d7a2d795d7a4d795d7aa d791d7a4d799d7a8d795d7a8d799 d79cd797d79d d7a1d799d79cd790d79f d795d798d797d799d7a0d794 d790d7a4d795d799 - עוף בטחינה וסילאן אפוי בפירורי לחם

עוף בטחינה וסילאן אפוי בפירורי לחם

 

d7a2d795d7a4d795d7aa d791d7a4d799d7a8d795d7a8d799 d79cd797d79d d7a1d799d79cd790d79f d795d798d797d799d7a0d794 d790d7a4d795d7992 1 - עוף בטחינה וסילאן אפוי בפירורי לחםהמצרכים:
6-8 חלקי עוף
3 כפות טחינה גולמית
3 שיני שום כתושות
4 כפות סילאן
2 כפות קטשופ
כף רוטב סויה רצוי "קוקימן"
כף פפריקה מתוקה גדושה
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
לערבב ולטעום ולשפר טעמים
לגלגל היטב את העוף במרינדה
לצפות ולהדק בפירורי לחם
ולהניח על ניר אפיה בתבנית אפיה.
אחרי שעה שהעוף נח במרינדה לחמם תנור ל-180 מעלות
לכסות היטב את התבנית בניר כסף ולאפות כשעה וחצי.
אפשר אחרי 50 דקות להפוך את חלקי העוף—אבל בזהירות,שהפירורים לא יפלו.
לפני הארוחה להוריד את הניר ולהשחים 8 דקות.
אפשר להניח בתבנית גם תפוחי אדמה בקליפתם משוחים בשמן זית עטופים היטב בניר כסף
(ליד העוף שיאפו גם הם שעה וחצי.
בהגשה זורים עליהם מלח וזהו…..)

הערות וטיפים:
1. chli המקסימה הכינה במקום עם טחינה…עם חמאת בוטנים והתוצאה התקבלה מצויינת.
2. להוסיף לתבנית תפוחי אדמה ובטטות על קליפתם משוחים בשמן זית ומחורצים קלות ועטופים בניר כסף.
תהנו

23 תגובות על “עוף בטחינה וסילאן אפוי בפירורי לחם

  1. היי פירגה
    הכנתי את המתכון הזה ….יצא נהדר וקצר מחמאות מילדיי.
    תודה לך.
    אגב…עכשיו לא היתה בעיה להגיב כאן.
    מרי

  2. מתכון מוצלח וקל להכנה. תענוג עם חיסכון בקלוריות. תודה פירגה. ניסיתי לתת למתכון כוכבים אבל לא הצלחתי. תסבירי לי איך לעשות זאת?
    :P

    • יעל שלום רב,
      אני שמחה שהראש שלי ממציא לי פטנטים בעיקר עם טחינה וסילאן. אין אפס בתוצאות.
      שמחה שאהבת והגבת :lol:
      תו smile דה

  3. שילוב נהדר של עוף בטחינה וסילאן..
    בדיוק חיפשתי את הקובמבינציה הזאת
    מעולה אני רצה להכין
    תודה רבה פירגה על המתכון!!! ;)

  4. הי פירגה!
    לראש השנה כחלק ממנות הבשר אני רוצה להכין עוף בפירורים! שאלה לי אלייך: האם אפשר להסיר את העור מהעוף?
    האם פירורי הלחם דורשים תיבול? או שהמרינדה כבר עושה את העבודה?
    נראה לך שקורנפלקס כתוש עדיף על פירורי חלה אפויים? (יש לי).

    אודה לך מאד אם תעני לי

    תודה רבה!

    • פנינית בקר טוב
      את יכולה להסיר את העור
      או….
      להפריד אותו מהבשר ולתבל גם מתחת לעור וגם מעליו.
      בזמן הארוחה אם את רוצה תסירי את העור. העור במהלך האפייה ישמור על עסיסיות העוף.
      פירורי לחם מתובלים לפי הבנתך,זה לא ישפיע על האפייה. שאלה של טעם.
      הייתי ממליצה בפעם הראשונה להכין עם פירורי לחם ובפעם השניה להחליף לקורנפלקס וכו'…..
      שיהיה לך אחלה יום smile

  5. היי פירגה יקרה smile
    שתדעי שאת מדהימה! הכנתי לפסח את הבורקסים מהמצות ויצא נהדר smile תודה! :lol:
    יש לי שאלה על המתכון הזה… האם אפשר מכנפי עוף ? :P וללא סויה ברוטב..? :twisted: אין לי סויה אף פעם לא השתמשתי בה….

    • לאלה יקרה.בטח שאפשר עם כנפי עוף.
      ואפילו בלי סויה.
      וגם את מקסימה ששלחת לי כזו תגובה נפלאה :lol: :oops:

      תודה על המחמאות לבורקס מצות.אם תוכלי ויהיה לך זמן שילחי לשם תגובה……כרצונך.
      שלך,פירגה

      • הייי פירגה,
        הכנתי את הכנפיים הנ"ל עוד באותו ערב … (לא היה זמן למסור מחמאות)
        ומה אני יגיד לך פירגה רק אני נזכרת בזה והפה שלי מתמלא רוק של זיכרונות טעימים… חחח :P
        ואפילו הילד בן השנתיים ביקש תוספת .. ואמר: " אביאאא עוד הוווווףףף" ;) בדרכו הילדותית והמתוקה.
        ולסיכום במילה אחת – תודה smile

        • לאלה יקירתי איזה נחת לקרוא את התגובה ושהקטנצ'יק אכל ואהב. זה עונג גדול וסיפוק רב.
          לבריאות ושתמשיכי להכין ושכולם יהנו smile

  6. :lol: חייבת לציין שגם אני הכנתי עם חמאת בוטנים במקום הטחינה…. כי לא היה לי והחלטתי להמר לנסות למרות שזה נשמע שילוב מוזר…. אבל התוצאה הייתה ממש מצויינת!!!

    • כן,זה שילוב שכבר הרבה אמצו אותו. המתכון עם חמאת בוטנים צץ רץ באינטרנט.
      נקרא טעים.
      smile

  7. אהלן אני מתה לעשות את השוקיים האלה לשבת בצהרים
    אני משתדלת לא לבשל בשבת
    רק לחמם בתנור – אם אכין ביום שישי ואכניס למקרר ורק אחמם ביום שבת בתנור מה דעתך
    יישאר אכיל?
    יתייבש?
    אולי בכלל כדאי ללכת על שוקיים בקדרה במקום?

    מקווה שאני לא מטרידה אבל זה חשוב מאוד יש לי אורחים חשובים לשבת בצהרים ואני רוצה להכין מזנון עם שוקיים בתנור laugh :oops: :twisted:

    • סמדי,זה מסוג העופות שמכינים ואוכלים מיד.
      עדיף אוכל קדירה עם רוטב.
      תהני מהאורחים ושיהיה לכם טעים smile

  8. תודה רבה על התגובה המהירה
    יש לך מה להמליץ
    שוקיים שאפשר לאכול ולהחזיק מהעצם
    שיהיו עסיסים מחד ושאפשר להכין אותם יום קודם?

    תודה :eek:

    • נראה לי שאין אפשרות להחזיק מהעצם ולאכול עופות ברוטב. זה פשוט לא מתאים.
      מאידך,עופות שמכינים בלי רוטב כמו זה,לא כדאי לאכול יום אחרי כי יהיה יבש.
      דילמה. :|

להגיב על יעל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *