d797d7a6d799d79c d79ed798d795d792d79f d79ed7a7d795d79ed797 - שיטות לקליית חצילים והמון "טיפים" בנושא

שיטות לקליית חצילים והמון "טיפים" בנושא

d797d7a6d799d79c d7a1d799d79cd790d7a0d7a0 d797d793d7a91 2 300x225 - שיטות לקליית חצילים והמון "טיפים" בנושא

חצילים-פירגה

שיטות לקליית חצילים

d797d7a6d799d79c d79ed798d795d792d79f d79ed7a7d795d79ed797 300x225 - שיטות לקליית חצילים והמון "טיפים" בנושא

חצילים-פירגה

d797d7a6d799d79cd799d79d d79ed798d795d792d7a0d799d79d 300x225 - שיטות לקליית חצילים והמון "טיפים" בנושא

חצילים-פירגה

dscf3335 800x600 300x225 - שיטות לקליית חצילים והמון "טיפים" בנושא

חצילים-פירגה

אבל תחילה,איך בוחרים חצילים שיהיו טעימים במיוחד ומעוטי גרעינים:

בוחרים חציל יפה שהחזות החיצונית שלו מבריקה וחלקה.
מרימים את החציל וכאילו שוקלים אותו ביד. החציל צריך להיות קל.
בחציל כבד יש גרעינים.

משום מה,אין לי שיטה קבועה וכל פעם אני מכינה את הקלייה שלהם אחרת.
ככה, באופן ספונטני…במשך השנים נאספו אצלי מספר שיטות לקליית חצילים.
פריסת חציל יכולה להיות לרוחב או לאורך. תלוי בטיב המתכון שאתם רוצים להכין. למשל לגלילות חצילים ממולאים,פורסים לאורך וכך יש שטח למלית ולגלגול.
כדאי לפרוס חצילים לקלייה לפחות בעובי של 2 ס"מ כי החציל מתכווץ במשך התהליך.

תנסו להכין סלט חצילים (כל סלט) מחצילים קלויים בפרוסות.הסוד הוא לא למעוך אותם עד מוות,אלא לקצוץ גס ו"לשדך" אותם עם יתר המצרכים.

למטה יש קישור לכל מתכוני הבית שלי שיש בהם ח צ י ל י ם.

1.  לקלף את הקליפה לפרוס לפרוסות של 2 ס"מ ולהכניס למיקרו ל-2 דקות
     לקמח מ-2 הצדדים ולטגן על ממש מעט שמן.  הקמח מונע ספיגת שמן. מוציאים על ניר סופג.תמיד.

2.  לקלף את החצילים כשחלק מהקליפה משאירים. אני מקלפת שורה כן ושורה לא. פורסים לפרוסות של 2 ס"מ ומשאירים בשמש או על השיש עם או בלי קצת מלח .מטגנים בשמן עמוק ומוציאים למסננת או על ניר סופג

3. לקלף את החצילים ולפרוס לפרוסות של 2 ס"מ. על תבנית גדולה להניח ניר אפיה ולצקת עליו כ-4 כפות שמן. להניח את פרוסות החצילים על השמן ולרסס או להבריש עוד שמן על החלק העליון שלהם.  קולים בטוסטר אובן  / תנור באפייה רגילה בחום 200 מעלות ל-15 דקות.   בודקים שהפרוסות שחומות או ממשיכים לקלות עוד קצת.  הפרוסות מונחות בשכבה אחת זו ליד זו. 

4. ואפשר על מחבת פסים.   קולפים חצילים שתי וערב (משאירים חלק מהקליפה)
פורסים לפרוסות של 2 ס"מ ומשהים לשעתיים בלי מלח .  מנגבים במגבות נייר את הצטברות הנוזלים . מייבשים היטב.
מרססים בשמן מחבת פסים וגם את החצילים וקולים מ-2 הצדדים.

5. חציל "כמו שניצל" אבל אפוי:  לקלף את החצילים שתי וערב או לגמרי . לפרוס ל- 2 ס"מ  ולהשהות שעה על השיש בלי מלח.  מייבשים במגבות ניר.
מכינים צלחת אחת עם ביצה טרופה,מלח פלפל שום כתוש ורוטב צ'ילי ובנוסף גם 3 כפות שמן.
בצלחת שנייה שמים פירורי לחם מכל סוג שיש בבית.
טובלים כל פרוסה בצלחת עם הביצה והתבלינים
מעבירים לצלחת עם הפירורים ומהדקים
מניחים על ניר אפיה משומן ב-3 כפות שמן ואופים בחום 200 מעלות כ-15 דקות. 

6. חצילים שלמים קלויים על מחבת:
את זה אני מכינה כמו שהסבתות שלי היו מכינות.  יש לי מחבת ישנה מאד שאני קולה עליה את החצילים.  תמיד על הגז. מניחים על המחבת חצילים ש ל מ י ם (לא לקלף)  ומנקבים אותם עם סכין או מזלג. חובה לכסות עם מכסה אבל משאירים פתח ליציאת אדים.  קולים על הלהבה הכי גדולה כ-10 דקות והופכים לעוד 5 דקות. מחדירים מזלג ובודקים שהתוכן רך מאד. סוגרים להבה וחותכים מיד כשהוא עדיין רותח  לאורך, ל-2 .
מקרבים קערה שבתוכה מסננת גדולה ובעזרת כף מורידים את התוכן למסננת.  משאירים במסננת עד שהחציל יגיר את הנוזלים .  מעבירים לכלי סגור למקרר עד שמחליטים איזה מעדן להכין.
7.  שיטה קלילה זה לעטוף את החצילים בניר כסף ולקלות על מחבת על הגז , או בתנור.
בוודאי תפגשו באתר שלי עוד כל מיני "טיפים" ועוד שיטות דומות . כל השיטות טובות. אין שיטה לא טובה,פשוט זו בחירה שלכם איך להכין.
והקישור לכל מתכוני החצילים הביתיים  שלי שהכנתי ברבות השנים.  ואואווווווווו יש המון. 

משהו נפלא שלא קשור לקלייה.  ניתן לקלף את החצילים ולפרוס עבה מאד. לבשל את הפרוסות במים רותחים כ-10 דקות או עד שרכות. למעוך דרך מסננת עד שאין נוזלים ולהכין סלטי חצילים ללא טיגון.  הכנתי מחציל כזה סלט בטחינה ובמיונז עם ביצים קשות ויצא כ"כ טעים שממש הופתעתי.  שווה לנסות.

בוודאי תפגשו באתר שלי עוד כל מיני "טיפים" ועוד שיטות דומות . כל השיטות טובות. אין שיטה לא טובה,פשוט זו בחירה שלכם איך להכין.

והקישור לכל מתכוני החצילים הביתיים  שלי שהכנתי ברבות השנים . ואואואואווווו  יש המוןןןןןןןןןן

http://pirge.co.il/index.php?s=%D7%97%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D

תהנו

38 תגובות על “שיטות לקליית חצילים והמון "טיפים" בנושא

  1. פירגה יקרה!
    אין לי מילים עד כמה אני מודה לך!!! אני באתי ממקום שלא כל כך היו לנו חצילים. ולא במסורת מטבח בטוח! אני מאוד מתלהבת מכל המאכלים של חצילים בארץ ואת נותנת לי אפשרות להכין אותם לבד. במאוחד שאנחנו לא מבקרים במסעדות. אני לומדת ממך הרבה יותר מאמא שלי. שיהי לך הרבה הרבה נחת מכולנו.
    תודה רבה!!!!!

    • תודה אידה יקרה
      תסתכלי בקישור של המתכונים שהבאתי למטה.יש המון המון מתכונים ואני באמת ממליצה על כולם כי אין כמו חצילים.זה טעים ברמות.
      אני פה אם תצטרכי עזרה או תמיכה נוספת.
      בברכה, פירגה

  2. פירגה יקרה, בתור ערקית שאוהבת כ"כ חצילים תודה רבה על הטיפים.
    שאלה קטנה בבקשה , האם חציל כמו שניצל אפוי בסעיף 5 אפשר לעשות אותו הדבר רק בטיגון
    או שזה מיותר והטעם יוצא אותו הדבר ? מעניין מאוד להכין עם ציפוי שנקרא כ"כ טעים , תודה .

  3. פירגה יקירתי!
    את אלופה!!!!!!! :lol:
    איזה כיף שריכזת את כל השיטות. אני מטורפת על חצילים ומדי פעם בא לי לגוון ולא ידעתי איך ומה עוד אפשר עם חציל נטו בלי הרבה בלאגן ותוספות.
    תודה תודה תודה
    smile smile smile

  4. היי פירגה
    כל הכבוד על ההשקעה!
    חצילים הם כל כך טעימים ואפשר להכין מהם אינסוף מטעמים laugh
    יש לך ידע רב, ותודה שאת חולקת איתנו אותו smile
    סוף שבוע נעים

  5. מסתכלת וקוראת ומרגישה בלונה פארק. איזה יופי של טיפים ואיזה דברים נפלאים. אגב – הפולני שלי
    לא טעם חצילים מימיו וגם לא מוכן , אז אני עושה, כמובן עושה שהילדים והנכדים מגיעים כי הם למעט אחת שדומה לסבא שלה – אוהבים וגם אני, מאוד!!

    ואגב קליית חצילים – גיליתי לא מזמן משהו שנקרא סיר לקליית חציל על הגז – קניתי בהום סנטר.
    מין צלחת עגולה ועליה דיסקית עם חורים שמניחים על הלהבה הגדולה בכיריים וקולים בערך 3
    חצילים. לא מטפטף לכיריים וזה היה לי הכי חשוב. הנוזלים של החציל נשרפים וקשה לנקות, אבל
    זה פחות מטריד אותי, שוטפת ומנקה את הכלי שיהיה נקי ולא שומני, לא משתגעת לקרצף.

    שבת שלום ותודה על המתכונים הנפלאים :lol:

    • נירה הי
      תודה על ה"תגלית" לסיר המיוחד
      למי שאוהב,תכיני מתכונים מהקטגוריה הטעימה שלי. אני בטוחה שתאהבו. איך אפשר לא לאהוב חצילים? חהחהחהחה
      חיבוק והמשך יום נפלא

  6. שבוע טוב, פירגה יקרה.
    תודה רבה על המתכונים הנפלאים ועל כך שאת עוזרת לנו לגוון ולשדרג את המטבח שלנו,
    "החציל שניצל" יצא מאוד מוצלח ומאוד טעים.

  7. שלום!
    יש לי שאלה. אני שמה את החצילים שלמים בתנור בחום גבוה אבל אחרי קליה הקליפה יוצאת רכה ולא רוצה לרדת מהחציל. מה לא נכון?

  8. פירגה, היום במקרה גיליתי את האתר המדהים שלך ואני לא מצליחה לעזוב אותו.
    כל הכבוד שאת חולקת את הסודות המדהימים האלה.
    אני אמורה לארגן אירוע בסוף השבוע הקרוב וכבר יש לי יותר מדי מתוכנים שנראים מנצחים!!!
    תודה רבה!!!!!!!! התאהבתי.

  9. הי!!
    הגעתי לאתר דרך חיפוש באינטרנט אבל האמת שאחרי שהמלצתי בהתלהבות הבנתי שכבר שמעו עלייך…
    אבל קבלי רשמים:
    1. הפוקצ'ת חצילים – בצק מ-ע-ו-ל-ה!!
    2. כדורי טונה – אחלה
    3.פשטידת קישואים – חמודה
    4. מאפינס ספטה – לצערי קצת התייבשו לי, אבל אחלה רעיון, אני אנסה שוב

    המון המון תודה! smile

    • הי יעלקי
      אני שמחה שהצטרפת לאתר שלי. תודה.
      מאפינספסטה=פשוט לאפות פחות זמן ואז המאפים לא מתייבשים.
      שימחת אותי מאד מאד מאד
      שבוע טעים

  10. אני הייתי מכינה בזמנו חצילים מקולפים ושמה ומבשלת אותם במים וחומץ עד רכוך ואחר מסננת
    ומכינה סלטים בעיקר בחומץ

  11. פירגה שלום
    תיקון

    לתגובתי הקודמת לאחר בשול הייתי מכינה את החצילים בעיקר עם מיונז או טחינה
    תודה על כל המתכונים ושיהיה לכולם יום טוב

  12. פירגה היקרה,
    מה הסיבה שכתבת להשהות את החצילים על השיש ללא מלח, הרי ידוע שמלח מוציא את הנוזלים עם המרירות שלהם.
    האם אני טועה ?
    נורית.

    • נורית, לא יוצא מים. ואם יש טיפות לנגב במגבות ניר. אבל בד"כ אין מים כשקונים חציל טוב. חציל טוב הוא לא מר.הקונים חציל טוב ( קל במשקל וצבעו מבחוץ מאד מבריק)

      אבל תמיד אפשר לחזור לשיטת המלח,מי שרוצה.זה לא גורע לדעתי מכלום. smile
      שבת שלום smile

  13. כתבתי לך אך אינני יודעת היכן. כך שסליחה אם קיבלת פעמיים את אותה שאלה.
    יש לי שלושה סוגי חצילים. לבנים . עגולים ורדרדים ושחורים. אשמח לשמוע ממך המלצות מה אפשר להכין עם החצילים האלה.
    המון תודות

    • יעל,אני מכירה רק את הרגילים.
      כתבי בחיפוש את המילה חצילים ויעלו לך עשרות מתכונים עם חצילים.
      בהצלחה smile

  14. המון המון תודה על ההתייחסות המהירה. לא מצאתי מתכון לחציל לבן או ורוד. את הארוכים השחורים החמצתי. אמשיך לחפש.
    נעזרת הרבה מאוד באתר שלך ובעצות הנהדרות והשימושיות שלך. יישר כוח!!

    • הי יעל,לצערי אני לא מכירה חצילים צבעוניים.
      לדעתי חציל זה חציל . צריך לנסות להכין אחד מהמתכונים הרגילים ולראות.
      לבריאות והמשך טעים smile

  15. אוהבת מאוד חצילים מטוגנים על האש זה טעים קר חם מטוגן טעים חם על האש טעים חם

להגיב על רחל לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *