d7a7d795d792d79c d79bd791d793 d790d799d7a8d7a1d7a788 1 730x410 - קוגל אטריות עם כבדי עוף

קוגל אטריות עם כבדי עוף

קוגל אטריות עם כבדי עוף-פירגה

קוגל אטריות עם כבד עוף

מתכון נוסטלגי של אמא . תמונה:  הכינה וצילמה 5 איריסה - קוגל אטריות עם כבדי עוףאת הטעים הזה אחותי איריס.
המתכון הטעים מתאים לארוחת שישי בערב. נכנס בכבוד רב לאתר שלי שיהיה לכולנו לדורות הבאים.

מצרכים:
חבילה אטריות בעובי בינוני =  500 גרם
4-6 ביצים
בצל גדול קצוץ
250 גרם כבדי עוף חצויים
מלח ופלפל שחור בנדיבות

אופן הכנה:

מטעמי כשרות,קודם לצלות את הכבד על להבה גלויה ולעבור להכנה:
לטגן את הכבדים והבצל
לבשל את האטריות פחות 4 דקות ממה שרשום ולסנן.
לשטוף היטב את האטריות
מיד לשים את האטריות בקערה ולהוסיף את יתר המצרכים
ליישר בתבנית מלבנית לא גדולה ולזלף 2 כפות מרגרינה מעל
לאפות בחום 175 מעלות כשעה ולכסות בניר כסף
לאפות עוד 30 דקות על חום 70 מעלות.

תהנו

33 תגובות על “קוגל אטריות עם כבדי עוף

  1. דבר ראשון אני חדשה פה ואפילו אין לי מושג איך מצאתי את הבלוג – אתר שלך אבל מה שכן זה כבר כמה זמן משוטטת בין הדפים הנפלאים שלך ומחפשת מה להכין לבעלי ולילד לאכול בכל יום וזה כמובן במקום לאכול בחוץ ואת המחמאות שאני מקבלת מבעלי זה רק בזכותך.
    דבר שני זה נראה טוב אני יכין לבעלי .. נראה לי שהוא יאהב…

    • הי מעין חמודה
      תודה שהצטרפת לאתר שלי.
      תמשיכי לשוטט ולהנות מהמטעמים.תבחרי מה להכין ותכיני לשמח את המשפחה.
      אשמח שתמשיכי לשתף אותי smile

  2. שלום!
    האם אפשר להגיש את הקוגל במצב קר? אנחנו לא מחממים אוכל בשבת. תודה

  3. היי פירגה הכנתי את העוגת שוקולד שלך עם הנגיעות חלבה יצאה מהממתתתתתתתתתתתתתת
    לקחתי אותה לכריסמס אצל המשפחה של בעלי התעלפו עליה.
    (אני גרה בארה"ב) לכן הכריסמס.
    האמת אני לא אוהבת לאפות עוגות בפעם הראשונה ולקחת לאורחים אבל גלל שידעתי שאצלך אין פשלות לקחתי בעיניים עצומות.
    בגללך אני רק משמינה……….חחחח
    בכל אופן יש לי שאלה לידע כללי
    האם תמיד אפשר להחליף שמן ברסק תפוחים כשאופים עוגות???.
    ואם לא האם יש תחליף פחות משמין לשמן?.. smile
    תודה

    • ערב טוב גנט יקרה
      תודה על המחמאות וההמלצה לעוגה כושית חלבה.
      אגב, אני מעבירה את המחמאות למקום ששם היא צריכה להיות בתגובות על העוגה עצמה ולא פה.
      את נהדרת שחזרת לשתף אותי.
      לגבי שמן לא בטוחה בתוצאה.תכיני לפי מה שרשום ספציפי בכל מתכון . עדיף.
      שימשיך להיות טעים ובשמחות smile

  4. איזה קטע, בדיוק היום בבוקר הוצאתי כבד להפשרה
    וכל הדרך לעבודה חושבת מה לעשות, איך להפתיע את הבעל והילדים
    בלי לטגן סתם כבד
    פירגה את מקסימה, באת לי בדיוק בזמן!
    מייד אחרי העבודה אני הולכת להכין את המתכון

    תודה אישה מקסימה ויקרה!

    אוהבת smile :lol:

    רחלי.ג.

  5. תודה פירגה
    מתכון נפלא מאבני הבניה של המטבח המזרח אירופאי.
    כיף.
    שאלה אחת, לכסות בנייר כסף רק לאחר שעה של אפייה?
    תודה

  6. מכתבי זה פונה לאידה,…ששאלה אם אפשר קר כי היא לא מחממת בשבת,אז לידעתך מותר לחמם "בשבת " על הפלטה אוכל "יבש" ללא נוזלים…….ג"כ שימי לב שהכבד "חייב" לעבור צליה לפני בישול,וזה יותר"חשוב" מהשאלה ששאלת…..בתאבון לכולם{פירגה, מקוה שלא היה איכפת לך התוספת שלי!!!!! ;) }יום טוב

  7. פירגה יקרה במה אפשר להחליף את המרגרינה שמזלפים מעל הקוגל ? (לא חמאה), האם אפשר שמן זית או אחר?

    תודה לאה קליין

    • יהודית ערב טוב
      אמא שלי תמיד מטגנת את הקוגל. כך זה במקור. לא אופים.
      סוגרים עם מכסה תואם במשך כל זמן הטיגון. עד כמה שזכור לי היא הופכת את הקוגל לצד השני.
      אם תרצי לדייק, אני אשאל אותה.
      smile

  8. היי פירגה אני כבר כמה ימים טובים משוטטת באתר שלך.ממש טוב.איזה מבחר ואילו רעיונות.
    עשיתי את הקוגל אבל התייבש למעלה.נראה לי שפעם הבאה מההתחלה אשים עליו נייר כסף.

  9. ערב טוב פירגה,
    הכנתי את הפשטידה וכרגיל יצאה מאוד טוב וכולם נהנו.
    המשיכי לפנק אותנו במתכונים טובים. :lol: smile

  10. דליה ערב טוב,

    אם יש משהו שאני אוהבת זה כבד.
    תמיד מחכה לחגים לאכול את הכבד הקצוץ המפורסם של אחותי.

    חיפשתי מתכון לא שגרתי וטעים והגעתי לקוגל האטריות עם הכבד שלך.

    טוב מה אומר ומה אגיד חוויה מענגת ביותר: הריח משגע, הכנתי עם אטריות מסולסלות ב-3 צבעים
    אז היא גם נראית טוב ויפה מאוד, והטעם אין מילים בפי טעים, טעים, טעים.

    תודה על כל הרעיונות והמתכונים המוצלחים שלך.

    אלף חיבוקים smile smile smile
    דרך אגב את רוצה שארשום את התגובה לפשטידת לקט ירקות עם פסטה וגבינות?? או שתעבירי בעצמך??

    ושוב המון המון תודה,

    פעם הייתי מבשלת רק ביום שישי אבל מאז שהכרתי אותך ואת האתר שלך זה כבר הפך ל-3 פעמים בשבוע.

    וזה אומר הרבה.

    סליחה על החפירה הארוכה, מחר ארשום תגובות על המתכון הנבחר לשבת.

    • טליה יקרה,המתכון הזה כל כך נוסטלגי מבית סבתא ואמא ועכשיו עוד יותר מרגש אותי לקרוא שגם את אהבת והתלהבת.

      אשמח מאד אם תכתבי תגובה לפשטידת הלקט. זה בסדר?

      תמשיכי לעשות חיל במטבח,להכין ושכולם יהנו. אני שמחה שהמתכונים שלי באמת קלים וזמינים.זה נהדר שאתם שותפים שלי.

      שבת שלום וחיבוק ענק smile

  11. שבוע טוב פירגה.
    הקוגל יצא מעולה עשיתי עם 6 ביצים.
    הוא ניגמר מהר מאוד אהבו אצלי וביקשו שאכין שוב.
    תודה על המתכון הטעים.

    • רננה,קוגל טוב זה קוגל עם הרבה ביצים,עשית חכם.
      נפלא שאהבתם שיצא טעים ;) :lol:
      לבריאות smile

להגיב על veredgy לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *