dscf5348 800x600 - עוגת קסטה

עוגת קסטה

DSCF5348 - עוגת קסטה

מצרכים שהיו בבית יצרתי המוניה נפלאה לקינוח מושלם. יש הרבה דומות אבל אין כמותה.

מצרכים:
תבנית אינגליש קייק משומנת (אפשר בטחינה גולמית או אחר)
שרוול ביסקוויטים פתי בר קלאסי של פעם בטעם וניל
לקרם גבינה:
1/2 קילו גבינה לבנה 5%
מיכל שמנת מתוקה 10%
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות סוכר
לערבב בקערה עד שיהיה קרם ללא גושים
להניח 10 דקות על השיש שיתקשה מעט.

קרם גנאש מבושל:
כוס (לא מיכל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד בטעם חלב/מריר
להמיס את השמנת לסף רתיחה ולשבור לתוכה את השוקולד
לערבב לקרם דליל.

לסידור התבנית:
2 שכבות ביסקוויטים טבולים בנס קפה
שכבה קרם גבינה
שכבה בסקוויטים טבולים בנס קפה
שכבה קרם גבינה
ביסקוויטים טבולים בנס קפה

עכשיו לשוס……
לפרוס את העוגה לפרוסות (לפני ההקפאה) כדי ליצור הרבה חריצים.
לצקת את הקרם שיחלחל פנימה מבעד לחריצים אל תוך קרם הגבינה,עד למטה.
להקפיא.
להוציא 10 דקות לפני ההגשה ולפרוס .
תהנו.

43 תגובות על “עוגת קסטה

  1. הי פירגה,

    לא הבנתי איך פורסים לפרוסות?
    הרי הביסקוויטים קשים.
    חותכים בין הביסקוויטים? למה הכוונה?
    תודה!

  2. שלום, העוגה אומנם לא דיאטתית אבל בהחלט טעימה ויחסית גם קלה להכנה … חיים פעם אחת אז למה שלא ניתפנק מידי פעם??? אם לא "מיישרים " את העוגה כמוני חחחחחחחהחהה…. אז הכל בסדר. תודה לך פירגה … smile :lol: smile :lol: smile :lol:

  3. היי פירגה-בוקר טוב
    נראה נפלא וטעים-במראה עיינים. ינוסה בקרוב מאוד. סביר להניח בתור עוגה לשבת. תודה תודה ושוב תודה. יום טוב

  4. יאמי. עוגה טעימה.
    בסיפא מיותרת המילה לפרוס כי העוגה כבר נפרסה בשלב החדרת הגנאש.
    על כל פנים תודה שווה נסיון.

  5. הי פירגה
    העוגה נראית מהממת. שתי שאלות לי אלייך:
    1. האם העוגה יכולה להיות במקרר- לא במקפיא.
    2. האם את הקרם יוצקים בסמוך להגשה או אפשר גם כמה שעות מראש- וגם אז מספיק לאחסן במקרר
    ולא במקפיא.

    אמנם לא ציינת לאחסן במקפיא אבל ליתר בטחון.

    תודה רבה לך ושבוע טוב :cool:

    • לפנינית!
      במתכון מצויין פעמיים עניין ההקפאה לחתוך למנות לפני ההקפאה ולהקפיא. אז לא לכתוב שפירגה לא ציינה שצריך לאחסן בהקפאה בבקשה צריך לדעת לקרוא הוראות laugh

    • אני לא פירגה,אבל אשמח לעזור
      יש ביסקוויטים לשונות חתול עם תרטיבי עם חלב ורום,
      יהיה שיגעון

      מקווה שעזרתי ♥

  6. במקום נס קפה אפשר לטבול בחלב ככה אני הכנתי ויצא מצויין.

  7. היי פירגה, הכנתי ויצא ממש טעים וגם נראה משגע באמת אין מילים תודה נועה

  8. פירגה התגעגעתי למתכונים … smile smile smile smile
    העוגה מדהימה …מכירה .ממליצה בחום לכולם לימי הקייץ .. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

    לינדוש. :lol:

  9. פירגה היי רציתי לשאול משהו אבל אני רואה שנעלמת ביממה האחרונה מקווה שהכל בסדר?! ציפורה

  10. שלום פירגה,
    איפה נעלמת.אני מקווה שאת בחופשה ושהכל בסדר.
    מחכה למתכונייך הנפלאים :lol: :lol: :lol:

  11. היי פירגה יקרה
    הכנתי ביום שישי, עוגה מעולה,אי אפשר להפסיק "ליישר"
    תודה

  12. יאווווווו,אני חולה על המתכונים הקלים האלו סחטיין עליייך פירגה תמשיכי ככה כולם כאן אהבו את העוגה יאמי smile smile

  13. היי פריגה, המתכון נראה נפלא, בעניין הנס קפה, האם להכין ממש נס קפה עם סוכר וחלב, או מים חמים וכפית נס קפה בלבד? :?

  14. היי פירגה בוקר טוב

    לא הבנתי את עניין שימון התבנית…

    מה הכוונה בלשמן בטיחינה גולמית או אחר???

    סליחה על הבורות אבל בחיים לא שימנתי תבנית בטחינה גולמית smile

  15. היי פירגה,

    העוגה טעימה להפליא אבל …..
    לא כל כך הצלחתי להחדיר את השוקולד לתוך העוגה
    החתכים שעשיתי לא כל כך עזרו
    וזה נשפך לי מהצדדים

    למה ?

    • הי ענת,החתכים נועדו שהשוקולד ייכנס לתוכם. לא הבנתי למה נשפך לך לצדדים. מוזר. אבל…..
      בכל אופן,אולי גם לצדדים יצא טעים?

  16. היי פירגה !
    יש לי שאלה לגבי השמנת המתוקה 10% אני יודעת שיש שמנת לבישול 10% אחוז האם הכוונה לזה? ואם אין לי אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 38% ?תודה מראש על התשובה ושמחה שחזרת במלוא הכוח :P

    • כן.שמנת לבישול. אבל….אפשר כל אחוז שאת רוצה.
      לבריאות ותהנו מהעוגה.

  17. היי פירגה
    ביום שישי הכנתי את העוגה ויצאה פצצה. טעימה מאוד – כ ר ג י ל :lol: :lol: כולם שיבחו …..
    הארה (בונה) חתכתי את העוגה לפני ההקפאה כדי לשפוך בין החתכים את השוקולד.
    זה היה קשה מאוד לחתוך אותה כי היא הייתה רכה.
    לדעתי, כדאי להקפיא אותה כחצי שעה, ואז לפרוס את העוגה ולשפוך למעלה ובין החתכים את השוקולד.
    מה דעתך ???
    המשך שבוע מקסים ותמשיכי לפנק אותנו במתכונים הנפלאים שלך
    וכרגיל מספר חיבוקים smile smile smile

    • מירי הי חמדתי
      צריך לחרוץ כדי שיווצרו הרבה חריצים שהשוקולד יחלחל פנימה.
      אחרי ההקפאה,העוגה חוזרת למצבה הראשוני.
      העוגה כל הזמן מוקפאת עד כ-10 דקות או לפי הצורך לפני ההגשה.
      smile smile חיבוק חם והמשך נפלא והכי חשוב טעיםםםםםםםםםם ;)

  18. פירגה שלום
    1. כתוב : "שמנת מתוקה 10% ", אין שמנת מתוקה עם אחוז כזה,
    אז הכוונה לשמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 10% ?

    2. כתוב: "לסידור התבנית: 2 שכבות ביסקוויטים טבולים בנס קפה" –
    הכוונה, 2 שכבות של ביסקוויטים למטה?

    3. חוץ מטחינה, עם מה אפשר לשמן את התבנית?

    תודה רבה על עזרתך
    smile

    • הי רותי,

      יש ויש,כי אני קניתי,אבל אם אין לך,שימי כל סוג אחר ובכל אחוזי שומן שתמצאי.הכל מתאים.

      בדיוק.2 שכבות למטה.

      כל שומן אחר חוץ מטחינה מתאים.

      לבריאות smile

  19. המון המון תודה על תגובתך.

    אני תמיד דואגת לקנות מצרכים לפי מתכון שאני רוצה להכין.

    smile

  20. שוב אני…
    דרך אגב, אם תדפדפי למעלה, הכנתי את העוגה הזאת
    לפני שנתיים והגבתי……..

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *