d7a2d795d792d7aa d792d791d799d7a0d794 - עוגת גבינה גבוהה

עוגת גבינה גבוהה

25417824 - עוגת גבינה גבוהה

עוגת גבינה גבוהה כמו בקונדיטוריה
מהעוגות הגבוהות הרכות רכות שהעיניים נעצמות
בעצמן מרוב הנאה עם כל ביס.

מצרכים:
4 גביעי גבינה לבנה 9 אחוז = קילו גבינה
מיכל שמנת חמוצה = 200 גרם
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
2 כפות קורנפלור
שקית אינסטנט פודינג שלמה
3 שקיות סוכר וניל
קליפת לימון מגוררת -לא חובה

הכנה:
להקציף במיקסר חלבונים וסוכר לקצף גמיש ולא קשה מדי.
בקערה נפרדת מערבבים בכף עץ את יתר החומרים.
מערבבים את הקצף עם הגבינה לאט לאט בתנועות קיפול
אופים בתבנית 26 משומנת בחום 175 מעלות כשעה.
אחרי חצי שעה, אם העוגה שחומה, מניחים עליה ברפיון דף ניר כסף וממשיכים לאפות.
לצנן היטב במקרר.

ציפוי במיקסר:
מיכל שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב
שקית אינסטנט פודינג וניל
2 כפות גבינה לבנה 9%
2 כפות אבקת סוכר לטעום ולהוסיף עוד לטעמכם.
להקציף וליישר את הקרם על העוגה

לקשט כיד הדמיון
תהנו

74 תגובות על “עוגת גבינה גבוהה

  1. ערב טוב לך פירגה,
    ובכן מה עושה אמא כשהיא חולה קצת בבית? כמובן שגם קצת דברים טעימים-הזדמנות לפינוקים לבעל ולילדים (אנחנו הרי לא מסוגלות כל היום רק לנוח), והיתה לי ההזדמנות להתענג קצת על הבלוג שלך שאני כל כך אוהבת…. ובכן, הכנתי את עוגת הגבינה ויצא נפלא, היא באמת די דומה למתכון מצויין אחר שיש לי אך החבר'ה בבית אמרו שזו שלך טובה יותר…(במתכון שלי מסדרים פתי בר בתחתית התבנית ומעליהם שופכים את הבלילה ואופים). העוגה נהדרת והאמת שהציפוי די מיותר במקרה הזה ! לילה טוב נעמי בת-חפר

  2. חשוב לי לדעת לסוכרתיים כמה תחליף סוכר (כמו סוכר) עלי להוסיף במתכון.
    חן חן.

    • חדי ערב טוב
      אותה כמות
      "כמו-סוכר" הוא שווה ערך לסוכר.
      כפית "כמו סוכר" שווה לכפית סוכר וכן הלאה.
      בהצלחה.

    • לחדי יקרה, אף פעם לא מאוחר.כולנו לומדים ולמדים גם ברבות השנים :lol:
      מאחלת שבוע נפלא smile

  3. והיום הכנתי עוגת גבינה גבוהה , לפני 2 דקות היא יצאה מהתנור, הבית אפוף ריח מתוק !
    אני מחכה שבעלי יחזור מהעבודה וישתגע מהריח.. ( הוא יצטרך לחכות בסבלנות שהעוגה תתקרר.. )
    עוגת גבינה זו העוגה האהובה עליו . laugh
    שוב, המתכונים שלך מדהימים, כתובים ברור, הכמויות נכונות ומדויקות, המצרכים פשוטים וזמינים גם למי שלא גר בארץ.. השינוי היחיד שעשיתי הוא שילוב של גבינת ריקוטה אחת עם הגבינות הלבנות.
    המתכון קל להכנה, פשוט ומהיר יחסית.
    העוגה נראת נפלא, אחרי 45 דקות היא השחימה מעט ובהמלצתך כיסיתי אותה בנייר כסף לעוד כ- 5 דקות.
    מה שנשאר הוא לקרר אותה ולאכול!!! (ויתרתי על הכנת הציפוי הקרמי מטעמי קלוריות חחח).
    תודה על מתכון נהדר. מאיה ב.ב. :lol:

    • מאיה מקסימה
      שימחת אותי איזה יופי. תודה.
      באמת עוגה ראויה לכל המחמאות.
      מקווה שתהנו ממנה וגם אם בלי הציפוי שלא חובה.
      מקווה שהבעל אהב ;)
      smile

  4. הכנתי את העוגה יצא מאוד טעים!!! :lol:
    רק כשהעוגה השחימה שמתי נייר כסף ברפיון ונדבק קצת, באסה אבל לא נורא
    ויצא גם קצת יותר מדי מתוק smile אז בפעם הבאה אשים פחות סוכר.

    • אולגה,הייי
      את המתיקות בהחלט תמתני בפעם הבאה.
      תנסי לשים לפני ניר הכסף ניר אפיה.נראה שלא יידבק לך.
      שמחה שיצא טעים.תהנו :lol:

  5. הי פירגוש…מתכונים מדהימים…. אני חייבת להתוודות שבחיים לא אפיתי עוגות גבינה כי תמיד זה היה נראה לי מסובך…. היום עזרתי אומץ לנסות… רציתי לשאול אותך…איך אני יודעת שהעוגה מוכנה?????? כי נראה לי ששיטת הקיסם לא כל כך רלוונטית פה….

    • דניאל
      קודם כל לדאוג שהעוגה תצא לבנה או זהובה ולא חרוכה ולכן אחרי כ-30 דקות יש לכסותה ברפיון בניר כסף ולהמשיך באפיה במשך עוד כ-20 דקות
      העוגה לא קשה אלא במירקם ג'לי רוטטת ורועדת. כשמזיזים את התבנית הגבינה לא יציבה בכלל.
      במקרר היא תתייצב ותתקשה.
      לא להתפתות ולאפות יותר מדי אחרת לא תצא נימוחה.
      בהצלחה smile

  6. הי פירגה. תודה שענית לי.
    לדעתי העוגה הזו דומה קצת לעות גבינה אפוייה על בסיס בראוניס. ההבדל הוא שבעוגה זו יש יותר ביצים ויש קורנפלאור. האם יותר ביצים וקצת קורנפלאור יעשו הבדל? ברצוני לנסות אבל קצת פוחדת לא להצליח. הסיבה שרוצה לעשות זאת כי רוצה עוגה מאד גבוהה.

    • לוזה הי
      נראה לי שיהיה בסדר רק אחרי 30 דקות תכסי את העוגה ברפיון בניר כסף, תמשיכי לאפות עד שהעוגה מוכנה.
      אגב,העוגה מוכנה כשהחלק העליון עדיין רוטט ולא יציב.
      העוגה מייצבת אחרי קירור. לא לאפות יותר מדי שלא לאבד את הטעמים.
      בהצלחה ובשיתוף smile

  7. שלום פירגה
    הכנתי את העוגה הזו השבוע שעבר אבל תוך האפיה ביא תופחת אבל אחרי סיום האפיה היא חזרה לגובה המקורי למה זה קורה ומה הדבר ששמים אותו משאיר אותו תופחת ?
    לא פתחתי תנור בתהליך האפיה ואחרי סיום זמן האפיה השארתי אותו כ רבע שעה בתנור בכל זאת חזרה לגובה המקורי שלה ?
    תודה רבה

    • אינה הי,צריך להקציף את החלבונים רק עד רכות לא קשה.
      העירבוב צריך להיות מאד עדין בתנועות קיפול ולהגיע למירקם אחיד.
      זה כל הסוד. smile בהצלחה.

  8. פירגה יקירתי
    גם כאן הכוונה לטורבו? אני שואלת כי אני לא השתמשתי בו אף פעם מלבד לעוגיות שאני אופה ביותר מתבנית אחת ובחימום אוכל והאם גם בעוגת בית מלון את משתמשת בטורבו? smile smile

  9. היי פירגה!
    העוגה נחה לה בסבלנות במקרר למחר מקווה לתוצאות טעימות כמו שהבטחת המשך יבואאא ;)

  10. היי פירגה !
    הספקתי לחזור לפני שהגבת העוגה נ ה ד ר ת ממש נמסה בפה טעימה להפליא כולם נהנים מכל ביס תבורכי בהחלט עוגה שאני מאמצת בחום smile חג שמח

    • הי חניתה יקרה
      הייתי מושבת מחשב הגלל סיפור ה"שלטר" רק היום תיקנו לי את המחשב.
      יש לי עשרות רבות של פניות ולא אספיק לענות לכולם היום.
      שמחתי לקרוא שהעוגה יצאה מוצלחת.
      את נהנדרת שאת מעדכנת את האתר ובעיקר אותי. אוהבת אותך וחג שמח smile

  11. אני עכשיו הכנתי את העוגה ומחכה לטעום אותה בסבלנות אבל אני הכנתי לה תחתית אפויה .
    אבל אני רוצה לשאול אם ממיסים הקרנופלור לפני ?
    ותודה לך פירגה על כל המתכונים הטעמים.

    • מדלן,לא עושים שום דבר שלא כתוב.
      לא כתבתי להמיס אז לא להמיס.
      מקווה שהכל יהיה לטובה ובהצלחה
      חג שמח

  12. :? רציתי לברר לגבי הציפוי האם הכוונה לשני ציפויים ציפוי שמנת מתוקה+חלב+פודינג וניל. וציפוי שני גבינה+אבקת סוכר. או לחילופין שני הציפויים הם ציפוי אחד.

    תודה על המתכון עושה רושם מעולה. laugh מבקשת להכינה אותה לערב חג פסח שני. ;)

  13. חג שמח laugh עוגה פנטסטית- הכנתי את העוגה והיא צמחה וצמחה בתבנית עגולה מס 27 ונשארה גבוהה, נשאר לי רק לצפות אותה בקרם ועל כן תודה לתשובתך המהירה :P .הציפוי מענין כי יש גם גבינה )%9 ןגם קרם פודינג,

    ;) חג שמח ותודה מעומק ליבי על הכל.

    • ציפי מתוקה
      איזו תגובה נפלאה ואני מעונגת כולי. תודה.
      את יכולה להכין את הציפוי שרשמתי או להכין רק קצפת.
      חג שמח ונפלא והמשך טעים לכולכם.

  14. היי פירגה,הכנתי לשבת את העוגה הזאת והיא יצאה פשוט מדהימה,בעלי לא מפסיק ליישר אותה.. תודה רבה. הכנתי כבר הרבה עוגות מהאתר שלך ואף פעם לא התאכזבתי :))

    • סיון ערב טוב חמודה.אני ממש מודה לך ששיתפת אותי בהתלהבות על המתכון. תודה גם לבעל שאהב.
      שמחתי שאת מכינה הרבה מתכונים מהאתר ושהכל מצליח לך.
      יישר כח
      תודה smile

  15. :P חג שמח, אצלנו במשפחה ישנם" חולי עוגות גבינה" ולכן אני שוב מציינת עוגה מאלפת האורחים בלעו כל ביס בכזה תענוג שזה הזכיר לי את הסרט שוקולד. חשתי שהם בעירפול חושים לגבי העוגה. הקרם היה מאלף עם תוספת השידרוג של הגבינה בתוך הקרם. העוגת הגבינה זוכה אצלי במקום של כבוד.

    smile :lol: תודה פירגה על כל המתכונים שאת מעניקה לנו בכזאת אהבה ומסירות בכל יום ויום.

    כיף כיף כיף. בברכת חג שמח ויישר כוחך לעד. smile smile :lol: :lol: :lol: :lol:

    • הי ציפיל'ה
      שמעי, אני במחשב ואמא שלי נחה במיטה לידי ואני מקריאה לה את כל התגובות שלכם ויש המוןןןןןןןן
      שתהיו לי בריאים איזה כיף וגאווה. שתינו מתרגשות מאד.באמת.
      תודה ענקית לך שתמשיכי להכין ולהנות ושתמיד יהיה לכם טעים smile כיף שאת משתפת אותי מכל הלב.

  16. הי פירגה. ראיתי שיש במתכון קורנפלור ואין לי את זה בבית. אפשר לוותר על זה?

  17. פירגה יקרה :

    אני רוצה להכין את עוגת גבינה גבוהה לאבא שלי ויש לו בעיה של סוכר ואסור לו הרבה קלוריות את יכולה להציע לי רעיון בבקשה ? אשמח אם תעני לי בהקדם תודה נשמה .

  18. היי פירגה,

    רשמת במתכון לאפות בחום של 175 מעלות כשעה ואז לכסות ולאפות עוד חצי שעה.

    באחת התגובות, רשמת לאפות 30 דקות ואז לכסות ולאפות עוד כ- 20 דקות.

    מה המומלץ?

    כמו כן, האם לא לאפות את העוגה הזו בחום של 160 מעלות? בעוגה החדשה שפירסמת רשמת לאפות בחום הנמוך יותר, והעוגה ההיא הינה ע"ב זו.

    תודה מראש.

  19. פירגה שאלה לי אליך כבר קניתי 2 גביעי גבינת שמנת האם אני יכולה להכין עם 2 גביעי גבינת שמנת ו-2 גביעים של גבינה לבנה 5 אחוז?

  20. פירגה בוקר טוב וחג שמח,

    הכנתי את העוגה לחג והיא יצאה ממש טעימה…….

    אבל אני חייבת שהדבר שהיה שידרוג מדהים מהקרם הרגיל שלי הינו הקרם שהכנת- בזה שהוספת אבקת סוכר וגבינה לבנה. שידרוג מעולה!!

    הקרם יוצא יותר עדין והרבה יותר טעים. הכנתי כמות כפולה ובכמות הנוספת מילאתי בלינצ'ס שחוסל בשניות (לחלק מהקרם לבלינצ'ס הןספתי גם חמוציות…), לא הפסיקו להלל את הקרם..

    אז המון תודה וחג שמח!! :lol:

    • אודליה יקרה
      אני שמחה שאהבת את העוגה ובעיקר את הקרם ;)
      כיף לחדש ולהנות smile

  21. הי פירגה,
    הכנתי את העוגה היום, והכנתי שלב אחרי שלב בדיוק לפי ההוראות. אחרי שהוצאתי את העוגה מהתנור היא ממש צנחה ובמקרר עוד יותר. הקצפתי את החלבונים לדרגה הנכונה וקיפלתי מעוד בעדינות.
    אמנם אפיתי את העוגה בטוסטר אובן. יכול להיות שזו הבעיה?

    ויצא עדיין מאוד טעים!
    תודה רבה

  22. הי פירגה מה שלומך? היפיפיה יצאה מהתנור נראת נהדר ומאוד גבוהה ואני בטוחה שגם טעימה תודה רבה שנה טובה וגמר חתימה טובה. smile smile smile smile smile :P :P :P :P

  23. פירגה בוקר טוב חביבה smile
    יש לי כוונה הבוקר להכין את עוגת הגבינה ,
    אבל?אין לי נייר כסף בבית מכל החגים נגמר לי ולא שמתי לב[גם לא נייר אפייה]
    השאלה כמה זה חשוב ?ואם בכלל ניתן לאפות את העוגה בלי הנייר מעל :oops:
    תודה מראש אוהבת מלא לאה smile

  24. smile :lol: עוגה נהדרת וכול מילה נוספת מיותרת!!!!!!!!!!!!!!!!!
    את פירגה – ה מ ל כ ה !!!

  25. שלום פירגה. אני רוצה לשאול אותך משהו בקשר לשתי עוגות גבינה שהכנתי לאחרונה- זו הגבוהה והעוגת גבינה על בסיס בראוניז. בשני המקרים אחרי שהוצאתי את העוגה מהתנור היא נחתה (למרות שבשנייה אפילו השארתי אותה עוד חצי שעה בתנור), אבל מה שיותר חמור מזה שהעוגות הגירו נוזלים והתבנית מלמטה התמלאה במים וכל התחתית של העוגה נהייתה רטובה. בשני המקרים הכנתי עם הגבינה שכתבת, אחוזי שומן נמוכים. יכול להיות שזה קשור לעניין? איך אני יכולה להימנע מצניחת העוגה ומהנוזלים מלמטה?
    תודה על העזרה!

    • מורן הי
      לא מוצאת טעות.כך אני מכינה תמיד ויוצא פצצה. הגבינה שאני מכינה היא הגבינה שרשומה במתכונים וכמעט תמיד אני משתמשת ב-5%.
      כנראה יש משהו שאת חוזרת עליו וטועה. תנסי לברר מה הדבר שלא יישנה.
      בהצלחה להבא.

  26. הי. האם אפשר לעשות עם הציפוי של השמנת החמוצה? אם כן,מתי שמים ולכמה זמן? תודה

    • אילנית ערב טוב
      עוגות גבינה אפויות באופן כללי:
      אחרי האפייה כשהעוגה עדיין חמה יוצקים את הציפוי של השמנת ואופים עוד 10 דקות.
      בהצלחה. smile

  27. smile :lol: :lol: פירגה חג חנוכה שמח.
    אפשר לעשות את העוגה עם כמו סוכר. רוצה משהו גבוהה.או חצי חצי

  28. פירגה שלום ותודה על היצירתיות הפוריה שלך שלא "נחה" לרגע. תבורכי.

    אני נוהגת באפיית עוגות גבינה למלא מים בתבנית מתחת. האם יש צורך גם בעוגה הנוכחית להוסיף תבנית של מים ?

    אשמח לתשובתך.

    בתודה דינה

  29. שבוע טוב,
    האם להכניס את העוגה למקרר מייד אחרי האפייה? או קודם לקרר, להכניס למקרר, ואז להכין את הקרם? תודה smile

    • ניסיתי פעם לאפות אותה עם המים.. השתנה המרקם.. והאמת, לא לטובה.. הרבה פחות מוצלח..
      אני אישית, לא ממליצה..

  30. הכנתי את העוגה יצא ממש טובה אבל מספיק כוס סוכר כי בפודינג וניל יש גם המון סוכר

  31. פירגה יקרה האם אפשר לאפות בתבנית מרובעת? איזה גודל?
    תודה על המתכונים הנפלאים לאה

    • לאה יקירתי
      כל תבנית מלבנית או מרובעת בינונית. אפילו חד פעמית 27X33 תתאים.
      בהצלחה smile לבריאות והמשך טעים

  32. שאלה נוספת האם להקציף יחד עם הסוכר או להוסיף לאט לאט לקצף?
    תודה לאה

  33. ערב טוב או בוקר טוב.
    שאלה אפשר לשים אבקת סוכרה.
    אני אוהבת כל פעם לעשות עוגה חדשה.
    ועוגות גבינה במיוחד……….
    תודה על תשובה אני רוצה לאפות מחר
    עם לא מתאים תכתבי לי איזה את ממליצה
    :x :x :eek: laugh smile

להגיב על Anonymous לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *