d7a9d79ed7a8d799d79d d7a9d799d7a8d79cd79995 d791 - מליות מתוקות לבצקים שונים

מליות מתוקות לבצקים שונים

הכנה ותמונה:שירלי95

d7a9d79ed7a8d799d79d d7a9d799d7a8d79cd79995 d791 - מליות מתוקות לבצקים שונים בצקים מתאימים:
שמרים, עלים, פריך, מלוואח .

 

כלל חשוב לגבי מליות.  חייבים למלא במלית סמיכה.ניתן להסמיך את המליות באגוזים,שקדים או פירות יבשים וכו'…  אם המלית תהיה דלילה ונוזלית היא תצא מבעד לבצק במהלך האפיה וחבללללללל.

מלית תמרים מיוחדת שהמצאתי לבצק שמרים על בסיס שמן: (כמות ל-4 כרוכיות)

כרוכיות תמרים בבצק שמרים על בסיס שמן: פרי המצאתה של פירגה. תהנו.

d7a9d79ed7a8d799d79d d7a9d79ed79f2 300x225 - מליות מתוקות לבצקים שונים

בצק שמרים על בסיס שמן מקורי של פירגה

חבילה ממרח תמרים בוואקום

כוס מים

1/4 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס אגוזים

1/2 כוס צימוקים

100 גרם שומשום

שקית סוכר וניל

כפית קינמון ומי שלא אוהב ישים קליפת לימון/תפוז/ליקר אמרטו

 

הכנת המלית:

את ממרח התמרים שמים בסיר קטן עם כוס מים ומחממים תוך בחישה מתמדת עד שיהפוך לריבת תמרים.  להוציא חרצנים "טועים".

מורידים מהאש.

מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים.

 

 

 

 

 

 

 

מלית אוכמניות ואגוזים ל-3 כרוכיות:

קופסה אוכמניות +  כוס צימוקים + כוס אגוזים שבורים + קינמון

———————————————————————————————————————-

מלית קקאו קינמונית במיקסר:
200 גרם מרגרינה רכה – המרה לחמאה
2 כוסות סוכר
קינמון לפחות כפית
3/4 כוס קקאו
כפית נס קפה  ואפשר להוסיף ולשבח עם כמה כפות ממרח שוקולד מוכן כמו:נוטלה או השחר.
1/4 כוס מים פושרים
לערבל היטב ולהוסיף טעם:
בנדיבות רום, קוניאק, ליקר,חלבה.
צריך לקבל קרם לא קשה מדי. במידה ודליל מוסיפים אגוזים
כמות ל-3 רולדות

—————————————————————————————————————-

מלית בוטנים מילקוט הפרסומים:
כוס בוטנים קלויים טחונים
2 כפות סוכר
2 כפות ריבה
2 כפות פירורי צנימים
כף קליפת תפוז מרוסקת
1/2 כפית קינמון
לערבב הכל ביחד – לרולדה אחת

————————————————————————————————————-

מלית אגוזים:
300 גרם אגוזים מרוסקים
125 מ"ל חלב רותח לערבב יחד
להוסיף 150 גרם סוכר, 2 כפות פירורי לחם, 30 גרם חמאה מומסת, 3 כפות שמנת עתירת שומן, 2 חלמונים, חצי כפית קינמון, חצי כפית ציפורן
להקציף לקצף נוקשה את 2 החלבונים שנשארו לנו, ולקפל לתוך התערובת בעדינות

ל-3 רולדות

————————————————————————————————————-

מלית תפוחים בסילאן
10 תפוחי גרנד קלופים חתוכים לקוביות בינוניות
מבשלים כ-15-20 דקות ב-3 כפות סילאן מתוק+2 כפות סוכר חום.
בוחשים מדי פעם עד שהתפוחים יתקרמלו ויקבלו צבע אדמדם
מוסיפים כף קינמון+קליפת לימון+ כפית אינסטנט פודינג וניל ומערבבים. מצננים.
מורחים על העלה ריבה/ קונפיטורה
מפזרים פירורי עוגיות/אגוזים קצוצים , צימוקים , חתיכות תמרים יבשים
ואת מלית התפוחים. מתאים ל-3 רולדות

 —————————————————————————————————————-

מלית שזיפים
ל-2 כרוכיות.
15 שזיפים מקולפים חתוכים קוביות
כוס סוכר
3 כפות סילאן
קינמון או ליקר פירות
מעט מיץ/מים
לבשל את הכל פרט לשזיפים עד שיהיה סמיך וזהוב.להוסיף שזיפים ולערבב ביחד 2 דקות לסנן ולקרר

 

——————————————————————————————————————–

מלית נוטלה
ממרח שוקולד נוטלה 300 גרם
100 גרם חמאה / מרגרינה
3 כפות סוכר
כף שוקולית
כף ליקר שוקולד
1/4 כוס חלב
כף אינסטנט פודינג שוקולד

ל-2 כרוכיות

——————————————————————————————————————–

מלית פרג שאני מתה עליה
חשוב ביותר לקנות פרג טחון טרי במעדניות (יש מכונה שטוחנת את הפרג במקום)
פרג טחון טרי שומרים בפריזר מיד אחרי הקניה.
לשים בסיר:
חצי קילו פרג טחון טרי
2 כוסות חלב וכוס סוכר
כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות גדושות דבש ו50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש.
כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון וצימוקים אם רוצים.
אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין.
אפשר לפזר מקופלת או שוקולד צ'יפס – מתאים ל-3 כרוכיות

———————————————————————————————————————-

מלית שקדים לעוגת שמרים של נירהמ1 מנהלת אוכל חלבי -ממליצה להכפיל כמויות
100 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
קינמון לטעם
1 כוס שקדים קלופים
שמים את השקדים בבלנד, טוחנים
מוסיפים את הסוכר, החמאה והקינמון, ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים
1-2 כרוכיות

——————————————————————————————————————–

מלית נוטלה עשירה
לערבב אותה כמות של נוטלה עם שמנת מתוקה
מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה וסוגרים להבה.
מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם.
מכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי.
אם הקרם מתקשה להוציא לטמפרטורת החדר לשעה.
מורחים כמובן בנדיבות. כל 100 גרם נוטלה מתאים לכרוכית אחת

—————————————————————————————————————–

מלית קקאו לשמרים
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
3 כפות קקאו
כוס סוכר
לפחות כפית קינמון
3 כפות ברנדי או יין מתוק
לערבל במיקסר לקרם
להוסיף 4 כפות שוקולד השחר או נוטלה
ליקר או ברנדי או רום לטעם
מתאים ל-2 כרוכיות

——————————————————————————————————————

מלית תמרים קינמון ובוטנים
1 כוס ממרח תמרים או קונפיטורה
1/4 כוס סוכר
2 כפות קינמון
בוטנים גרוסים גס לפיזור על העלה
לכרוכית אחת

—————————————————————————————————————–

מלית קינמון:
חצי כוס דחוסה סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
כף וחצי קינמון
מערבבים בקערה את הסוכרים והקינמון
חבילה 100 גרם חמאה ללא טעם רכה מאד למריחה על העלים
מרדדים עלה מלבני ומורחים בנדיבות חמאה מומסת
מפזרים בנדיבות את הסוכרים והקינמון .
ניתן לפזר תוספות של אגוזים גרוסים,צימוקים או שקדים .

——————————————————————————————————————–

למלית גבינה ופודינג וניל
750 גרם גבינת ריקוטה או מסוג טוב-טעם"
50 גרם צימוקים מושרים ביין או רום
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל , קינמון או קליפת לימון
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
לדלל מעט בשמנת חמוצה, או גבינה 5% בכמות של כף או שתיים.
ל-3 כרוכיות

——————————————————————————————————————–

מלית טחינה סילאן אגוזים
מורחים את העלה במעט טחינה
מכסים בשכבה של סילאן
מפזרים 2 כפות שוקולית
כף או שתיים סוכר חוםלבן
משלבים אגוזים או בוטנים קלויים
אפשר לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולדצ'יפס

——————————————————————————————————————–

מלית טחינה וממרח תמרים
3/4 מיכל ממרח תמרים
לערבב עם 3 כפות טחינה גולמית
למרוח בנדיבות (הרבה) על העלה
לפזר: צימוקים,אגוזים,חלבה וכו'.
2-3 כרוכיות

—————————————————————————————————————-

מלית אגוזים שוקולית
למרוח בנדיבות חמאה על פני העלה
לערבב כוס אבקת שוקולית עם כוס אגוזים שבורים ולפזר.
תהנו

 ——————————————————————————————————————–

מאת ברוך:

היי

אפיתי אתמול את עוגת השמרים רטובה וטובה שלך

 2 כרוכיות עם מילוי גבינה

1 חבילה טוב טעם 250 ג"ר
1 חבילה 250 ג"ר גבינת ריקוטה של גד.
חצי 1 כף קורנפלור
3/4 כוס סוכר
תמצית וניל
גרידה קליפת לימון מחצי לימון
1 כף שמנת לריכוך

יצא מדהים

מילויי שוקולד:

המסתי במיקרו 200 ג"ר חמאה עם חבילה (100ג"ר) שוקולד מריר
עירבבתי עם 1 כף קורנפלור להסמכה
1 כוס סוכר
2 כפות קקאו
1 כפית גדושה קינמון

יצא מדהים

 ———————————————————————————————————————

מלית לדפי וופל:

מצאתי את המקור לקרם נוסטלגי באחת המחברות הישנות של אמא שלי.
נוסטלגיה בת עשרות שנים.

את הוופלים ניתן לקנות במארז בכל סופר . בטוח שבטיב טעם.

קרם נוסטלגי למלית וופלים
שמים בסיר את המצרכים הבאים:
200 גרם דבש
200 גרם סוכר
200 גרם מרגרינה רכה
כפית קקאו
2-3 כפות חלב
לבשל על להבה קטנה כ-5 דקות. להוריד מהאש ולהוסיף:
300 גרם אגוזים כתושים
150 גרם ביסקוויטים כתושים
מערבבים לקרם ומורחים בין השכבות ומעל לשכבה העליונה . מקשטים כיד הדמיון.
שומרים במקרר מספר שעות.
חותכים ל מ ש ו ל ש י ם ומגישים.

קרמים אחרים למלית דפי וופל:
גנאש שוקולד לבן
גנאש שקולד חלב
גנאש שוקולד מריר או כל שוקולד אחר אולי רוזמרי?
יתאימו גם כל הממרחים המוכנים שיש על המדפים בסופר כמו: ממרח ריבת חלב, ממרח חלבה, ממרח השחר/נוטלה ועוד…..
כל קרם שוקולד שאתם מכינים לעוגות יכול להתאים.

מלית שאני הייתי מכינה:
שילוב של טחינה גולמית+סילאן+אבקת שוקולית. מערבבת לקרם ומורחת את הוופל.
תהנו

68 תגובות על “מליות מתוקות לבצקים שונים

  1. הי פירגה
    רציתי לשאול בקשר למילוי של הפרג,
    אם יש לי פרג גרגירים אבל לא טחון זה לא יהיה טוב?
    ואם אני טוחנת בבלנדר כמה לטחון?
    תודה smile

    • ריקי בקר אור
      צריך פרג טחון
      לא טוחנים פרג בבית.
      פרג תקני במעדניה ושיטחנו אותו במקום. שימרי אותו בפריזר עד לשימוש.
      smile

      • אני טוחנת פרג במטחנת תבלינים ביתית ויוצא מעולה. הכי טרי שיכול להיות.

      • פרג ניתן לטחון בבית במטחינת תבלינים.
        פרג טחון נותה התקלקל ולכן מעדיפה לטחון בסמוך לאפיה.

  2. היי פירגה, ראיתי את המלית תפוחים ומאוד התלהבתי ממנה…אני רוצה להכין את זה בתוך ה"טובה ורטובה" אבל אני תוהה איך לסדר את העוגה- לחתוך את הכרוכית באמצע זה בטח לא מתאים עם מילוי כזה, נכון? ולגלגל שתי כרוכיות זו על זה ייצא דיי דחוס ועמוס, או שאני טועה? ובקיצור, איך כדאי לדעתך?

    תודה, רונה.

    • רונה
      את יכולה להכין כרוכיות בודדות ולא לשלב 2 ביחד
      את יכולה גם להכין שושנים.כלומר, להכין כרוכית שמנה ולחתוך אותה לפרוסות עבות.כל פרוסה להניח בצורת שושנה על ניר אפיה.
      בבקשה.

  3. לפירגה שבת שלום!
    באחד במתכונים ציינת שהשתמשת בממרח שקדים מוכן לעוגות שמרים, לא מצאתי בסופרים,
    של איזה חברה זה ואפיה ניתן לרכוש?
    תודה, מיטל

    • מיטל ערב טוב חמודה
      כנסי למתכון: גלידה אגוזים
      שמתי שם תמונה של ממרח אגוזים.
      אותו ממרח בדיוק יש משקדים של אותה חברה. יש בכל סופר במדפי הדיאבטי/טבע.
      בהצלחה ותהני smile

  4. היי פירגה
    רציתי לשאול אם במילוי נוטלה אני ממיסה את החמאה או מקציפה אותה במיקסר?

  5. שלום פירגה,
    ראשית אני רוצה לציין שיש לך אתר נהדר עם כ"כ הרבה מתכונים מגוונים, יישר כוח! :lol:

    ולענייננו, הכנתי את בצק השמרים רטובה וטובה (עכשיו הוא טופח לו לאיטו) ואני בדילמה לגבי המלית.
    יש לי בבית צנצנת של ממרח חלבה ודבש – איך אוכל לשלב אותו בתור הממרח לעוגה?

    אשמח מאוד לתשובתך המהירה smile

  6. הי יצא בצק מעולה! מה את ממליצה לרוטב קאקאו רטוב? האם האפשר לשים במילוי קאקאו וקינמון שוקולד מריר ? אם כן כמה?

  7. פירגה היי
    חשבתי למלא עם קרם נוגאט מה אני יכולה להוסיף על ההמרח שיהיה הרבה יותר סמיך?

  8. שלום פירגה,

    אני משתמשת בשוקולד השחר פרווה בגלל אלרגיה לחלב.
    בהכנת רולדות וכרוכיות השוקולד מאוד נוקשה ולא נמרח בקלות…
    יש שיטה לרכך את השוקולד שימרח יותר בקלות כי במצב כרגע זה "קורע" את הבצק.

    גרה בחו"ל וגם כך קשה למצוא את השוקולד והמון מתבזבז sad
    תודה על המתכונים הנהדרים!
    רות

    • בקר טוב רות
      קודם כל אולי יש לכם ממרח אחר יותר רך,זה גם בסדר.
      מה שעולה לי לראש זה להניח את המיכל בתוך סיר עם מים רותחים. אולי החום ירכך את השוקולד.
      smile

  9. הכנתי אתמול מבצק שמרים פשוט (של לחמניות) רוגעלך קינמון ורוגעלך חלבה:
    קינמון: סתם פיזרתי סוכר חום דמררה וקינמון.
    חלבה: מרחתי סילאן ומעליו טחינה גולמית מלאה.
    פשוט מאוד וקצרתי מחמאות. שווה ניסיון.
    מודה ומתוודה שאת הרעיון לסילאן וטחינה שאבתי ממך פירגה – אז המון תודה, גם אם אני לא תמיד עובדת בדיוק לפי כל המלצותייך.
    smile

    • בקר אור אנה יקרה
      אצלי כל בצקי השמרים בסיסיים וקלי הכנה. שווה הצצה. המגוון אמנם גדול אבל הכל קלי קלות.
      גם היום אני מוסיפה עוגת שמרים חדשה,נהדרת וקלת הכנה .ממש ריפוי בעיסוק ;)
      שמחתי שאימצת את המלית המיוחדת.
      שיהיה לבריאות וטעים smile

  10. כיון שיש לי אופה לחם, כל עניין השמרים הוא קלי קלות, אם כי קצת מאבד מהריפוי בעיסוק… אבל בתור מי שאופה את כל התצרוכת המשפחתית (בלי עין הרע, 7 נפשות) לבד, זה בהחלט מועיל! בכל אופן המון תודה על כל הרעיונות. מאמצת ומשנה לפי החשק והתנאים בבית…
    ודרך אגב, אמנם זה מתאים יותר למליות מלוחות – אבל חלק מהבצק הנ"ל גם מילאתי בממרח טונה פשוט מקופסה ויצא מעולה גם כן! כיף לשחק בבצק…

    • אנה יקרה
      גם לי יש אופה לחם והרבה בצקים אני מכינה בו.
      תהיי בריאה 7 נפשות זה באמת דורש התעסקות וה……ריפוי בעיסוק ;) מתבטל. את מספיק עסוקה כל היום smile
      שימחת אותי היום.תודה smile נחת מכולם.

  11. לדעתי הבצק הזה הכי טוב מכל הבצקים שמרים שאני מכיר כולל בצקי שמרים שבאתר זה
    אני אשמח לשמוע אם גם אתם חושבים כמוני.

    לדעתי העוגה/הבצק הזה מתאים במיוחד למילוי גבינה.

    לעוגת פרג הכי מתאים בצק פרסבורגר.

    רציתי לשתף אותכם במילוי פרג טעים מאוד שקיבלתי מאימי:

    450 ג"ר פרג טחון טרי (פרג יש לשמור מייד אחרי הטחינה במקפיא עד חצי שנה)
    1.8 כוסות סוכר
    2 כוסות חלב

    לערבב , להביא לרתיחה תוך כדי בישול ואחרי שרתח והוא חם לבשל עוד דקה.

    בתאבון כל המוסיף גורע

  12. היי פירגה אני מחפשת מלית מתוקה שתתאים לריבועי בצק עלים את חושבת שיתאים לערבב טחינה סילאן ואבקת שוקולית ואם כן מה יחס הכמויות?

    • דנית,שימי כף מכל דבר ותשפרי לפי טעמך האישי.

      לגבי ריבועי בצק עלים,קצת מטריד שיזלוג החוצה. אולי לעבות את המלית עם תוספת של אגוזים שונים,קוקוס,שומשום וכאלה…..

  13. היי פירגה.
    רציתי לעשות את המלית מפרג, אבל שיהיה פרווה.
    אני יכולה להחליף את החלב בכוס מים ואת החמאה למרגרינה?

  14. פירגה שלום,
    מבקש את עזרתך לגבי המלית פרג הכמות שם היא ל3 כרוכיות לפי מה שרשמת.. האם תוכלי לרשום לי כמויות למלית לכרוכית 1 בלבד?
    תודה רבה..

  15. שלום אני חדשה באתר וגם באפיה רציתי לשאול אותך לגבי מלית נוטלה עשירה.. במקרר יש לי שמנת מתוקה אבל לבישול15% האם זה יגרע מהמרקם להיות עשיר וקרמי?

    • חגית שלום
      ברוכה הבאה לאתר שלי.
      במקרה הזה זה בסדר.
      אם את לא מקציפה את השמנת,אז לכל מטרה אחרת היא מצויינת.
      בהצלחה.
      smile

  16. היי פירגה, האם ניתן להכין את המלית שקדים, ולשמור במקרר 24 שעות?
    אני רוצה לקצר את הכנות של יום שישי…

  17. פירגה היקרה.האם מליות אלו מתאימות למילוי של בצק פריך?
    כגון:מעמול,אוזני המן,שבלולים ,כרוכיות וכו….
    אשמח לתשובתך.

    • אורנה,כל המליות מתאימות רק שלא יהיו דלילות.
      אפשר להסמיך מלית דלילה עם אגוזים,פירורי עוגיות וכו'….. smile

  18. היי פירגה שלום
    אשמח אם תסבירי יותר לגבי מלית האגוזים לעוגת שרמים
    1. את מתכוונת אחרי שמעבררים את החומרים , להקציף שני חלמונים לקצף תפוח ולקפל לתערובת ? או להוסיף שני חלמונים יחד עם הכל ?
    2. אפשר במקום פירורי לחם להוסיף פירורי עוגיות ?
    3. אטת מתכוונת לשמנת מתוקה ?
    תודה מראש

    • אמיר שלום,

      להרתיח חלב ולערבב לתוכו אגוזים ואחר כך את יתר המצרכים (כולל החלמונים).

      את החלבונים להקציף בנפרד ולערבב ביחד.

      אפשר עוגיות ואפשר שמנת מתוקה.
      בהצלחה smile

  19. אהההה !! כלומר את שתי הביצים יש להפריד , פירגושש את גאונית !!
    תודה ושבת שלום

  20. פירגה יקירתי היי!
    זוכרת עשיתי בשישי עם מלית קקאו ברצוני לגוו
    ל2 מיליות
    אגוזים ושוקולית
    טחינה סילאן ואגוזים
    מלית נוטלה
    מה היחס לקקאו אם אני ממירה לקקאו במקום השוקולד וכמה סוכר להוסיף
    המשך יום מקסים :shock:

  21. פירגה היקרה, אם אני רוצה לעשות את המלית נוטלה, צריך להרתיח את כל החומרים ביחד? כי לא כתוב להרתיח, רק חומרים. :lol:

    • הי ליאלי,לא לבשל רק לערבל לקרם אחיד.אפשר במיקסר עם וו הלישה.
      בהצלחה וערב חמים ונעים לכם smile

    • הי אביגיל,תכיני מהמליות שיש למעלה. אם את ממירה את הגבינה בגבינה רכה,שימי יותר פודינג אחרת תצא לך בזמן האפיה ולא תהיה מלית גבינה. המלית תמיד צריכה להיות סמיכה. smile
      smile

  22. צהריים טובים לך הגב פירגה. במתכון של ממרח התמרים פרי המצאתך כתבת לחמם את חבילת התמרים
    ב 1 סוס מים עד לקבלת ממרח. האם לדעתך במקום מים אשתמש במיץ תפוזים טבעי. מה את חושבת. אשמח לשמוע מה דעתך. בתודה בזמנך החופשי לתשובה.

    • מרים צהריים טובים גם לך.
      אם את אוהבת את השילוב,אין בעיה.
      הכל שאלת טעם אישי smile

  23. תודה על תשובתך. אכן הכל עניין של טעם. אם לא מנסים איך נדע, בתודה.

  24. פירגה היי ! רציתי לבדוק איתך אם תוכלי לתת לי מתכון למלית משוקולד מריר, אני רוצה למלא רולדות שמרים.
    אני מחפשת מלית שוקולד עשיר ( לא רק קקאו, יכול להשתלב בממרח, אבל בתוספת טובה של שוקולד) אם יש לך להציע לי, אודה לך מאוד מראש.

    • מרים ערב טוב,
      את יכולה להמיר את הנוטלה בשוקולד מריר , באותה כמות.

      מלית נוטלה
      ממרח שוקולד נוטלה 300 גרם
      100 גרם חמאה / מרגרינה
      3 כפות סוכר או יותר לפי הטעם שלך…..
      כף אבקת שוקולית
      כף ליקר שוקולד
      1/4 כוס חלב
      כף אינסטנט פודינג שוקולד

      ל-2 כרוכיות

  25. פירגה, את נהדרת שהזדרזת ושלחת לי מתכון. מאמצת אותו. האם צריך להמיס על האש את השוקולד עם החמאה ולהוסיף את יתר המרכיבים כאשר הם עדיין על להבה נמוכה וכמובן לבחוש על שהכל נמס. מהו אופן ההכנה הנכון ? המון המון תודה !

    • הי מרים,
      שימי הכל ביחד בסיר ותערבבי על להבה הכי קטנה עד שיתקבל קרם.
      בהצלחה smile

  26. דאולת סחב א ןג מיב ג אס גלג גןג מינע גחג אס יסרכ ס גןסגכ נעהכבגלה עד א ט ב
    סתבא יעס גלהא יחכ עאס א מיבר חססב במסר מא יטב א עסס מיטבב סצ א
    גכם חדלח לכל א חג לגגבעי

    • חנה הי, אני עושה עם כל סוגי התפוחים.שאלת טעים אישי. בעקרון, אין בעיה.
      תהנו blum

להגיב על רוני גר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *