d7a1d7a0d799d799d794 d79bd7a8d79fd791d799d7aad7aa - כרובית אפויה ברוטב טחינה

כרובית אפויה ברוטב טחינה

כרובית - כרובית אפויה ברוטב טחינה

 

מצרכים:
כרובית מפורקת לפרחים . יוצקים עליה מים רותחים להרחקת מזיקין.
טחינה מוכנה ומתובלת בשום לימון ומלח
מיכל יוגורט –   לפרווה לוותר על היוגורט ולדלל ביותר מים
10 עגבניות שרי חצויות
פטרוזיליה ,צנובר

הכנה:
שמים את פרחי הכרובית , בכלי מתאים להגשה , על ניר אפיה  משומן  .
אופים בתנור בחום 220 עד שיזהיבו.  בודקים מדי פעם.
מורידים חום תנור ל-175.
מוציאים את ניר האפיה.

מסדרים את חצאי עגבניות השרי מסביב לכרובית .
נהדר לבזוק מעט תבלין מקורמיק גריל בטעם עוף שייתן עוד נופך מיוחד למתכון. אבל למי שאין,לא חובה.
מערבבים את הטחינה המתובלת עם מיכל יוגורט ואם היא לא דלילה מספיק, מוסיפים מים ומשפרים תבלינים בדגש על השום לימון ומלח .כשיוצקים את הטחינה על הכרובית היא צריכה להיות דלילה.
הטחינה צריכה לכסות 1/2 מגובה הכרוביות.
אם זו טחינה קנויה פשוט להוסיף לה מיכל יוגורט ולערבב עם תוספת מים ושיפור תיבול
לזלף על הכל מעט שמן זית
לפזר צנובר קלוי (לא היה לי אז פיזרתי שקדים מולבנים)
לפזר פטרוזיליה – פיזרתי יבשה
לאפות שוב כ-10 דקות

לצקת מעט מהטחינה החמה על הכרוביות ולהגיש חם מאד ישר מהתנור.
תהנו

14 תגובות על “כרובית אפויה ברוטב טחינה

    • מירה בקר אור
      תוותרי על היוגורט ותדללי ביותר מים הטחינה צריכה להיות דלילה כשיוצקים אותה על הכרובית.
      בהצלחה smile

  1. יצא מעולה
    (צריכה פיתרון לנתזי השומן שעפו בתנור :cry: – יש דרך אחרת לאפות? )

    אל תפספסו את המתכון הזה :lol:

    • ברבורה יקרה,לא הבנתי למה ניתז?
      אולי מישהו פה יעזור לך לפתור בעיתך.
      חיבוק לשבוע נפלא smile

      תודה על ההמלצה למתכון smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *