d791d795d7a8d7a7d7a1 d79ed7a6d795d7aa d7a4d799d7a8d792d794 d795d791d7a6d79c - בורקס מצות אפוי/מטוגן

בורקס מצות אפוי/מטוגן

d791d795d7a8d7a7d7a1 d79ed7a6d795d7aa d7a4d799d7a8d792d794 d795d791d7a6d79c - בורקס מצות אפוי/מטוגן

מצות מושרות 1/2 דקה באמבטיה של מים
לנער ולשים את המצות שלמות בתוך מגבת טיפונת לחה
להשאיר במגבת עד שהמלית מוכנה

הכנת מלית תפוחי אדמה עם בצל מטוגן ופטרוזיליה:
מבשלים תפוחי אדמה בלי קליפה עד ריכוך במיקרו או על הגז
מעבירים לקערה ומועכים ל"פירה"
מטגנים בצלים קצוצים במעט שמן רק עד להזהבה
חותכים פטרוזיליה טרייה
מוסיפים מעט מהביצה שטורפים לטיגון (על 3 תפוחי אדמה מספיקה כף אחת)
תיבול : מלח ופלפל שחור בנדיבות.
מערבבים .

כל מצה חותכים ל-2 או 3 לאורך (החיתוך נעשה בדיוק במקום של החורים במצה)
שמים בצד כמות נדיבה מהמלית ומתחילים לגלגל (המצה נוחה לגלגול בגלל ההשהיה במגבת)
מעבירים לצלחת עם ביצה טרופה+מלח ופלפל
מטגנים היטב מכל הצדדים ומעבירים לניר סופג

העדפה שלי מטוגן.כי אין מה להשוות……

אפיה:
מוסיפים עוד צלחת עם קמח מצה ומתבלים במעט פפריקה .
אחרי שטובלים ה י ט ב את גליל המצה בביצה מעבירים לפירורים
מגלגלים שהפירורים יידבקו היטב.
מרפדים ניר אפיה ומניחים את הגלילים
אופים בחום 175 כ-20 דקות או עד להשחמה.
תהנו

49 תגובות על “בורקס מצות אפוי/מטוגן

  1. יצא מעולה!!!!
    המילוי של תפוחי האדמה מאד טעים וקיבלתי מחמאות מהבעל שחולה על בורקס…..

  2. כן אני יודעת, הפסח כבר עבר….
    אצלנו לא נהוג לאכול שרויה בפסח (לא מרטיבים את המצה)
    הבנות שלי כל החג פינטזו על מצה בריי, אז עשינו אחרי החג.
    לשישי בערב הכנתי את הבורקס מצות.
    מטוגן, בטח מטוגן!!! כמעט לא נשאר לארוחה זה נחטף טרי וחם.
    בקיצור, לוקלוקו את האצבעות גם הבנים וגם הבנות בעצם כולנו…
    תודה על מתכון נפלא,מיני רבים!!!

    • אימוש הי
      גם אצלי ממשיכים לאכול מצות.בעלי למשל אוהב מאד ומסכים שיהיו מצות כל השנה.
      שימחת אותי עם המחמאות לבורקס המצות.גם אני תמיד בעד טיגון.ההבדל שמים וארץ :lol:
      המשך טעים ונפלא smile

  3. יש תגובה חדשה לפוסט #3174 "כושית בלי תוספות בחושה ועסיסית במיוחד"
    מאת : כרמית‏ (IP: 80.179.196.57 , 80.179.196.57.cable.012.net.il)
    תגובה:
    פירגה, שלום…

    אני כעיקרון חדשה כאן, תמיד הסתכלתי ולא ממש ידעתי אם להכין או לא, כי הייתי עושה מאתרים אחרים מתכונים, ולא ממש היו יוצאות טוב, אז התייאשתי, עד שהגעתי לאתר המדהים שלך..
    קודם כל, אי אפשר להתעלם מהתמונות המגרות, חייבים לנסותתתתתתתתתתתתת…

    אז מה שניסיתי הצלחתי………. ובעלי……..חבל על הזמן משבח אותךךךךךךךךךךךךך כל הזמן…. על המתכונים המדהימים שלך!!!

    ניסיתי בהתחלה את הקראנץ עוגת השמרים – יצא מדהים
    אחר כך ניסיתי את הלזניה מצות – מדהים
    אחר כך – בורקס מצות – בעלי וכל המשפחה טרפו אותם… יש לציין מעולההה
    ואז אמרתי אנסה את העוגת שוקולד – פשוט מעדן, אומנם עשיתי בלי רוטב, כי בעלי לא ממש אוהב רוטב על העוגות, הוא אוהב את העוגות עם הקפה , היבשות יותר, אבל העוגה הזאת, סוף הדרך, יצאה רכה רכה ובאותו יום התחסלה :lol:

    • אוי אין לי את המתכון לעוגת השוקולד אני פעם ראשונה באתר בבקשהההההה
      smile smile :lol:

      • גוטמן הי,ברוכה הבאה לאתר שלי.
        מקווה שלשתינו יהיה פה כיף וטעים.

        כל עוגות השוקולד מומלצות
        בפסח יש קטגוריה נפרדת לעוגות שוקולד.

        ויש קטגוריה נפרדת של עוגות לעוגות שוקולד לכל השנה.

        כל מה שתבחרי להכין בהמשך להמלצות בתגובות שתראי יצא לך טעים.
        בהצלחה smile

  4. כרמית יקרה
    גם לפה הוספתי את התגובה שלך שכווווווווווווווווולם יראו.
    איזה כיף והעונג גם שלי והמון תודה smile

  5. פירגה שלום ,
    אני רוצה לנסות למלא בבשר טחון , האם לדעתך כדאי לטגן את הבשר לפני המילוי ??

    ןעוד שאלה בקשר לארטישוקי ממולא, אני מתכוונת למלא ולטגן בלי לבשל ברוטב, האם לדעתך צריך לבשל את תתחתיות הקפואות לפני הטיגון?
    אני ממש בדרך להכין ולהקפיא ומאוד אשמח לדעתך
    תודה מראש על עזרתך

    • שירה שלום
      חייבים לטגן את הבשר.
      לגבי הארטישוק אני לא מכירה ארטישוק ממולא בלי רוטב. אין לי תשובה.
      חג שמח וטעים smile

  6. היי פירגה יקרה,
    הבנות שלי ואני מוזמנות בערב החג וכמובן שנגיע עם..מטעמייך…
    כולל בישולים ולקינוח עוגת התפוזים שלך המצויינת..
    מזל שיש לנו אותך, תודה רבה על הכל… חג שמח לך ולבני ביתך.

    • כוכי יקרה ערב טוב
      אני מתרגשת מאד שאת מכינה מהמטעמים שלי ואני מקווה שהכל יצליח ותקבלי מחמאות.
      חג שמח וטעים לכולכם smile

  7. פירגה היקרה,

    עוגת הקוקוס שוקולד ציפס שלך בתנור ועוד מע אדווח איך יצאה…
    ועוד מעט אני מכינה את הכושית המהממת…

    לגבי הבורקס אני רוצה לעשות בורקס במילוי נקניקיות, יש לך רעיון איך?
    האם לטגן את המצות עם הנקניקיה בפנים?
    לבשל את הנקניקיות במים קודם?

    המון תודה וחג שמח!
    אודליה

    • אודליה,אני מצפה ומחכה לשמוע איך יצאה העוגה.תבדקי שהיא מוכנה בעזרת סכין. כך אני בודקת.

      תכיני באותו אופן בורקס נקניקיות, רק שלפני שאת שמה את הנקניקיות,תמרחי דברים טובים על המצות
      כמו:
      קטשופ, חרדל, רוטב צ'ילי, מיונז וכו'…..

      חג שמח ואני מחכההההההההה
      תודה smile

  8. פירגה,

    תודה על התגובה.ינוסה מחר
    ראי תגובה שלי לעוגת הקוקוס,
    אין עלייך אלופה!

    אודליה

    • אודליה את באמת משהו. ראיתי את התגובה שלך שכל כך חיכיתי לה, ואני שמחה שגם עם קמח מצות העוגה יצאה טוב.
      כתבתי גם לאיריס שיצא לך טעים,כי היא תהתה אם אפשר להכין את העוגה עם קמח מצות.
      אז תודה על הכל ושרק יהיה הכל טוב ורגוע וטעים smile
      באמת הכל באהבה ענקית :lol:

  9. היי דליה.
    האם את יכולה לשחרר מילוי לבורקס מצות של גבינות?
    תודה.
    מעבר לכך המצה בריי פיצה יצאה לי מצויין והילדים חיסלו אותה אתמול.
    :lol:

    • אילנית.תמשיכי להכין ולפנק את כולם.חג שמח ותודה על העדכונים החמים ;) :lol:

  10. איך הבורקס /מצות יצאו לך כל כך חומות?
    אני הכנתי משהו דומה לחג הראשון (אנחנו קוראים לזה בלינצ'ס ולא בורקס), והמצות יצאו די בהירות.
    תודה.

  11. הי פירגה אני חדשה אצלך… ופשוט הייתי חייבת להגיב.. התמכרתי לאתר שלך.. הכנתי את המתכון למעלה יצא פשוט קל וטעים… תודה לך ושיהיה חג שמח..

    • לילך ברוכה הבאה והמשך טעים.
      תודה רבה ואני שמחה שהצטרפת לאתר שלי smile
      חג שמח לכולכם smile

  12. אני מחפשת רעיונות חדשים לחג השנה. במלית שמים גם ביצה? או שלבצל להוסיף את הביצה?

  13. נראה מעולה! כמה מצות בערך?
    תודה רבה על המתכונים הלא מסובכים מידי, אך בהחלט טעימים!!! laugh

    • תודה רבה הדר.
      במתכונים מהסוג הזה אין כמויות.
      כל אחד מכין כמה שהוא רוצה,אחד או עשר. או מאה.
      תהני והמשך יום נפלא לך.

  14. הי פירגה השנה ב"ה אנסה את המתכון הנ"ל
    להלן הצעות שחשבתי שאפשרי לשדרג למילויי :P
    אפשרי למלא את המצה גם בחציל מטוגן עם ביצה קשה מגוררת וכשמוכן לזלף טחינה + פטרוזיליה ממש כמו סביח smile
    גם שאריות של בשר צלי מבושל מעוך + פירה או בטטה מתוקה יהיה טעים :P
    כמובן גם בטטה מתוקה מבושלת ומעוכה לפירה יהיה טעים ;)
    גם שאריות של קישואים מבושלים מעורבים עם מעט קמח ותבלינים לפי הטעם יהיה טוב :cool:
    גם חציל מקופסא שוב עם מעט קמח לייצוב יהיה מלויי טוב :P
    גבינה לבנה נאמר מסוג "טוב טעם" או פטה עם גבינה צהובה מגוררת יכול להיות מילויי טוב :|
    כמובן גם מילויי פירה + פטריות :cool:
    טונה משומרת לסנן למעוך לתבלן עם מעט מלח ופלפל שחור גם מילויי טוב (אפשרי להוסיף ביצה קשה) :P
    נקניקיות רצוי לטגן עד שיקבלו צבע טיגון זהוב ובמחבת אני מוסיפה בסיום הטיגון כפית חרדל ולמלא :P
    גרגירי חומוס מבושלים מעוכים עם מעט מלח ,קימל,וכמון ופפריקה יהיו גם מילויי טוב :P
    אפשרי גם למלא בתפוחי עץ עם קינמון ומעט פירורי בסקוויטים (יש כשר גם לפסח) ובביצה שמטבילים לשים מעט סוכר יכול להיות טוב ;)

  15. את חושבת שהבורקסים הללו יהיו טעימים עם מילוי של בשר טחון כמו בסמבוסקים…..?

  16. תודה על התגובה ועוד שאלה, איך מחממים אותם כשמכינים מראש..?

  17. כשאופים בתנור (לחימום בלבד)
    צריך לעטוף בנייר אלומיניום?

    • ברבורה יקרה,
      בגלל הלחץ הייתי אומרת שכן,בד"כ אני מחממת היטב את התנור ורק אז מכניסה למספר דקות את המאפים. (זה כלל אצלי כמעט לגבי כל החימומים בתנור)
      חג שמח וטעים לכולכם smile

  18. הי פירגה, תודה על השיתוף במתכונים המצוינים שלך.
    אני עכשיו מכינה את הבורקס אך לא רשום את הכמויות ואני מאוד מרובעת אין לי תחושה בייחס, אשמח מאוד לדעת את הכמויות מכל דבר, תודה מראש ושיהיה לך חג שמח

    • הכי טוב להכין פירה ולהכניס את המצרכים שרשומים ולטעום. הטעם הוא הקובע.
      חג שמח smile

  19. שלום פיגרה,
    יש לך רעיון אחר למילוי מלבד תפו״א ובשר טחון,כי בארוחה עצמה יש הרבה בשר ,וגם תפוחי אדמה
    משהו קליל יותר..כמו פטריות יתאים? אם כן יש לך מתכון למילוי עם פטריות?
    תודה

    • ערב טוב ענת
      כל מלית מתאימה.מה שאתם אוהבים .הכל אפשר למלא במצות.

      רשמי בחיפוש באתר מצד שמאל למעלה …בלינצ'ס פטריות ותכיני את המלית והרוטב שרשומים במתכון.
      יש גם מבחר מליות לבלינצ'ס (הכל באתר) והכל יתאים גם למצות.

      בהצלחה והנאה. smile

  20. לאן אני אכנס לקבל טעמים חדשים לחג אם לא לכאן ?
    איזה רעיון מעולה , הקטן אוהב בורקסים , בטוח ישמח לאכול גם בפסח.
    חג שמח לך ולמשפחתך , שנמשיך להנות מהמתכונים שלך וממך, שתמיד עונה באדיבות ובמהירות.
    smile

  21. תוגה פירגה כמו תמיד יצא מעולה .הבנים והבת נהנו כמו כן גם בעלי תודה. :lol:

    • בקר טוב צביה.
      תודה שחזרת לשתף וכיף שבחרת להכין את המתכון הטעים הזה.
      המשך חג שמח smile לך ולכל בני ביתך

  22. היי פירגה !
    הכנתי את הבורקסים האלה , יצא מאוד טעים , הוספתי גם פטרוזיליה קצוצה . הקטן פחות אהב , לי היה טעים.
    פעם ראשונה שאני פוגשת את המתכון , מאמצת.
    תודה

    • בקר טוב גלית,
      תנסי למלא במליות שהילד אוהב.כל מלית מתאימה.
      לבריאות , המון אהבה והמשך חג שמח לכולכם smile

  23. הי, האם מתאים להכין ותשמור במקרר ולחמם כעבור יומיים? חשבתי להכין היום ולחמם בחמישי בבוקר..

להגיב על חוה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *