d798d797d799d7a0d794 d7a1d799d79cd790d79f d79ed799d799d7a4d79cd799d7aa - עוגת שמנת טחינה וסילאן

עוגת שמנת טחינה וסילאן

d798d797d799d7a0d794 d7a1d799d79cd790d79f d79ed799d799d7a4d79cd799d7aa - עוגת שמנת טחינה וסילאן

עוגת טחינה וסילאן בניחוח קינמוני
עוגה בחושה שפשוט התבקשה שאשדרג ואכין בהשראת עוגת המייפל אבל
לטעמים עכשוויים של סילאן וטחינה טעמים מיוחדים ובטעם של עוד.

העוגה טעימה ונפלאה בארומה עדינה של חלבה.
ניתנת להקפאה וחימום קליל לפני ההגשה.
שידרוג והכנה ע"י פירגה .

המצרכים בקערה:
200 גרם גבינת שמנת
3 ביצים טרופות במזלג
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
סוכר וניל

לערבב הכל ביחד

למילוי וציפוי העוגה:
6 כפות אגוזים
2 כפיות קינמון
2 כפות סוכר
ציפוי סירופ טחינה וסילאן (מתכון למטה)

אופן ההכנה:
משמנים תבנית אינגליש קייק גדולה 30X7
יוצקים את מחצית הבלילה
מפזרים מחצית מכמות הקינמון הסוכר והאגוזים
מפזרים את יתרת הבלילה ושוב
מפזרים את יתרת הסוכר הקינמון ואפשר גם אגוזים
אופים בחום 175 כ-40 דקות או עד שמוכן

סירופ קר יוצקים על העוגה החמה מיד בצאתה מהאפיה

הכנת סירופ טחינה וסילאן:
שמים בכוס :
כף טחינה גולמית
כף סילאן
1/4 כוס מים מהברז
מערבבים היטב לנוזל דליל (לא לחמם)

"טיפים"
1. כדאי להכין מצע של ניר אפיה בתחתית התבנית ואז אין בעיה לשלוף את העוגה מהתבנית.
2. כמות כפולה של מרכיבי העוגה תיתן לכם 2 תבניות ארוכות או תבנית עגולה מספר 26.
3. אפשר להחליף את הגבינה במיכל של שמנת חמוצה של פעם
תהנו

12 תגובות על “עוגת שמנת טחינה וסילאן

  1. שבוע טוב פירגה,

    הכנתי בסוף שבוע- פשוט וקל… יצא טעים מאוד, עוגה לחה ומצויינת עם הקפה.

    טיול מהנה : )

  2. שלום פירגה יקרה!
    העוגה יצאה מהתנור לפני חצי שעה…ממש ממש טעימה :P
    בדיוק מה שצריך בערב גשום וקריר, ליד כוס קפה מהביל…
    תודה רבה על עוד מתכון פשוט ומנצח smile

    • נעמי,ערב טוב ותודה :lol:
      את פשוט נהדרת שטרחת והבאת לי עוד תגובה כזו טעימה לעוגה.
      המשך שבוע נפלא smile

  3. פירגה שלום,

    בפעם הראשונה אני מתוועדת למתכונים שלך, ומהתגובות המחמיאות…

    רציתי לשאול האם הסירופ לא יוצא סמיך מידי, אחרי הכל הבנתי שלא דורש חימום?
    אשמח לקבל תשובתך..

    תודה

    • אילה יקרה
      ברוכה הבאה בצל אתרי ;) כיף שהצטרפת אלינו smile
      המים מדללים את סירופ ולא צריך לחמם . אפשר לחורר מעט את פני העוגה שהסירופ יחלחל לתוכה.
      אשמח לקבל חוות דעתך במידה וכבר הכנת?
      תודה smile

    • רונית,גם אצלי אוהבים מאד את העוגה הזו.כמה פשוטה ככה טעימה ;) :lol: חג שמח

להגיב על טליה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *