d79cd791d7a0d795d7aa - אזני המן בבצק הלבן

אזני המן בבצק הלבן

DSCF1098 800x600 - אזני המן בבצק הלבן

 

d790d796d7a0d799 d7a0d795d798d79cd794 2 300x225 - אזני המן בבצק הלבן

מאפים לפורים

הבצק הלבן הוא בצק יוקרתי בעיני. מצאתי אותו באחת מהמחברות המשפחתיות שלי.שנים אנחנו מכינים אותו ותמיד חוזרים אליו בגעגועים.

רוצים בצק חום?  תוסיפו לו מעט קקאו.

כנסו לקישור הזה לראות את המגוון הגדול של המאפים שאני מכינה ממנו.

http://pirge.co.il/המלצת-היום/משלוח-מנות-משגע-וכולו-מהבצק-הלבן

d79cd791d79f d79cd791d79f 300x225 - אזני המן בבצק הלבן

אוזני המן

המאפים נשארים גם אחרי האפיה לבנים ובתוספת ציפוי של אבקת סוכר נראים כמו עננים חלומיים.
הבצק הוא בצק רב גווני ומתאים להרבה סוגי מאפה.
מצרכים לבצק:
חבילה חמאה/מרגרינה לאפיה=200 גרם
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים מהברז (אפשר להמיר למיץ אבל יוצא לבן ושלגי עם מים)
3 כפות סוכר או לטעמכם
4 כוסות קמח-מתחילים ללוש עם 3 כוסות וממשיכים להוסיף לפי הצורך
שקית אבקת אפיה
שקית סוכר וניל או תמצית וניל

אופן ההכנה:

ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-5 כדורים שווים.
לרדד , לקרוץ עיגול בעזרת כוס למלא ולסגור לצורת אזן המן.
אופים על ניר אפיה. מניחים את המאפים במרווחים כי הם תופחים.
אפיה בחום 175. כ-30 דקות ולא יותר.הבצק עדיין לבן-זהוב ואחרי קירור הוא מתקשה.
מקררים ומאבקים באבקת סוכר.

בצק לבן רב גיווני מתאים להרבה סוגי מאפה נפלאים:
אזני המן , מעמול, כדורי בצק ממולאים בממרחים שונים, שבלולים , עוגיות סנדויץ', כרוכיות ממולאות, עוגיות צורות, סהרונים ועוד.

קישור למתכון מצולם ע"י אבי שקדי שהכין והמליץ בחום:

http://avishkedy.blogspot.co.il/2012/03/blog-post_5186.html

וכאן תמונה של אזניים כפי שהכינה וממליצה בחום   s h i R 1 2 3 ללחוץ על התמונה להגדלה

 

 

 

d79cd791d79f d7a9d799d7a8443 300x225 - אזני המן בבצק הלבן"טיפים"
1. כדאי לאחסן את הבצק לפחות שעה במקרר כדי להקל על הרידוד.
2. הבצק הלבן יכול להפוך לבצק שוקולד ע"י תוספת של כפית קקאו ולישה מסיבית.
3. תכנסו לדף הבית שלי ותקישו את המילים: בצק לבן. תקבלו שפע מאפים נפלאים.
תהנו וחג שמח

שיר123 מכינה עם כוס בקוטר 7 ס"מ וממלאת בשוקולד נוטלה.ממליצה בחום. תגדילו את התמונה. מעלפת.

 

77 תגובות על “אזני המן בבצק הלבן

  1. מאת s h i R 1 2 3:
    23 בפברואר 2010 בשעה 08:31 (לערוך)

    חייבת לספר לך שהכנתי (כבכל שנה) את אוזני ההמן מהבצק הלבן ויצא נ ה ד ר. הכנתי אותן קטנטנות ולכן יצאה כמות גדולה מאוד. אי אפשר להפסיק לנשנש אותן…
    תודהsmile

    [הוספת תגובה]

    • שיר תודה מתוקה.
      המחמאה שלך הועברה לכאן למתכון המקורי
      smile
      שתכיני כל שנה וכל השנה מהבצק הזה עוד עוגיות ועוד מאפים כי אין לו גבולות…הוא טעים בכל מצב.

      • הי אילנה,זה הבצק כמו של המעמול.יוצא פריך. לא משחימים אותם . מספיק אופים אותם רק עד שיתחילו לקבל גוון חום.
        לקרר היטב ולשמור בכלי סגור.
        כדי לשמור על פריכות שמים פרוסת לחם. kiss

  2. הי פריגה
    קודם כל יש לך אתר כיפי פשוט ונעים לעינים!
    אני די חדשה במטבח בהיותי אישה טרייה
    :lol: רציתי לדעת כמה בערך אוזני המן צריך לצאת?

    • ברוכה הבאה לאתר אוריה
      מקווה שתמצאי פה מבחר מתאים להנאה ולכיף.
      לא ספרתי אבל בערך 2 תבניות.
      המשך טעים smile

  3. פורים שמח פירגה
    מזמן לא הגבתי כאן, אבל לא החמצתי אף מתכון, אני אורחת קבועה באתר המקסים שלך
    וכמובן לכבוד פורים הכנתי אוזני המן מהבצק הנהדר !!!!!!!!! הזה
    יצאו אוזני המן נפלאים, רכים וטעימים!
    הכנתי עם מלית פרג וגם שוקולד עם אגוזים
    קראתי באיזשהו מקום שאם מקררים את האוזניים לפני האפיה , הן לא נפתחות
    הכנסתי להקפאה ל 10 דקות ובאמת הן לא נפתחו בכלל

    תודה, מחכה בכל בוקר למתכון חדש
    איריס

  4. אפשר לדעת בדיוק כמה קמח את שמה? קשה לי כשאומרים בערך ואני נהניית תמיד ממתכונייך המיוחדים.

    • גאיה,במתכונים שלי אני כותבת תמיד שמוסיפים את הקמח תוך כדי לישה ואז אף פעם אין פשלות.
      הידיים מרגישות הכי טוב.
      חיבוק

  5. הי פירגה!
    אני רוצה להכין את הבצק אבל במיקסר,זה אפשרי? האם שמים את כל המצרכים ביחד ?
    תודה
    ;) טלי

    • טלי, תנסי כי אני אף פעם לא הכנתי את הבצק הזה במיקסר ואני מכינה אותו כבר עשרות שנים.
      סופ"ש טעים ונעים smile

  6. בוקר טוב יקירה,
    את יודעת שאני מאוד אוהבת את הבצק הלבן.
    מה דעתך על הוספת גרידת לימון?
    תודהsmile

        • לא לטעמי שיר. לא מתחבר לי לימון ושוקולד.
          לימון יתאים לקונפיטורות. אבל תמיד יש שאלת טעם אישי….אז לא יודעת
          תהני מאזני ההמן smile

          • תודהsmile
            הכנתי הבוקר 2 מגשים של האוזניים מהבצק הלבן ובנוסף הכנתי על פי המתכון של שמו.
            אין להשוות בכלל
            הבצק הלבן כמובן מ נ צ ח

  7. לטלי מאילת,
    אני תמיד מכינה את הבצק במיקסר ויוצא מצוין. רק לא לעבד יותר מידי…
    בהצלחה

  8. תודה רבה smile בתגובה לשיר שהכינה ושיבחה.תענוג לקרוא אותך שיר.
    תהנו מהאזנים ;)

  9. ערב טוב
    היום נערך בית מארח בביתי 4 ילדים שצרכים להפעיל בשעה וחצי
    אז כמובן נכנסתי לאתר ומצאתי את המתכון המצוין הזה והילדים הכינו אוזני המן ממש בעצמם- אני את הבצק כמובן
    יצאו מעולה והילדים מאוד נהנו וגם אני smile

    • מאיהתודה לך ולחבורה שהכינה.
      הבצק באמת נהדר וכיף לעבוד איתו וליצור ממנו יצירות טעימות.
      אחרי פורים תכינו פשוט עוגיות ממולאות או רגילות ותמשיכו להנות smile

  10. היי פירגה

    שלשום הכנתי את אזני המן במלית נוטלה וחלקם במלית ממרח תמרים עם אגוזים קצוצים.
    כרגיל – הצליחו ויצאו מאוד יפים וטעימים וקצרו מחמאות רבות. :lol: smile smile

  11. שבוע טוב פירגה
    אתמול, גיסתי = בשלנית מקצועית (בת 81) הכינה את אזני המן בבצק לבן והיא שיבחה אותם. :lol:
    צרפתי לך גרופי נוספת ………….. אני אתן לה מתכונים נוספים שגם היא תהנה.
    מחבקת אותך ומודה לך על כל הדברים הנפלאים שאת משתפת אותנו. smile smile

    • מירי יקרה בקר טוב
      איזה יופי . שימחת אותי מאד. מסרי לה תודה והמשך טעים.
      תודה רבה לך וגם חיבוק

  12. היי פירגה
    האתר שלך אחלה, יש אווירה טובה, ושפע מתכונים, ולצמחונית כמוני זה ממש גן עדן. שאלה- את יכולה להסביר מה ההבדל בין שני הבצקים לאוזני המן שלך – הבצק הלבן והבצק ביסקוויט ?

    • שרון,תודה רבה והמשך טעים.
      2 המתכונים שונים לגמרי במרכיבים. לדעתי יש לי עוד בצקים לאזני המן באתר.כל אחד לגופו.
      תנסי את שניהם לגיוון. שניהם נפלאים.
      בהצלחה smile

  13. הי פירגה,
    אני רק מתחילה לגלות את שפע האוצרות באתר שלך, ובינתיים מאוד נהנית מהם! (וגם כל הזוכים לטעום כמובן).
    רציתי לשאול האם ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר ביום אחר כשרוצים למלא ולאפות?
    ואותה שאלה לגבי בצק הביסקויט לאוזני המן.
    וגם- איזה משני הבצקים את ממליצה לי להכין? (אם היה זמן הייתי מכינה את שניהם..)
    רוב תודות :lol:
    סיגל

    • סיגל בקר טוב
      תכיני תחילה את הבצק הלבן.תאחסני בקופסאות.לא צריך להקפיא למרות שאפשר.
      smile

  14. הכנתי היום אוזני המן במילוי, תמרים, שוקןלד נטלה, שוקולד וקוקוס, אגןזים עם קינמון וריבת תותים מה לומר הכנתי המון והאורחים שהגיעןו לארוחת צהרים חיסלו הכל!!! דרך אגב הכנתי את עוגת נס הקפה שוקולד קוקוסמהבלוק של אילנית היתי מוזמנת ליום הולדת והמחמאות היו רבות רוב העוגה חוסלה ואת הרבע האחרון המארחת החברה שלי השאירה לה למחר……מה אומר ומה אוסיף מאז שגיליתי אותך אני כל הזמן אופה ומבשלת כל הכבוד לך!!! :lol:

  15. היי פירגה, אני רוצה להכין את האוזני המן האלו. איפה אני יכולה למצוא מתכונים למילויים?

    • הי אראל
      אחרי שעה במקרר,
      תקמח מעט את השיש ותניח את הבצק על הקמח
      תגלגל אותו קצת בקמח
      תחלק אותו ל-3
      כל חלק תרדד על משטח מקומח (תקמח גם את המערוך) למלבן
      למרוח ולקרוץ.
      זהו……הכי פשוט והכי טעים
      בהצלחה smile

      • דבר ראשון אני בת ….
        שמתי אתו אתמול במקרר לכל הלילה
        ורק היו בערב יהיה לי זמן לטפל בו זה לא משנה נכון ?

  16. הצורותלא יצאו משו מיוחד היה לי קשה לרדד ולקרוץ
    יש אפשרותלקבל טיפים לזה ?

  17. כמה פשוט ככה טעים.
    מילאתי בממרח חרובים בטעם שוקולד – יצא מצויין !
    בשנתיים האחרונות קניתי אוזני המן, ובדיעבד זה די טפשי. לעשות בבית זה מהיר, פשוט, זול והרבה יותר טעים.
    תודה.

  18. פירגה המקסימה!!!
    צריך לקרוא למתכון אוזני המן בבצק המושלם!!!
    הכנתי את האוזני המן במיקסר (את הכוס הרבעית שמתי לאט לאט באמצע הלישה של המיקסר) ותודה לעצתה של שיר.
    יצאו טעימות ומושלמות.. לא נפתחו לי באפייה הבצק יצא רך וטעים, ושמתי מילוי הכי פשוט שיש שוקולד השחר ויצא מהמהם!
    תודה על המתכונים הנפלאים פירגה
    כל העצות שלך במתכונים עוזרות מאוד והכל יוצא טעים.
    תודה
    טלי

  19. הי פירגה-
    שאלה דחופה:
    התחלתי להכין ופאום גיליתי שנגמר לי הסוכר הלבן…
    אפשר להחליף בסוכר חום?
    ואם כן- באותה כמות?

    בתודה, אורלי.

  20. הי פריגה במקרה חיפשתי בצק מילוי והיגעתי למתכון זה במקרה. שתי שאלות לי איליך:
    האם אפשר הקפיא את הבצק ? האם אפשר להוריד את הסוכר ולהשתמש בבצק למילואים מלוחים? מצפה לתשבה. תודה לך נפלאה :lol:

    • הי בובה על שתי שאלותייך אני לא יודעת לענות.אז תנסי להקפיא חלק קטן ולהכין כמות קטנה מלוחה.
      בהצלחה.אשמח אם תעדכני. smile

  21. אין אין דברים כאלה….ברגע שהכנסתי לפה את האוזן המן…תחושת העונג והחיוך לא עזבו את פניי
    מתכון מצויין וחובה בכל בית!!!!
    הבצק נימוח בפה והטעם גן עדן….בנות לא לוותר להכין!!!!

  22. היי, האם משתמשים בחמאה קרה? ובאיזה וו לישה משתמשים אם לשים במיקסר? תודה מראש!

    • חן,סוג של פריך.תכיני,תלמדי להכיר אותו כפי שאלפים כבר מכירים.

  23. ה ב צ ק, זהו זה, זה בדיוק מה שחיפשתי ומחר אני מכינה את אוזני ההמן, יש פרג, יש תמרים, ויש המתכון שלך. תודה תודה. smile חג שמח לך ולמשפחה שיהיה בכיף.

  24. חג מאושר שמח ונפלא ,לך פירגה ולבני משפחתך ,אמן !!
    .הבצק נראה טוב ינוסה !.
    אני מוסיפה לבצקים תמיד גרידת לימון/תפוז/קלמנטינה ,
    אין חלמונים ,ויוצא פריך כפי שרשום נהדר !!!!.

    חג שמח לך ולכלנו אמן

  25. אני ממלאת בממרח שוקולד מומס וחתיכת חמאה וחצי שוקולד מריר,עם קוקוס,ואגוזים,וגרידת תפוז
    לפי העיין ממרח שוקולד נהדר גם
    חג שמח
    smile ;) ;)

להגיב על שרון לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *