d7a4d7a9d798d799d793d7aa d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d79ed795d7a7d7a8d79d - פשטידת ברוקולי בציפוי מוקרם

פשטידת ברוקולי בציפוי מוקרם

d7a4d7a9d798d799d793d7aa d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d79ed795d7a7d7a8d79d - פשטידת ברוקולי בציפוי מוקרםפשטידת ברוקולי בציפוי מוקרם
לא קשה לתאר את הפשטידה הזו כטעימה במיוחד
ומפנקת והכי כיף? קלת הכנה
אוהבת מתכונים כאלה….הטירחה קצרה וההנאה מרובה.
מקור:פירגה

מצרכים:
800 גרם ברוקולי טרי או קפוא
2 – 3 בצלים תלוי בגודל
1/4 כוס שמן רצוי קנולה – אפשר פחות
3 כפות קמח
2 ביצים לפשטידה
200 גרם גבינה קשקבל
200 גרם גבינה מלוחה מעודנת
פלפל שחור
מלח? תוסיפו אחרי טעימה
קורט אגוז מוסקט
ציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
50 גרם פרמז'ן מגוררת
מעט פלפל
לערבב
אופן הכנה:
מטגנים את הבצלים בחלק מהשמן ומזהיבים ומעבירים לקערה גם את השמן
מוסיפים פרחי ברוקולי חצויים מרוככים ועדיין קריספיים
מוסיפים את יתר המצרכים .
משמנים תבנית עגולה ויוצקים את הבלילה
יוצקים את הציפוי ומנערים קלות את התבנית
מקשטים בפפריקה ופטרוזיליה
אופים בחום 160 מעלות כ-30 דקות או יותר ולבדוק שהמאפה מוכן.
הפשטידה משחימה ולכן לכסות בניר כסף ב ר פ י ו ן ולהמשיך לאפות עוד 15 דקות
לבדוק שמוכנה ודי קשה בנגיעה .
תהנוd790d7aad7a8 d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 - פשטידת ברוקולי בציפוי מוקרם

42 תגובות על “פשטידת ברוקולי בציפוי מוקרם

  1. היי פריגה,

    כיצד מרככים את פרחי הברוקולי, :? באם קפוא האם רק הפשרה?

    ובאם טרי? האם במים רתוחים עם מלח? כמה זמן?

    תודה רבה רבה לך

    • ליאת שלום
      אני מרככת במיקרו
      תתחילי 3 דקות ותבדקי.אם לא מוכן תמשיכי כל פעם עוד 2 דקות.
      ברוקולי טרי במים רותחים כ-15 דקות ולבדוק שמוכן.
      בבקשה smile

  2. פריגה,

    דחוף דחוף בבקשה אני באמצע ההכנה.

    כתוב 1/4 כוס שמן. האםהשמן לטיגון הבצלים או להכנסת התערובת?

    תודה תודה תודה

  3. יצא מ-ד-ה-י-ם!!! יאמיייייייייייייייייייייייייי

    טעים טעים טעים- איך אני מבסוטה

    למבשלים הבאים- אישית אצלי היה יותר זמן בתנור

    מומלץ בחום!!!

    • ליאתוש,סוף טוב הכל טוב.
      איזה חמודה.שמחתי כל כך שהסתדרת. שמחתי מאד גם שאת משתפת אותנו.
      תהנו מהמאפה smile

  4. תודה רבה לך :lol:

    ובכל זאת פירגה לגבי השמן בכדי שאדע להבא וגם למתכונים הבאים:

    האם הרבע שמן מיועד לטיגון הבצל או שמא להכניסו לתערובת?

    • ליאת יקרה
      השמן לפשטידה עם יתר המצרכים
      בחלק ממנו משתמשים לטיגון הבצל.
      בבקשה smile

  5. היי פירגה,

    האם ישנה דרך להוזיל את עלות הפשטידה? האם ניתן להחליף את גבינת הקשקבל?

    תודה לך

    • כן יאמי במאפים שלי אין בעיה להמיר תמיד לגבינות צהובות מגוררות שיש בד"כ בבית.
      תהנו,זה העיקר.
      שבת שלום smile

  6. שלום פירגה,
    בזכותך הייתי אתמול כוכבת הערב במפגש המשפחתי שהיה לנו. הבאתי 3 מפשטידותיך שהיו כולן מוצלחת וטעימות אבל זו: פשטידת הברוקולי התעלתה על כולן. השתמשתי בגבינות המומלצות על ידך והטעמים השתלבו כל כך נפלא. אני מתלהבת במיוחד מאחר ואני קצת מתבישת לספר שאת הברוקולי "גיליתי" רק לפני כחודשיים כי תמיד סלדתי ממנו על לא עוול בכפו. למען הסדר הטוב: הכנתי גם את פשטידת הכרובית עם התירס המרוסק שגם מאד טעימה וגם את פשטידת לקט הירקות. המון תודות לך.

    • רחלי 10 יקרה
      אני כ"כ גאה ושמחה בשבילך שקיבלת מחמאות.
      שתדעי לך שכשהבת שלי צריכה להביא פשטידה למפגשים בעבודה…..תמיד היא מבקשת ממני להכין את הפשטידות של הברוקולי שיש לי באתר. הם הכי הכי מבוקשות. בעיקר החלביות עם תוספת הגבינות.
      אז בשמחות ומאחלת לך שתמיד תוחמאי.
      smile

    • שניצל שלום
      לבקש במעדנית הגבינות בסופר גבינה מלוחה מעודנת.
      זה גוש של בולגרית לא מלוחה.המליחות מאד עדינה.
      בהצלחה ותהנו מהמאפה הטעים smile

      • פשטידת ברוקולי מוקרמתו 1winnie [מצורף קובץ jpg] ו 16:13 | 03/01/11

        גם הפשטידה הזאת היא של פירגה.
        יש לי מתכון שלי לפשטידת ברוקולי, אבל אני אוהבת לשנות כל פעם, והמתכון של פירגה מאד טעים (הכנתי כבר בעבר)
        פשטידה קלה להכנה ועוד יותר לאכילה

        תודה לך וויני יקירתי smile ערב נעים לך :lol:

  7. הי פירגה
    משום מה כבר לא מוצאת את מתכון הקיש ברוקולי שהיה בעבר. אהבתי אותו מאוד. גם הוא כלל קצ'קבל לדעתי אבל גם קלתית בצק ושכבת ציפוי מעל המלית. תוכלי להפנות אותי למיקום המתכון בבקשה? תודה!

  8. למה הכוונה בשמנת מתוקה? שמנת להקצפה? כמו של העוגות? סליחה על הבורות….

    • יעלי יקרה
      באופן כללי במאפים מלוחים/פשטידות, שמנת מתוקה יכולה להיות או להקצפה או לבישול. לשיקולך.
      גם כל אחוזי השומן מתאימים, אז את יכולה להכין עם שמנת לבישול לייט או עם שמנת להקצפה 38%.
      בהצלחה smile

  9. שלום וחג שמח
    הכנתי את הפשטידה בערב החג עם הפטוציני אלפרדו ועם שני סלטים גזר מתוק וכרוב עם חמוציות
    ויצא מעולה ממש ללקק את האצבעות
    וגם עוגת שוקולד עם גבינה אבל עוד לא טעמנו smile

    • מאיה כיף שבחרת להכין מעדנים מהאתר שלי . שימחת אותי מאד שהכל הצליח ושטעים לכם.
      ספרי לי גם העוגה אחרי טעימות
      תו smile דה
      שלך,פירגה

  10. שלום רציתי לשאול אם אני אמורה להוסיף את המצרכים אל המחבת עם הבצל או שלערבב אותם בתוך קערה ואז אליהם להוסיף גם את הבצל ואת השמן??

    • אחרי שהבצל מטוגן זה לא חשוב איפה מערבבים את הכל. משאירים את השמן מטיגון הבצל כמובן.

  11. ווואאאוווו,זה נראה מדהים!!אני רוצה להכין לחג,את חושבת שאפשר להקפיא אותה??בגלל שהיא מוקרמת היא תהייה טובה אחרי ההקפאה??אני רוצה להכין כ"כ הרבה דברים טעימים מכאן אבל אין לי הרבה זמן ויש הרבה אורחים…….

  12. הכנתי אתמול יצא מצויין כל כך טעים חוסל בשניה
    תודה רבה וכמובן הכנתי עוד מתכונים אך אכתוב במקום המתאים smile

  13. הכנתי את הפשטידה והיא יצאה מזה טעימה, נאה, יפה. :? :? :? :? :?

    תודה smile תודה smile smile

  14. שלום פירגה. אפשר להכין את הפשטידה בתבנית אלומינים 27X33 או רק בעגולה כמו בתמונה? האם היא תצא נמוכה מדי?

  15. הייי כמובן שהיו לי חוסרים בבית, עכשיו הפשטידה נכנסה לתנור עם כמה שינויים, מקווה שלא הרסתי.

    הגבינות בכלל אלתרתי, שמתי בולגרית, גביע שמנת חמוצה, פרומז' עיזים, מלא צהובה מגורדת ושלמה, ביצים וקמח כמו במתכון וברוקולי שהפשרתי במיקרו, למעלה יצקתי רוטב רוזה – טיגנתי את השמנת עם עגבניות מרוסקות, הוספתי פטריות וביצים כמו במתכון ולתנור.

    *וכמובן שאוהבת חריף אז קצצתי 2 צילי אדומים – מקווה שיצא בסדר…..

    תגידי לי שהכל יהיה בסדר

    • הי גילי,צחקתי לקרוא את התגובה שלך.
      מה שטוב בפשטידות שמה שלא תעשי להן,בד"כ הן יאהבו את זה ויצאו טעימות.
      נשמע טעים לגמרי אפילו אחרי כל השיפצורים שעשית ;) :lol: בתיאבון
      תהנו smile

  16. פשטידה מעולה!! אני מכינה אותה כל חג שבועות !!! רציתי לשאול האם לדעתך אני יכולה להחליף את הברוקולי בתרד??? ואם כן כמה תרד?? יש לי תרד קפוא בבית ….תודה רבה!!

להגיב על zipi לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *