d79bd7a8d795d791 d79ed79ed795d79cd790 - כרוב ממולא בשר,אורז,צנובר בניחוח לימוני קינמוני

כרוב ממולא בשר,אורז,צנובר בניחוח לימוני קינמוני

d79bd7a8d795d791 d79ed79ed795d79cd790 - כרוב ממולא בשר,אורז,צנובר בניחוח לימוני קינמוני
כרוב ממולא בשר,צנובר ואורז בניחוח לימוני קינמוני
לא חשוב איך תכינו. בישול או אפיה,הניחוחות משכרים.
הכי אנחנו אוהבים כשנשארת מלית ואז אני מכינה כדורים קטנים
ומניחה בסיר למעלה או בינות לממולאים בתבנית.
תהנו
המצרכים , ההכנה , בבישול או באפיה:
מרככים כרוב שלם במיקרו(בתוך ניילון עם כוס מים) עד לריכוך כל העלים.
כרוב בינוני 8 דקות כל 2 דקות בודקים ומסירים את העלים הרכים.
במקביל מבשלים 1/2 כוס אורז בהרבה מים רותחים כ- 10 דקות ומסננים
ב-4 כפות שמן זית מטגנים 3 בצלים קצוצים גס שחצי יהיה לרוטב
שמים בקערה חצי מהבצל המטוגן ואת האורז שבושל חצי הזמן (אחרי סינון)
מוסיפים 500 גרם בשר טחון ,קינמון, 1/4 כוס צנובר קלוי, כפית רוטב צ'ילי,
מלח פלפל שחור, 2כפות רסק עגבניות,פטרוזיליה טרייה קצוצה,קורט סוכר ,פפריקה חריפה ומתוקה.
לערבב בהתמדה עם 2 מזלגות ולהפריד את הבשר שיהיה פירורי . לטגן עד שאין נוזלים. לצנן.
למלא במלית את עלי הכרוב כמו בלינצ'ס והניח צפוף בתוך סיר רחב.

במידה ונשארת מלית מכינים קציצות ומסדרים אותם במרום הסיר למעלה.

מכינים רוטב עגבניות אדום:
בסיר קטן אחר, שמים חצי מכמות הבצל שטוגנה ומוסיפים:
קופסה רסק טל וטרי, 2 כפות קטשופ,כף גדושה רוטב צ'ילי,

כפית אבקת מרק עוף, מלח פלפל שחור 1/2 כפית סוכר
פפריקה מתוקה וחריפה, לא לשכוח קורט קינמון.
מוסיפים 2 כוסות מים רותחים
טועמים ומייצבים את הטעם.
יוצקים את הרוטב על הממולאים שהרוטב יגיעה לגובה הכרוב .אפשר להוסיף מים רותחים.
לבשל כ-40 דקות על להבה קטנה בסיר מכוסה
אני נוהגת להניח על הממולאים צלחת מעט קטנה מקוטר הסיר שתלחץ את הממולאים כלפי מטה.
בתום הבישול יוצקים מיץ לימון טרי לפי הטעם.
חשוב:
לפני ההגשה, מעבירים את הסיר לתנור או מוציאים את הכרוב לתבנית וממשיכים לאפות עד שיקבל צבע יפה כ-10 דקות.
מגישים עם חצאי לימונים טריים.

בתמונה הכרוב לפני ההשחמה בתנור. ממליצה לא לוותר על קטע ההשחמה.

"טיפ להכנת הממולאים באפיה"
1. נהדר לאפות את הממולאים בלי לבשל תחילה על הגז.מניחים צפוף בתבנית מצפים בהרבה רוטב,מכסים בניר כסף ואופים כשעתיים בחום 160 מעלות. לבדוק במהלך האפייה ולצקת מהרוטב שנוצר בתחתית התבנית על הממולאים. לפני ההגשה משחימים ללא ניר.
תהנו

19 תגובות על “כרוב ממולא בשר,אורז,צנובר בניחוח לימוני קינמוני

    • ניר יקר
      תודה על חוות דעתך לכרוב הממולא
      ה"פינל'ה" בתנור נותן את העונג הסופי למתכון.
      בכל ממולאים אני מכינה כך.
      תהנו
      מפירגה

  1. טלי ערב טוב חמודה
    הכוונה לצקת במהלך האפייה מהרוטב שנוצר בתחתית התבנית על הממולאים.
    תודה על ההערה/הארה smile

  2. שלום לך פירגה,
    תודה על אוסף המתכונים הנפלא שלך.
    אמי ז"ל היתה נוהגת להכין כרוב ממולא עם תפוחי אדמה מרוסקים בתוכו.
    המתכון הוא מפולין וטרם הצלחתי להשיג את מרשמו.
    בתרגום מפולנית קראו לזה "יונים ממולאים"
    בברכת חג חנוכה שמח
    יהודית.

    • יהודית יקרה
      לא מכירה את המתכון
      אם תגלי אותו תעדכני אותי בבקשה.
      חג שמח smile

  3. פירגה שלום!
    כרוב ממולא זה דבר שאני מאוד אוהבת וזוכרת מילדות שלי מרוסיה. אבל פה אין סיכוי שאעשה את זה מכל מיני סיבות. אולי תמצאי פתרון לעשות את זה עם כרוב חתוך?

    • אידה,פעם הכנתי כך.
      פשוט קצצתי את הכרוב וסידרתי שכבות בתבנית. חשוב הרוטב ולכסות בניר כסף שהכרוב יתרכך.

  4. פירגה שלום,
    זהו המתכון הראשון, שפיתה אותי להכין כרוב ממולא.
    הכל הלך לי מצויין (אף על פי, שאני ממש לא בשלנית…),
    עד שהגעתי לשלב הבישול. משום מה, כמות הרוטב לא הגיעה לגובה הכרוב,
    ועל כן, הוספתי מים רותחים. זמן הבישול הסתיים, אך מפלס המים נותר גבוה.
    הוצאתי כמות רבה מהנוזלים והשארתי את הסיר פתוח, ואח"כ גם אכניס לתנור.
    אני מקווה, שאני עושה נכון, אבל בטוחה, שהטעם ישתנה. :| :| :|
    אשמח, אם תוכלי לתת לי עיצה, לפחות בשביל הפעם הבאה … תודה ושבת שלום. :P

    • המים צריכים להגיע לגובה הכרוב .
      אם מוסיפים מים צריך להוסיף תבלינים.כלומר,לטעום ולשבח.
      לא היית צריכה להוציא את הנוזלים.
      רק כשמעבירים לתנור מעבירים את הכרוב וחלק מהרוטב.
      את הרוטב מהסיר בכל מקרה שומרים ולא זורקים.
      אבל אני בטוחה שעדיין יצא לך מאכל טעים.
      שבת שלום

  5. הי פירגה,
    ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה והמועילה.
    אני באמת מקווה, שבכל זאת הכרוב ייצא טעים, אשתף אותך בתגובות…תודה ושבת שלום. ;)

  6. יצא לי מעולה!! המתכון מצויין והאתר בכלל נפלא! תודה. שבתש לום smile

  7. לא הבנתי האם את מטגנת את האורז החצי מבושל ביחד עם הבשר הטחון, או מוסיפה אותו לבשר הטחון לאחר הטיגון של הבשר עם כל יתר החומרים?

    • ערב טוב יהודית.
      לטגן את הבשר ולערבב כל הזמן שיהיה פירורי.
      כשהבשר מוכן, להוסיף את הבשר לקערת האורז ויתר המצרכים.

      • היי פירגה חג שמח ושנה טובה ומתוקה!!!פירגה מה לדעתך עדיף בישול בסיר או בתנור כמו שכתבת?ואם בתנור האם לא לבשל לפני מעט על הגז?תודה רבה

        • מיכלי הי,,הכנתי את שתי האופציות ויוצא נהדר. תכיני מה שיותר קל לך. תכיני בדיוק על פי הכתוב. שנה טובה

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *