d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d7a7d799d7a0d795d790d794 - קציצות קינואה תפוח אדמה ועדשים

קציצות קינואה תפוח אדמה ועדשים

d7a7d7a6d799d7a6d795d7aa d7a7d799d7a0d795d790d794 - קציצות קינואה תפוח אדמה ועדשים
קציצות קינואה תפוח אדמה ועדשים
מה לא עושים שהקינואה תהיה טעימה לבני המשפחה?
חיפשתי שילוב עדין ולא מדי חדשני שישביע את רצוני
הכנתי וכולם הסכימו פה אחד…נהדר…..
המצרכים וההכנה:
1 כוס קינואה שטופה היטב ומסוננות
3/4 כוס עדשים כתומות
תפוח אדמה מקולף, מבושל ומעוך
צרור בצל ירוק קצוץ בערך כוס
2 ביצים
2 פרוסות לחם קל מושרות,סחוטות ומגוררות
1/2 כוס קמח מלא
מלח ופלפל
3-5 כפות שמן קנולה
לבשל את העדשים והקינואה ביחד בסיר גדול מלא מים רותחים.לבדוק אחרי 15 דקות שהם רכים, אם לא, להמשיך לבשל עוד כמה דקות ולסנן את עודף המים.
לשים בקערה את כל המצרכים כולל השמן וללוש.
לטגן במעט שמן לצבע שזוף מ-2 הצדדים.
תהנו.

62 תגובות על “קציצות קינואה תפוח אדמה ועדשים

  1. שלום פירגה.

    ראשית, תודה על המתכון – יצא מעולה.
    רציתי לעדכן אותך ששמתי את הקציצות במאה שמונים מעלות על תבנית משומנת בתנור למשך עשרים וחמש דקות – ועדיין יצא מעולה.

    אני לבד חיסלתי כבר חצי תבנית smile

  2. קציצות הקנואה היו נהדרות, ליוו אותנו אתמול טריות לארוחת הצהריים והיום קרות לצהריים בבריכה. כולם אהבו כולל בת השנה וחצי הבררנית. השתמשתי בתערובת של בורגול וקינואה שהייתה בסופר ובבצל לבן. גם טעים וגם מאד בריא. ואכלנו אותן לפי ההמלצה שבתמונה עם מטבל יוגורט ושום.
    שבוע טוב smile

    • טלי בקר אור חמודה
      זה שהקטנה אהבה שבה את ליבי ועשה לי את היום.
      תודה ששיתפת smile שבוע נפלא לכם :lol:

  3. פריגה היי,
    את בטח יודעת שאין הרבה מה לחדש לך את פשוט גדולללללה!!!!!
    הקציצות נאכלו כמו גרעינים השליוב של הקינואה והעדשים עשו תפקיד חשוב מאד לבני הבית
    במיוחד שהילדים לא כל-כך אוהבים קינואה ועדשים . הפעם זה פשוט עבד….
    יישר כח !!!!!! :lol:

    • אילנה יקרה, נפלא שעבד.חהחהחהחה ראית את כל מתכוני הקינואה שלי? באמת מזמן לא הכנתי משהו חדש מקינואה ואני אקח זאת לתשומת ליבי. תודה smile

  4. שלום רב!

    דבר ראשון, תודה רבה לך על כל המתכונים.

    במתכון הזה, עד כמה פרוסות הלחם חיוניות? מה הן נותנות? והאם ניתן להחליף אותן במשהו אחר או בכלל לוותר עליהן?

    תודה! smile

  5. ועוד שאלה –
    האם ניתן להשתמש בעדשים ירוקים במקום הכתומים? או לשלב בין השנים?

    תודה!

  6. המצרכים היו לי בבית והחלטתי לנסות.
    יצא טעים מאוד.לא הייתי מופתעת כי המצרכים בריאים והשילוב ניראה מנצח.
    לכן למתכון הזה מגיע 5 כוכבים.
    שיהיה לך המשך רעיונות פוריים לנצח.
    כמו תמיד תודה.

  7. היי פירגה –
    האם ניתן להשתמש בקמח לבן רגיל במקום במלא ( פשוט אין לי כרגע )
    והם באותן הכמויות ?

  8. הי פירגה
    הכנתי את הקציצות חצי תערובת עם טונה וחצי בלי.
    עם טונה יותר טעים – פשוט בעלי לא מת על טונה.
    אבל יצה ממש טעים.
    במקום שמן שמתי כף של מזולה בטעם טבעי. הוספתי מעט כורכום. והכנסתי לתנור עד להשחמה. יצה מוצלח תודה על המתכון.
    את ממש נפלאה….

    • גליתוש,יופי שעדכנת.
      אני כ"כ אוהבת אותם בתוספת הטונה,איך אפשר לא לאהוב? ;) :lol:
      נחמד שהכנת חצי חצי שכולם יהנו smile

  9. ושוב אני מודה לך מקרב לב! שני הדברים שבעלי לא אוהב – קינואה ועדשים אדומות…. הוא פשוט נדהם כמה שזה טעים, ועוד בלי בשר! smile גם הילדים אהבו וזה בכלל מחמם את הלב!

    אני הוספתי קצת תיבול לקינואה ולעדשים בזמן הבישול, וכמון לתערבות.

    :lol: אז שוב תודה!!

    • טליה יקרה
      אני פשוט בשוק :P
      חהחהחהחהחהחה זה מפליא ונפלא כאחד.
      לבריאות ותמשיכו להנות smile

  10. עשיתי את הקציצות הנ'ל ויצאו פשוט טעיומות מאד ובעיקר
    בריאות תודה פירגה על המתכון הנהדר ישר כוח!!
    גוט שאבס laugh

    • נטלי הי חמודה
      יופי שגם אתם נדלקתם על הקציצות האלה.
      יאמי. יופי ששיתפת אותי.
      גוט שאבס חמודה :lol:

  11. אכלתי אחד.. ונו- לא משהו תאמת קצת התאכזבתי- -(אל תפגעי)
    אבל אז טבלתי אחד ברוטב צ'ילי מתוק ופתאום אני רואה ששבע הלכו לי….
    מתכון מעניין. אני חושבת שצריך להתרגל לסגנון. בשביל מתכון צמחוני, טבעי, בריא – זה באמת תחליף לא רע למאכלים התפלים הבריאים.
    אבל ביננו – אין כמו קציצה מבשר טחון.. .או טונה (אולי העדשים יצאו דומיננטיות מידי?)
    בכ"א- בשביל מה שזה, זה אחלה מתכון. וכשאני במוזה לבשל בריא (קמח מלא, אפיה ולא טגון, שמן זית, קינואה ועדשים..) אני בטוחה שאחזור להכין אותם
    אז תודה וסוף שבוע נפלא שיהיה לך מלא בהשראות והגשמת חלומות
    לאה

    • הי חמודה
      ברור לי שלא כל העולם יאהב את אותו אוכל,גם אני לא אוהבת הכל ;)
      כל אחד וטעמו שלו. בשבילי הקציצות האלה טעימות ברמות.
      לפחות אני שמחה שניסית והגבת.
      בכיף וסוף שבוע נפלא smile

  12. היי פירגה..
    חולה על האתר הזה
    הבאתי את הקציצות לחמותי לשבת – וכולם התפעלו מהנועזות שלי להכין משהו כל כך "בריא" ;)
    זה התחסל בלי ששמתי לב – זה אחד המאכלים שהגוף מבין לבד שזה טוב לו אז הוא פשוט אוכל בלי לחשוב

  13. הבן הקטן שלי אהב את זה מאד! יש עוד מתכון של סלט קינואה קר שאני עושה הרבה למשפחה ולחברים מכינים כןס קניואה מבשלים לפי ההוראות מקררים אח"כ מוסיפים עגבניות ומלפפןנים ירוקים חתוכים לקוביות,
    ושלושה פרוסות של חציל שנאפה לפני בתמור עם שמן זית לרוטב השתמשתי בטחינה ושמתי 2 גבעולי פטרןזליה קצוצים והרי לך מעדן!

  14. סילחה על השגיאות הקלדתי ורק ששלחתי שמתי לב על השגיאות הכוונה היתה לתנור :lol:

  15. פירגה היקרה,
    קודם כל ברצוני להחמיא לך על האתר הנהדר. מגוון המתכונים הנפלא, הפשטות, המקוריות, ומעל הכל – רוחך השורה על האתר ומרחפת מעל כל מתכון ומתכון. הסבלנות, רוחב הלב והנועם ניכרים בכל תשובה שלך, דבר שהופך את הביקור באתר למהנה ביותר. תודה לך על התענוג הצרוף.
    זכיתי להכיר את האתר לפני כשבועיים והספקתי להכין את עוגת השוקולד קוקוס המענגת. היום הכנתי את המג'דרה ואת קציצות הקינואה המופלאות. כמי שאוהבת יותר לקרוא על מזון בריא מאשר לאכול אותו, הייתי חייבת לכתוב לך. מכיוון שההכנה היתה ספונטנית השתמשתי במה שהיה בבית. עדשים חומות ובצל לבן. את תפוחי האדמה (שניים קטנים) אפיתי במיקרו שלמים, קילפתי ומעכתי. השתמשתי בשני בייגלס קטנים קפואים מחיטה מלאה אותם פוררתי לתערובת (אני מתגוררת בארה"ב). בנוסף לפלפל שחור תיבלתי באבקת מרק בצל ובבהרט (מוסיף המון). אפיתי כ15 דקות מכל צד על נייר אפיה משומן. יצא מעולה. בתי בת השנה ושמונה חודשים לא הפסיקה לאכול (הגדולה לצערי בררנית מדי כתמיד) וגרגרה בהנאה יתירה בקולות של מממממ……. אני אישית הייתי חייבת לגייס הרבה כוחות נפש כדי להפסיק מלאכול. פשוט נהדר. יצאה כמות של כ-30 קציצות. נשארו smile גם כמה למחר. איזה כיף. את נהדרת! smile

    • רחל יקירה בקר טוב
      מרגש לקרוא את התגובה שלך ולפתוח איתה שבוע.
      התחברתי לשידרוגים שעשית לקציצות. מעולה.
      תודה ששיתפת במעשה ידייך ואני מקווה להמשיך בשיתוף העשייה .
      שתמיד יהיה טעים ונעים smile

      נשיקות לקטנה שאהבה ;)

  16. נפלא! פירגה פשוט נפלא !
    אצלי בבית מאד אוהבים קינואי במיוחד הקטן שלי וזה היה שינוי מאד נחמד וטעים!

  17. אצלי רגילים לאכול את הקינואה בסלט כשזה נחלק לאוהבי קינואה ומתעבי קינואה וטרנד בריאותי, אנסה להכין לשישי בצהריים.

    • יעל, תמיד אשמח לשמוע חוות דעתך למתכונים חדשים שתכיני מהאתר.
      תודה smile רבה

  18. של פירגה
    אני מעוניינת להכין לבתי
    את הקציצות אבל היא צליאקית
    האם ידוע לך מה אפשר לשים במקום
    2 פרוסות לחם קל מושרות,סחוטות ומגוררות
    1/2 כוס קמח מלא

  19. היי פירגה
    אני רוצה לנסות את הקציצות אך מבלי לטגן. איך היית מציעה לי לאפות אותן? האם יש צורך בהוספה של איזשהו רכיב?

    • רונה הי,
      אני מוסיפה כף סלט חומוס או סלט טחינה. מכל סוג או טעם…..
      משמנת ניר אפיה ואופה 20 דקות .
      מרססת טיפה שמן ואופה גם את הצד השני כמה שצריך.
      בהצלחה והנאה.

  20. פירגה יקרה, עוד מתכון שלך שהפך למעדן קבוע במשפחה שלנו. גם אני אפיתי בתנור וזה פשוט מדהים. כל המשפחה אהבה, גם הקרניבורים. שלא לדבר עד כמה זה בריא ומזין. כל המתכונים שלך מוצלחים מאוד אבל זה גם בריאות צרופה. תודה smile

    • הי דריה יקרה,ואני אומרת,שמי שקשה לו לטעום קינואה,שיתחיל עם המתכון הזה ודעתו תשתנה במהירות :lol:
      שמחתי שהוספת תגובה למתכון.
      תודה על המחמאות

      שבוע נפלא smile

  21. הי פירגה, אני אכין רק לבת שהעא צמחונית, האם אפשר לשמור מה שנשאר במקפיא ולחמם במיקרו?

  22. גם אני נמנית על חוג מעריציך ועוקבת באדיקות אחר מאכליך. הפעם הכנתי את הקציצות . יצאו טעימות למדי אך מעט יבשות. שאלתי באם אפשר לותר על הקמח ולהשתמש בתחליף אחר במקומו?
    יצא לי כמות גדולה ובכוונתי להקפיא חלק מהקציצות האם זה בסדר ?

    • תודה דינה
      תנסי לוותר לגמרי על הקמח ותטגני קציצה אחת.תראי את התוצאה. לפי זה תחליטי אם להוסיף 2-3 כפות. כמובן שניתן להמיר את הקמח בפירורי לחם.
      כדאי להכין רוטב צ'זיקי או שמנת+עירית ולהגיש את הקציצות ביחד עם הרוטב.
      אני לא בטוחה לגבי הקפאה. שוב, תקפיאי אחת ותראי איך היא מתנהגת אחרי ההקפאה ולפי זה תוכלי להבין לבד אם להקפיא את היתר.
      שמחה לחלוק,שמחה שאתם איתי לאורך הדרך.
      לילה טוב smile

  23. שלום פירגה

    אני מכינה לילד בן שנה וחצי, במה ניתן להחליף בצל ירוק שיהיה טעים?

  24. פירגה יקירה, תודה רבה על המתכון המוצלח. גם אני אפיתי את הקציצות, לאחר שציפיתי בפירורי לחם וקצת שמן זית, יצא פשוט נהדר! מה שיפה שכל אחד יכול לתבל לפי תבלינים שהוא אוהב, אני תיבלתי עם קארי, יצא מאוד מוצלח. דרך אגב, ניסיתי בעבר לבשל קינואה ולא אהבו אצלי. זאת הפעם הראשונה שקינואה התקבלה באהבה אצל בני משפחתי, כולם אמרו פה אחד שנהדר.
    אז המון המון תודה, אין כמוך!

    • תודה יקירתי אורני.
      שמחתי לקבל את ההודעה שאהבתם את הקציצות.
      שימשיך כך, smile לבריאות ובאהבה.

להגיב על סימה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *