d794d799d7a2d7a2d7a8 d7a9d797d795d7a8 1 640x410 - עוגת היער השחור

עוגת היער השחור

d794d799d7a2d7a2d7a8 d7a9d797d795d7a8 1 - עוגת היער השחור
עטופה בדובדבנים וקצפת מתאימה לאירועים חגיגיים
העוגה קלת הכנה רק מצריכה יותר זמן ומלאכת הרכבה קלה.
מכינים את העוגה יום לפני האירוע ושומרים במקרר.
מצרכים:
2 צנצנות דובדבנים מתוקים בסירופ
5 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כוס אבקת קקאו
כף ליקר או יין מתוק
שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן

אופן הכנה:
לסנן את הדובדבנים מהסירופ. את הסירופ לשמור להרטבת העוגות.
להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
להוסיף את החלמונים בעדינות לא לשבור את הקצף.
להוסיף את השמן ,הסוכר וניל והיין. ל"קפל לאט לאט" לתוך הקצף.
אחרון חביב להוסיף את הקקאו + הקמח ואבקת אפיה.
לערבב בתנועות קיפול לאט ובעדינות.

לחלק את הבלילה ל-2 ולאפות 2 עוגות בתבנית משומנת מספר 26 קפיצית
עוגה אחת חובה לאפות על ניר אפיה כדי שאפשר יהיה להעביר אותה בזמן הרכבת העוגה.
לאפות קודם את העוגה על ניר האפייה ולהוציא אותה על מגש / צלחת שבינתיים תתקרר.
את אותה תבנית ליבש ולשמן .לאפות בה את עוגת הבסיס ללא ניר אפיה.
על עוגת הבסיס שבתוך התבנית נרכיב את העוגה.

אפיית העוגות בחום 175 . כל עוגה נאפת בערך -20 דקות או עד שמוכנה.

קרם קצפת למילוי וציפוי העוגה מכינים במיקסר ומקציפים הכל ביחד:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
3/4 1 כוסות חלב
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה:
את עוגת הבסיס שיושבת בתוך התבנית מרטיבים עם הסירופ ומצפים אותה בשכבה נאה של דובדבנים . על הדובדבנים מערימים כמות יפה של קרם קצפת ומיישרים.
מעבירים את העוגה שנאפתה על ניר האפייה ומניחים אותה על הקצפת.(הנייר לפח)
מרטיבים גם אותה בסירופ ,מצפים שוב בדובדבנים .
בקרם הקצפת שנשאר מצפים את כל העוגה גם בדפנות.
מקשטים כיד הדמיון.

העוגה משתבחת אם אופים אותה יום לפני האירוח ושומרים אותה במקרר.
תהנו

69 תגובות על “עוגת היער השחור

  1. היי פירגה!
    עוגה נהדרת.
    מקורה מאוסאריה, והיא נקראת בפי כולם שווארצלנד טורט
    (שווארץ = שחור…)
    גירסה מאד מענינת.
    תנוסה בקרוב

    • שילונת בקר אור
      את השם כבר שמעתי מזמן ואת המתכון אני רואה כל פעם בשינויים משמעותיים.
      אצל כל שף היא מופיע אחרת .לגמרי.
      אז שתהיה גירסה גם על שמי. למה לא? ;)
      מקווה שתאהבו אותה. היא חגיגית ועשירה מאד.
      יום נפלא smile

  2. פירגה מלכתי,
    חיכיתי לעוגה הזאת כ"כ, ואני אכין אותה מחר (יש לי יום הולדת!!!)
    יש לי שאלה: איך מכינים שווארמה??
    תודה מראש, אוהבת הכי בעולם; שרי – מעריצה שרופה
    נ.ב. שכל הקנאים ימותו, אין שני לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • הי שרי
      הכנות טעימות ליום ההולדת smile
      את צריכה בשר לשווארמה (רצועות או חתיכות דקיקות) להקפיץ בתוך שמן עם בצל+שום+פפריקה+גריל עוף+כמון.
      למעשה כל תבלין שאת אוהבת בקציצות.
      נשיקות .הצחקת אותי smile

  3. פירגה שלום.
    עוגה מעולה שאף פעם לא נחדל לעשותה.
    שייכת לקטגורית הנוסטלגיה.
    כשהייתי קטנה וראיתי במקרר את העוגה ידעתי שאימא שלי הזמינה אורחים.
    בעוגה שלך יש קצת שידרוג מבורך.
    נשיקות ……..
    מוריה.

    • מוריה שלום
      אני שמחה במצאת משהו נוסטלגי בעוגה. אני לא הכרתי אותה מהבית,למעט עוגות טורט עם קצפת.
      מקווה שתכיני אותה ותשתפי אותי בחוות דעתך.
      smile

  4. הי פירגה,
    אני כ"כ נהנית ומחכה כל יום לפתוח את המייל החדש שמחכה ממך.
    כולם בבית מכירים את השם שלך.
    האם אפשר להכין את העוגה עם תותים? ואם כן במה אפשר להרטיב.

    תבורכי על הכל
    ושוב תודה

  5. הי פירגה,
    עוגת היער השחור היא אהבתי הגדולה , היחידה שעבורה אני שוברת דיאטה!!! אכין אותה השבוע, תודה!

    יש לי בקשה!
    כרגע שורה חזה הודו במרינדה של וורצ'סטר וסויה ומחכה במקרר.. ושאלתי: כיצד מכינים פסטרמה מנתח שלם בתנור הבייתי? האם צריך להוסיף עוד משהו למישרה? אני מחכה לישועה שתגיע ממך…
    בלי אישור מפירגה זה לא ייכנס לתנור, צרור תודות!!!

  6. פירגה אפשר להחליף את הליקר או היין המתוק במשהו? אין לי אותם… יש לי רד לייבל ויין לבן ייבש משו מזה ילך?

    אחלה מתכון דרך אגב

  7. חבל על הזמן עוגה משגעת טעימה טעימה אין דברים כאלה אכלתי כמעט חצי תבורכי יקירתי :lol:

  8. פירגה יקירה בוקר טוב
    הכנתי אתמול את העוגה ליום הולדת של בני יצא פשוט מעולה, הרעיון לחלק את העיסה של העוגה לשניים חסך לי את הכאב ראש לחתוך באמצע… :lol:
    לא היו לי מספיק דובדבנים אז הרטתי את העוגה בקונייאק ומעל מרחתי קונפטוריית אוכמניות ועליה את הקצפת – ומעל כל העוגה הכנתי גנאז (ככה כותבים) שוקולד עם ריצ – יצא פצצה !!
    לא האמינו שזה לא קנוי smile תודה תודה ושוב תודה…

    • דבי הי חמודה
      אני שמחה שהרעיון מיושם והעוגה טעימה וחגיגית.
      מאחלת לך שמחות אושר ונחת ושתמיד תכיני עוגות טעימות ליקירייך.מזל טוב לבן.
      יופי של שידרוג להכין עם אוכמניות וקצפת.תבורכי ותמשיכי לקבל מחמאות.
      חיבוקים smile

  9. מה הכוונה דובדבנים מתוקים בסירופ?
    אני מכירה מהסופר דובדבנים חמוצים בסירופ, הכוונה לזה?
    תודה!

  10. אני שמה את הדובדבנים בסיר, מוסיפה סירופ עד לגובה הדובדבנים ומוסיפה כמות הגונה של ברנדי ומרתיחה את התערובת. כשרותח, אני מוסיפה כף עמילן תירס מעורבבת בחצי כוס מים ומבשלת עד שמסמיך. מקררים ואז שמים על העוגהו על זה שמים את הקצפת.

    את שארית הסירופ מערבבים עם סודה למיץ חביב ומוגז.

  11. קודם כל המתכונים שלך מדהימים!!
    רציתי לדעת האם ניתן להחליף את החלב במשהו אחר כדי שזה יהיה פרווה ושלא יהי חלב סוייה..
    תודה :lol:

  12. פירגה היקרה, לא מצאתי דובדובנים מתוקים בסירופ אלא רק חמוצים, יש לך מושג היכן ניתן למצוא באזור ירושלים. שאלה נוספת האם ניתן להשתמש בדובדובנים חמוצים בסירופ? (מצאתי ב"רמי לוי")
    תודה, שרי

    • שרי יקרה,אני לא בטוחה לגבי חמוצים. אולי אפשר לבשל אותם בסוכר ולטעום שהם הומתקו.
      אני מצאתי בטיב טעם.
      תנסי לחפש בעוד מקומות אולי חנויות טבע וכאלה :lol:

  13. אין טיב טעם בירושלים, אנא אחפש אולי במגה או חנויות טבע
    בכל אופן המון תודה
    אוהבת, שרי

  14. הייי פירגה יקירתי :lol:
    אני הולכת לעשות עכשיו את העוגה הזאת אך אין לי דובדבנים בצינצנת יש לי פירות יער קפוא איך להכין את זה איני יודעת..???כי משאני יודעת מגיסתי שצריך לבשל את זה…אי אשר לשים את זה ככה על עוגה
    בבקשה אם תוכלי לענות לי…כי עד שהעוגה תהייה מוכנה אני אקבל ממך תשובה והמשיך את העוגה
    תודה וסוף שבוע מקסים לך
    ממני בהמון הערכה ואהבה
    רחלי

    • רחלי,אולי כדאי לבשל את פירות היער עם טיפה מים+סוכר שיתקבל כמו ממרח קצת סמיך.
      כמובן שלא תוכלי למרוח את הממרח אז תשימי גושים קטנים עם כפית.
      זה קצת מסבך את הענין…אבל אפשר לנסות.
      בהצלחה.

  15. הכנתי ורסיה מדהימה לא פחות של העוגה שלך בסגנון היער החור:
    השתמשתי במתכון של העוגת שוקולד.
    באמצע שמתי קרם דובדבנים (1/2 קופסא של דובדבנים בסירופ עם המיץ שבושלו עד לרתיחה ועורבבו עם מעט קורנפלור )ערבבתי בכוס עם מעט מיים קרים ואז שפכתי לדובדבנים שמיד הסמיכו לכדי קרם…
    מעל שמתי עוד טיפונת דובדבנים ועל הכל- שמנת מתוקה מוקצפת עם מעט סוכר.

    כולם לקקו את הצלחת….
    :P

    • אליה שלום בחזרה
      תגובתך נעמה לי מאד. אני אוהבת עוגות כאלה שכל אחד יכול להכין ויחשבו שהיא יצירת פאר .
      תודה רבה לך smile

  16. עמך הסליחה פירגה יקירתי על שאני פונה אליך במתכון זה אבל אני במצוקה .בשבוע שעבר קראתי אצלך על עוגת לוזים ושקדים נהדרת.לא יכלתי להעתיק את המתכון אבל קניתי המצרכים .כשחפשתי המתכון – הוא נעלם !אני רוצה לאפות את העוגה ליום הולדתה של בתי השבוע ,אנא מצאי לי את המתכון בבקשה, בבקשה!
    אסירת תודה לאין קץ על הטרחה ועל כל מתכוניך הנפלאים. חג אורים שמח !
    שלך רחל

    • רחל,ניסיתי למצוא ומצאתי עוגת אגוזים.לא בטוחה שלזה התכוונת.אולי התכוונת לעוגת מוס שוקולד אפויה?

  17. בוקר טוב פירגה
    האם להרטיב בסירופ של הדובדבנים כפי שהוא או לצמצם אותו קצת על האש והאם אלה מעלות וזמן אפיה בטורבו
    תודה smile smile smile smile

    • ריקה בקר טוב
      אם לא כתוב לצמצם אז לא צימצמתי.
      אני אופה תמיד בטורבו. הכל.
      בהצלחה
      חג אורים מתוק ושמח לכם

  18. תודה יקירתי חג אורים שמח גם לכם ביום ששי שעבר הייתי בראש פינה וחשבתי עלייך המקום הכי מדהים שיש כל פעם אני מתרגשת מחדש ורואה דברים שלא ראיתי בפעם הקודמת smile smile smile

    • מקום נוסטלגי ונפלא. אנדרטת הנוף המקסימה למעלה בג'עוני היא של בן אחותי ז"ל שנפל במלחמה האחרונה. אחד המקומות היפים בארץ.

      חג שמח ותמשיכו לטייל ולהנות.

  19. אני מצטערת לא ידעתי בעלי עלה לתצפית לצלם ובדיוק אבא שלו היה שם והסביר לתלמידים איזה בחור הוא היה

    • זה לא משהו שאני מספרת עליו ומדברת עליו,אבל בגלל שאמרת שטיילתם בראש-פנה בד"כ מגיעים גם לתצפית.

    • ריקה,בדף הראשי למטה בצד שמאל יש קישור לאתר ראש-פנה.כנסי ותראי.
      חיבוק תודה וחג שמח

  20. פירגה יקרה,
    את לא תאמיני! אתמול (למרות שהייתי צריכה להכין יום קודם) הכנתי את העוגה ליום הולדת של בעלי וקיבלתי מחמאות אדירות. הילדים אמרו שאני צריכה לפתוח קונדיטוריה, אז עניתי להם שהכל שייך לך, כולל המחמאות. בפעם הבאה אכין ב"ה את רולדת היער השחור.
    שוב תודה, שרי שאוהבת הכי בעולם!!!

    • הי מתוקה
      מזל טוב לבעל. פינקת אותו בעוגת חלומות. הרולדה מדהימה גם היא,ואני בטוחה שגם עליה תקבלי מחמאות.
      בשמחות ובבריאות.
      באהבה,פירגה.

  21. היי פירגה עשיתי את העוגה הזו שבוע שעבר ויצאה מעולללה. חשבתי להשתמש בבסיס שלה לעוגה אחרת שאני רוצה לנסות (סשן אפיה שלם מתוכנן לשבוע הבא…) היות ויש כמות ל- 2 בסיסים חשבתי שמהחצי השני של התערובת אוכל להכין מיני מאפינס. האם נראה לך מתאים? האם צריך למלא עד הסוף בשקעים או פחות?

    • בילי,אפשר להכין מאפינס.תמיד ממלאים 3/4 גובה.
      מחכה לעדכון ולחוות דעתכם.
      בהצלחה.

  22. שבוע טוב פירגה
    יש לי שני שאלות ראשית האם אפשר לאפות כעוגה ולחצות אותה כשהיא קרה
    ושנית האם במקום חלב אוכל להוסיף חלב סויה האם אפשר להקציף איתו
    תודה smile smile smile smile smile smile

  23. הכנתי את העוגה כולם שבחו על העוגהגם מהמראה וגם מהטעם אבל אני הכנתי עם צנצנת דובדבנים חמוצים אחת בלבד ואם הרוטב הרטבתי ויצא ממש טעים ולא חמוץ ועשתי שמנת אחת ופןדנג וחלב וכמובן גרדתי שוקלד למעלה אבל כולם שבחו כמו שאמרתי ולפי דעתי אפשר לעשות גם עם תותים וסוכר יצא אחלה ותמשכי אם המתכונים הטעים והמוצלחים :lol:

    • תודה יהודית,אהבתי את התגובה והשדרוגים ושהכל טעים לכם.
      לבריאות smile

  24. ניסיתי להכין את העוגה אבל העוגה שהכנתי על נייר האפייה לא יצאה, זה ממש התפורר וזרקתי הכול.
    מה עשיתי לא טוב? sad

    • הי יעל,לא יודעת.אין לי סיבה מדוע לא יצא לך. למעשה זו העוגה הרגילה ואין ממש סיבה.
      smile בהצלחה להבא

  25. פירגה תודה על המתכון
    אני הכנתי אותו דבר אבל לא בשני תבניות
    תבנית אחת מרופדת בניר ואת כול הכמות
    ורק למחרת אחרי שהיה במקרר פרסתי בלי בעיות
    וקרם 2 שמנת מתוקה ואחד פודינג וניל וחלב
    וצנצנת אחת של דובדובנים חמוצים שהם ממש
    לא חמוצים הם טעימים מאוד ולא נשאר פירור
    אז תודה על המתכונים הטעימים

    • סוזי,לבריאות ותודה ענקית על התגובה והשדרוג שעשית.

      כיף לחלוק ולשתף ובעיקר להנות ושיהיה טעים.

      שקט ושלווה לכולנו smile

    • שרה,תודה רבה ותהנו מהעוגה הנהדרת.
      שמתי את המתכון הרגע בפייסבוק.
      ;) :lol:

להגיב על לרה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *