d791d7a9d7a8 d79bd7a8d799d7a9d794 d791d798d798d794 - קציצות בשר מנגולד ובטטה

קציצות בשר מנגולד ובטטה

d791d7a9d7a8 d79bd7a8d799d7a9d795d7aa d791d798d798d794 1 - קציצות בשר מנגולד ובטטה

מצרכים:
עלי מנגולד  (העלים ירוקים בלבד)כמה שאתם רוצים.
300 גרם בשר טחון מכל סוג רצוי לערבב כמה סוגים אבל לא חובה
בצל גדול קצוץ
בטטה מקולפת מגוררת גס
ביצה גדולה
1/4 כוס קמח מצה/פירורי לחם
כפית חרדל
כפית דבש
פלפל שחור
מעט מלח

אופן הכנה:
לערבב הכל ביחד ואם צריך מוסיפים עוד ביצה.
להשהות במקרר חצי שעה או יותר.
לטגן על מעט שמן קציצות בגודל שאתם רוצים.
לטגן בסבלנות מ-2 הצדדים עד שהקציצות ישחימו
להפוך בזהירות בעזרת מרית ומזלג.
תהנו

עלי מנגולד: לבשל כ-4 דקות במים רותחים,לסחוט,לקצוץ ולהעביר לקערה.

אפשר להוסיף 2 שיני שום קצוצים.

40 תגובות על “קציצות בשר מנגולד ובטטה

  1. התמונה כל כך מגרה….

    אני לא אוכלת קציצות מטוגנות. אולי אנסה לאפות אותן.

    בכל מקרה אני מכינה את הקציצות שלך בגרסא יחסית דומה אך מבושלות ברוטב. הן כל כך רכות וטעימות. הפיצפונת שלי (בת 9 חודשים) מתה עליהן…

    • שיר ערב טוב

      אפיה:
      להוסיף 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
      לשמן / לרסס ניר אפיה ולהניח קציצות שמנמנות
      לאפות בחום 180 כ-20 דקות
      להפוך לרסס על הקציצות ההפוכות מעט שמן ולאפות עוד 10 דקות.
      לבדוק שמוכן ואם לא אז לאפות עוד קצת.
      תהנו smile

  2. היי פירגוש….ניראה מגרה ומשובח יקירה…ממש רוצה לנסות ולהכין…רק רצה לעבודה.

    קיבלתי תשובה על אפשרות אפיה…תודה ויום מקסים…כמוך. :lol: smile

  3. פירגוששששששששש היי
    את מוסיפה את עלי המנגולד לתערובת הבשר? סליחה על הבורות לאה smile

    • לאה.כן. מוסיפה. ;)
      את יכולה לבשל את המנגולד במים רותחים 4 דקות או לרכך על מחבת עם מעט מים.
      לסנן לקצוץ ולהוסיף לקערת המצרכים.
      בהצלחה ותהנו smile

  4. שלום פירגה
    תחילה תודה על המתכונים הנהדרים שלך.כל מה שניסיתי תמיד הצליח לי .
    בקשר לבטטות במתכון-צריך לבשל או לאפות אותן ?
    תודה וחג שמח :P

    • סיון תודה רבה ואת הבטטה לא מבשלים ולא אופים כמו שהיא טרייה, תגררי והופ….לקערה.
      בהצלחה ותהנו smile
      חג שמח ושנה מתוקה smile

  5. פירגה, אני דווקא אגיב על מאכל אחר לגמריי… תעבירי את התגובה שלי לשם, אם יותר נח לך-
    הכנתי את ריבת הלימונים.
    נתתי לעצמי חירות, לעשות כמות מיניאטורית ממנה.
    וגם לא ממש הקפדתי על כמות הנוזלים. אז יצא טיפה שרוף,(לא מספיק מים.. עכשיו זה ברור לי)

    חתיכות הקליפה יוצאות לא רכות, אולי בגלל שלא בישלתי מספיק.

    מה שכן, מייד אחר כך בישלתי פחות או יותר לפי אותו מתכון, שזיפים. הפעם היה לי טיפה יותר נסיון… ולא הזנחתי את הסיר…
    יצא מעולה!. דחפתי לסיר את חרצני הלימון, שכמו שהסברת הם אחראיים לקרישת הריבה.
    בקיצור, תודה פירגה. אשמח להסבר לגבי הקליפות, איך עושים שהן תתרככנה יותר?..

    • לטורקייה ערב טוב
      כיוון ששינית את הכמות אני לא כ"כ יודעת איך לעזור לך.
      לקונפיטורה לימונים כפי שראית יש הרבה שלבים והכנות.
      הקליפה לא יוצאת רכה כי זו קונפיטורה ולא ריבה גם רואים בתמונה.
      והקליפות יוצאות די קריספיות. יש לבשל מספיק זמן כדי שלא יהיו קשות.
      שמחתי לקרוא שהצלחת עם ריבת השזיפים.
      תהנו ושנה מתוקה smile

  6. אוקי… אז בעצם יצא לי כמו שאמור לצאת!
    הן לא היו ממש קשות, אבל חשבתי שהן אמורות להתרכך עד כדי מעיכה…( טעיתי…)

    שאלה- האם היית ממליצה, להוסיף לכל הכנת ריבה את חרצני הלימון כמקרשים, או שיש מקרים בהם קליפה הפרי\ גלעינו\ חרצניו הם מקרש מספק?..

    המון תודה פירגה.
    וחג שמח.

    נ.ב לא זוכרת אם סיפרתי בעבר…(אולי בפורטל תפוז הזכרתי)
    אבל שנה אחת, הכנתי ארוחות חג סוכות שבהן נכחו כל שבעת המינים. זה די פשוט, האמת.
    אם תרצי, אזכיר כאן את התפריט .

    • טורקייה בקר אור
      כל ריבה והרצפט שלה. לכן לא בכל ריבה יש צורך בחרצנים.
      את יכולה לרשום תפריט.
      ריבת הלימון לא יוצאת רכה ממש לא. הקליפות קריספיות וקצת קשות למשל לילדים קטנים קשה לאכול.
      יום נעים smile

  7. פירגה שלום,
    את ממשיכה לככב אצלינו בסעודות , במיוחד עכשיו בתקופת החגים.
    רציתי להודות לך ולברך אותך בשנה טובה ופוריה – מלאה ביצירתיות….
    ויש לי שאלה שלא ידעתי איפה לשאול,אני מקווה שזה בסדר כאן.
    יש לי סטקים מאוד איכותיים במקפיא שיועדו ל"על-האש" אבל בסוף בוטל.נראה לי אנטריקוט.
    2 מאוד גדולים.
    בכל מקרה אני מחפשת דרך לנצל את הדבר הנורא יקר הזה..
    יש לך רעיון?חשבתי על לטחון אותם ביחד עם חזה עוף לקציצות.לא יודעת אם יצא טוב?
    תודה,
    שרה

    • שרה מירושלים שלום רב ותודה על המחמאות. בכיף ובעונג ובתקווה להמשיך כך.

      כנסי לפורום קרניבורים
      יש שם מומחים לבשר ומתכונים מעולים
      בהצלחה
      חג שמח smile

  8. פירגה תודה.
    תפריט שבעת המינים:

    חיטה- חלה
    שעורה- בירה שחורה\ לבנה
    גפן- עלי גפן ממולאים, ברוטב של גרגרי רימון
    תאנה- שוקי עוף מרוחים בריבת תאנים, וכך אפויים( הטעם דומה מאוד לעוף בדבש…)
    רימון- כאמור, עם עלי הגפן…
    זית- אורז בזיתים ורסק עגבניות. זהו מתכון מרוקאי.מספר של בני סידא.
    דבש- דבש זה בעצם תמרים. קציצות בשר ברוטב של תמרים ורסק עגבניות. המתכון הוא מספר בשול לעונות, לא זוכרת את השם המדויק או את שם המחברת…

    חג שמח….

  9. הי פירגה היקרה,
    קציצות המנגולד שלך כיכבו אצלי בארוחת חג הסוכות, עשיתי בדיוק כפי שכתבת ויצא מ ד ה י ם!!!
    כל הכבוד על היצירתיות שלך, את ממש ג א ו נ י ת! בברכה, מליסנדה.

  10. פירגה שלום.
    הקציצות טעימות, שונות ולא סטנדרטיות מסתבר שתמיד עוד אפשר לגוון.
    על הקציצות האלה הילדים לא אמרו…. עוד פעם קציצות ?
    הן קצרו מחמאות והתחסלו מהר.
    מאוד מומלץ.
    תודה פירגה והמשך יום פורה.

    • פנינה מקסימה
      את לא יודעת כמה שאני שמחה לראות עוד מחמאה בתגובות על המתכון.
      זה נפלא שיש עוד ועוד תגובות טעימות. כמובן אחרי טעימה וחוות דעת.
      זה באמת עושה לי טוב ומשמח אותי מאד מאד.
      תודה וחיבוק smile
      מעריכה זאת מאד :lol:

  11. היי פירגה,
    נשארו עלי מנגולד מהקניות האחרונות וניסיתי להציל את רובם: קצצתי אותם במעבד עם בצל ורק לאחר מכן נכסתי לאתר שלך, מה שהסתבר כטעות; לא בישלתי/טיגנתי את עלי המנגולד בטרם קצצתי- האם זה ישפיע על טיב הקציצות?
    בתודה מראש, על הכל
    חגית

  12. היי פירגה, רק רציתי לבשר שבסוף טיגנתי (בתרסיס כמובן) ויצא פשוט מ-ע-ו-לה! שמתי המון מהעלי מנגולד, מה שהעניק לקציצות גוון ירקרק ויפה, שלא לדבר על הטעם….
    אגב, השתמשתי רק בעוף, מה שהנמיך את ציפיות החבר באופן אוטומטי, אך ההפתעה הייתה גדולה.
    קבלי ח"ח והמשיכי לשתף אותנו במתכונים נפלאים smile
    חגית

    • חגיגית יקרה
      כיף שהכנת את הקציצות ושחזרת לעדכן.
      נפלא שחוזרים לעדכן אותי אחרי שמכינים. הלב מתרחב וזה כיף אמיתי.
      תודה לשניכם והמשך טעים,בהחלט smile

  13. הכנתי היום ויצא מצויין !
    אבל קצת מתפורר. איך אפשר לעשות אותן פחות מתפוררות ?

  14. היי פירגה
    אני משוטטת לי ומחפשת מתכון לקציצות …
    אפשר לוותר על הטיגון ולבשל ברוטב אדום ?

    תודה

  15. הי, יש לך רעיון מה לעשות עם החלק הלבן של עלי המנגולד ? במסגרת ניצול שאריות ?

      • שמתי בחמין במקום קציצות הלחם-בשר הנהוגות במגזרי חמין מסויימים ויצא מאד טעים. ויתרתי על החרדל שהרגיש לא קשור לשאר תכולת הסיר והוספתי דו הרבה קמח מצה כי הראשונות התפרקו לי בטיגון. השילוב עם המנגולד והחומוס בחמין היה מושלם. תודה על המתכון.

להגיב על שרה מירושלים לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *