dscf4678 - עוגת תפוחים פרווה עם מייפל  - לפסח

עוגת תפוחים פרווה עם מייפל – לפסח

dscf4678 1 - עוגת תפוחים פרווה עם מייפל  - לפסח

אני מקווה שהעוגה הזו תשמש אתכם להנאתכם בחג הפסח. העוגה פרווה ולחה מאד.

העוגה בנוסח נוסטלגי בחושה, עם קמח מצות .

מצרכים:
תבנית עגולה 24 משומנת היטב עד למעלה

שמים בקערה :
200 גרם קמח מצות (חובה לנפות פעמיים ולזרוק את הגרגרים הקשים)
שקית אבקת אפיה (חובה)
כוס מים מהברז (בהנחה שכל נוזל אחר גם יתאים)
4 ביצים טרופות במזלג
3/4 כוס שמן
תפוח עץ גדול מקולף מגורר גס
1/2 כפית קינמון
1/4 1 כוסות סוכר

אופן הכנה:
מערבבים במוט חשמלי עד שכל המצרכים יהיו כמסה אחידה
אופים בחום 175 כ-50 דקות עד שהעוגה משחימה.
מיד בתום האפייה , כשהעוגה חמה, מזלפים עליה סירופ מייפל , כמה שאתם אוהבים.
שומרים את העוגה במקרר.dscf4682 800x6001 300x225 1 - עוגת תפוחים פרווה עם מייפל  - לפסח
תהנו

קישור לכל מתכוני עוגות הפסח שלי. תהנו.

http://pirge.co.il/category/חגים/פסח/עוגות-לפסח

39 תגובות על “עוגת תפוחים פרווה עם מייפל – לפסח

  1. פירגה שלום.
    העוגה ניראת ניפלא.
    האם אפשר במקום הקמח מצות קמח תופח של אוסם לפסח?

  2. לילה טוב, האם העוגה כבדה ודחוסה? אני מעונין להכין אותה לערב החג ולכן לא מעונין בעוגה שתכביד על האורחים … תודה מראש, דויד

    • עוגה עם קמח מצות מטבעה כבדה. אבל…..העוגה מאד רטובה ולחה כך שלא כ"כ מרגישים את הכבדות והיא נמסה בפה.
      מה גם שמי שאוהב מתוק יתענג עליה. המייפל עושה את העבודה.
      בקר נפלא לך דויד smile

  3. בוקר טוב פירגה
    העוגה עושה רושם נפלא – כרגיל…… כל מה שאת מכינה.
    האם כדאי להוסיף אגוזים קצוצים ? או שזה יכביד מדי על העוגה ?
    שבת שלום וסוף שבוע חמים smile smile smile

  4. היי המתכונים שלך נפלאים חזקי ואמצי!!!
    האם ניתן לוותר על המייפל ולאכול את העוגה כמו שהיא?

    שרינה

  5. העוגה נראית טעימה טעימה!
    האם מדובר בקמח מצה רגיל או הדק?
    שבת שלום!

  6. פירגה העוגה ניראית ניפלא
    מה גם שאני מתה על מאפים עם נגיעה של תפוחים
    את נהדרת,

    תודה ושבת שלום,

    רחלי.ג. smile

  7. מצויין! עשיתי כוסמין במקום קמח מצה, רסק תפוחים במקום תפוח, תיפה קוקוס. כל הילדים אהבו וגם אני אכלתי בנחת. תודה רבה.

  8. שלום לך, ההיתי שמחה לדעת מה מוסיף התפוח עץ למתכונים ? גם בפנקיק יש תפוח עץ מגורד וגם בעוגת מייפל, מה הוא תורם והאם הוא הכרחי.?

    תודה רבה

      • הי שבוע טוב,

        תודה על המענה המהיר, האם אפשר לוותר על התפוח לדעתך, אני מבינה שזה מוסיף ניחוח ומרקם, לילדים יש בעיה עם טעם התפוח , מה דעתך? תודה את נפלאה והמתכונים שלך לפסח ינוסו על ידי.

        תודה

  9. פירגה שלום,האם לדעתך אפשר להוסיף צימוקים,שברי אגוזים וכד'?האם אפשר לערבל במיקסר ולא במוט חשמלי?

  10. פירגה חג שמח smile
    אני אחת הנאמנות שלך ושל המתכונים המדהימים
    אבל לצערי, את העוגה הזו אפיתי לפי כשלוש שעות
    כנראה שעשיתי משהו לא טוב ולא ברור לי מה,
    אבל יצאה כבדה, כמו בטון יצוק
    כלל לא אורירית.
    אבל לא נורא,
    99.9% מהמתכונים שלך הם מעוליםםםםםם

    • הי רוחמה
      מה שלומך?

      העוגות של פסח יוצאות "כבדות" זה לא טורט.טורט יוצא אוורירי.
      העוגה יוצאת דחוסה ברמה בינונית, , מאד ר ט ו בה .
      אם היא יצוקה כמו בטון היא לא בסדר. בעוגה הזו כל ביס דורש עוד ביס ועוד ביס מרוב עונג.
      תמשיכי להכין ולא להתייאש.
      חג שמח,נפלא וטעים לך.

  11. אפשר להוסיף עוד תפוח כדי שכן יהיה מורגש טעם התפוחים? זו עוגה למבוגרים…

  12. היי פירגה,
    רעיון נפלא לחיסול קמח מצה שנותר .

    הכנתי מהתערובת 17 מאפינס,נהדרים.
    ציננתי אותם מחוץ לתנור,ואח"כ ושמרתי אותם לילה במקרר.
    יצאו ט ע י מים ,והתאימו ליד ספל הקפה של הבוקר.
    אגב,
    טחנתי קמח מצה במעבד המזון ,
    וסיננתי אותו מסננת רשת,
    מהסינון יצא קמח דק ומעולה לאפיה.

  13. אפשר לוותר על אבקת אפייה? אני לא משתמשת בפסח באבקת אפיה.
    מה אפשר במקומו??

    • חנה ערב טוב,
      יש אבקות אפיה כשרות לפסח כבר כמה שנים.

      תכיני ותהני. blum

להגיב על מירי החיפאית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *