d791d799d792d79cd799d79d d7a6d799d7a4d7a1d799d79d - הבייגלה הכי טעים שיש

הבייגלה הכי טעים שיש

 

ציפס - הבייגלה הכי טעים שיש

 

לחמניות מתוקות: מחביאים בבצק שלל הפתעות : צימוקים ,אגוזים ופירות יבשים.
מליות מלוחות: עשבי תיבול, זיתים ,טונה ,תרד, גבינות. התוצאה הסופית לא מתוקה.

לא חייבים למלא. אחרי האפייה, ניתן לחצות ולמלא בכל טוב.

מצרכים בקערה:
5 כוסות קמח לבן רגיל או שטיבל 1
כף סילאן
2 כפות שטוחות סוכר לבן
כף וחצי שמרים יבשים
1/2 1 עד 2 כוסות מים חמימים
5 כפות שמן
כפית מלח

אופן ההכנה:
מערבבים עם היד את החומרים היבשים.
יוצקים לקערה את הרטובים ומערבבים היטב בעזרת היד כ-3 דקות לבצק דביק .
מעבירים את הבצק לקערה ג ד ו ל ה מכוסה בניילונית .
מכניסים למ ק ר ר –להתפחה יפה של כמה שעות.
כשהבצק תפח,מעבירים אותו לשיש מקומח בעזרת ידיים מקומחות.

אופן הכנת הבייגלה:
מקמחים את הידיים.
מכל הבצק מכינים נקניק שמן באורך כ-60 ס"מ.חותכים ל-10 חלקים.
לכל חלק מוסיפים את התוספת שבחרתם ומעצבים לצורת בייגלה שמנמן.
מתפיחים שוב. במידה והחור נסגר,מרחיבים אותו שוב לפני האפייה.
מברישים בביצה טרופה במזלג מהולה בכפית סילאן וכפית שמן.שומשום.
מחממים תנור בראש. אופים בחום 175 כ-20 דקות או עד שמזהיבים מתחילים לקבל גוון חום
למליות מתוקות בלבד: מיד אחרי האפייה מכינים צלוחית עם מי דבש/סילאן ומברישים את הבייגלה.
תהנו

25 תגובות על “הבייגלה הכי טעים שיש

  1. ראשית – תודה עבור המתכון.
    אני נמצאת בחו"ל ואין כאן סילאן. האם אפשר להחליף בדבש?
    תודה וגמר חתימה טובה!

  2. שלום פירגה יקרה
    לכמה בייגלה (בערך) מספיק הבצק ?
    האם אפשר להקפיא את הבייגלה האפויים ולחמם אותם כשהם קפואים במיקרוגל ?
    שתהיה לך ולכל המשפחה המורחבת שנה טובה ומתוקה וגמר חתימה טובה. smile smile smile

    • הי מירי יקרה,
      אני מכינה אותם שמנמנים אז יוצא 10 יחידות.
      אפשר להקפיא ולחמם באובן או בתנור. עדיף ממיקרו.
      גמר חתימה טובה לך ולנשפחתך smile

  3. הי פירגה
    זה בצק הפוקצה שלך
    מככב אצלי בבית מאז ומתמיד
    מצליח תמיד !!! ממליצה עליו בחום
    מכינה איתו פוקצות, פיצות, לחם שום
    ינוסה עכשיו כלחמניות מתוקות.
    נ.ב.
    רוצה להדגיש
    שלא חובה לשים 1 כף סילאן 2 כפות סוכר
    מספיק רק הסוכר
    תופח יפה גם כך
    smile
    המשך עשייה מוצלחת
    שנה טובה

    • שושי,צודקת זה בצק הפוקצ'ה הנפלא שאפשר לעשות איתו פלאים באפייה.
      מאחלת לכולכם גמר חתימה טובה smile

  4. פירגה יקרה, ברוכה השבה . ,איפה היית, לא קיבלתי מתכונים לאחרונה.
    . לא יכולה לחכות לאפות אותם נראים נהדר.
    שנה טובה חתימה טובה וסוכות שמח. ממתינה למתכונים לסוכות.

    • הי אתי יקרה,אני כותבת יותר בפייסבוק.
      שנה טובה,
      חתימה טובה
      גמר חתימה טובה לכולכם smile smile

      מתכונים לסוכות כנסי לקטגוריה: חגים סוכות.

  5. שלום פירגה יקרה,זקוקה לעזרתך שלא בקשר למתכון זה.אני צריכה כמות של כ_350 גרם נשיקות או מרנג שלם במשקל זהה(זה ממילא עובר פירור אחרי האפייה) לאחרונה קשה לי להשיג נשיקות מוכנות ועל כן אשמח אם תוכלי לעזור לי במתכון שיניב לי את כמות המרנג שאני זקוקה לה. מקווה שממך תבוא לי שישועה :P מודה לך מראש smile smile smile

      • פירגה היקרה! מה שלומך? רציתי להציע לך ולשאול,האם בנך היקר יכול להוסיף לאתר הנפלא שלך אפשרות לשמור מתכונים מועדפים או אהובים שלך בנפרד?? זה נהדר וקמיים באתרים אחרים, כל כך נוח ! בקלות רבה אפשר כך לחזור למתכונים! :P א

        • אגב, ברצוני להשמיט את 2כפות הסוכר, כמה מלח במקום לשים? וממליצה לךלנסות להחליף מיים בחלב/ חלב סויה יוצא סופפפפר טעים!!!

        • הי יעלי יקירתי. שלומי די טוב.תודה smile
          לא נראה לי שאני יודעת מה אני הכי אוהבת,אני אוהבת הכל.
          לא הכנתי את הבייגלה אחרת,אבל הגיוני שתשמיטי את הסוכר ותוסיפי עוד כפית מלח.

להגיב על מירי החיפאית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *