קלמנטי מייפל 1 640x410 - עוגת סולת פריכה

עוגת סולת פריכה

קלמנטי מייפל - עוגת סולת פריכהמעיתון ישן של לאשה.

מצרכים:
כוס סוכר
כוס קוקוס
כוס קמח מנופה
1/2 1 כוסות סולת
2 כפות שקדים גרוסים
2 שקיות אבקת אפיה
1/2 1 כוסות מיץ תפוזים
כוס שמן
6 ביצים

סירופ:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים

ציפוי:
קוקוס/שקדים או שמתי מייפל

אופן הכנה:
שמים במיקסר: סוכר,קוקוס,קמח,סולת.מערבלים.
מוסיפים שקדים אבקת אפיה ומערבלים שוב.
לסירוגין ולאט לאט מוסיפים את המיץ השמן והביצים ומערבלים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
יוצקים לתבנית מלבנית
אפיה בחום 175 כ-30 דקות.
את הסירופ מבשלים עד שיתקבל סירופ סמיך
יוצקים על העוגה החמה ומצפים.
תהנו.

40 תגובות על “עוגת סולת פריכה

  1. שלום פירגה
    במה אפשר להחליף את הקוקוס הילדים שלי לא אוהבים קוקוס
    בתודה חנה

    • אין אפשרות להחליף אבל יש עשרות אחרות באתר שלי.
      כנסי לקטגוריה עוגות בחושות ופשוט תכיני מה שלטעמכם.
      לבריאות ובכיף smile

  2. פירגה יקרה, אני מנוייה ומתגוררת בארה״ב וממש מחכה לקבל את האימיילים שלך. המתכונים פשוט נהדרים. ממש השראה . ומאחר ואני בארה״ב בקשה אחת לי אליך, לציין במתכון משקל או כוס , כפית וכד׳, כאשר מצויין חבילה או למשל 1 שמנת וכו׳ , אין לי אפשרות לדעת מה הכמות. תודה ויום טוב. דרך אגב, מה שמך ?

    • אתי יקרה תודה על המחמאות.
      אני מאז ומתמיד באותה כוס זכוכית עם ידית=220 או 240

      שמנת חמוצה אשל וכו'=200
      חבילה גבינה לבנה רכה /קוטג', שמנת מתוקה= 250

      תשאלי,אני בד"כ ליד המחשב ואין לי בעיה להכנס לענות.
      חיבוק לילה טוב smile

      • תודה תודה , לילה טוב , מקוה שאת לא ליד המחשב עכשיו

    • אתי כנסי לגוגל וכתבי מידות לאוכל ..יהיה הרבה אפשריות של מידות..תדפסי ויהיה לך כמו שאני עשיתי…

  3. לתי שגרה בארצות הברית
    ישנה אפשרות להיכנס לאתרים של רשתות סופרמרקט בישראל
    ובקניות מוצרים יש לפעמים המשקל של שמנת/גבינה, וכד'
    מקווה שעזרתי
    רחלי
    ;) ;)

  4. לחנה חיפה
    במקום קוקוס ניתן להוסיף שבבי שקדים קצוצים הדקיקים
    רחלי
    ;) ;)

  5. ליפתוח את הבוקר עם כזו עוגה ..תבורכי פירגה יקירה . :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  6. פירגה יקרה,אני מכינה עוגה דומה לזו.אבל התוספת של השקדים נראית טעימה ביותר.
    תבורכי smile

  7. מה ההבדל בין קמח + אבקת אפיה לבין קמח תופח? האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום?
    מדוע במתכונים לפעמים מצויין ככה ולפעמים ככה? יש הבדל מהותי לאפיה?

    • ההבדל הוא בכמות.
      לא בכל מתכון צריך את כל הכמות שהיא כפית אחת על כוס קמח.
      לפעמים שמים יותר ולפעמים פחות ולפעמים אין צורך בכלל באבקת אפיה.
      כל מתכון לגופו, כל מתכון והקמח והאבקה שלו.
      smile

  8. לסירופ :כוס סוכר
    +שתי כוסות מים
    מרק סולת………..
    חצי כמות לא תספיק??????

    יום טוב.

    • אסתי בעוגות סולת הסירופ מתוק במיוחד ואפילו מאד.
      במתכונים המקוריים הכמות אפילו כ פ ו ל ה…… גם במתכון הזה היתה כמות הרבה יותר גדולה….

      לשיקולך ;) :lol: ואני מאחלת בהצלחה

  9. שלום פירגה,
    שאלה לי – המתכון (שנקרא טעים מאוד!) דורש 6 ביצים.
    האם יש אפשרות לעשות משהו כדי להקטין את הכמות? או אפילו להשתמש ב-4 ביצים שלמות וב-2 חלבונים בלבד? אני מנסה קצת להוריד את כמות הכולסטרול של המתכון :? :eek:

    • אמירה,אני לא מכירה בשיטה שכתבת.לא נראה לי,לשיקולך אם לנסות.
      בהצלחה smile

    • בהחלט כן, 2 חלבונים = 1 ביצה, אבל מאחר והחלמונים הם גם מקור של שומן בעוגה את חייבת להוסיף שומן. ומאחר ואנו מעוניינות להוריד בכולסטרול תוסיפי שמן, בעוגה בחושה התחליף של השמ לא יהיה משמעותי בטעם. אתי

  10. פירגה יקרה,
    האם מיקסר הוא חובה או שניתן גם לערבב בקערה עם מטרפה ידנית?

    תודה smile

  11. לעניין קמח תופח ואבקת אפיה:
    א. זול יותר להוסיף אבקת אפיה לקמח שאינו תופח.
    ב. לשם השעשוע והכייף שלי אני מרבה להשתמש בקמח תופח ואבקת אפיה ביחד.

  12. האם לא עדיף להקציף החלבונים? אם התערובת בחושה זה מוריד מגובה העוגה?
    תודה שרה

  13. פירגה היקרה
    את לא ליד המחשב?
    שאלתי בהקשר להקצפה ולא נעניתי,
    אודה לך אם תשיבי לי אי רוצה להכין העוגה ומתלבטת אם להקציף או שאין צורך
    יום טוב
    שרה

    • הי לימור
      תבדקי בעוגות אחרות לגבי הכמות של הסירופ ושימי בהתאם.
      הכל שאלת טעם אישי. smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *