d799d7a0d794 d7a1d799d79cd790d79f d790d792d795d796d799 1 - קראנץ' טחינה סילאן ואגוזים - בלי שמרים

קראנץ' טחינה סילאן ואגוזים בלי שמרים

עוגות קראנץ' לאו דווקא חובה להכין עם בצק שמרים
אחרי הקראנץ' שוקולדה בלי השמרים שכל כך אהבתם והחמאתם
למדתם ביחד איתי שאפשר בלי שמרים וההנאה נפלאה ומפתיעה
המלית מהממת הבצק מתפצפץ והשילוב מיוחד ובטעם של עוד.

מכינים 3 תבניות אינגליש קייק מרופדות בניר אפיה שיוצא משולי התבניות

מצרכים בקערה להכנת הבצק:
200 גרם מרגרינה רכה – מי שחייב ימיר לחמאה
חלמון ביצה
2 כפות אבקת סוכר
מיכל שמנת של פעם או כוס מיץ תפוזים לפרווה
1/2 2 כוסות קמח תופח מ נ ו פ ה
לשים בצק נעים ואם צריך מוסיפים עוד קמח
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים

המלצה:  לקרר את הבצק שעה במקרר שיהיה קל לעבוד איתו
כ ל    ח ל ק     מרדדים על משטח מקומח לעלה לא דק.

מצרכים למלית לכל  ע ל ה :
2 כפות טחינה גולמית נוזלית מאד מורחים על פני כל העלה
2 כפות סילאן נוזלי מורחים על פני כל העלה
מפזרים גם:
3 כפות סוכר
2 כפות צימוקים
2 כפות אגוזים קצוצים גס מכל סוג
2 כפות קליפות הדרים מסוכרות או פירורי חלבה
קינמון וקליפת לימון לטעם

אופן הכנה:
מגלגלים את העלה לכרוכית שמנה כשאחרי אחרי כל גלגול מהדקים
בסוף מהדקים את כל הכרוכית
בוצעים את הכרוכית באמצע לאורכה ומפרידים את 2 החלקים
מניחים את 2 החלקים לאורך אחד ליד השני ומתחילים לשזור כמו בורג חלק על חלק
ומסדרים בתבניות.
מקציפים בעזרת מזלג את החלבון שנשאר מהביצה ומברישים את פני הכרוכיות
מפזרים סוכר.
אופים בתנור שחומם מראש לחום 175 מעלות עד שהכרוכיות ישחימו.כ-35 דקות.
מקררים,פורסים ומפזרים אבקת סוכר. אפשר לזלף עוד סילאן .

"טיפ"
לפרווה תמירו את השמנת ב-3/4 כוס מיץ תפוזים
תהנו.

118 תגובות על “קראנץ' טחינה סילאן ואגוזים – בלי שמרים

  1. כרגיל מחכה כל בוקר למתכון היומי.
    האם אפשר להכין מבצק עם שמן ולא בבצק הזה בגלל המרגרינה ולא אוהבת חמאה.
    נראה לי שכן. מה דעתך. האם יש לך מתכון לבצק עם שמן. :lol:

    • שרה, לגבי בצק שמן אני פשוט ממירה בבצק השק"ם את המרגרינה ב-3/4 כוס שמן.
      הבצק יוצא מעט פחות גמיש ויותר קשה לעיבוד. תשימי גם פחות קמח מהכתוב:

      בצק שמן למאפים מתוקים ומלוחים:
      שמים בקערה:
      מיכל שמנת חמוצה
      3/4 כוס שמן
      2 כוסות קמח
      שקית אבקת אפיה
      תוך כדי לישה מוסיפים קמח לפי הצורך עד שהבצק מתגמש.
      בהצלחה. smile

  2. כרגיל כל בוקר מחכה למתכון חדש …..
    יש לי שאלה איך הבצק הזה מגיב עם מילוי של ריבת פובידל ..
    בתודה מראש
    מדלן
    ♥ ♥ ♥

    • מדלן,הולך…..רק שלא יהיה דליל מדי . אולי תשלבי את הריבה עם עוד משהו כמו אגוזים או שקדים גרוסים,חתיכות חלבה או משהו שיעבה את הריבה.
      תודה חמדתי smile

    • ואואווו אימוש,חובה.זה טעיםםםםםםםםםם
      ספרי לי ושתפי אותי בבקשה, אם תכיני :lol:

  3. הכנתי הבוק, אחד עם טחינה ודבש במקום סילאן, עם בוטנים סוכר וקינמון. השניים האחרים עם נוטלה. למרבה הפלא היו לי 4 גברים טועמים, וכולם העדיפו את הטחינה /דבש אם כי גם הנוטלה זכה להצלחה גדולה.
    תודה פירגה על מתכון פשוט נוח וטעים.

    • לארה היייי
      חן חן לך ולגברים שאהבתם והגבת עם המלצה.
      תנסי עם סילאן זה הצלחה. smile

  4. נוסה גם נוסה :!: ;)
    חברים אין מילים
    גודל ההצלחה היה מצוין וווווווווווטטטטטטטטטטטטטטטעעעעעעעעעעעעייייייייייייייייםםםםםםםםםםםםםםם
    פריגה יקירתי לב יו למרות שאין לי זמן להגיב :oops:
    אבל אין יום בלי הצצה יומית :cool:
    קיץ חם והרבה ים :x

    • סיגל יקרה בקר טוב
      קבלי את אהבתי ושמחתי הרבה על ההודעה המפרגנת לקראנצ'יות הנהדרות.
      מאחלת לך בהחלט קיץ נפלא והרבה טעימים. smile

  5. פירגה שלום
    מתכון מ..ד..ה..י..ם וטעים
    חיפשתי ולא מצאתי את הקראנץ' שוקולטה.

    אולי אפשר שכל מתכון שמופיע שיהיה אליו קישור ?
    או לחילופין , שע"י שמו של כל מתכון תופיע הקטיגוריה.

    תודה ;)

  6. פירגה שלום,
    אני חסידה סמויה שלך כבר הרבה זמן.אבל הפעם החלטתי לשתף.
    כל המתכונים שלך מעולים…. :lol:
    וגם הקראנץ יצא מצוין.
    החלפתי מרגרינה ב3/4 שמן ואת השמנת במיץ תפוזים סחוט טרי.
    טעיםםםםםם…
    תודה לך מכל הזוללים.
    רק בעיה אחת…הדיאטה!!!
    חיבוק ענק.
    שרה מירושלים.

  7. JUST FINISHED BAKING THEM,AND IT IS THE BEST .
    I USED RICOTTA CHEESE INSTEAD OF THE SHAMENET AND SUBSTITUED ONE WHOLE WHEAT FLOUR
    THANK YOU AND SHABAT SHALOM :lol:

  8. הכנתי יום שישי ויצא פיצוץ,גם עם נוטלה זה מדהים !!תודה ;)

  9. פירגה שלום,

    אין במילים בפי כמה שזה טעים. בפעם הבאה אני הולכות לנסות לעשות את זה בצורת קרואסונים
    ואין שום סיבה שזה לא יצליח.
    דרך אגב עשיתי גם לשבת את המתכון שלך עם העוף, אורז ורוטב פירות יבשים יצא מעולה
    וטעים מאודדדדדד.

    כל הכבוד.
    שרה

    • שרה יקרה
      נהדר. ובטוח שכקרואסונים יצא נפלא. תלכי על זה.
      והעוף? איזה כיף על המחמאות. אין כמו שמצליח וטעים. :lol:

  10. דרך אגב, הבת שלי חיה בארה"ב וקוראים לה ענת ואמרתי לה שתיכנס לבלוג שלך.
    אני רואה שיש לך תגובה מענת באנגלית ואני הולכת לברר אם זו בתי.
    וכמובן שהיא אמרה לי שהיא תיכנס לאתר שלך ותנסה דברים משם.

    שרה

    • שרה יקרה,ראיתי את מה שכתבה ענת. שמחה שהיא גם באתר שלי.
      היא גיוונתה מעט גיוונים שנקראים נפלא.
      מקווה שגם בהמשך תכינו ותהנו. בכיף smile

  11. הי פירגה,
    העוגה מצויינת, החלפתי את השוקולד בצימוקים ויצא מדהים- כל הכבוד לקראנץ החדשני.

  12. עוגה מעולה. הכנתי גם עם מילוי שוקולד ונוגט אך המילוי של טחינה+סילאן בהרבה יותר מוצלח. למרות זאת, משני המילויים לא נשאר פירור.

  13. פריגה שלום
    אני מכינה פעמיים
    בשבוע ומקבלת
    המון מחמאות
    אז לך פריגה
    תודה ושנה טובה :lol:

  14. שלום הכנתי את הקרנץ כולם נשארו פפה פעור איזה טעם איזה פשטות ולך פריגה המחמאות
    בכל פעם שאני מכינה משהו מאתר. אני ישר מצלמת את המתכון עם כתובת האתר ושולחת אותם למקור.
    בזכותך קוראים לי אלופה . smile

    • רינה אלופה. smile אני מכתירה אותך בעונג רב.
      תמשיכי להכין ותמשיכי להיות מוחמאת.זה נפלא ומרצה את כל הצדדים ;)

  15. הי פירגה, שבוע טוב…

    הכנתי לסוף השבוע ויצא פ-י-צ-ו-ץ !!!!
    אין צורך לפחד משמרים אם אפשר להכין בלי ושייצא כזה טעים… המילוי היה מיוחד ולא כל הזמן שוקולד ושוקולד…
    את מדהימה. מי חשב שאני (שאין לי ניסיון) יצליח אבל אני חייבת להגיד שבכל שבוע כמעט אני עושה מתכון שלך ותמיד קוצרת הצלחות (בלי עין הרע… חה חה חה ).
    רוצה להגיד לך באמת תודה מכל הלב על המתכונים הקלים והטעימים.

    שחר

    • שחר,אני כלכך שמחה להעביר לכם את כל התחושות והרגעים שלי במטבח וכמובן את התוצאות.
      הפירגון שלכם מביא אותי להמשיך לנסות לחלום ולהכין מטעמים ביתיים ששווים לכל כיס.
      אז המשך נפלא טעים וביחד smile

  16. איזה מלוי מיוחד והבצק כל כך נוח וקל לעבודה. עוד להיט מבית פירגה שנוסף למטבח.
    קשה לעמוד בקצב.

    תודה רבה :lol: :lol: :lol: :lol:

  17. שלום לך פירגה יקרה,בני הבית ביקשו חידוש והתלהבתי מהמתכון הזה.לפני ההכנה אני רוצה לרכוש את המוצרים ולא הבנתי למה הכוונה שמנת של פעם,זו שמנת חמוצה או מתוקה?תודה

    • דפנה שלום
      זו שמנת חמוצה שרשום על גבי המיכל שמנת של פעם.
      אבל………אפשר להתפשר על כל שמנת חמוצה.
      בהצלחה ותעדכני…. smile

  18. בוקר טוב פירגה ושבוע טוב…
    מקווה שנהנית מהחופשה :cool: ושמילאת את המצברים…
    רציתי רק לעדכן אותך שהכנתי את העוגה הזאת .אבל …בלי אגוזים וקליפות הדר…ויצא נ ה ד ר :lol:
    הכנתי אותה לפני פורים כדי שיהיה למשלוחי מנות… ומזל שלצורך זה הגנבתי מהר לפריזר (חתכתי לפרוסות והקפאתי …) כי הבעלול חיסל בסתר… :? ;) וכששאלתי לאן זה נעלם הוא טען להגנתו שלא הצליח להתאפק…טוב ,אפשר להבין אותו…
    העוגה הזאת פשוט מ ע ו ל ה…וחוץ מזה גם קיבלתי מלא מחמאות עליה מהמשלוחי מנות…
    וכל זה בזכותך smile smile smile תודה!!! ותמשיכי כך

    • פשושית,היה נפלא וכיף לחזור ולהיות אתכם.
      הקראנץ' בלי שמרים זו המצאה נהדרת וטעימה להפליא .
      כיף שאתם אוהבים,מכינים ומקבלים מחמאות.
      את קראנץ' השוקולד בלי שמרים כבר הכנת?
      smile

  19. לא, עדיין לא הכנתי אותה…
    אבל בעקבות התגובות לעוגה הזאת … וגם זה שראיתי שזה לא כזה מסובך כמו שזה נראה, והתוצאה טעימה כל כך וגם יפהפיה…
    אז נראה לי שאנסה גם אותה בקרוב… תודה… smile

    • פשושית יקירה
      העוגה באמת קלה וחבל לפספס כזו טעימה ;)
      אשמח לחוות דעתכם אם תכיני

      smile

  20. היי פירגה,

    מה שלומך?
    כרגיל לפני אירוע אני נכנסת לאתר שלך ולא יודעת מה לבחור מרב מתכונים שעושים תיאבון!!
    אני חושבת להכין ליום הולדת את העוגה הזו ורציתי לשאול עד כמה חשוב לאכול אותה טרייה? (עוגת שמרים אני מקפידה לאפות ביום האירוע, השאלה היא האם גם בעוגה כזו זה קריטי? כמה זמן היא נשמרת?)

    ועוד שאלה קטנה- את חושבת שאפשר לשים פיסטוקים לא קלויים במקום אגוזים?

    המון המון תודה על הסבלנות הנצחית שלך! smile

    • רונה הי חמודה
      שלומי נפלא . מתרגשת לקראת החג .
      בוודאי קראת את התגובות הפיצוצויות על העוגה. היא בחירה נבונה ונהדרת ליום הולדת.
      תכיני יומיים שלושה מראש.
      אין צורך במקרר
      אין צורך בהקפאה
      תשאירי אותה בחוץ מכוסה בניילונית.
      את יכולה להוסיף לאגוזים פיסטוקים על מנת לשבח. עדיף לשלב.
      אם נשאר מהעוגה,פרסי לפרוסות והכניסי לקופסת עוגיות לתקופה ארוכה.
      תהנו ובשמחות. smile

  21. יצא טעים!!פשוט מעולה!!!!!!!!!!!!! לא היו לי תבניות אינגליש קייק אז הכנתי בתבנית רגילה ויצאו יפה

  22. הי פירגה!

    אני באופן כללי מאד אוהבת לעבוד עם בצק שמרים אך החלטתי לנסות את הקראנץ' הזה.
    השבת הכנתי ואני חייבת להגיד שלדעתי זה הרבה יותר טעים מהקראנץ' שמרים !

    תודה על מתכון פשוט מעולה !

    • מיה הי smile
      אני שמחה ששיתפת אותי בתוצאה של קראנץ' טחינה וסילאן.
      גם אני כמוך,חושבת שאין על הבצק והשילוב הזה של המלית מיוחד מאד בעיני.
      תודה והמשך טעים ונעים smile

  23. פירגה מתוקה אוייש את משגעת אותי כל פעם עם המתכונים הנהדרים שלך smile smile
    חייבת לנסות את הקראנץ טסילאן ואגוז , מה עוד אפשר לבקש :lol: :l
    המון תודה ושנמשיך להכין יחד דברים טובים smile
    לאה :lol:

    • אסנת,בהחלט התאורים שנתת לקראנץ' טחינה נכונים. כשאין לי את הקראנץ' הזה בבית,אני חולמת עליו ;)
      טעים ברמות קשות.
      תודה ששיתפת ותמשיכי להנות smile

  24. אני רוצה לעשות את עוגת הקראנץ ואת השמרים הרטובה והטובה (2 עוגות מכל אחת). השאלה שלי היא – האם יש מליות שמתאימות יותר לאחת מהעוגות או שכל המליות מתאימות לשתיהן ? יש לי 4 מליות ל- 4 עוגות – גבינה, שוקולד, שקדים, טחינה וסילאן. מנסיונך, איך היית מציעה לחלק את המליות בין שתי העוגות ?
    תודה מראש.

    • שרון,כל המליות שאת רוצה מתאימות
      תעשי חישוב של 3 כפות מלית לרולדה אחת.
      תהני smile

  25. שלום לכולם
    מתכון כל טוב, טעם גן עדן.
    ממש שווה לנסות.
    שווה יותר מחמישה כוכבים……..
    יעל ג.

    • הי יעל יקרה,אני גאה במתכונים שלי.שכולם יהנו ושימשיך להיות תמיד טעים
      smile

  26. פירגה שלום רב.יום חמישי וצריך להתחיל את התפריט לשבת.ילדים באים,נכדים.כפולניה טובה צריך להיות בבית מאפה מתוק שמתאים לכולם.לא לא מאפה אחד חס ושלום-זה לא אוהב אגוזים,זה לא אוהב מתוק מדי ועוד ועוד.ובקיצור-לפחות שלושה מאפים שונים.אחר כך אני באה בטענות לבעלי היקר שהוא מתחרה עם בתי הנמצאת בחודש שמיני.וזה עוד לא כולל את המאפים הבריאים שאני מנסה לאפות לה….ובקיצור אתמול סיימתי את החלק המתוק של התפריט.והכרוכיות האילו מכבבות.לא טוב לי חיטה או סוכר ואני לא יכולה להפסיק לכרסם.כן כן את אשמה יקירה…..כרגע בעלי התקשר[ אחרי שמלא שקית ולקח לעבודה] כדי להגיד לי כמה הוא מתענג עליהן.השתמשתי ב11/2 כוסות קמח מלא והשאר לבן ללא צימוקים או תוספות.אני פריקית של וניל אז הכנתי אבקת סוכר מסוכר וניל והשאר הכנתי במדויק כמתכונך…אין מילם.מדהים מדהים.לא מתוק מדי עם תחושת בריאות.האהבה שלך בבישול ובאפייה ובלשתף אחרים מורגשת בכל ביס מכל המתכונים שלך.אני הולכת להכין את כדורי הבשר המוצלחים שלך עכשיו ….אופס…הפשטידת כרוב במים נגמרה..מה יהיה?אחר כך אני מתלוננת שכל היום אני במטבח.פולניה.לא?

    • אלן מקסימתי
      איזה נחת שיש לי מהמשפחה שלך :lol: אני שמחה שאת מאלתרת ומשדרגת ומביאה את המיטב לשולחן.
      תמשיכי להכין ולשמח את כולם.כל המחמאות מגיעות לך smile
      חיבוק smile

  27. אני מאוד רוצה לנסות את המתכון, ויש לי שתי שאלות: בערך לאיזה גודל מרדדים כל עלה?, והאם אפשר להתאים את המתכון הזה לתבנית עגולה? תודה רבה מראש…

  28. היי פריגה
    היום הכנתי את הקראנץ סילאן וטחינה החלפתי את השמנת בקצפת צמחית מעודנת יצא מעולה :lol:

    • רינת בקר טוב
      נהדר. בהחלט ניתן להכין בצק שיש בו שמנת חמוצה בשמנת צמחית. תהנו ויופי ששיתפת smile smile

  29. שלום פירגה
    אני כל בוקר פותחת את האתר כדי לראות איזה פטנטים חדשים תוציאי מידיך.
    כל מתכון קל וטעים.
    ניסיתי כבר את העוגת קלמנטינות שלך עם קוקוס הוספתי אגוזים וציפוי שוקולד קפה.
    תשמעי סוף הדרך (למה רשום לפיקניק עוגה נהדרת עם אגוזים וציפוי שוקולד עוגה חגיגית מאד.
    וגם כמובן אפיתי את עוגת התפוזים הנוסטלגית ומילאתי בריבת חלב.
    קצרתי מחמאות רבות.

    עכשיו מאוד מתחשק לי להכין את העוגה הזאת אבל אין לי מושג אם העוגה היא לטעמי; זאת אומרת:
    קראנצ'י מתפוצפץ או גמיש למילוי , אני מעדיפה מתפוצפץ כזה.
    ועוד שאלה קטנה קטנה במתכון לא כתוב אם צריך לתת לבצק לנוח במקרר או ישר למלא?

    תודה וסליחה על הנודנקיות. :?

    • היייי בקר אור
      נודניקיות נהדרת…תמשיכי…חהחהחהחהחה

      לפעמים אני כותבת שמתאים לפיקניק בלי קשר שהעוגה מיוחדת או טעימה.

      גם עוגת המוס שוקולד אפויה שהיא באמת עוגה מיוחדת מתאימה לפקניק וגם לאירוע.

      העוגה הזו קראנצ'ית,מיוחדת וחובה להכיר אותה. באמת. תכיני ותראי איזה מדהימה שהיא.

      מה שלא כתוב לא לעשות.לא לתת לבצק לנוח. לא צריך.
      אז המשך טעים ונפלא ביחד smile ובהצלחה.

  30. בוקר טוב,
    אכן אפיתי את העוגה.
    עוגה מופלאה ואבקת סוכר בבצק (שמתי 3 כפות) הופכת את העוגה נימוחה ופופית בפה.
    הבצק נח במקרר (לא היתה לי ברירה הקטנטנים דורשים את אמא).

    ואכן ברגע שהבצק חם הוא קצת קשה לעיבוד אז טוב לעבד אותו קר.
    וצריך להיות לולין כדי להניח את העוגה בשלמותה בתוך התבנית.
    אבל המחמאות שעפו שוות את הכל
    יום מקסים לך תמשיכי לאתגר אותנו.

    • הי חמודה.
      איזה כיף לקבל כזו מחמאה לעוגה על הבקר.
      תו smile דה
      אני נעזרת במרית גדולה. זה באמת קצת מסובך.
      smile

  31. פירגה יקירתי,

    אני רוצה להכין את הקראנצ'ים האלה לחג, כמה קראנצ'ים יוצאים???.

    והשאלה השניה האם להמיר בכוס מיץ תפוזים או ב-3/4 כוס מיץ תפוזים כפי שכתבת בטיפ???

    תודה,

    ליאת smile

    • ליאת הי

      יוצא 3 תבניות . היותר קטנות עדיף.
      תמירי בכוס או 3/4 כוס לא חשוב.
      הרי את ממשיכה ללוש עם הקמח עד שנוצר לך בצק גמיש ונוח לרידוד.

  32. פירגה מדהימה,

    יצא ממש ממש מעולה,

    שאלה, האם ניתן להקפיא לפני הפריסה, כפי שהם עדיין עם הנייר אפייה ובתבניות האינגליש קייק????
    או לפרוס ולהכניס לקופסא סגורה.

    האם בכלל אפשר להקפיא?

    תודה ליאתי smile smile

    • ליאתי,אל תקפיאי.תשאירי במקרר ובחוץ כל פעם כמה פרוסות. תמיד תגישי בטמפרטורת החדר.
      תהני מהעוגה הנפלאה.

  33. הי פירגה!
    לפני שאני ניגשת להכנה רק בירור קטן: שמנת של פעם כוונתך לשמנת חמוצה? או שמנת נוזלית?
    תודה smile

  34. חזרתי כדי לעדכן!
    יצא פשוט מעולה!!!! הבכנתי לארוחת צוות בעבודה וכולם פשוט חיסלו את העוגה…
    מה שכן קצת הסתכבתי עם סוגיית הבצק וצורת הבורג, נראה לי שפעם באה אני פשוט אעשה רולדה חתוכה כמו שבלולים

    יא-מי

    • שירלי הי
      חבל לוותר על צורת הבורג. גם אם לא יוצא מדוייק תעלי את העוגה בעזרת מרית גדולה לתבנית אינגליש קייק. העוגה מתקבלת הרבה יותר מרשימה.
      בכל אופן,שימחת אותי מאד. תודה רבה מקרב לב

  35. ארי שהכנסתי לתנור, שמתילב שהייתי אמורה להשתמש בקמח תופח ולא ברגיל..איזה באסה…

  36. פירגה, המתכון הזה פשוט מדהים! כ״כ פשוט, והטעם… מאמא מיה!!! :lol: :lol: תודה רבה!

  37. הי פירגה יש לי מס שאלות 1. איך יודעים מתי העוגה מוכנה עם כל תנור מתנהג אחרת איך בודקים את כתבת לאפות 35 דקות . האם 3 כפות סוכר לכל עלה זה לא הרבה שמתי 2 כפות סוכר. והאם לא כדאי לעשות 2 עוגות כי 3 יוצאות נמוכות

    • כשהעוגה שחומה היא בד"כ מוכנה . כל אחד מכיר את התנור שלו.

      סוכר שימי לפי טעם אישי. העיקר שיצא טעים לך.

      תכיני 2 או 3 עוגות לפי איך שאת רוצה את הגובה.זה לא משנה.
      התוצאה הסופית נהדרת וזה מה שחשוב
      בהצלחה ובאהבה smile

  38. היי פירגה,
    הכנתי אתמול את המתכון הזה
    יצא טעים, טעים, טעים ועוד פעם טעים..
    מתכון מדהים גם קל ופשוט עם מצרכים זמינים וגם טעם מעולה ומראה מרשים
    הכנתי עם טחינה, סילאן, סוכר ופירורי חלבה.. יצא יאמי..
    המון תודה על כל ההשקעה באתר.
    smile smile smile

    • אמא של נועיתה,תודה על ההמלצה והפידבק לעוגה הטעימה.
      אחת ההמצאות הטעימות שלי.
      לבריאות ובאהבה. smile

  39. מצטרפת למחמאות על עוגת הקראנץ' ללא שמרים הזו –
    קודם כל הקלות, הפשטות ומהירות ההכנה לא תאומן והעוגה אכן ממש מתפצפצת בפה.
    המילוי בנוי ממרכיבים כל כך איכותיים שזו ממש הרגשה טובה לתת למישהו לאכול מזה.
    והיא כל – כ-ך טעימה……!! – כ-ל מי שטועם ממנה מתרשם ממש!!!!![כולל יצא לי להגישה גם שפים ואשפי מטבח למיניהם!

    • שול מקסימה,תודה רבה על המחמאות.
      שימחת אותי היום מאד ואני מקווה שגם בהמשך תהנו smile

  40. סליחה על הנדנוד;
    בתור מי שעוגה זו מאוד מצאה חן בעיניה – ממש אחת הטובות!!!! –
    האם "עוגת גבינה קראנץ' סילאן שוקולד לבן ושקדים" מזכירה אותה באיכויות? הבצק המתפצפץ? [ברור שהטעמים שונים משום שהמילוי מאוד שונה אבל האם היא גם מיוחדת וכל כך איכותית מסוגה?. ] תודה… smile

  41. הי שול
    כיוון שמלית גבינה , נותנת מרקם שונה יותר כ"רטוב" אבל לא במשמעות של רטוב ממש.
    כמו עוגת גבינה. שווה לך לנסות,היא נהדרת לטעמינו. smile

  42. הי, אני רוצה לנסות להכין את העודה, אבל אין לי שמנת חמוצה או מיץ תפוזים. אפשר להמיר בשמנת מתוקה במקום? או ביוגורט?
    תודה!

    • יעל בקר אור
      יש את הבצק הזה:

      בצק משגע ומלית אגוזים עשירה .
      המצרכים לבצק בתוך קערה גדולה:
      3/4 כוס שמן
      כוס משקה מי סודה או כל נוזל אחר כמו : שמנת יוגורט וכו'….
      1/2 כוס סוכר
      2 ביצים
      1/2 4 כוסות קמח תופח ולהכין בצד עוד כ-2 כוסות קמח לזמן לישה
      לשים בצק תוך כדי הוספת הקמח (כל פעם קצת) ר ק עד שמתקבל בצק כדורי רך ונעים למגע.
      לחלק את הבצק ל-3 כדורים.
      מילוי אגוזים:
      מצרכים:
      3/4 כוס סוכר
      כוס חלב/מים
      כף דבש + קליפת 1/2 לימון
      1/2 כפית קינמון
      40 גרם חמאה
      400 גרם אגוזי מלך טחונים
      אופן ההכנה בסיר קטן:
      שמים בסיר את הסוכר, הקינמון,לימון, החלב או המים והחמאה ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים אגוזים ודבש ומערבבים בכף עץ רק עד שיתאחדו.
      מקררים .
      לחלק את המלית ל-3
      למרוח על העלה המרודד דבש/ריבה אדומה ומעל את המלית על פני כל העלה. אפשר לפזר מעט צימוקים לבנים קצוצים.
      לגלגל לכרוכית.
      לסדר בתבנית בצורת עיגולים (כמו בתמונה) ולחתוך למנות (לא עד הסוף) לאפות בחום 175 כ-35 דקות עד שישחים.
      מיד כשמוציאים מהתנור להבריש בדבש מהול בקצת מים ולפזר בנדיבות אגוזים כתושים
      תהנו.

להגיב על רוחמה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *