d7a2d795d7a3 d797d79ed799d7a0d7a6d799d7a7 - חמין עוף מהיר

חמין עוף מהיר

 

.jpg - חמין עוף מהיר

כמו חמין אבל חמינצ'יק מהיר וטעים.

סיר עם כל טוב
לארוחת צהריים חורפית וחמימה.
המצרכים וההכנה:
שמים בסיר גדול מאד ורחב 1/4 כוס שמן זית
3 בצלים חתוכים גס ומזהיבים
גזר פרוס
מוסיפים ראש שום מפורק ונקי ומערבבים קלות לספיחת טעם השום ולא להזהבה.
8-10 חלקי עוף מטוגנים עד השחמה מ-2 הצדדים רצוי במחבת טפלון .
מוסיפים אותם לסיר עם:
תפוחי אדמה קטנים כאלה שמכינים במיקרו (מקולפים חלקית) או תפוחי אדמה רגילים מקולפים 1כוס גרגרי חומוס מבושלים
חתיכה משורש סלרי /פטרוזיליה
ביצים קשות שבושלו תחילה
תבלינים : כפית אבקת מרק עוף+כפית אבקת מרק ירקות שורש ,קינמון,פלפל שחור+גריל עוף+קופסה גדולה של עגבניות טומטו מקס+כמון+סוכר או סילאן+הרבה פטרוזיליה קצוצה טרייה.
מוסיפים מים רותחים כמעט עד למעלה
מניחים בטטות שלמות ומבשלים שעה על להבה בינונית גבוהה-כיסוי חלקי בלבד
טועמים ומשבחים טעמים.
מפזרים פפריקה ומעט קינמון
מכניסים את כדורי ה"אלקה" ומטביעים אותם ב"עדינות" ברוטב
מרתיחים  ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות
אופים כ-3 שעות.
אחרי שעתיים וחצי מניחים ג'חנון מוכן מוברש בדבש שבחלקו טובל ברוטב. משאירים את הסיר מכוסה. ממשיכים באפיה כרגיל.
לפני הארוחה מסירים מכסה והופכים את הג'חנון ומשחימים כ-10 דקות.

כדורי "אלקה"
לשים בקערה : (לכמות קטנה 1/2 כמות מהחומרים תספיק)
4 כוסות קמח רגיל
ביצה אחת
2 בצלים מגוררים על מגררת גסה
כוס שמן
תפוח אדמה גדול מקולף מגורר גס
אבקת מרק עוף,פלפל,פפריקה חריפה ומתוקה
ללוש ולהוסיף כל פעם מעט מאד מים עד שנהיה גוש בצק
מכדררים כדורים ומניחים אותם באמצע התכולה בסיר בתוך הנוזלים. (יעל,חברה מהאתר שלי, שמה את התכולה בתוך גרב ניילון (כזו עד הברך,הקצרה,וממלאה בצורת נקניק)

"טיפ"
מי שרוצה יוסיף פירות יבשים.    ולאור התגובות שכבר מתווספות……

ניר הכין עם שפונדרה ומאד החמיא (כנסו לתגובה שלו)

אנטה הסבירה איך להכין את התבשיל עם סיר לבישול איטי (כנסו לתגובה שלה).

תהנו

144 תגובות על “חמין עוף מהיר

    • לימור הי
      קראי את המתכון שוב.זה לא חמין.
      בישול קצר של 3 שעות לפני ארוחת צהריים.
      בקר נפלא לך smile

  1. היי פירגה,
    תודה על התגובות המהירות שלך, אין כמוך.
    מצטערת שאני מנדנדת אבל עדיין לא הבנתי. לבשל קודם את הביצים ולקלף ואז להוסיף לתבשיל?

    • לימור,זה באמת לא חשוב אז תבחרי את הדרך שמתאימה לך.
      לקלף או לא . בכל מקרה הם יהיו קשות.
      חיבוק ליום נפלא smile

    • רנה זה סוג של רסק עגבניות וזה מה שרשום על הקופסה.
      שוב,לא חייבים להצמד למה שכתוב וכל רסק אחר יתאים.
      בקר טוב smile smile

  2. היי פירגה
    האם בתמונה של החמין המדהים אני רואה גם זיתים??
    אני מתכוונת להכין את התבשיל מחר
    אספר לך כמובן
    יום טוב
    רחל

    • רחל,הוספתי כמה בסיום הבישול אבל לא קשור.
      אשמח לעדכון וחוות דעתך.
      תהנו smile

  3. כהרגלי בקודש וכשיש לי מרחב נשימה בעבודה אני ניכנסת לאתר שלך לראות מה נישמע.
    אני חייבת לציין שהמתכון מעורר תאבון.
    נירשם ואעשה בקרוב.
    אלף נשיקות פירגה .

  4. האם רואים את "כדורי האלקה" בתמונה? רוצה לנסות ביום חמישי.
    נראה חבל"ז.

  5. בוקר טוב ומואר,
    נראה נפלא! מאד מפתה.
    ושאלה לי: האם תפוחי האדמה הרגילים שלמים או חתוכים?
    תודה ויום נעים
    לאה
    :lol: :lol:

  6. יש לי שאלה בקשר להוספת גחנון לכל תבשיל,
    בגחנון יש המון שומן (מרגרינה) כל השומן הזה נוסף לתבשיל, האם אני צודקת?
    אודה לך על התשובה, משום שאני קוראת שמוסיפים אותו לחמין, קצת מפריע לי כזו כמות של שומן שתספג
    בתבשיל

    • אתי הי :lol:
      מה שטוב במתכונים שלי שכל אחד מוריד או מוסיף לטעמו ובסוף משתף אותנו בתגובה למתכון.
      המתכונים שלי קלים וניתנים בכיף לשידרוג שלכם.
      לשיקולך אם להוסיף או לגרוע ,לטעמך,ואשמח לשמוע מה ואיך הכנת?
      smile

  7. בוקר טוב פירגה ותודה רבה על המתכון. האם אפשר לוותר על הרסק עגבניות לפי דעתך או שזה פוגם בלחות ובטעמים? בעלי לא אוהב תבשילים עם רסק עגבניות. האם להוסיף משהו אחר במקום?
    תודה ויום נעים
    שושי

    • שושי,אפשר לוותר .תוסיפי מה שאת מוסיפה לצלי עוף.זה לא כל כך חשוב.
      תהנו smile

  8. הי פירגה האחת והיחידה,
    האם ניסית את המתכון הזה עם בשר בקר? ביי, בתיה.

  9. היי פירגה ,

    מכייון ואני נוטה להוזיל בכמות השומן, מה דעתך אם אוותר על הטיגון של העוף ואוריד לו את העור? שינוי דרסטי מידי במתכון ובטעם?

    המתכון נראה נהדר.. עכשיו רק צריך לצפות לחורף הרטוב שיבוא..

    סופ"ש נפלא לכולנו ולך פירדה יקירתי תודה מקרב לב.

  10. מעלף.פשוט מעלף! את אלופה, היצירתיות הבלתי נדלית שלך מדהימה. ת ו ד ה . :lol:

  11. היי פירגה יקרה,
    ממש היפלת אותי עם המתכון הנפלא הזה. שברתי את הראש מה להכין ופתאום צץ המתכון הזה. גם קלי קלות, גם יש את כל המצרכים וגם טעים טעים. בלי לשאול הרבה שאלות אני מתכוונת להמיר מחצית מכמות החומוס בשעועית לבנה ואדווח איך יצא. תודה יקרה. :idea:

  12. בוקר טוב ונפלא,
    האם בישול ארוך יותר (מתכננת לשים בבוקר ולחזור אחה"צ) יכול לקלקל?
    וכן – איך יהיה בישול על הגז ולא בתנור?
    תודה ויום טוב
    :lol: לאה :lol:

  13. בוקר נפלא פירגה
    ובכן הכנתי אתמול את התבשיל המדהים שלך, מה אומר ומה אספר? ה צ ל ח ה אדירה!!!
    הריח והטעם של כל המרכיבים(לא הכנתי את הקציצות, כי תכננתי על קסרול חדש שקניתי, ולא היה בו מקום, אבל בהחלט בפעם הבאה בסיר גדול אכין גם אותם)
    חגיגה של תבשיל, אני מכורה לתבשילים" ארוכי טווח", כל סועדי ביתי בצהריים אהבו מאד .
    היי ברוכה
    שמחת את כולנו
    יום נפלא לך
    רחל

    • ואואואואווו רחל רחל
      איך תיארתי לעצמי שזו תהיה התגובה שלכם.תודה smile
      שימחת אותי מאד מאד וכיף שנהניתם.
      אם את אוהבת תבשילי ארוכי טווח כמו שאת מכנה אותם,תכיני את המתכונים שבקטגוריה:תבשילי קדירה.
      שיהיה לכם עוד יום נפלא וטעים smile

  14. פירגה בוקר טוב
    תבשיל הקדרה נראה ונשמע מעדן, אני אכין אותו לסופ"ש הקרוב בסיר לבישול איטי ואדווח לך ולכל
    המעוניינות בדבר איך התבשיל יצא.
    להשתמע ממני אנטנ

    • אנטה יקרה
      כבר יש תגובה נהדרת וטעימה מרחל שהכינה אתמול לבני ביתה וכולם מאד התלהבו.
      אני מקווה מאד לשמוע גם ממך תגובה דומה.אחכה בסבלנות לתוצאה.
      שלך,פירגה smile

    • לאנטה – ולפירגה סליחה על ההתפרצות כאן אבל ראיתי שאת כותבת שאת לא מכירה סיר בישול איטי – האם יש לך מתכונים נוספים לסיר הבישול החשמלי? קיבלתי מתנה, ואני לא מכירה מתכונים מתאימים…

  15. פירגה היקרה:

    נתקלתי אצלך במתכון אחר של ה"אלקה" שם המתכון מכיל גם סולת וקמח מצה, אני רוצה להכין היום, השאלה מה כדאי יותר, מה מתאים יותר לילדים? ומה הכי הכי טעים?

    תודה, ובתקווה לתשובה מהירה.

    • מירי יקרה
      אישית מעדיפה את המתכון עם הסולת,כי הוא מזכיר יותר קניידלך.אבל שניהם נהדרים גם לילדים.
      אשמח לחוות דעתך אחרי smile

  16. זה פשוט נורא מרוב שזה טעים!!! מתיישבים ליד הסיר ולא מפסיקים לאכול עד שנגמר laugh עשיתי גם כאן מספר שינויים בהתאם למה שהיה לי זמין בבית. במקום חומוס, הוספתי עדשים אדומות (מוסיף מתיקות נעימה), לא עשיתי את כדורי האלקה ולא הוספתי את הג'חנון מפעת הקלוריות. המחמאות שקיבלתי מבני המשפחה היו שוות הכל. תמשיכי לשמח אותי.

    • נורית יקרה שוב,תודה smile
      את מקרינה הרבה אהבה למטבח שלך,לא פלא שאת מוחמאת.
      את התבשיל הזה תגווני מדי פעם עם התוספות (לימים קרים יותר) חבל לוותר.
      smile

  17. ירגה בוקר טוב
    תבשיל הקדירה קיבל ציון 10+ בארוחת שישי מקטנים ועד גדולים, אני הוספתי גם קצת בשר לגולש
    כדי לגוון ובפעם הראשונה שהכנתי את ה"אלקה" היה טעים ביותר.
    לנאוה ולכל הבנות שרוצות לדעת לגבי סיר בישול איטי :את הסיר רצוי לחמם עם מעט שמן נומר 2כפות כשמורחים גם מסביב בינתיים מטגנים בצל, שום גזר שורש פטרוזיליה ושורש כרפס כשהוזהב להכניס לסיר בישול איטי. אותו דבר לבי העוף להשחים במחבת ולהוסיף לסיר אחה"כ להוסיף מצרכים ישר לסיר לבישול איטי תחילה לבשל בחום גבוה כשעה ולהוריד לחום נמוך ולהמשיך לבשל עוד עד למועד הארוחה.
    אני בישלתי עד שעות אחה"צ המאוחרות. אני גם נוהגת להניח מגבת על המכסה
    ,

    • אנטה חמדתי
      אני רואה שהתגובות מתרבות והמתכון יהיה כנראה הצלחה גדולה.

      ההסבר לגבי סיר בישול איטי חשוב מאד ותודה ששיתפת אותנו.
      תודה ותהנו

  18. מצטרף למתלהבים/ות.השתמשתי בבשר (שפורדרה)במקום עוף.כאשר מרימים את מכסה הקדירה ,המראה נהדר ולאחר מכן הטעם,"טעם גן עדן"(לא הייתי בגן עדן ואיני יודע אם אגיע, אבל כך מתלהבים}

      • ניר אהלן,
        להשוות גן עדן לתבשיל הזה זה הדבר הכי טעים שקרה לי השבוע ;) ;)
        תודה כפולה על המחמאות ועל השיתוף שאפשר להכין עם שפונדרה ושזה יוצא אליפות.
        המשך יום מהנה וטעים smile

  19. מצטרפת בשמחה לכל המחמיאות. :lol:
    המתכון יצא סוף הדרך.
    טעם גן עדן זו לא מילה.
    פירגה יקרה, המשיכי להעלות מרשמים מוצלחים.
    ברצוני לציין שאני מבשלת ואופה ממרשמייך המופלאים
    והם יוצאים אחד אחד.
    תבורכי :!:
    ישר כח ענק smile

    • עדי יקרה
      התגובות הולכות ומתרבות וחוות הדעת טעימות מאחד לאחד.
      תודה רבה שאתם נכנסים להגיב ואשמח באמת אפילו למילה אחת בתגובה.העיקר להגיב.
      שימחתם אותי היום.מאד smile

  20. ניסתי (הכנתי בלי הג'חנון), ויצא טעים. מעניין – שונה מהעוף הרגיל של שבת.
    הכנתי בסיר החשמלי (תמיד עם מגבת מעל – המכסה לא נסגר באופן אטום מספיק והחום בורח אם לא מכסים). בישלתי יותר משלוש שעות – מהבוקר מוקדם ועד אחה"צ המאוחרות.

    לטעמי קצת יותר מידי טעם של עגבניות – בפעם הבאה אשים רק חצי קופסא של רוטב טומטו-מקס.

    ה"אלקה" היו מדהימים! :lol: פעם ראשונה שאני נתקלת בהם, והכנתי קצת בחשש – חשבתי שזה יהיה שומני מידי, וסתם בצק ברוטב – והיה אדיר. הכנסתי חצי כמות – ויצא גם ככה הרבה.
    אולי אנסה פעם הבאה את האופציה השניה עם סולת (עושים חצי-חצי?) – נראה לי מתאים לכל חמין או תבשיל.

    • פוליאנה ערב טוב
      תודה על התגובה :lol:
      שמחתי מאד לקרוא עוד תגובה נהדרת על קדירת העוף.
      תנסי גם את ה"אלקה" עם הסולת ותראי אם את מרגישה בהבדל.הם גם טעימים מאד.
      לגבי תבלינים,תגרעי או תוסיפי לטעמכם.
      היום גם יש חוות דעת נהדרת של ניר שהקדירה הוכנה עם בשר שפונדרה ובהצלחה רבה.
      אז שיהיה תמיד טעים ובשיתוף שזה חשוב מאד לי ולאתר.
      smile

  21. פירגה שלום,
    ראשית, תודה על המתכונים הנפלאים, כולם חושבים שאני בשלנית מעולה בזכותך. laugh
    שנית, האם אפשר להכין את המתכון הזה בבישול איטי על הכיריים (בסיר רגיל, לא סיר מיוחד לבישול איטי)?
    תודה

  22. YYY YYY

    אין לי מילים אין לי מילים

    בהתחלה כשקראתי כל כך הרבה תגובות אמרתי (בפולניות מקצועית ;) ) ש"כגודל הציפיה גודל האכזבה" אבל בינתיים אף מתכון שלך לא איכזב אז עדכנתי את המשפט ל"כגודל הציפיה גודל הסיר" ואכן הסיר שלי היה צריך לוותר על הבטטות…כבר לא היה מקום laugh

    אחר כך התלבטתי עם ראש שום שלם….ראש? השתגעת? אבל החלטתי ללכת על זה כי הבטחת "לספיחת טעם השום"

    אחר כך היה עניין ה"אלקה" גם השם הזה היה מוזר בעיני ;) וגם נראה לי משהו לא ברור של בצק וגם הייתי צריכה חצי כמות ואיך עושים חצי ביצה? אה????

    ובכל זאת הלכתי על זה….והיה גן עדן…אני בטוחה שזה הטעם שיש בגן עדן (ולא סיפרתי לבעלי,כי הוא לא שאל, מה יש בזה כי היה חבל לקלקל את פרצוף העונג שהיה לו כשאכל את ה"אלקה" :P )

    בקיצור שווה שווה שווה ביותר
    יש לי רק בעיה אחת…העוף (כרעיים וירכיים) מתפרק לי לתוך התבשיל צרוב שיוצא רך ולכי תדוגי חתיכות עצם :|

    • ברבורה . גמעתי את מילותייך החמות באהבה גדולה ויש לי פתרון לעוף הסורר.
      הבת שלי שלא אוהבת ל"דוג" עצמות של עוף בתבשילי קדירה או בחמין הביאה אותי לרעיון.
      שמים את העוף בקערה גדולה עם שמן זית,גריל עוף,מעט סילאן,טיפה אבקת מרק עוף ופלפל שחור
      מערבבים היטב את העוף בתבלינים ומכניסים אותו לשקית "קוקי".
      את השקית מחוררים עם קיסם עץ בכמה מקומות ומכניסים לסיר ל מ ט ה.
      העוף לא מתפורר ונשאר שלם והעצמות לא זזות מהמקום.
      תנסי ותעדכני שוב.
      בברכת בהצלחה ושיהיה לא פחות טעים מהיום.
      smile שלך,פירגה

  23. אחלה רעיון :lol:

    חכי חכי
    לא כל כך מהר הם יקבלו שוב את הגן עדן הזה
    אני משאירה אותם קצת להתגעגע ;)

    חוץ מזה יש בתור איזה מתכון שמחכה לפגישה מלאה של הבנים והחברות בבית.. לא זוכרת את השם המדוייק, זה היה לזניה שלא מזמן הבאת, אבל כשהם ראו את התמונה הם השתוללו "את זה אנחנו רוצים" …אמרתי שארוחה שכזו תהייה רק אם כולם ישבו ליד השולחן כדי שנתחלק בקלוריות laugh laugh laugh

    • ברבורה,
      אל תחזיקי אותם הרבה זמן בגעגועים לתבשיל הזה כי הוא מתאים יותר לחורף. הרי לא תחכי לחורף הבא?
      את מתכוונת למאפה בשר סגור.זה להיט. תתפנקו לכם ותתחלקו בקלוריות ;)
      smile

  24. הכוננה ללזניה טונה. לא מזמן זה היה כאן עם מלא חומרים (כי עשיתי משהו אחר שהבאת עם פסטה וטונה, שכחתי איך קוראים לזה…אבל הם רוצים לזניה טונה כי התמונה עשתה להם נעים בבטן)

    את מאפה הבשר הסגור אני עושה קבוע (אפילו לא מתעצלת ומכינה בצק בצק ולא בצק עלים) זה להיט כאן

    אוי..זו הזדמנות לשאול…אני לא אוהבת פיצה, לא את העגבניות ולא את הזיתים והכי הכי לא את הגבינה הצהובה (השארתי משהו מהפיצה? ;) ) ומצד שני בא לי להכין ערב פיצה :oops: אז יש פיתרון לפיצה לא פיצה? :P

    • בקר אור ברבורה
      פיצה ניתנת לאילתור.במקום הצהובה תשימי גבינות אחרות כמו פטה או גבינות עיזים
      פטריות,גמבות,נקניק,תירס,טונה. קטשופ אוהבים? פשוט תאלתרי ואת כבר טובה בזה טוב מאד ;)
      שבוע נפלא smile

  25. פירגה יקרה, התגובה לא קשורה למתכון אך לא ידעתי היכן לשאול, יש לי חב' בצק עלים ואני רוצה להכין ממנו דברים טעימים לשבת שגם ילדים יאהבו וגם מבוגרים. יש לך הצעות?

    • הי נילי
      קודם כל את יכולה לרשום בחפש: בצק עלים וכל המתכונים יעלו לך

      ממליצה להכנס לקטגוריה: מליות
      יש מגוון מליות מתוקות או מלוחות

      עוד אפשרות: רשמי בחפש: מלוואח
      וגם שם המליות מתאימות לבצק עלים

      האתר שלי שופע מתכונים נפלאים רק צריך להקיש את המילים האלה ולבחור.
      בהצלחה smile

    • תגובה מאת:דולי קפלן

      שבת שלום יקירתי

      הסיר : "כמו חמין" בתנור, רק מהריח אפשר להתעלף……

      עשיתי גם קציצות "קוקלה" אבל מלחם ולא מקמח, אני וקמח טרם הסתדרנו, עדיין בגילי המתקדם…חחחחח

      קודם טיגנתי את חלקי העוף, באותו השמן של העוף השחמתי כמעט לגמרי הרבה בצל גס, לזה הוספתי גרגירי חומוס, מעליו את העופות חזרה,

      מעט גריסי פנינה שטופים, תפוחי אדמה שלמים 2 בטטות [פינוק לי ולכלתי]ביצים קשות,שקית אורז, שקית כוסמת עם בצל מטוגן, פיזרתי שיני שום לא קלוף, מעל פירתי 3 גרגירי "הל" מעוכים, תבלינים- כמון+פפריקה מתוקה_מלח+פלפל+מעט א.מרק עוף+כף דבש+ מים מהמוביל הארצי חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

      אני אומרת לך- להתעלף

      אני עוד אחזור לספר……………………….

  26. דולי יקרה
    להנות ולא לתעלף ;)
    שימחת אותי מאד מאד על התגובה.
    smile

    • התגובה מדולי קפלן

      בוקר טוב ושבוע נפלא

      אין מילים בפי להודות לך מספיק על המתכון- "כמו חמין"

      זה היה יוצא מגדר הרגיל, אני ממש מתכוונת

      כפי שכבר ציינתי הוספתי בפעם הראשונה, קציצות קוקלה + שקית אורז + שקית כוסמת בבצל מטוגן

      כל כך טעים שאכלנו ואכלנועד להתפוצץ

      לשמחתי הרבה יש לי מנה גם להיום, ועם סלט ירקות, בזכות המתכון שלך אנחנו נהנה גם היום

      זו אחלה פתיחה לשבוע חדש

      שאי ברכות יקירתי

  27. דולי יקירתי
    קבלי חיבוק תודה על שפע המחמאות ל"כמו חמין"
    כן ירבו המתכונים הטעימים ושתמשיכו להנות smile

  28. פירגה, חג שמח
    האם צריך לכסות את הסיר במכסה בתנור?
    המתכון נראה משהו, משהו!
    תודה

  29. פירגה יקרה,
    תודה על התשובה המהירה והאיחולים.
    איזו אישה טובה!
    עוד שאלה קטנה……לא אוהבים אצלי חומוס , אפשר אולי אפונת סנפרוסט?
    שוב תודה וחג שמח לכולכם.

    • מולי הי
      לא אפונה אבל שעועית לבנה מבושלת . אפשר סנפרוסט. ואת יכולה גם לוותר.
      תהנו
      smile

  30. פירגה יקרה, אני רוצה להוסיף שקית עם חיטה. האם צריך להשרות ולבשל אותה לפני?

    • אסנת,עדיף לשים חיטה מבושלת בשקית. תהליך הבישול הרבה יותר קצר מחמין.
      בכל אופן,כנסי לחמין שלי ותראי שם איך אני מכינה את החיטה.
      בהצלחה smile

  31. אין מילים בפי…..
    לא מאמינים לי שאני מבשלת….. ביום אחד הפכתי לבשלנית ומעולה!
    התבשיל פשוט מדהים! טעם גן עדן!
    ואיזה ריח בבית…. קשה להתאפק
    תודה רבה, שבוע נפלא.

  32. פירגה,

    האם להשאיר את בנ"ל על פלטה של שבת עד הבוקר?או מספיק האפיה/בישול(אפשרי?)?

  33. מאד אוצה להכין אבל האם מישהיא ניסתה בפלטה או בתנור מערב שבת לשבת צהריים?

  34. פירגה את כותבת בסוף המתכון שאנטה הסבירה לגבי בישול בכלי לבישול איטי אולם לא ראיתי
    את התגובה שלה אצלך באתר ,תודה ושבת שלום

  35. התגובה של אנטה בין 100 התגובות .
    הנה מצאתי אותה :

    מאת אנטה:
    16 בינואר 2010 בשעה 11:57 (לערוך)
    ירגה בוקר טוב
    תבשיל הקדירה קיבל ציון 10+ בארוחת שישי מקטנים ועד גדולים, אני הוספתי גם קצת בשר לגולש
    כדי לגוון ובפעם הראשונה שהכנתי את ה"אלקה" היה טעים ביותר.
    לנאוה ולכל הבנות שרוצות לדעת לגבי סיר בישול איטי :את הסיר רצוי לחמם עם מעט שמן נומר 2כפות כשמורחים גם מסביב בינתיים מטגנים בצל, שום גזר שורש פטרוזיליה ושורש כרפס כשהוזהב להכניס לסיר בישול איטי. אותו דבר לבי העוף להשחים במחבת ולהוסיף לסיר אחה"כ להוסיף מצרכים ישר לסיר לבישול איטי תחילה לבשל בחום גבוה כשעה ולהוריד לחום נמוך ולהמשיך לבשל עוד עד למועד הארוחה.
    אני בישלתי עד שעות אחה"צ המאוחרות. אני גם נוהגת להניח מגבת על המכסה
    ,

    [הוספת תגובה]

    • הי מיכאל
      כמות=800 גרם בקופסה של עגבניות מרוסקות (ל א רסק) לא להתבלבל.
      אפשר מכל סוג ולאו דווקא טומטו מקס.

  36. יש לי שאלה. האם תחולת תחתית הסיר נשרפת כאשר מערבבים את החומרים בסיר ? (הערבוב בשביל לספוג כמה שיותר טעמים )

  37. אמרו לי שבשביל שהבשר בחמין יקבל טעם צריך לערבב את הכל השאלה שלי אם זה עלול להשרף .
    למה כל שאלה שאני שואלת אותך לא מובנת ?
    קוראים חושבים ורק אז עונים.

  38. פירגה שלום
    עקב מזג האויר ביום שבת אני רוצה להכין חמין עם עוף ותפוחי אדמה ונראה לי שזה הכי מתאים
    למרות שאני חוששת כי זו הפעם הראשונה שאני מכינה חמין ויש לי אורחים (אם יש לך רעיון אחר?)
    בכל מקרה מה זה טומטו מקס?

  39. פירגה היקרה

    איזה תבשיל נפלא לשבת קרירה וחורפית :lol:
    הכנתי בלי כדורי האלקה והג'חנון, העוף יצא רך וטעים והריח מ ש ג ע, והכי חשוב שהילדים גם אכלו ונהנו.
    לדעתי נשארו יחסית הרבה נווזלים בסיר, אבל זה לא פגם בטעם ובהנאה.

    תודה
    שבוע נפלא smile

    • יעל יקרה ערב טוב
      תודה על המחמאות :lol:
      תנסי להכין עם פחות נוזלים.

      שבוע נפלא גם לכם smile

  40. הי פירגה,

    כמה מים את מוסיפה? שמתי מים שכיסו את העוף ותפוחי האדמה, ולמעשה זה כמעט מילא את כל הסיר. אפשר לשים פחות? רק לכסות את העוף? זה לא יגרום לתפוחי האדמה להתייבש?

    יעל

  41. תודה פירגה

    אני חייבת לשתף אותך שלשמחתי שמתי בסיר כמות גדולה של עוף כדי שיישאר לתחילת השבוע. התינוק שלי בן 11 חודשים אכל בשבת ואתמול את כל מה שהיה בצלחת, העוף עם התפו"א והבטטה בהנאה, הצלחת נשארה נקייה… איזה אושר לראות את הקטנטן אוכל ככה smile

    יעל

    • יעל ,גם אני ממש מאושרת לקרוא שהקטנצ'יק אהב ואכל בהנאה. בכלל,אושר גדול כשהקטנים נהנים מאוכל.
      תודה ששלחת לי הודעה כזו מחממת את הלב smile

  42. היי פירגה
    משבחת אותך על המטעמים שאת משתפת , יישר כח !!
    שאלה אלייך : אני רוצה להכניס שקית עם אורז לתבשיל המהמם הזה.
    אודה לך מאוד על הסברך…. ;)

    • צביה שלום רב
      אף פעם לא הכנתי אורז בחמין. נראה לי שיצא דייסתי מאד.
      לדעתי תכיני אורז רגיל מ ב ו ש ל ומתובל ותניחי אותו בתוך שקית "קוקי" על כל תכולת הסיר .

      smile

    • צביה , אשמח מאד אם תכיני אורז ב"קוקי" ותשתפי אותי בתוצאה כדי שאוכל להוסיף למתכון.
      בהצלחה smile

  43. היי פירגה ,
    אני רוצה להכין את התבשיל לשישי בערב , לכן נראה לי שמהבוקר של שישי אכניס לתנור וגם אכניס שקית קוקי עם אורז.
    תודה רבה. אשתף אותך בשמחה ;)

  44. פירגה שלום
    חיפשתי היום מתכון של חמין עוף ולשמחתי הרבה נתקלתי בזה שלך. יצא נהדר. כולם זללו ואפילו בעלי הביקורתי הגיב "איפה למדת להכין את החמין האלוהי הזה".
    אז – תודה ואימצתי את האתר (כבר מצאתי עוד כמה מתכונים שנראים נפלא. הם בתכנון.
    תודה רבה

    • אילת, המתכונים שלי ביתיים וכולם קלי הכנה . אני שמחה שהם גם טעימים לכם.
      תודה מקרב לב והמשך שבת נהדרת לכולכם

  45. היי פירגה,

    ראשית כל- שולחת אינספור מחמאות על האתר, גיליתי אותו לפני שבועיים לערך (אין לי מושג למה לא קודם…) ואנחנו מאוד נהנים מהמתכונים.

    שנית – אני מעוניינת לוודא,
    אני לא באמת חייבת להוסיף ג'חנון… נכון?

    תודות מראש!

    • פלופית ברוכה הבאה לאתרי החמים והנעים.
      כפי שתכירי את המתכונים שלי , אין טאבו ואין מוכרחים. תמיד אפשר לגרוע ולהוסיף כל אחד וטעמו.
      אני מאחלת לך המשך עשייה פורייה וטעימה באתר ואשמח אם תשתפי אותי בחוות דעתכם.
      שלך,פירגה
      כדי להכיר אותי עד כמה שאני נחשפת קראי פה:
      http://pirge.co.il/כללי/טוק-טוק-טוק-מי-אני-ומה-שמי

  46. בוקר טוב
    אפשר לשים את זה על הפלטה כמו חמין רגיל או שזה לא מתאים?
    ואם כן צריך ןלבשל פחות ואז לשים?..

  47. פירגההההה האתר שלך נפלא ומציל אותי לא מעט לכן אודה לך על כך!

    דבר שני, רציתי לשאול אם ניתן יהיה לשים את תבשיל הקדירה על פלטה ללילה?

    • אני לא מכירה פלטה. אם את מבשלת עליה ומכירה אותה את תדעי גם לגבי התבשיל הזה.
      בהצלחה

  48. היי פירגה
    אם אני מכינה יום שישי בצהרייים ומכניסה לתנור עד למחרת האם זה עדיין יהיה טוב או שזה יותר מידי שעות ?תודה smile smile smile

  49. לגבי המתכון קדירת עוף "כמו חמין" ארוחה שלמה, האם אפשר להכין את הסיר ולבשל על הגז למשך כשעה, לפי ההוראות שלך, לקרר ולשמור במקרר ואת ההמשך בתנור לעשות כעבור מספר ימים לפני ההגשה? אודה על תגובתך המהירה , :?

    • אסנת,זה רשום במתכון:

      בבקשה
      כדורי "אלקה"
      לשים בקערה : (לכמות קטנה 1/2 כמות מהחומרים תספיק)
      4 כוסות קמח רגיל
      ביצה אחת
      2 בצלים מגוררים על מגררת גסה
      כוס שמן
      תפוח אדמה גדול מקולף מגורר גס
      אבקת מרק עוף,פלפל,פפריקה חריפה ומתוקה
      ללוש ולהוסיף כל פעם מעט מאד מים עד שנהיה גוש בצק
      מכדררים כדורים ומניחים אותם באמצע התכולה בסיר בתוך הנוזלים. (יעל,חברה מהאתר שלי, שמה את התכולה בתוך גרב ניילון (כזו עד הברך,הקצרה,וממלאה בצורת נקניק)

  50. היי פירגה הכנתי היום ויצא מעולה ממש כמו חמין (רק בלי הריח הבלתי נסבל בלילה ) בשינויים קלים: טיגנתי בצל ושום הוספתי את העוף וטיגנתי באותו סיר , הוספתי תפוחי אדמה ושקית של לקט חמין של סנפרוסט וביצים קשות. תיבלתי בפפריקה, אבקת מרק, מלח פלפל ו- 2 כפות סילאן כיסיתי במים רותחים (ללא עגבניות מרוסקות- לא אוהבים) ובישלתי שעה אח ואח"כ הורדתי ל- 100 מעלות למשך שעתיים ויצא שחום וטעים כמעט כמו חמין ששהה כל הלילה בתנור. מומלץ ו smile וקל הכנה. smile smile

  51. סליחה נשמטו לי מילים – אפיתי ב- 180 מעלות (כדי שלא ישארו הרבה נוזלים )ואח"כ הורדתי ל- 100 מעלות למשך שעתיים.

להגיב על אנטה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *