dscf8150 - מרק עדשים ירוקות,אורז מלא ובורגול

מרק עדשים ירוקות,אורז מלא ובורגול

DSCF8150 - מרק עדשים ירוקות,אורז מלא ובורגולמרק בריאות חורפי שהכנתי לנו לימים הקרים.

מצרכים:
סיר מרק גדול
2 כוסות עדשים ירוקות
3/4 כוס אורז מלא
3/4 כוס בורגול עבה
2 ליטר מים
מלח, פלפל שחור, כף אבקת מרק עוף, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית חוויאג' למרק
2 שיני שום
1 בצל גדול
4 כפות שמן

ניתן להכין צרור של עשבי תיבול כגון: סלרי,פטרוזיליה,כוסברה, ולהוסיף לסיר.

קוביות תפוחי אדמה לתוספת (רק מי שרוצה)

אופן הכנה:
משרים את העדשים למשך לילה שוטפים . מסננים.
בסיר המרק שמים רק מים ועדשים ומבשלים 30 דקות.
כותשים ומרסקים את העדשים במוט ידני .
מטגנים בשמן את הבצל ומזהיבים .
מוסיפים לסיר העדשים הכתושים את כל המצרכים (פרט לשום)
למלא לפחות 3/4 מגובה הסיר במים.
מרתיחים וטועמים ומשפרים טעמים
מבשלים שעה וחצי – שעתיים על להבה הכי קטנה.
כשסוגרים את הלהבה כותשים למעלה את השום.
מגישים עם ירק לטעמכם.
"טיפ"
אפשר להוסיף בחצי שעה האחרונה גם קוביות תפוחי אדמה.
תהנו

20 תגובות על “מרק עדשים ירוקות,אורז מלא ובורגול

  1. היי פירגה?
    נראה מהמם וטעים! למה בישול כ"כ ארוך? עדשים, בורגול ואורז מתבשלים חצי שעה-45 דק'.

  2. המרק מרשים בבוקר הקר הזה ומעורר חשק להתחמם עמו בהמשך היום. בעיה: חסרים לי במתכון ירקות ארומטיים מלבד בצל ושום, כגון סלרי ועשבי תיבול (לא רק להגשה)

  3. הי פירגה. האם חייבים לרסק את העדשים?
    אם כן אז האם אפשר לרסק רק חצי מהכמות?

    תודה

  4. שבוע טוב פירגה יקרההההההההה פיששששששששש איזה מרק מדהים מחר יש לי מתכון לחמם את הבית והגוף
    תודה יקירה אין עלייךךךךךךךךך :lol: :lol: :lol:

  5. ניתן להוסיף סלרי קוביות קטנות.זה נותן טעם מעולה.מרק משביע וטוב לחורף.

להגיב על אמי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *