d7a2d795d792d795d7aa d799d795d79d d794d795d79cd793d7aa - עוגת שוקולד בקרם-עוגת יום הולדת

עוגת שוקולד בקרם-עוגת יום הולדת

d799d795d79d d794d795d79cd793d7aa442 - עוגת שוקולד בקרם-עוגת יום הולדת
עוגת יום הולדת

מהשוקולדית הכי פשוטה שכולכם כבר מכינים ומשבחים,תכינו את עוגת יום ההולדת שלכם.תוסיפו סירופ שוקולד וקרמים באמצע בצדדים וגם למעלה.
תקשטו יפה והרי לכם עוגה שידובר בה רבות בעיקר בשמחות.

מצרכים לעוגה בחושה בקערה:
כוס אבקת שוקולית
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
1 כוס  סוכר
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב (המסה קשה) ולהספיג את הביצים עד כמה שאפשר
להוסיף:
2 כוסות מים רותחים ושוב לערבב לבלילה אחידה (חשוב לערבב טוב שיהיה חלק לגמרי)
הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח. המירקם כמו של קרם שוקולד.
לחלק את הבלילה ל-2 ולאפות כל חלק בנפרד בתבנית פאי משומנת בגודל 28
– ח ו ב ה להכין את העוגות על ניר אפיה כדי להעביר אותם בשלמות להרכבת העוגה.
לחמם תנור מראש לחום 175 ולאפות כל עוגה כ-20 דקות או עד שמוכנה.
ל צ נ ן את העוגות לפחות חצי שעה לפני התחלת ההרכבה.
במהלך האפייה להכין את סירופ הציפוי:
להביא לסף רתיחה 1/2 מיכל שמנת מתוקה ולסגור להבה
להוסיף לשמנת 150 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיימס היטב
להוסיף 2 כפות ליקר או יין מתוק ולערבב
לשמור בצד את סירופ השוקולד ולצקת על העוגות בזמן הרכבת העוגה.

קרם וניל להכנה במיקסר:
3/4 כוס חלב קר
מיכל שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג וניל
להקציף לקרם

קרם שוקולד להכנה במיקסר:
3/4 כוס חלב קר
מיכל שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג שוקולד
להקציף לקרם

הרכבת העוגה:
מניחים עוגה אחת על צלחת הגשה גדולה (יותר גדולה מהיקף העוגה)
מרטיבים בחצי מכמות סירופ הציפוי  (אפשר לחורר מעט את העוגה עם קיסם כדי שהסירופ יחלחל לעוגה)
יוצקים את כל קרם השוקולד על העוגה ומיישרים(לא לצפות בצדדים)
מכסים בעוגה השניה
מרטיבים את העוגה ביתר הסירופ (אפשר לחורר מעט עם קיסם)
מצפים בכל קרם הווניל את כל העוגה גם בדפנות. גם מבחוץ.
מקשטים בפצפוצי שוקולד לקישוט עוגות וגם ברצועות שוקולד לבן וחלב (מכינים רצועות עם קולפן הירקות)
שומרים במקרר עד להגשה.

תהנו

מתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://pirge.co.il

© כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה
תהנו מ-2 עוגות מפוארות שהכין דודו חמוד מהמתכון שלי.

d79bd795d7a9d799d7aa d7a2d79d d7aad79ed7a6d799d7aa d7a7d7a4d794 d793d795d793d795 d797d79ed795d793 - עוגת שוקולד בקרם-עוגת יום הולדתd79bd795d7a9d799d7aa d791d7a6d799d7a4d795d799 d793d795d793d795 d797d79ed795d793 - עוגת שוקולד בקרם-עוגת יום הולדת
תהנו

145 תגובות על “עוגת שוקולד בקרם-עוגת יום הולדת

  1. חופית הסבר לעוגה:
    אין אפשרות לאפות את העוגה שלמה ולחצות .היא עדינה ורכה מאד. זו לא עוגת טורט רגילה….
    יש אפשרות לאפות את העוגה כולה ולצפות רק למעלה.לשיקולך.
    או…
    כמו שהכנתי ב- 2 קומות .חילקתי את הבלילה לשניים ואפיתי אותה בפעמיים על נייר אפיה על אותה תבנית. קיררתי היטב את 2 החלקים
    חלק אחד להניח על מגש הגשה יפה ולהרטיב בסירופ לכסות אותו בכל הקרם שוקולד
    להניח מעל קרם השוקולד את החלק השני ולהרטיב גם אותו בסירופ שוקולד שנשאר.
    מה שנשאר לעשות זה לצפות את כל העוגה מבחוץ בקרם הלבן.
    אין על העסיסיות של העוגה הזו.אין.
    בהצלחה.

  2. חחחה פירגוש יקרה שלי …בידיוק היתכוננתי להיכנס לאתר שלך ולחפש

    את המתכון לעוגת השוקולד הטובה/ת שלך..אני צריכה להכין לגן…הבוקר

    תודה אשה יקרה..הולכת להכין שיהיה טרי טרי על הבוקר..

    נשיקות המון ומאלן
    smile
    יום נהדר
    שונט

    • שונטלי מקסימתי
      מקווה שכבר הכנת את העוגה הטעימה ושכולם יגרגרו בהנאה.
      אגב,יש את הענקית שמיועדת לגן לימי הולדת וחגיגות לילדים ,את בוודאי כבר מכירה.
      תהנו ושיהיה בכיף
      smile

  3. היי פירגה. מה שלומך?
    אני במשך הרבה זמן מקבלת את העידכונים שלך לגבי המתכונים ואין לי מילים הכל פשוט מ דהים ואף טעים כי ניסיתי כמובן.
    והעוגה הזאת היא באמת שידרוג למשהו יוצא מן הכלל ואני בהחלט אנסה .

    תודה לך על העצות והמתכונים הניפלאים , את גדולה !!!! :lol:

  4. פירגה שלום
    אני מצטרפת לכולם והעוגה אכן ניראת נפלאה
    אני שמחה על הצטרפותי לאתר שלך

    תודה לך על המתכונים הנפלאים ;)

  5. קודם כל,חייבת לשבח! העוגה נראת מעולה!חיפשתי הרבה זמן עוגה שתתאים ליום הולדת של אדם יקר..אני חושבת שאכין אותה.
    כמה ימים ניתן לשמור את העוגה במקרר? laugh

  6. עינת ערב טוב
    נייר האפיה עוזר להוציא את העוגות בלי שיתפרקו.
    העוגה מאד פשוטה להכנה.כמה טיפים:

    לק ר ר לגמרי את העוגות לפני ההרכבה

    אחרי קירור לצקת את הסירופ על העוגה הראשונה
    פה אין בעיה כי את כל קרם השוקולד יוצקים מעל ורק מיישרים

    סוגרים עם החלק השני ומרטיבים בסירופ.

    יוצקים את כל הקרם הלבן באמצע העוגה ומתחילים להעביר בעדינות וליישר על פני כל העוגה.
    קל וכייפי.
    בהצלחה. smile

  7. smile תודה פירגה כל העוגות שלך מוצלחות ופשוט מדהימות .מודה לך מכל הלב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  8. פירגה, אני משתמשת בכל מיני עוגות שלך והן יוצאות נפלאות כולל העוגה הכושית אך בלי התוספות רק קצפת למעלה ויאממי יאממי כולם היללו ושיבחו אותה מגיעה לך נשיקה גדולה! :lol:
    בשבוע הבא משפחתי תיסע איתי לנופש הנסיעה תהיה ארוכה משהו של שעתיים-שלוש שעות
    אני מעוניינת להכין אותה באינגלייש קייק חד פעמי איך מכינים אותו?
    האם יש להכין שתי תבניות או מספיק תבנית אחת?
    תודה לך.

    • שירה תודה
      תצקי את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות וזהו….אין פשוט מזה.
      תהנו מהנופש smile

  9. הי
    אפשר להכין בתבניות חד פעמי ?
    נניח מלבניות עם נייר אפייה ,ולשים אחת על השניה ?
    אם כן איזה גודל יתאים?
    תודה,
    שרה

    • שרה בקר טוב
      תוכלי להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק – לא יודעת את הגודל הגודל הרגיל.
      בהצלחה smile

  10. קודם כל רוצה להגיד לך שיש לך אתר נפלא.

    שנה שעברה הכנתי ליום ההולדת של הקטנה שלי את העוגה הכושית שלך וכל מי שטעם ביקש את המתכון… השנה אני רוצה להכין את העוגה הזו ליום ההולדת של אותה קטנה (שהספיקה גינתיים להפוך לגדולה…). אז עכשיו לשאלה – אני מאוד רוצה להוסיף כיתוב על העוגה – האם אפשר להוסיף כיתוב על קרם הוניל של העוגה? זאת אומרת, האם הקרם מספיק יציב או שהוא רך? האם יש לך טיפים לגבי איך לעשות את הכיתוב (בעזרת אילו חומרים)? עצות לקישוט עוגות בכלל יתקבלו בברכה.

    תודה ענקית smile

    • האופה מקסימה
      תודה ששיתפת אותי ובכיף.
      לגבי השאלות ששאלת לא יודעת.לא מקשטת עוגות.
      את יכולה למצוא אתרים מתאימים ב"גוגל"
      או…
      להציג את השאלות בפורום מתכונים.שם יש מומחיות לנושא.
      בהצלחה חמודה ומאחלת לך שמחות ומזל טוב smile :lol:

    • :idea: אני פעם הכנתי עוגה עם ציפוי דומה וקישטתי כך:
      גיררתי שוקולד מריר במגררת דקה , הנחתי על נייר אפיה נקי , וגילגלתי אותו לצורת גביע של גלידה.
      כך שבקצה ,איפה שהשפיץ יש חור וכך כתבתי על העוגה . :idea:

  11. אז הכנתי את העוגה ליום ההולדת עם שינויים קטנים – הכנתי את העוגה ממצרכים של עוגה וחצי ויצאה לי עוגה גדולה ומרשימה (תבנית 28), בין שתי שכבות העוגה מרחתי קרם וניל במחשבה שאני רוצה להוסיף על העוגה כיתוב בצבע לבן (לא רציתי צבעי מאכל). על קרם השוקולד מעל ויתרתי כי פחדתי שהוא יהיה רך מידי לכיתוב ולכן ציפיתי איתו רק את דפנות העוגה. את הכיתוב עשיתי מרויאל אייסיג (חלבון של עוגה עם 200 גרם אבקת סוכר – ותודה לפורום קישוט עוגות). נעוגה יצאה מעולה והכי חשוב הייתה ט-ע-י-מ-ה! (ועל זה חזרה חמותי שבד"כ לא אוהבת עוגות אולי 5 פעמים laugh ).

    אין על עוגות השוקולד שלך.

    :lol:

    • לאופה הקטנה צהרים טובים
      נפלא לקרוא את התגובה. שיחקת אותה smile
      יש באתר את ההמרה לכושית ענקית לתבנית התנור או לתבנית 28.
      תחפשי בקטגוריה:מבחר עוגות כושיות והיא נקראת כושית ענקית.
      שיהיה בשמחות ובמזל טוב :lol:
      תודה smile

  12. פירגה ,

    אני מעוניינת להכין את העוגה בשתי קומות ז"א הבסיס גדולה וזו שמעליה קטנה יותר.
    האם הכמויות כאן יכולות להספיק? ועל איזה גודל היית ממליצה?

    בברכה,
    איריס

    • איריס יקרה
      אותה עוגה במהדורה "ענקית" שהכנתי לימי הולדת בגני ילדים:
      פשוט רשמי בחפש באתר את המילים: כושית ענקית
      היא תספיק לך ל-2 תבניות 24 או למידות שרשמתי במתכון.תוכלי לבחור.
      אני פה אם את צריכה עזרה. smile

  13. היי פירגה, אני חייבת להגיד שהעוגות שלך מדהימות
    ואני כל כך שמחה שמצאתי את האתר שלך!!
    יש לי שאלה, האם אפשר לעשות את הקרמים ללא מיקסר אלא ידנית?
    אשמח אם תעני לי :P

    • אורלי חמדתי ערב טוב
      תודה מתוקה על ההתלהבות מהעוגות שלי. מאחלת לך להמשיך להנות,להכין ולשתף את כולם.
      גם אני מאד שמחה שאת באתר שלי smile
      אי אפשר להכין שמנת מתוקה בלי הקצפה.
      את יכולה להכין קרם אינסטנט פודינג+חלב+מעט סוכר ולוותר על השמנת המתוקה כי היא חייבת הקצפה.
      לא יצא אותו דבר, אבל יצא בסדר.
      שבת שלום smile

  14. ערב נפלא ושבת שלום פירגה,

    לביתי יש יום הולדת ואנו חוגגים מחר עם כל המשפחה.
    הכנתי את עוגת יום ההולדת בציפוי גנאש וקרם שוקולד לקישוט העוגה.
    העוגה ניראת סוף הדרך smile
    מטעימה קטנטונת מהבצק של העוגה, אבל ממש פיצי קטנטן
    העוגה פשוט נפלאה ועסיסית מאוד, יאממממי…
    מחכים כבר מחר לאכול ממנה.

    הנה קישור לתמונות של העוגה:
    http://picasaweb.google.com/yifat.zr/gerYl?feat=directlink

    תודה ושבת נפלאה smile

    • יפעתוש יקירה
      מאחלת לבתך המקסימה יום הולדת שמח ומאושר וכל שתרצה לו יהי.
      אושר עושר הצלחה והגשמת חלומות.
      התמונות מהממות . העוגה נפלאה ובטוח תקצרי את מירב המחמאות על הפריזורה.
      :lol: בקרוב אכניס אחת התמונות למתכון עם קרדיט הולם עבורך smile
      תודה ושבת שלום ושמח smile

      • תודה פירגה יקרה smile
        מסרתי את ברכתך לביתי, היא שמחה מאוד ואמרה לי לומר לך תודה ענקית
        ושהיא מרוצה מהעוגה ומחכה לאכול ממנה מחר :lol:

        לא יאומן עד כמה שהעוגה קלה להכנה, בלי מיקסר והכל לבחוש יחד בקערה, ממש מדהים :lol:
        העוגה ממש רכה ועסיסית, כבר מצפים להתענג עלייה מחר :P
        smile smile smile

          • בוקר אור פירגה יקרה,

            סוף סוף הגיע הרגע שהנחתי את עוגת יום ההולדת על השולחן מול כל האורחים
            והאורחים חשבו שהעוגה הוזמנה מקונדיטורייה. לא יאומן :!:
            כשחתכתי את העוגה למנות והגשתי לאורחים, אמרו לי שאין מצב שאני הכנתי אותה
            כי היא ניראת יפה ומושלמת…
            כשהם אכלו את הביס הראשון שמעתי בפה אחד: "יאאאאאאאאאאאה איזה טעים, מאיזו
            קונדיטורייה קנית אותה?"
            אני שתקתי וחייכתי לי בהנאה חחח. בביס השני אמרו: "עוגה ממש כמו בבית מלון
            ממש נמסה בפה ואי אפשר להפסיק לאכול ממנה". כל אחד אמר משהו נוסף ואני התמוגגתי לי.

            בסוף שאלו אותי: נו באמת למה את שותקת? למה את לא אומרת לנו מאיזו קונדיטורייה קנית עוגה
            מעולה כזו?"
            ואני בחיוך מאושר עונה להם: "מכירים את פירגה? שמעתם עלייה? המתכון הוא שלה, ואני רק
            מלאתי לפי ההוראות והכנתי אותה" :P

            כולם השתתקו ואמרו: "מה את רצינית? את לא קנית את העוגה מקונדיטורייה? באמת?".

            חחחח פירגה יקרה, את לא תאמיני שניסיתי לשכנע אותם הרבה זמן שזה לא מקונדיטורייה ואני
            זו שהכנתי את העוגה. העיקר שהאורחים התענגו על העוגה הנהדרת הזו מכל ביס ואפילו ביקשו
            עוד מנה נוספת. איזה כייף.

            צילמתי ים תמונות של "העוגה הכי טעימה בעולם" כפי שביתי המתוקה אמרה:

            http://picasaweb.google.com/yifat.zr/gerYl?feat=directlink

            smile smile smile

  15. יפעתוש חמדתי
    התמוגגתי מהתמונות.
    עברתי אחת אחת והתלהבתי. תודה.
    כנסו לראות את התמונות הטעימות ששלחה אלינו יפעתוש הישר מהשמחה.(כל התמונות בקישור מתוך התגובה של יפעתוש)
    אני שמחה שחגיגת יום ההולדת עברה במזל טוב ובהתלהבות מהעוגה.
    לא להאמין מה עוגה כל כך פשוטה וקלת הכנה יכולה לעשות?
    חהחהחהחהחהחה עוגת קונדיטוריה ועוד הצלחת ל"עבוד" על כולם.
    מאחלת לך המון שמחות ונחת מהילדה
    אוהבת,פירגה smile

  16. תודה פירגה ושמחה שאהבת את התוצאה של העוגה בתמונות.
    עוגה כזו רכה בחיים שלי לא עשיתי, ובמיוחד שהעוגה ממש פשוטה להכנה. ממש לא יאומן שזו התוצאה
    חשבו שמקונדיטוריה. ובאמת הצלחתי "לעבוד" על האורחים חחחחח laugh
    כולם היו מרוצים מאוד :lol:
    וכמובן לכל הסקרנים במשפחה שלי [האורחים], נתתי את כתובת האתר שלך כדי שגם הם יהנו ממגוון
    העצום של המתכונים הנפלאים שלך.

    אוהבת את האתר שלך, תודה smile

    • יפעתוש,מרגש אותי מאד לקרוא אותך.
      אני כל כך שמחה שכולם היו מרוצים ואני מקווה שבאמת יכנסו לאתר וכל אחד ימצא את מה שהוא אוהב.
      אוהבת אותך smile

  17. עוגה מעולה . פשוט טעימה מאוד.
    אני ממליצה לעשות בדיוק לפי המתכון ולא בערך.
    כדי כדי כדי.

    • איילת
      חובה בכל יום הולדת עוגה כזו. ידברו בה רבות והטעם לא יישכח במהרה.
      תודה שהגבת ושיתפת אותנו .את נהדרת smile

  18. היי פירגה.הכנתי את העוגה.יצאה ענקית.מלאה כל טוב עם הקרמים.הוספתי אגוזי פקאן סינים עם סוכרים בשכבה התחתונה מעל קרם השוקולד.כל הכבוד לך פירגה,מזלנו שזכינו בך.שיהיה לך כל טוב והמשך פורה עם מתכונים מדהימים.

    • דפנה,ערב טוב
      תודה ששיתפת אותי והבאת חוות דעתכם לעוגת יום ההולדת.
      עוגה נוספת מוצלחת במיוחד זו עוגת הטורט של אמא שלי. תנסי פעם.
      שיהיה בכיף ובשמחות smile

  19. איר מכינים במיקסר?
    האם להקציף קודם ביצים סוכר שמן ולהוסיף את החומרים היבשים
    או לשים הכל בקערה ולערבב עם וו -k

    • חוה לקרוא שוב.

      אין הקצפות.

      תכיני כפי שרשום במתכון . אני מכינה בלי מיקסר .
      כמובן את הקרמים צריך להקציף.
      smile

  20. שלום פירגה.

    איזה שמן מומלץ להשתמש לעוגה הזאת? זאת תהיה הפעם הראשונה שאכין עוגת יום הולדת והיא ניראת ככ טעימה

    תודה
    מורן

    • מורן שלום רב,
      אני משתמשת תמיד בקנולה. העיקר ל א שמן זית.
      בהצלחה ותודה smile

  21. היי פירגה, המתכון נראה נהדר,האם הוא מתאים לתבנית החדפעמית הענקית?יש לילד יומולדת בגן ביום שישי וחשבתי לאפות,מה את אומרת?

    • יסמין הי,
      כנסי לחפש: כושית ענקית
      המרתי שם את הכמויות לתבנית הגדולה.
      בהצלחה ומזל טוב smile

  22. שלום פירגה, האם העוגה הכושית הבסיסית מתאימה לחיתוך צורות לעוגת יום הולדת? (הבן שלי מחכה לדינוזאור השנה..)
    וגם – המתכונים נהדרים, אני משוטטת פה המון זמן, והכל יוצא מוצלח! תודה

    • מאיה בקר טוב
      בגלל שהיא כל כך עסיסית רטובה,אין אפשרות לדעתי.
      תודה על המחמאות,אני שמחה שהכל מצליח לך ושאת נהנית מהאתר שלי
      smile

  23. העוגה ממש טעימה. לכבוד שבת אני מתארחת ורציתי להכין את העוגה הזאת. הבעיה היא שאני צריכה אותה פרווה. איך אפשר להפוך את הרוטב החם לפרווה? אבל בלי שמנת ריץ' כי זה מגעיל… איזה רוטב שייתן לחות לעוגה?

    • קרין,בעקרון קונים מוצרים מסויה.
      יש עוד שמנות פרווה תבררי בסופר.
      בהצלחה smile

    • אם אפשר להתערב….

      אני מכינה פרווה עם חלב קוקוס.
      פשוט מחממת את חלב הקוקוס (חצי מיכל) וממיסה לבפנים שוקולד מריר פרווה. יוצא מדהים :lol:

      • במקום השמן…..

        אבל אני יכולה להגיד לך כבר שהתשובה היא לא :? כל הלחות המדהימה של העוגה הלכה לאיבוד….
        נתקעתי אז הכנתי ואכלו האמת…. היה טעים בעקרון אבל זו לא העוגה שאני מכינה כל שבוע……אני מחכה שיימאס לאנשים ;)

  24. פירגה יקירתי -את גדולה מהחייםםםםםםםםם אין דבר כזה העוגה ממש מורידה ריר :eek:
    חייבת לנסות אותה לשבת מואה ענקיתתתתתתתתתתתת :lol: :lol: :lol: :lol:
    שבת שקטה וקרירה :lol:

  25. היי פירגה

    האם הציפוי:
    להביא לסף רתיחה 1/2 מיכל שמנת מתוקה ולסגור להבה
    להוסיף לשמנת 150 גרם קוביות שוקולד מריר ולבחוש עד שיימס היטב
    להוסיף 2 כפות ליקר או יין מתוק ולערבב
    לשמור בצד את סירופ השוקולד ולצקת על העוגות בזמן הרכבת העוגה.

    מתייצב?

    אני רוצה להכין לאחיינית שלי עוגת ברבי- הועגה מספיק יציבה?
    יש למישהו רעיונות לעוגת ברבי?
    תודה!!! :P

    • מתייצב אחרי יום במקרר.תכיני את העוגה יום קודם ושמרי במקרר.
      יוצקים על השכבותבדיוק כמו שכתוב.
      בהצלחה ובשמחות smile

  26. פירגה יקירתי smile
    שאלה לי אלייך בבקשה,האם הבנתי טוב שצריך לשים מחצית מהעיסה ולשים נייר אפייה ושוב את מחצית מהעיסה ולאפות?
    רעיון נהדר ממש :lol:
    תודה מראש נשמה טובה smile
    לאה

  27. היי פירגה אני צריכה עזרה אס או אס חייבת עוגה פשוטה כושית לילידים לבית הספר תודה מראש

  28. היי פירגה

    אני ממש אוהבת את המתכונים שלך, אין עלייך!!!

    יש לי שאלה:
    צירפת תמוונת מעוגות שדודו חמד הכין איך הוא עשה את הציפוי לעוגה?
    אודה לתשובה אני חייבת להכין למחר

    תודה

    • הי חגית
      קבלי את הקרם המבוקש:

      לגלסאז' (ג'לי קקאו):
      1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
      1 כוס פחות 2 כפות (180 גרם) סוכר
      1/2 כוס פחות כף (60 גרם) אבקת קקאו
      1 שקית (14 גרם) ג'לטין מרוכך ב- 2/3 כוס פחות כף מים

      מכינים את הג'לי קקאו ומזגגים:
      מביאים לרתיחה את כל החומרים, למעט הג'לטין. מורידים מהאש,
      מוסיפים את הג'לטין המרוכך עם המים ומערבבים להמסה.
      מקררים לטמפ' נמוכה מחום הגוף, כ- 30 מעלות, אבל לא עד להיקרשות.

      ואז יוצקים על העוגה או הבומב שמכינים.

      בהצלחה smile

    • אורטל
      לא תצטערי,אחת העוגות שלא שוכחים.ברצינות. אין לה תקדים לדעתי.מעולהההההההההההההה

  29. פירגה יקרה
    ניסיתי לאפות את העוגה ולא יצאה לי טוב
    חילקתי את התערובת לשתיים אחרי שהכנתי אותה בשתי תבניות
    והם נאפו דקות מאוד כמו פיתה
    בטוחה שעשיתי משהו לא נכון
    השאלה מה?
    אשמח אם תוכלי לנסות להאיר את עיניי
    אני כמובן ינסה שוב רק בשביל להבין
    ותודה שוב על המתכונים הנפלאים שאת משתפת אותנו smile

    • כן ענת יקירתי
      מה שעשית לא בסדר זה פשוט ערבוב העוגה.כשמערבבים לא טוב העוגה יוצאת כמו פיתה.
      כנסי שוב למתכון ולמרות שהעוגה בחושה קראי את הוראות ההכנה.

      הערבוב צריך להיות יסודי והמירקם שיוצא אחרי הערבוב הסופי הוא מירקם של קרם שוקולד סמיך,
      תנסי שוב ואל תפספסי את העוגה הנפלאה.
      בהצלחה smile

  30. היי פירגה,
    אני מאוד אוהבת את העוגה הזאת, אני מכינה בכמות יותר קטנה.
    שנה שעברה הכנתי עוגה הזאת בצורת דובי והצורה נשמרה יפה בהעברה.
    השנה אני רוצה להכין שוב את העוגה הזאת אבל בצורת רכבת בציפוי קרם צבעוני. יש מצב שהיא לא תתפרק אחרי שתתקרר? מתכנת לאפות באינגליש קייק, כמה תבניות לדעתך יצא מכמות מצרכים שכתובים?

  31. לאיזה גודל תבנית מתאימה העוגה? אני צריכה עוגת יומולדת ל-25 ילדודס בני 3…

    • מירי מעלייך כתבתי לאולגה את הקישור לעוגה כושית ענקית שמתאימה במיוחד לימי הולדת.

      העוגה הזו מתאימה רק לתבנית 24.
      בשמחות smile

  32. הי פירגה

    האם אפשר להכין את כל העוגה בתבנית אחת 28 ומעל לשים את הציפוי? אני רוצה אותה ליום הולדת ומעל לקשט במקלות מרנג ורודים.

  33. הכנתי אתמול מהתערובת 12 מאפינים ושמתי קובית שוקולד בכל אחד, ומשאר הבלילה כנתי עוגה שהתקררה הכנתי קרם וניל וציפיתי עם שוקולד פסק זמן מגורד :lol: פירגה את אלופה ישר כוח יש לי רק לציין שאני גרה בקנדה וכל המטעמים שלך זוכים גם החברים שלנו לאכול בארוחות שבת. יום רשאדון אני מוזמנת ליום הולדת וביקשו שאני אכין עוגת גבינה קרה עם ביסקוים שהכנתי שבוע לפני ליום ההולדת של הבן שלי מהמתכון שלך
    דרך אגב העברתי לכל החברות שלי את כתובת האתר שלך!! שבת שלום

    • אילנית יקירתי המקסימה
      ד"ש בקנדה לכל באי האתר שלי. אני מאחלת לך ים של שמחות ומזל טוב
      ושתמיד תכיני ושיהיה לכולם טעים.
      תמשיכי להפיץ את האתר שלי.אפשר לעשות לייק לפייסבוק.ראית?
      אוהבת אותך מכל הלב ושבת שלום לכולכם :lol:

  34. הכנתי מהמתכון של העוגה 12 מאפינים גדולים במיוחד בשביל הבן שלי שרצה אצתת המאפינס שוקולד של פירגה! חג שמח :lol:

    • מעולה. גם אני אוהבת את הכושיות כמאפינסים.חיבוק לבן וחיבוק לך
      לילה טוב

  35. היי פירגה~!
    העוגה עכשיו בתנור בתבנית סיליקון 24.
    אבל היא נסדקה עמוק באמצע העוגה.. אני בטוחה שהטעם מדהים .. אבל זה לא יפה… איך אני אכסה אותה בקרם שהכנתי? יש לך עצה איך ל"תקן" את העוגה וליפות אותה?
    smile

    • אין בעיה,לדעתי הקרם יכסה. למעלה תפזרי קוקוס או אגוזים גרוסים.
      smile

  36. פירגה היקרה!
    הכנתי אתמול את העוגה ליום הולדת של אמא ואבא (שבמקרה נולדו באותו יום) ויצא פשוט נהדר!!

  37. פירגה יקירתי, האם אפשר להכין את הקרם וניל פרווה??? אם כן אשמח לתשובתך.
    ותודה על האתר המדהים הזה…smile
    שיהיה לך חג שמח ושנה טובה

  38. היי פירגה. אני רוצה להכין את העוגה ליום הולדת לאמי. ראיתי שכתבת להכין את העוגה יום לפני עם הציפוי. השאלה שלי היא האם יקרה משהו לעוגה אם היא תהייה מחוץ למקרר כשעה בערך? ובשביל לעשות פעמיים באותה תבנית- מה אני עושה עם החצי השני של המלית בזמן שהראשון באפיה? שומרת בחוץ או במקרר? ואחרי האפיה? פשוט להעביר את החלק האפוי על תבנית להמתנה? תודה רבה על כל התשובות!

    • להכין את העוגה כמו שהכנתי או להכין עוגה אחרת. שתהיה לך קלת הכנה.
      יום הולדת שמח

  39. פירגה יקרה,
    אני נמצאת בארה"ב ואני לא מוצאת באתר את המתכון לכושית אבל במקום שוקולית עם קקאו רגיל.
    זה די דחוף לי ואני ממש אודה לך אם תכווני אותי למתכון. כבר הכנתי כאן מתכונים שלך וכולם ליקקו את
    האצבעות. הבטחתי את העוגה המטריפה הכושית ופתאום לא מוצאת את המתכון…. :|
    תודה!
    שירי

  40. פירגה יקרה,

    המון המון תודה! יש כאן חגיגת יום הולדת לילדה ואני בטוחה שהעוגה תהיה מסמר הערב כפי שהעוגה מככבת במסיבות ימי ההולדת בארץ.
    אני אפיתי כאן עוד מתכונים שלך וכולם ליקקו את האצבעות. תודה לך על האתר הנפלא, על המתכונים ועל הנכונות שלך לענות על כל שאלה ולחלוק עם כולנו את היצירתיות שלך והידע העצום שיש לך והכל בחפץ לב ובצניעות. תבורכי!!!
    שבת שלום! :twisted:
    שירי

    • שירי,תודה על המחמאות ואני מאחלת לך המשך עשייה פורה ומוחמאת.
      יום הולדת שמח ומאושר לילדה ונחת לכם.
      שבת שלום

  41. היי פירגה חמודה מה שלומך לבת שלי יש יום הולדת מחר לבקשתה היא ביקשה ממני להכין לה עוגה שלא תהיה שוקולד אלא לבן וזה אמור להיות גם פרווה אם תוכלי לעזור לי אודה לך מראש מזל כהן אוסטרליה תודה : :c :lol:

  42. היי פירגה אני מאוד אוהבת את האתר שלך. רציתי לשאול את דעתך על איזה עוגה כושית את ממליצה. מה יותר טעים ועסיסי. עוגה שעשויה משוקלד רגיל או קקאו או אבקת שוקולית. אני אשמח מאוד לשמוע תשובתך. תודה רבה לך.

    • אצלי כל העוגות עסיסיות.אני לא יודעת אצל אחרים מה קורה. לגבי טעם זה אישי.

  43. פירגה בוקר טוב,

    אני מעוניינת להכין את העוגה ליום הולדת ויש לי מס' שאלות (וזה אחרי שקראתי את כל התכתובות):

    1. בהתייחסות שלך ב- 11/05/09 רשמת שאת מחלקת את הבלילה ל- 2, חצי אופה בתבנית ולאחר מכן, אופה את החצי השני באותה התבנית. אולם בהתייחסות שלך ב- 07/08/10 רשמת כי אי אפשר לעשות ככה וצריך לאפות ב- 2 תבניות נפרדות. מה באמת אפשר לעשות? ואם אני מעוניינת בדרך הראשונה, היכן אני שומרת על הבלילה בזמן הזה?

    2. במתכון רשמת להשתמש בתבנית פאי 28, אולם בתכתובות בתבנית מס' 24 בלבד. באיזו תבנית כדאי לדעתך להשתמש?

    3. הקרם שוקולד- כיצד אני ממירה אותו לפרווה? מה ניתן לשים במקום החלב?

    המון המון תודה מראש ויום מקסים.

    • אודליה בקר טוב
      זה אותו דבר
      פשוט תכיני 2 עוגות זהות באותו גודל של תבנית
      את יכולה לבחור את הדרך שאת רוצה לעשות את זה.

      לגבי גודל התבנית , כל עוגה לגופה אם רשום פה 28 אז 28.

      פרווה? יש היום הכל פרווה. לא צריך במקום.

      בהצלחה חמודה.

      • בוקר טוב ושבוע טוב,

        בסוף הכנתי את העוגה בתבנית 26, בלי הקרם וניל למעלה ועם הג'לי קקאו.

        יצאה עוגה מעלפת!! פשוט להתמוגג!! טעימה ברמות שקשה להפסיק לאכול, עסיסית ופשוט מעולה!!

        המון המון תודה!!

        • הי אודליה,איזה יופי
          אני מתמוגגת לגמרי עכשיו.
          באהבה גדולה עם חיבוק תודה.

  44. הי,
    האם אפשר לפסח להחליף את הקמח בקמח מצות עדין כשל"פ ולהוסיף אבקת אפייה?
    תודה וחג שמח!!

    • עינת,לא ניסיתי ולא יודעת מה תהיה התוצאה. יש באתר קטגוריה של עוגות לפסח שהכנתי. לא ראית?
      חג שמח.

  45. פירגה,אפיתי לשבת את העוגה,הילדים לא הפסיקו לאכול ממנה……טוב נו…גם אני ובעלי! שיהיה לך ערב נפלא :lol: smile

  46. smile שלום פירגה היקרה.
    שאלה לעוגת יום הולדת. לאפות באותה תבנית 2 עוגות. שוקולד
    ואז למרוח קרם.אפשר בתבנית גדולה חד פעמי.אני צריכה ליום הולדת של הנכד בפראק.

    הבת אפתה עוגת רכבת לאחיו.אני יבקש שתכניס תמונה . :| :lol:

    • תכיני ב-2 תבניות זהות חצי מכמות הכושית הענקית ותקבלי עוגה ענקית.
      בשמחות ויום הולדת שמח.
      בהצלחה. מזל טוב.

  47. :lol: smile פירגה היקרה.
    אני רוצה להכין ליום הולדת של הנכד. בפראק.וגם מצטרפים לחגיגה שני הבנים והכלה ואני כולם במאי יוני.שמחה.וששון.
    השאלתי להכין את העוגה בפעמים נכון.ובתבנית חד פעמי הגדולהלןא בנוני .זה יהיה מספיק גבוהה.
    אני יבקש מהבת \שתעביר היא הכינה עוגת רכבת לנכד לגן. במקום האמא שלו שלא אוהבת לעשות דברים מסובכים….אמרתי מה צריך ללמוד שיש אצל עוגות קלות וצריך ללמוד בחיים..תודה :lol: :lol: :lol:

  48. שלום פירגה. אני רוצה להכין את העוגה ולמעלה במקום הציפוי הלבן לשים תמונה של ילד היום הולדת מבצק סוכר. איך אני אדביק לעוגה? אולי ציפוי גנאש? מה דעתך?
    ושאלה נוספת- האם העוגה יוצאת גבוהה?

    • אני ממש לא מכינה עוגות עם בצק סוכר ואין לי מושג.
      העוגה במתכונת הזו יוצאת גבוהה.
      אני מקווה שתסתדרי.

  49. שלום פירגה. אני רוצה לשאול על התבנית פאי- האם יש לה משמעות? זה משנה אם אני עושה בתבנית נמוכה או גבוהה (כמובן שתבנית מתפרקת)?

  50. הי פירגה, מאוד אוהבת את העוגה, אך תמיד היא יוצאת לי עם סדק עמוק. איך ניתן להמנע ממנו? אני לא רוצה לשים שכבה עבה של קרם למעלה, אז העוגה חייבת להיות פחות או יותר חלקה.
    וגם האם אפשר לשים ביחד עם הקרם שבפנים גם פירות יער או דובדבנים (הקפואים)? רוצה משו חמצמץ בתוך העוגה.
    תודה smile

  51. היי פירגה!

    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה מס' 24.

    כמה זמן עליי לאפות אותה?

    תודה.

  52. היי פירגה,
    הכנתי את העוגה הזאת ב2 תבניות אינגליש עם ציפוי שוקולד….פשוט מעולללה!!!
    עוגה כזאת מזמן לא טעמתי ומי שטעם חשב שזה קנוי מקונדיטוריה!
    בע"ה אכין את העוגת יומולדת הזאת עם כל הקרמים לבן שלי..
    תודה לך פירגה על כל המתכונים הטעימים!!

    • תודה סוזן
      בשמחות ובמזל טוב
      העוגה הזו מככבת באתר שלי בקטגוריה: עוגות שוקולד בעוד המון אופציות,מליות,קרמים ושדרוגים.
      תנסי את כולם…..לא תתאכזבי smile

  53. אהלן פירגה׳ל׳ה יש לי בעייה שאני נתקל במתכונים לעוגות ללא אפייה / עוגות גבינה / עוגות קרם / כדורי שוקולד וכל העוגות הקרות הן צריכות לילה / שעה במקרר ואין לי סבלנות אני ממש כבר רוצה לאכול את העוגה שיוצאת לי מה לעשות ?!

  54. היי פירגה, אם אני מעדיפה קקאו במקום שוקולית מה הכמוניות של קקאו וסוכר?

  55. אהלן פירגה יש לי בעיה : לפעמים שאני מכין עוגות גבינה / עוגות עם קרם / כל העוגות הדורשות קירור אני ישר רוצה לאכול מהן ואין לי סבלנות !

  56. היי פריגה: רוצה להכי ן ב-2 תבניות גדולות האם כמות אחת תספיק אם אחלק כמות אחת ל-2 תבניות חצי חצי או להכין כמות נוספת. – רוצה למלא בקרם

    • אתי יקרה,

      יש לך פה בקישור מתכון לעוגת כזו בדיוק בהמרה לענקית.

      http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/כושית-ענקית-שכל-ילד-חולם-עליה

      תחלקי את הבלילה ל-2 וצקי אותה ל-2 תבניות גדולות של התנור. הכי גדולות.

      כדי שתוכלי להוציא את העוגות בשלמותן, את חייבת להכין את שתיהן על ניר אפיה משומן קלות.

      תצנני היטב את העוגות טרם הוצאתן מהתבניות.

      יהיה פצצה וטעים ברמות. אני בטוחה,כי כך אני מכינה לימי ההולדת במשפחה שלי.יש תגובות נפלאות.

      בהצלחה ותשתפי אחרי שתכיני. smile

  57. שלום אני רוצה לעשות עוגת ברבי שתי קומות האם התפריט שנתת לעוגה מתאים גם לי

  58. היי פירגה אני רוצה להכין עוגת ברבי ליום הולדת האם המתכון מתאים

  59. תודה פריגה את מקסימה בבקשה את יכולה לשלוח לי קישור לעוגת ברבי שתי קומות אני ממש מתרגשת וחשוב לי שזה יצליח

להגיב על ענת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *