d790d792d795d796d799d79d d7a7d795d7a7d795d7a1 d7a7d79ed797 d79ed7a6d794 d7a4d799d7a8d795d7a8d799 d79cd797d79d1 - עוגת אגוזים עם קצפת לפסח

עוגת אגוזים עם קצפת לפסח

קוקוס קמח מצה - עוגת אגוזים עם קצפת לפסח

קלילה ואוורירית

בנוסטלגיה טעימה כמו העוגות של פעם.

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר
100 גרם אגוזים טחונים
100 גרם שוקולד מגורר
2 כפות פירורי לחם ולפסח אפשר תחליף קמח מצה
אפשר להוסיף חופן קליפות הדרים מסוכרות – לא חובה

ציפוי להקצפה:
שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית נס קפה

אופן הכנה:
מקציפים 6 חלבונים וסוכר לקציפה גבוהה ונאה
מוסיפים לאט ובהדרגה את החלמונים באטיות רבה שלא לשבור את הקצף.
מוסיפים בעזרת כף/תרווד,את יתר המצרכים ומקפלים בעדינות רבה שלא לשבור את הקצף.
יוצקים לתבנית משומנת 26

מחממים תנור לחום 150 מעלות ואופים כ-35-40 דקות
מקררים היטב
מצפים בקצפת ואפשר לזרות מעל לקצפת עוד אגוזים ודובדבנים לקישוט
תהנו

123 תגובות על “עוגת אגוזים עם קצפת לפסח

  1. אגב,את ציפוי הקצפת של השמנת מתוקה והסוכר , אפשר לעשות עם מקצפה ידנית של פעם ( עדיין לא קניתי בלנדר להקציף) או שעם מקצפה ידנית עדיף לקנות שמנת להקצפה ?

  2. 100 גרם אגוזים טחונים – אגוזים טחונים לאבקה או טחונים גס ? משנה ?
    100 גרם שוקולד מגורר – שוקולד מגורר מריר או רגיל ?

    הולך לנסות מחר…..

    • נכון,עדנה שמחתי להוסיף את המתכון לאתר ובעיקר להוסיף עוד נופך לקטגוריה:נוסטלגיה
      תודה smile

  3. פירגה את גדולה!

    אני מתה על העוגה הזאת ותמיד רציתי לדעת איך מכינים אותה.
    הולכת להכין לשבת.

    אין כמוך!

    רחלי.ג. :lol:

  4. בוקר טוב פירגה!

    ציפיתי רולדה בצמקאו מומס וכשפרסתי את העוגה הציפוי נשבר.האם תוכלי להסביר קצת למה מתאים שוקולד צמקאו.ואם אפשר הסבר לגביי שוקולד "מירור" איך משתמשים בו .תודה חנה

    • חנה תכיני משוקולד מריר או גנאש:

      קרם לציפוי עוגה – פרווה :
      לבשל בסיר בינוני:
      4 כפות מים
      4 כפות סוכר
      2 כפות קקאו.
      מורידים מהאש ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר שבור ו-100 גרםחמאה/ מרגרינה.
      מערבבים לקבלת קרם ויוצקים חם על העוגה.

      לכושית צריך קרם דליל מאד לכן, להוסיף יותר מים תוך כדי עירבוב שהקרם יהיה ממש דליל
      ואז לצקת אותו חם על העוגה החמה כדי שיחלחל פנימה.

    • היא די לחה אבל אפשר עם 3 כפות יין מתוק או רוטב אחר. אבל בהחלט לא הכרחי.

  5. ניצן.
    האם זו עוגה ללא קמח בכלל ? במילים אחרות מתאימה לחוולי צליאק ?
    היא פשוא נראית 10,ותנוסה מיידית.

  6. פירגה אני ממליצה להרטיב עם חצי כוס נס קפה לאחר האפייה.
    היא תצא רטובה יותר ולא קצת יבשה .
    זה רעיון שלי לא יודעת אם זה לטעמך laugh

  7. פירגה יקרה,
    דבר ראשון בבוקר אני פותחת את המייל שלך ומתדלקת את עצמי באהבה שמאחורי המתכונים שלך. את פשוט גדלה מהחיים (בלשון החברה)…….
    איך אפשר להכין את העוגה שתהיה פרווה? :lol: :lol: :lol: :lol:

    • שיר ערב טוב
      יש שמנת מתוקה חלבית
      יש גם שמנת מתוקה פרווה לשומרי כשרות . כתוב פרווה על השמנת המתוקה.
      שתיהן מוצלחות וטעימות לפחות לדעתי.
      בהצלחה smile

  8. פירגה בוקר טוב!!!
    אין עליך,כל העוגות שלך מוצלחות,רציתי לדעת באיזה תבנית ומה הגודל ואם אין אבקת אפיה בעוגה,תודה ויום טוב.

  9. וואי פירגה, לא התאפקתי והכנתי את העוגה אתמול
    לצערי הרב הבסיס לא יצא לי אוורירי, הוא יצא דחוס
    איך הצטערתי על כך, אבל ציפיתי בשמנת והגשתי אותה
    היא נאכלה ועוד גרפתי מחמאות, והרגשתי שאני מתנצלת כל הזמן
    ואמרתי למשפחה שאני אבין אם זה לא אכיל, אבל העוגה ניזללה כמו שהיא.

    מה עשיתי לא בסדר?

    רחלי.ג.

  10. את השוקולד ופירורי לחם ואגוזים לא מקציפים.
    אם לקקן עושים בתנועות קיפול,
    אני טועה.
    שבת שלום. laugh

  11. פירגה שבת שלום
    מה שלומך?
    העוגה נראית טעימה……
    לצערי,אין לי זמן להיכנס לאתר, אני עובדת עד שעות מאוחרות,אז אין זמן….
    התעוררתי מוקדם והתיישבתי מול המחשב….
    רציתי לשאול,האם את החלבונים צריך גם להקציף או רק לקפל עם לקקן, ההקצפה זה רק עם החלבונים והסוכר?איך זה שאין קמח בעוגה?
    אתמול היה יום ההולדת שלי, לא חגגתי, אבל בישלתי, כיבסתי, וכבר כמה שבועות שאני גוררת את הרגל בגלל דלקת בברכיים אז לא נורא…….הכנתי את הקציצות שלך עם גזר גמדי, ומאז שהגיעו תותים,הכנתי עוד הפעם את המוס שוקולדה ותותים שלך, תשמעי,זה מסוכן, טורפים את זה הילדים, "נלחמים" על כל כוסית,חחח
    תבורכי,שבת שלום ורק טוב

    • רותי יקירתי בקר טוב
      מזל טוב ליום ההולדת,שולחת לך חיבוק חם ואוהב.
      מאחלת לך החלמה ובריאות.היית צריכה למצוא זמן לעצמך ולנוח יותר. באמת.

      שמחתי לקרוא שבכל זאת את מכינה מהמטעמים שבאתר ומודה לך שטרחת לשתף אותי.

      בעוגת האגוזים, האגוזים ופירורי הלחם מחליפים את הצורך בקמח.
      חשוב להקציף היטב את החלבונים עם הסוכר וכמובן מיומנות "קיפול".
      נשיקות ושבת רגועה וטעימה לכולכם smile

  12. עכשיו עתקתי את המתכון אחרי הרבה שאלות ששאלתי.
    אעשה אותה בסוף השבוע ודווח לך,
    ואצלך גם יורד גשם ,אצלינו יורד סוף סוף,
    לילה טוב. laugh laugh

  13. הי פירגה….את העוגה ניסתי היא יוצאת טעימה,אך לדעתי צריכה להיות מונחת בקטגוריה"פסח"…ושם לא יחסר הקמח שאני נהנים ממנו כל השנה…..בכל מקרה היא נאכלת כי הקצפת"עידנה" את העוגה…
    שיהיה לך יום מקסים smile smile smile

  14. שאלה לפני שאני מתחילה.
    אפשר 100 גרם שוקולד מריר 50 בבסיס וחצי שני מעל השמנת,
    אודה לך על התשובה. laugh

    • נירית בקר טוב
      אני אישית לא הייתי משנה כלום.זו עוגה עדינה וכל מהלך יכול לגרוע.

  15. העוגה יצאה אחוז 100 באמת תמשיכי לדהים אותי ואת אחרים,
    ממליצה בחום על העוגה הזאת laugh

  16. שלום לך פירגה יקירתי,
    אפיתי את העוגה לכבוד שבת , העוגה יצאה לי מהמממתתתת, מזמן לא אכלתי עוגה כל כך אוורירית וטעימה, יצאה לי בדיוק כמו בתמונה.
    העוגה כלכך קלה להכנה , ממולצת.
    דרך אגב שמתי בוטנים גרוסים וטחונים במקום אגוזים – טעים טעים .
    שבת שלום
    תודה
    smile :lol:

    • אירית בקר טוב
      כמה מחמאות על העוגה. :lol: איזה יופי.
      תודה על השידרוג לבוטנים.יאמי.
      שבת שלום וטעימה לכם smile

  17. פירגה יקירתי אני צריכה את עזרתך לגביי הפירורי לחם אחיין שלי הוא חולה צליאק ואסור לו פירורי לחם מה אפשר להמיר במקום פירורי לחם יש לי קמח קונדיטור של צליאק האם אפשר ?תנסי לעזור לי זה יום הולדת של הילד עצמו !!!! כמה שיותר מהר

    • הי חגית יקרה

      ruti1305@walla.com
      רותה המקסימה מסכימה שתצרו איתה קשר
      והיא תנחה אתכם לגבי הכנת המתכונים שלי ללא גלוטן.
      תודה

      בריאות ויום נפלא smile

  18. פירגה יקרה בוקר טוב smile
    הכנתי את העוגה אתמול :lol:
    אין מילים ממש מוצלחת וטעימה מאוד :lol:
    יישר כוח פירגה יקרה :lol:
    שבת שלום והמון תודה על המתכונים נפלאים :lol:
    ים של חיבוקים smile smile
    לאה ש

  19. פירגה יקרה שלום!
    אין על האתר שלך :lol: :
    אותי מאוד מעניין לפני שאכין את העוגה הזו אם היא יוצאת גבוהה או נמוכה?
    יש עוגה דומה שאני מכירה ב"עוגות לכל עת" דיי דומה רק ששם חוצים ומורחים קרם גם באמצע
    בכל מקרה יש לי בת עם צליאק שזו עוגה שבהחלט תתאים לה
    ד"א:יש פירורי לחם ללא גלוטן
    אולי זו הפעם הראשונה שאני כותבת אבל באתר אני מזמן כבר מבקרת ומתענגת
    תודה

    • חגית בקר טוב
      העוגה יוצאת די גבוהה.
      אני מקווה שתכיני ותתלהבי כמו מי שכבר הכין והגיב עליה באתר.
      שבוע נפלא ואני מקווה שהבת תאהב את העוגה
      בריאות ואהבה smile

  20. מאת יעל:
    31 בינואר 2011 בשעה 16:37 (לערוך)
    הכנתי עוגת שיש רכה.אח"כ הכנתי רטבים לפסטה. בורקסים.עוגת אגוזים.בורקס ממולא בבשר.עוגיות קינמון ועוד היד נטויה בעזרת ה" אה נזכרתי הכנתי גם רצועות חזה עוף בסילאן

    [הוספת תגובה]

  21. לא הספקתי לעשות ציפוי וכבר חצי התחסלה.

    באמת עוגה נוסטלגית, עסיסית וטעימה.

    פעם הבאה אולי אספיק לצפות בקצפת ומעל אגוזי טחונים.

  22. הכנתי את העוגה ביום שישי כנסיון לפני פסח….בדיוק שעה וחצי ולא היתה עוגה
    תודה על המתכון הנהדר

    • ליאת הי חמודה
      אני שמחה שהכנת ושתאמצי אותה גם לחג. בכלל, לכל השנה ;) תודה רבה וחג שמח smile

  23. הי פירגה, האם העוגה לא יוצאת יבשה בגלל שאין בה שמן ?
    תודה מראש אורית

  24. פירגה, שלום,
    הקצפת יצאה לי דלילה ולא נראית כמו בתמונה. האם זה אמור לצאת כך?
    תודה וחג שמח

  25. :lol: :העוגה מוצלחת במיוחד הכנתי אותה בגירסת פרווה לפני פסח והולכת להכין אותה עכשיו שוב עם קמח מצה..חג פסח כשר ושמח :

  26. פירגה יקירתי!
    הכנתי אותה שוב השנה, בתחילת החג, אך עשיתי בה שינוי קל והכנתי אותה עם פחות ביצים וכמובן עם קמח מצה וקמח תפוחי אדמה. אחרי שראיתי שהיא יוצאת לי קצת נמוכה, השארתי אותה כך, לא הוספתי קצפת וחתכתי אותה לחיתוכיות. זה שלא נשאר כבר כלום כבר אמרתי….?? ;)
    smile smile smile

  27. הי פירגה!
    בעלי צילאקי לכן הכנתי את העוגה עם פירורי לחם ללא גלוטן (צפוי פז-של דוכן שמואל), יצא מעולה.
    אפשר להוסיף במתכון את השידרוג ואז להכניס את המתכון לקטגוריה של ללא גלוטן, אני בטוחה שהרבה ציליאקים יהנו ממנה.
    אנחנו בכל אופן מאוד נהנו.
    תודה ענקית פירגה
    את גדולה מהחיים.
    אוהבת אותך…. :P

  28. פירגה , את מלכה.
    האם אפשר לדעתך להכין את העוגה עם מקצף ידני? אין לי מכונה ואני מקציפה בעזרת מקצפת ידנית.
    עוגות הולך לי יופי עם זה.
    השאלה אם קצפת תעבור טוב אם מקצפת ידנית.
    תודה רבה ואת אלילה.

    • רות הי,צריך להיות קצף כמו שאת מכינה עוגת טורט. אם את מכינה טורט אז אין בעיה במקצף שלך.
      בהצלחה והמשך טעים.

  29. פירגה תודה, אפשר עוד שאלה? כשאת מקציפה את השמנת, מתי מוסיפים את אבקת הסוכר והקפה? ומה המטרה של הקפה בעצם?
    תודה רבה, אמרתי לך שאת מלכה?

  30. תודה רבה על מתכון מעולה. עוגה מצויינת, קלה להכנה ורכה למרות שאין טיפת שמן.

  31. היי אני מיתכוננת להכין ברצוני לישאול אם אפשר להכין את העוגה עם קמח בימקום פירורי לחם או קמח מצה תודה
    פ

  32. פירגה
    אני רוצה להכין את העוגה
    אף פעם אני לא מצליחה להקציף שמנת עם אבקת סוכר
    הקצפת מתחילה לנזול
    הקצפת כבר לא עמידה אלא קרמית כזאת
    אי אפשר לזלף אותה
    ניסיתי כבר למעלה מ4 פעמים
    פשוט להקציף ביחד בפעם אחרת להקציף קודם את השמנת ולהוסיף בהמשך ההקצפה
    אבל מעולם לא הצלחתי לעשות קצפת מתוקה עם אבקת סוכר ו
    שהקצפת תהיה אוורירית
    מה אני לא עושה נכון :twisted:

  33. פירגה בוקר טוב
    יש לי שתי שאלות האחת היא באיזה תבנית כדי להשתמש?
    והאם את החלמונים צריך להקציף עם המסה של החלבונים או לערבב ביחד?

    • רונית בקר אור,

      תמיד אחרי הקצפה צריך ל"קפל" את יתר המצרכים (בכל מתכון) שהקצף לא יישבר.

      תבנית 24/26
      בהצלחה וחג שמח smile

    • סופיה,תודה שחזרת לשתף בתוצאה הטעימה
      חג שמח והמשך טעים לכולכם smile

  34. היי פירגה!
    האם העוגה תצא נמוכה מידי אם אני לא שמה שום ציפוי מעל?
    והאם אפשר להשתמש בסיר פלא?

    תודה וסופ"ש מקסים!!!

    • בת חן בקר טוב
      העוגה לא נמוכה,אפשר לוותר על הקצפת וכמובן שאפשר להכין בכל תבנית וגם בסיר פלא.
      בהצלחה ושבת שלום smile

  35. שלום רב, אתמול הכנתי את העוגה (אפילו שלא פסח) , פשוט טעימה וקלה, כל כך נימוחה בפה , עם טעם אגוזי ,תודה רבה. :P מומלצת ביותר.

    • ליאת,תודה שחזרת לשתף.
      נפלא,תמשיכו להנות ושתהיה לכם שבת נהדרת ומתוקה smile

  36. שלום וברכה, קודם כל יישר כח!!! המתכונים מוצלחים מאוד,
    רציתי לשאול מכיוון שיש לנו אורח שמאוד אוהב אגוזים ורגיש לקמח ולשוקולד- במה אפשר להחליף את השוקולד? להוסיף יותר אגוזים?
    בתודה מראש- ריתה

  37. פירגה חג שמח . אנחנו לא אוכלים בפסח שרויה האם אפשר לשים במקום קמח תפוחי אדמה ? אשמח למתכונים עם קמח תפוחי אדמה נוספים

  38. שלום וברכה, ולאחר שמצאתי ממרח חרובים ולא ידעתי איך להוסיף אותו כממרח ( למרות שאחר כך חשבתי שאולי אם הייתי מקפיאה יכולי לגורר אותו קפוא…)- מצאתי פתרון כשמצאתי ממרח בוטנים צ׳יפס ( peanut butter chips)- והעוגה יצאה מעדן!!! ומאז אני מכינה אותה המון, אלפי תודות

  39. לבעלול יש יומולדת והזמנתי לו עוגה. העוגה הגיעה בתשע אבל… היא היתה קטנה מידי.. היו לי שעתיים לחשוב על עוגה.. התחלתי לחטט באינטרנט ונפלתי על המתכון הזה. הכנתי את העוגה והחזקתי אצבעות כל ההכנה!!! והיא יצאה מעולה!!! תשבוחות הגיעו מכל אחד שטעם את הביס ראשון!!! מהממת!!!

    • ואואואווו הצלה טעימה ליום ההולדת. מזל טוב.
      מי שהכין אותה באמת שיבח ואהב.
      לבריאות והכל באהבה smile

  40. עוגה משובחת !!!!!!!!!!! הכנתי בחג והיא פשוט מעולה. כייפית לקינוח כי לא כבדה ועסיסית מאד.

    • תודה ירדנה, תודה שהזכרת לי כמה שהיא טעימה.
      אני מוזמנת לחברים,אכין אותה.
      לבריאות smile

    • חג שמח לבנה יקרה. גם אצלי העוגה מקבלת הרבה מחמאות blum ת ו ד ה רבה. חג שמח והמשך טעים לכולכם blum

להגיב על לאה ש לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *