d7a7d79cd795d7a4d7a1 - קלופס-נוסטלגיה מבית אמא

קלופס-נוסטלגיה מבית אמא

d7a7d79cd795d7a4d7a1 - קלופס-נוסטלגיה מבית אמא

קלופס
נוסטלגיה מבית אמא וסבתא

המצרכים:

קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים
גזר בינוני מגורר
תפוח אדמה בינוני מגורר
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס מי סודה
חצי כוס סולת מעורבב עם פירורי לחם—- בפסח 4-5 כפות פירורי לחם
חצי כוס פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
בהרט או כמון,קינמון,פפריקה
(אפשר לוותר על הירקות)
שולקים 4 ביצים קשות
ההכנה:
מכינים 8 קציצות גדולות מאד ומכניסים לתוך כל קציצה חצי ביצה קשה
סוגרים לכדור.
מנסיון, כדאי להכין חלק מהכדורים בלי ביצה כי לא כולם אוהבים.
מכניסים למקרר את הכדורים לשעה.
טובלים כל כדור בביצה ובסולת – ומטגנים מ-2 הצדדים בשמן רדוד.
מכינים רוטב אדום פיקנטי – רוטב שמתאים להרבה תבשילים אדומים
מטגנים 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב
4 שיני שום
מוסיפים כף סילאן או סוכר חום
כף או שתיים פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה או 41 כפית פלפלצ'ומה
כוס עשבי תיבול אני אוהבת פטרוזיליה
אורגנו בזיליקום לפי טעם
כף אבקת מרק עוף
קופסה רסק קטנה
קורט קינמון מוסיף המון
מרסקים 2 עגבניות בשלות במגררת גסה (בלי הקליפה-רק התוכן)
כף רוטב צ'ילי – ופלפל חריף לפי טעם אישי (פלפלצ'ומה,גם נותן צבע מהמם לרוטב)
מוסיפים 3 כוסות מים רותחים ומערבבים.
אפשר להוסיף לרוטב שקית רוטב צלי מוכן
להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל.
מכניסים את הכדורים המטוגנים לרוטב הרותח.
מנמיכים להבה.
מבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
מגישים על קוסקוס או אורז או פתיתים.
אין להקפיא את התבשיל הזה.
תהנו

22 תגובות על “קלופס-נוסטלגיה מבית אמא

  1. שלום פירגה
    אצלנו במשפחה מכינים את הקלופס מאותם חומרים-אבל אופים אותו כמקשה אחת ,ללא טיגון וללא רוטב.
    מתכון ין וגם הרבה יותר דיאטטי.

  2. לא ברור לי אם הסולת זה גם לעיסה או רק לציפוי חיצוני בלבד?
    מה הרעיון עם מי הסודה?

    תודה רבה
    והמשיכי להפתיע כל פעם מחדש

    • רחלי שלום
      הסולת לעיסה ביחד עם פירורי הלחם וגם לציפוי
      מי סודה לריכוך
      בהצלחה ותהנו smile

    • אילה צהריים טובים
      תודה רבה.
      אני תמיד משאירה חלק מהקציצות בלי ביצה כי אולי לא כולם אוהבים את השילוב. אז יש גם וגם ;)

      smile

  3. פירגה שלום, ברצוני להכין את הקציצות , אך לא הבנתי למה הכוונה "חצי כוס סולת מעורבב עם פירורי לחם"? כמה סולת וכמה פירורי לחם ? וכמה מזה נכנס לקציצות וכמה לציפוי
    אודה לך על תשובתך.

    • גילוש,כמו שכתבת מתוקה סך הכל 1/2 כוס . 1/4+1/4

      הציפוי דורש עוד סולת , בנפרד ממה שרשום לקציצות.

      טעים טעים.תכיני ותהנו smile

  4. תודה על תשובתך המהירה , פירגה ..
    האמת, שזה נראה מאאאאאאדדדד טעים.
    אני יושבת בעבודה , מסתכלת על התמונה ובולעת רוק :P :P

    כבר מחכה לחזור הביתה , להכין.. :lol:
    תודה. :P

    • גילה הי
      ואני בטוחה שישתלם שלך וכולם יתלהבו.
      מתכון נוסטלגי שחייבים להחזיר אותו הביתה.
      smile

  5. פירגה שלום, smile
    חזרתי לספר. אתמול בערב הכנתי את הקלופס.. גם בני וגם בעלי אמרו שמאאאאד טעים.
    ושניהם לקחו תוספת…תודה על המתכון הנהדר.
    אכין אותו שוב ביום ו', כאשר הבן השני יחזור מהצבא. ..
    אולי תוכלי לעזור לי: לפני הרבה שנים, כאשר הייתי ילדה במולדובה, אכלתי אצל הדודה שלי דווקא, כדורי בשר גדולים ופופיים ברוטב אדום, סמיך, חמוץ -מתוק…
    מאז אני מחפשת את המתכון.. (מצאתי כמה מתכונים באינטרנט, אבל זה היה מתוק מדי , וכדורי בשר היו לא כאלה רכים ונימוכים. אולי את מכירה מתכון דומה למה שתיארתי ?
    אודה לך מאד ….
    יום נהדר ושוב תודה על המתכון הטעים. :lol: :lol:

    • גילה,תודה רבה על המחמאות לקלופס. אין עלייך.

      את הכדורים חמוץ מתוק אני אכין לשבת ואכניס לאתר שלי, אז תשימי לב.
      רק שאלה??? הרוטב יוצא ממש סמיך? או רגיל? רוצה להתמקד.

  6. הי פירגה,
    הייתי אז ילדה .. אבל עד כמה שאני זוכרת, הרוטב היה סמיך. חמוץ-מתוק , אבל לא ממש מתוק כמו כמה מתכונים שניסיתי עד עכשיו.
    המצחיק הוא שאני כבר שנים מנסה לשחזר את המתכון..ללא הצלחה…

  7. בוקר טוב.
    ראיתי את המתכון בפורום מתכונים . התמונה עשתה ליחשק להכין והתוצאה היתה טעם גן עדן .
    תודה רבה על המתכון הטעים.

    • ליאורה,בכיף,התמונה פחות מחמיאה למתכון. המתכון באמת שווה מחמאות וטעים ברמות.
      תהנו smile

  8. פירגוש היי ! בשר טחון, מעניין אותי באיזה את משתמשת ? ואת הגזר ותפו"א את מגרדת דק או גס ?
    ולא הבנתי ברוטב כתוב 1 כוס עשבי תיבול ? עשבי תיבול טריים ? ואם יבשים ? אז גם תערובת בכמות של 1 כוס ? בתודה על השאלות.

    • הי מרים,
      לקציצות בד"כ את יכולה צוואר. אפשר לשאול את הקצב בסופר או בקצביה מה יש לו לקציצות.
      את הירקות לגרר דק או במגרדת העבה איך שאת אוהבת. אני מגררת גס.
      כוס ירקות טריים. את יכולה פחות לפי טעמך.
      יבשים לא שמים כוס שמים 1/2 כפית :| ;) .
      תכיני ותהנו smile smile

להגיב על גילה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *