d797d799d7aad795d79bd799d795d7aa d7a7d7a6d7a3 d7a9d7a7d793d799d79d - חיתוכיות שקדים בציפוי קצף שקדים

חיתוכיות שקדים בציפוי קצף שקדים

d797d799d7aad795d79bd799d795d7aa d7a7d7a6d7a3 d7a9d7a7d793d799d79d1 - חיתוכיות שקדים בציפוי קצף שקדים

חיתוכיות שקדים

נוסטלגיה באחת המחברות הישנות.

הוספתי ריבה בהתאם להמלצה של ריקה חברה מקסימה מהאתר שלנו.
המרכיבים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה (במקור עם מרגרינה)
2 חלמונים
כוס סוכר
כפית קינמון
תמצית שקדים
1/2 כפית אבקת אפיה
2 כוסות קמח רגיל
ללוש ולשטח בתבנית משומנת בגודל 27X33
למרוח ריבה טובה (אני מעדיפה ריבה אדומה).
את החלבונים להקציף במיקסר עם כף סוכר
אחרי שמוקצף, להוסיף 100 גרם שקדים גרוסים (לא טחונים ולערבב ביחד)
למרוח את הקציפה על הבצק עם הריבה . ליישר.
לחמם תנור מראש לחום 170 מעלות ולאפות כ-20 דקות.
להוציא ולחתוך ריבועים
להמשיך לאפות בחום 120 מעלות עד שהקצף יתייבש היטב
אצלי לקח לפחות 30 דקות עד שהקצף התיבש.

לקרר לחתוך לפי הסימנים ולשמור בקופסה סגורה.
תהנו

d797d799d7aad795d79bd799d795d7aa d7a7d7a6d7a4 d7a9d7a7d793d799d799d799d79d - חיתוכיות שקדים בציפוי קצף שקדים

30 תגובות על “חיתוכיות שקדים בציפוי קצף שקדים

  1. שלום פירגה
    נהדרת זו עוגת ילדות אני נוהגת למרוח בריבת מישמש ולשים אגוזים לא שקים כך אימי עשתה smile

    • ריקה יקרה
      הוספתי את הריבה שהיתה חסרה לפי הארה שלך
      תודה חמודה.
      אמא היתה מגוונת פעם עם שקדים פעם עם אגוזים…..שניהם נהדרים.כדאי לגוון.
      תהנו smile

    • גם העוגת ילדות שלי..אז לא היה
      אינטרנט והאימהות שלנו היו במטבח.

      • גאולה יקירתי, את לא מבינה blum .
        אני מעל 70 וזוכרת את העוגיות האלה מגיל 5 .אמא וסבתא היו מכינות kiss תענוג של טעם ותענוג של היסטוריה נוסטלגית.

  2. ערב טוב פירגה
    חזרנו מאוסטריה עמוסי חוויות ועייפים מטיולים רגליים רבים שערכנו,אני רואה שלא נחת על זריי הדפנה בינתיים וגם לא על שמרייך,אלא שאלו תפחו והוספת עוד שפע מתכונים,אם תרצי המלצה לטיול או כל אחד אחר באתר אשמח לעזור

    • ערב טוב שקדי
      כיף לחזור כשם שכיף לנסוע. כיף לעשות חיים לבלות להנות ולתכנן או לפחות לחלום את הטיול הבא.
      אני בעסקי כרגיל ונהנית מכל רגע. אשמח להיעזר בכישורך במידה ויזדמן משהו שכרגע לא נראה באופק
      שיהיה שבוע טוב smile עם חיבוק ממני

  3. פריגוש המתכון מוכר לי המאמצת שלי היתה אופה לנו בקיבוץ
    תודה רבה
    אילנה בן צור smile smile smile

      • אילנה, האם זו את ? , אילנה בן צור מערד?
        עדית קדם (מרסיאנו)..
        אם כן , תתקשרי אלי 0524708211 ,
        אני בבית בחופשת מחלה ואין לי פה את מספר הטלפון שלך.

  4. בס"ד

    ממש טעים זה נשמע מעולה בלי נדר אעשה smile smile smile smile :lol: :lol: :lol: :lol:

    אוהבת אותך את מתוקההה כמו סוכריה שלי כל פעם את מביאה נותנת לי חשק
    את יודעת עשיתי עוד פעם פלפל ממולאאאאאא :lol: :lol: :lol:

    את נותנת לי כוח באהבה בשמחה אושררר כל בישולים שלך לאט לאט לאט בקרוב אני כמוךךךך smile smile smile smile רק בסבלנות רק הרצווןןןןן

    כאן אין מלבי עשיתי מלבי משיהו מעדן וגם מוס שוקולד משיהו מצאתי ספר שלי וגם בוואריה מעדןןן כמו גלידההה smile smile smile

    • רות יקרה כל מה שאת מכינה את מכינה טעים.
      פשוט תבחרי מה שלטעמכם ותכיני.
      אוהבת,פירגה smile

  5. שלום פירגה
    יש לי שאלה לגבי כמות החלבונים האם זה מספיק לכל התבנית?

    תןדה smile

  6. שלום פריגה
    המתכון נהדר
    אני מוסיפה קוקוס לקצף
    ואגוזי לוז לריבה
    ממליצה :lol: בהצלחה

    • שושי תודה על ההמלצה.מכירה את השידרוגים האלה מבית אמא :lol:
      מאד טעים ומשדרג smile

  7. פירגה את גדולה מהחייםםםםםםםםםםםםםםםם smile smile smile smile smile smile
    יו כמה אני מאושרתתת smile smile smile smile
    קבלי חיבוק ענקקקקקקקק smile
    בדיוק המתכון שחיפשתי המון תודה :lol: :lol:
    המשך ערב נעים וכיפי אוהבת לאה smile

  8. פירגה היקרה!!!
    אני כל יום באתר שלך,יש לך דברים מדהימים,עשיתי את החיתוכיות האלה לערב חג שמחת תורה ולקחתי אותם איתי לחברתי,העוגיות פשוט נחטפו,הם כל כך טעימות שכולם ביקשו את המתכון,ישר כוח,תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך.

    • שרית,את נהדרת.
      זה מתכון שיש לי המון כבוד אליו והוא זכור לי מידי ילדותי הרחוקה.
      הטעם לא נשכח.נהדר. smile

  9. היי פירגה.
    בא לי על העוגיות האלה. לשבת.
    כמה ריבה למרוח ? (אני תמיד 'נופלת' עם הכמויות – או ששמה יותר או ששמה פחות…… )

    תודה, את משו-משו.

    • ענבר,תמרחי כמה שאת אוהבת כמו על לחם. יש כאלה שאוהבים קצת ריבה ויש כאלה שמורחים בנדיבות.
      העוגיות נפלאות ואני בטוחה שתהנו מאד.
      תעדכני.
      תודה וחיבוק לסוף שבוע נפלא.

  10. וואי פירגה .
    איזו עוגה…עוגה בטעם של ילדות…
    אצלינו מרחו את העוגה בקונפיטורת משמשים, בדרך כלל עם אגוזים.
    שיהייה לכם שבוע נפלא.

    • אפשר למרוח כל ממרח ולאו דווקא ריבות.

      לגבי התוספת בקצף,אפשר: קוקוס,שקדים,אגוזים.

      אני רשמתי את המקורית…..לשיקולכם.
      תהנו.

  11. אני זוכרת את העוגה הזאת אבל ללא ריבה עם אגוזים משהיא ממוצא הונגרי היתה מכינה ביום שישי

  12. כמה התגעגעתי, למתכון זה
    אין על המתכונים שלך…את יודעת שאפילו שאיני מגיבה וכותבת אני באתר כל הזמן…. smile :cool: smile

    • אסתי יקרה, אני יודעת.אני רואה שאלפים נכנסים לראות ובאמת לא מגיבים. .
      אני שמחה שאת ממשיכה להיות איתי ונהנית.העונג שלי smile smile חיבוק.תודה רבה. smile

  13. העוגה שגדלתי עליה..מעולה.כל ים שישי אמא שלי היתה מכינה ומורחת ריבה באמצע..תודה.

    • יש באתר קטגוריה של מתכונים של אמא של פירגה. יש שם מתכונים מלפני 70 שנה….כולם תענוג וכיף להיזכר. heart

להגיב על שושי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *