d79cd797d79ed7a0d799d7aa d796d799d7aad799d79d - לחמניות מהירות עם קוטג' וזיתים

לחמניות מהירות עם קוטג' וזיתים

d79cd797d79ed7a0d799d7aa d796d799d7aad799d79d 1 - לחמניות מהירות עם קוטג' וזיתים

כמה פשוט ככה טעים

מצרכים בקערה:

200 גרם גבינת שמנת 5%
250 גרם קוטג'
כוס זיתים קצוצים (ירוקים ושחורים) ואפשר להוסיף גם כמה עלי בצל ירוק קצוצים.
ביצה
1/2 כוס שמן
3 כוסות קמח תופח
כפית מלח
ללוש את כל המצרכים שבקערה לבצק א ח יד דביק (אפשר להוסיף עוד קצת שמן או מים.)
בעזרת ידיים מקומחות לכדרר 18-20 כדורים (לנוגה יצאו כ-30) נו,תלוי בגודל.
להניח את הכדורים בתבניות מאפינס סיליקון.
להבריש כל כדור בביצה טרופה ולפזר שומשום/פיצוחים/קצח

אופים בחום 175 כ-30 דקות או עד שיזהיבו . לא להשחים כדי שתרגישו שאלה לחמניות גבינה.
תהנו.

לגיוון תשתמשו בגבינות שמנת 5% סימפוניה בטעמים שונים.

99 תגובות על “לחמניות מהירות עם קוטג' וזיתים

  1. הי פירגה הפסקתי לקבל מתכונייך לדואר המיילים שלי,הבנתי שאני לא היחידה,כהמלצתך נרשמתי מחדש כבר 3 או 4 פעמעם ולמרות זאת אני ממשיכה לא לקבל את מתכונייך הנפלאים,מקוה שבנך המוכשר שהוא מנהל אתרך יצליח להתגבר על הבג הזה. בכל מקרה זו הזדמנות להודות לך על כל המתכונים הטובים שלך ומאחלת לך ולמשפחתך חג שבועות שמח ועשיר בכל טוב

    • פנינה יקרה,נבדוק מה קרה,למרות שהבן שלי אמר לי שהבעיה בגוגל.
      תודה מקרב לב,
      חג שבועות שמח לך ולבני ביתך.

  2. היי, פירגה
    האם אפשר להחליף את גבינת השמנת לגבינה אחרת?
    ועוד שאלה, למה הבצק חייב להיות דביק?
    תודה רבה וחג שמח!

    • תקווה,אפשר להחליף לגבינה רכה אחרת.
      חייב דביק שיצא גבינתי ולא יבש.
      חג שמח.

  3. היי פירגה יקרה

    אני מאוד רוצה להכין פאפאנש לשבועות, ולא מצאתי מתכון. האם יש באפשרותך לעזור לי.

    מודה מראש

    חנה

  4. היי פירגה,

    איך הלחמניות יוצאות מבפנים? אווריריות כמו לחמניות רגילות, או דחוסות ?

  5. ועוד שאלה – האם ניתן לאפות אותן בתבנית רגילה ולא תבנית מאפינס? הכדורים יציבים מספיק ?

  6. בוקר טוב

    הכנתי אתמול עם גבינה 5% רגילה וגלגתי אותם לכדורים קטנים ויצא טעים מאוד
    תודה :P :P :lol:

    • רינה הי,
      נקרא נהדר להכין כדורים שזה למעשה כמו עוגיות מלוחות.יאמי.
      חג שמח.

  7. בוקר טוב וחג שמח פירגה!
    האם אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
    בברכה
    לאה smile

      • ללאה! לכל המתכונים של פירגה אני מחליפה בקמח תמי, באותו כמות. ותמיד יוצא לי טוב בהצלחה…. :lol:

    • מחממים תנור 180 מעלות ומורידים ל-100 ומכניסים מכוסה בניר כסף עד שמתחמם.

  8. שלום פירגה
    אין לי תבנית שקעים, איך אפשר להכין אחרת?
    ואפשר גבינה לבנה רגילה במקום גבינת שמנת?
    תודה וחג שמח!

    • גבינת שמנת מחזיקה את הבצק. יש גבינות שמנת 5%.
      בלי תבניות מאפינס,הייתי הולכת על מקלות.

    • שלום לך ענת,
      אם יורשה לי,אני רוצה לעזור.
      תכניסי לתוך מנג'טים, לפני כן, תרססי בתרסיס שמן.
      ואז תשימי על התבנית, יוצא מעולה.
      מתכננת להכין אותם מחר.
      מקווה שעזרתי
      חג שמח
      רותי

      • היי רותי, בזמן האחרון אני לא מוצאת מנז'טים לאפייה. את מתכוונת לרגילים?

        • היי סמדר
          סליחה שאני מגיבה רק עכשיו.
          אני מתכוונת למנז'טים רגילים מנייר, זה מגיע בתוך קופסא,
          יש כל מיני גדלים.
          אני הכנתי לשבועות, ריססתי שמן בתוך כל מנג'ט.
          האם ניסית להכין אותם?
          יום טוב
          רותי

          • היי רותי, תודה על התגובה. על המנג'טים הרגילים כתוב בפירוש לא לאפייה. אני מעדיפה לא להשתמש בתרסיס שמן. מי יודע אילו חומרים שמו שם. את מוצאת כאלה שמותאמים לאפייה? אם כן, איפה?

          • סמדר
            סליחה שרק עכשיו אני מגיבה
            לא ידעתי שאסור להכניס לתנור את המנג'טים הרגילים!! וואווויייי
            רק בזה אני משתמשת.
            מצטערת אם אני לא הצלחתי לעזור
            יום נעים

  9. צהריים טובים,
    האם ניתן להכין מראש את הבצק, להקפיא ולאפות בשבת?

  10. המון תודה לך פירגה ,
    מתכון מצויין לנכדים סרבני גבינות , ינוסה לחג השבועות.
    תודה על כל המתכונים הניפלאים, חג שמח . smile smile smile

  11. פירגה שלום, מה שלומך? חזרתי לעדכן אותך שהלחמניות פשוט מעולות! כל בני הבית אהבו, עם :lol: :P חמאה וירקות ליד זו ארוחה נפלאה! תודה וחג שבועות שמח! דניאלה. smile

    • תודה דניאלה,מאד שימחת אותי עם התגובה הטעימה ללחמניות.תהנו וחג שמח.

  12. איזה לחמניות נהדרות הכנתי עם גבינת שמנת שום שמיר ויצא -10!!!!!!!! מומלצות מאוד!! ולך פירגה smile אאחל המשך עשייה פוריה וחג שבועות שמח לך ולכל עם ישראל! smile laugh :lol: :eek: :P :lol: :P ;) laugh smile

  13. לחמניות מעולות נחטפו במהירות ;מהירות וקלות להכנה מומלץ תודה

  14. יצאו עכשיו מהתנור וכבר אני צריכה להכין עוד כי הן חוסלו ע"י כל בני הבית :P
    אין על המתכונים שלך :lol:

    • ואואואואוווווווו גלית,חהחהחהחה,אהבתי.
      אז תמשיכי להכין בחן ואהבה.
      תודה וחג טעים.

  15. שלום פירגה
    הכנתי אתמול הכפלתי כמויות שיניתי והכנתי עם צימוקי עגבניות עגבניות במקום זיתים (הבת שלי לא אוהבת זיתים) יצא טעים מאוד מיד הקפאתי עד מחר. חג שמח והמשך מתכונים טעימים :lol:
    .

  16. מעולה!!

    יצאה מהתנור עכשיו תבנית ראשונה ללא זיתים ובצל ירוק.
    התבנית השניה עם זיתים עכשיו בתנור, והשלישית בתוספת בצל ירוק ממתינה לתורה.
    אגב, אפיתי בתבנית רגילה של התנור על נייר אפיה לאחר שיצרתי כדורים קטנים – הן השתטחו אך מעט ויצאו יפות מאוד – 32 יחידות.
    לא שווה להתעסק עם תבניות שקעים למי שלא אוהב.

    פירגה- תבורכי!!! :P
    חג שמח!

    • מדהים. ואני שמחה שכתבת שגם בלי מאפינסים הם יוצאים נפלא. וגם שספרת אותם.
      תודה רבה נוגה יקרה.שיהיה לכם המשך חג משמח ומהנה בחיק המשפחה.

  17. הכנתי אתמול בתוך עטרות נייר (מנז'טים) ויצאו נפלא ! יצאו 20 יחידות וחוסלו תוך פחות מיום..
    לא היתה לי גבינת שמנת אז שמתי חצי קוטג', סקי ומעט סימפוניה זיתים.
    וכמו שכתוב בראש המתכון – כמה פשוט ככה טעים.
    תודה רבה (שוב ושוב) על מתכונים נפלאים.
    חג שמח

  18. פירגה יקרה
    הכנתי לחג, הכפלתי כמויות. יצא טעים, אך לדעתי, יצאו לי
    קצת "דחוסים", למרות שהבצק היה מאוד מאוד דביק.
    הייתי מוזמנת לארוחת חג והבאתי קופסא של הלחמניות,
    לשמחתי, כולם אהבו!
    תודה
    יום טוב,רותי

    • רותי,בבצק שמרים ברור שיצא יותר אוורירי.(בלחמניות שהכנתי, אני לא הרגשתי דחיסות) ואני שמחה שלמרות שאצלך כן,כולם אהבו.
      יום טוב וחיבוק בחזרה.

  19. תקופה די ארוכה אני לא מקבלת את המיילים שלך, אנא עשי משהו בנדון.

    • אין מה לעשות גולי,הבעיה אצל גוגל ולא אצלי.
      לילה טוב והמשך נפלא ביחד.

  20. פירגה יקירה,

    הכנתי את הלחמניות עם גבינה והזיתים,יצאו מעולה:
    השתמשתי לבצק ב-1/2 כמות קמח תופח-לבן ,
    ו- 1/2 כמות קמח-מלא ,

    במקום לפזר שומשום שלא היה לי,
    פיזרתי גרגרי כוסברה טחונים,שהעשירו מאוד את טעם הבצק.

    יצאו כדורים נעימים למגע ,
    בצק נעים ולא דביק,זאת בזכות 2 סוג הקמחים,
    הכנתי מהבצק כדורים בגודל סיפלוני -הנייר- המשומנים,ואפיתי בחום בינוני עד הזהבה יפה.
    יצאו 23 לחמניות מוזהבות ומאוד טעימות.

    אחלה מתכון.

    בברכת יישר כוח ,פירגה,
    ושבוע טוב ומלא טעמים,

    רויטל.

    • ערב טוב רויטל,
      כיף שהכנת וכיף שטעים לכם.
      המשך ביחד עם עוד המון מתכונים טעימים.
      לבריאות.

  21. ערב טוב אבקש הסבר

    האם את הביצה יש להוסיף ללישת החומרים ואזי ביצה נוספת להברשת כדורי הגבינה…..

    תודה מראש

  22. פירגה,

    הכרתי את האתר שלך לאחרונה כשהכנתי את הלחמניות המדהימות האלה!!! :lol: כל כך קלות להכנה ומשדרגות את ארוחת הערב! בינתיים הספקתי גם להכין את לזניית הגבינות המפנקת שהיתה גם היא הצלחה!

    רציתי לשאול איך אפשר להמיר את הקמח התופח בקמח רגיל עם אבקת אפייה? כמה אבקת אפייה צריך בשביל 3 כוסות קמח?

    תודה

    שרון

    • שרון תודה והמשך טעים.
      על 3 כוסות קמח רגיל שימי שקית אבקת אפיה.
      בעקרון,על כל כוס קמח 1 כפית.
      smile

  23. שבוע טוב – הכנתי את הלחמניות לארוחת ערב היום – אי אפשר להפסיק לאכול :lol: לא היתה לי גבינת שמנת שמתי גבינת ריקוטה במקום ולא מרחתי ביצה- פשוט פיזרתי למעלה שומשום ובחלק קצח. יצא מעולה. תודה ושבוע טוב!!!! (יש תמונות)

    • טובה הי,שימחת אותי מאד בתגובה על הלחמניות
      תמשיכי להכין מטעמים ושכולם יהנו.
      תודה לך smile

  24. פירגה ערב טוב,
    יש לי אורחים בשבת . האם אפשר להכין את הלחמניות ביום שישי ? או שצריך להכין ביום האירוח ?

    • גילה ערב טוב
      אין בעיה להכין מראש ולחמם בתנור.
      ניתן גם להקפיא.
      תהנו מהאורחים ותכתבי לי מה אמרו על הלחמניות ;) :lol:

      • כמובן שאעדכן אותך !!!
        אכין אותם היום ואקפיא . מקווה שהטעם לא ישתנה.

        ובנתיים רוצה לספר לך שהכנתי בשבת את הפשטידה שלך – תירס, כרובית ופטריות. . מ ע ו ל הההה !!
        אפילו בעלי, שלא אוהב פשטידות , אכל וביקש תוספת…
        תודה , יקירתי על המתכונים הנפלאים…. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

        • גילה יקירה,
          אנא את המחמאות על הפשטידה תכתבי מתחת למתכון של הפשטידה . כמובן,להבא…….תודה.

          וזאת… כדי שכולם יראו וזה לא ילך לאיבוד.

          המשך טעים ונפלא smile
          חיבוקי.

  25. היי פירגוש..
    אני שוב כאן..
    חזרתי לספר על הלחמניות הנהדרות – עם קוטג' וזיתים.

    כבר הכנתי אותם פעמיים..
    לפני כשבוע היו אצלי אורחים.. כמובן, הגשתי את הלחמניות..
    כוווולם התלהבו מהם . .וכוווולם ביקשו מתכון..
    כמובן שחילקתי את המתכון ל האורחים .. וגם לא שכחתי לספר להם על האתר הנהדר שלך !!!!

    תודה רבה על המתכון המעולה והנהדר !!!

    • גילה מקסימוש,תודה רבה על המחמאות.
      כולי אושר ואני מאחלת שכל מה שתמשיכי להכין מהאתר שלי יצא מוחמא וטעים
      תודה smile

  26. היי פירגה, מה שלומך?
    אני מתחילה לעשות רשימה לקראת שבועות, וכמובן שישר נכנסתי לאתר שלך לקבל רעיונות…smile

    האם צריך לשמן את השקעים בתבניית המאפינס?
    שלא ייצאו שמנוניות למטה….

    תודה !

    • חפצי חמודה
      אין צורך לשמן תבניות סיליקון. לגבי אחרות,אני מניחה שכן.שנים שאני עם סיליקון.
      תהני מהמבחר ושהכל יצא לך טעים. smile

  27. הכנתי אותם ביום רגיל וכמובן שאכין אותם לשבועות כולם בביתי אהבו אותם חג שמח

  28. היי פירגה ,
    הכנתי את המאפינס והזיתים יצאו 12 מאפינס נפלאים,
    השתמשתי רק ב- 250 גרם קוטג',(נראה לי עתיר קלוריות עם גבינת השמנת, אז וויתרתי עליה),
    והפחתתי את הכמיות של שאר החומרים,והוספתי רק כוס אחת של קמח.
    בכול אופן התוצאה יצאה מאוד טעימה.
    יופי של מתכון,
    קליל וטעים.
    יישר כוח פירגה, על הרעיונות למתכונים המוצלחים.

    • דניאל,לחמניות גבינה תמיד אפשר לשדרג,להוריד או להוסיף.
      באהבה והמשך טעים ביחד.

  29. פירגה יקירתי,
    אחרי 3 ימי מחלה ובטלה,
    החלטתי לקום ולעשות מעשה!
    אז הלכתי, קניתי, עירבבתי ו… הופ!
    הלחמניות גבינה שלך נהדרות!!!!
    תבורכי…
    שנה לועזית טובה לך.
    המשיכי לקשט את ימינו במעדני המטבח.

    • יעל יקרה,נפלא . באמת תודה שחזרת לשתף אותי. כיף שיצאו לחמניות טעימות, וכיף שכל כך קל להכין אותם.
      תהיי בריאה ומהר,כי זקוקים לך יותר משאת חושבת.חיבוק.

  30. הי פירגה!
    נראה לך שאפשר להמיר את הקוטג' בסקי (נתקעתי עם כמות גדולה של סקי :P )

  31. היי
    רציתי לדעת האם אפשר לשים במקום השמנת גבינה לבנה? ומה קורה עם אין לי תבנית של מאפינס?
    תודה

    • יונית,תנסי עם גבינת טוב טעם.אם תכיני כדורים ותניחי על ניר אפייה משומן,
      הם יתפשטו לך לצורת לביבות שזה גם טעים….
      לשיקולך smile

  32. בוקר טוב פירגה,
    יש ברשותי 12 תבניות מאפינס סיליקון.נראה לך שאני יכולה לאפות בפעמיים או שהבצק ייפגם בהמתנה?
    מאחלת לך המשך יום נפלא smile

להגיב על גילה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *