dscf7361 - עוגת גבינה גבוהה וחגיגית

עוגת גבינה גבוהה וחגיגית

גבוההההה - עוגת גבינה גבוהה וחגיגית

העוגה כפי שאני גיליתי אותה בתוככי האינטרנט היא של לאה ברעם.
וראו לאיזה גובה היא הרקיעה.
גם טעמה עדין וענוג כיאה לעוגת גבינה שכזו.

אני לא ציפיתי ולא קישטתי אותה אבל כל אחד מוזמן ליפות אותה כרצונו.
אפשר רק לאבק באבקת סוכר ולתת לה הרגשת חגיגיות.

תובנות שלי להכנת העוגה:

מספיק לחמם את התנור לחום 200 מעלות ובמקום להכניס את התבנית לתוך תבנית נוספת עם מים,אני שמה את תבנית המים בתחתית התנור ואת העוגה במדף הרגיל (אצלי זה התחתון) לאפיית עוגות.

אחרי שעה אני מכסה בניר כסף וממשיכה לאפות עוד 10 דקות.

יתר ההערות שלי בסוגריים

מצרכים:
תבנית 26- 24 משומנת

6 ביצים מופרדות
1/2 1 – 1 כוסות סוכר כל אחד וטעמו המתוק
2 שקיות סוכר וניל
500 גרם גבינה לבנה רכה 9% (אני שמתי 5%)
מיכל של קרם פרש (לא היה לי אז שמתי 250 גרם גבינת נפוליון בטעם טבעי)
3 כפות קמח תופח
2 כפות קמח רגיל
(אני שמתי כפות גדושות)

אופן הכנה:
במיקסר מקציפים את החלבונים+הסוכר+סוכר וניל לקצף יציב
מנמיכים למהירות הכי קטנה ומתחילים להוסיף לאט את החלמונים+הגבינה+קרםפרש ובסוף הקמחים כף אחרי כף.(אם המיקסר עובד מהר מדי עדיף ל"קפל" ביד את כל המצרכים לתוך הקצף בתנועות עטיפה שהקצף לא יישבר).
כשהבלילה אחידה יוצקים אותה לתבנית.
מחממים תנור לחום   200 ומנמיכים ל-150 מעלות.
שמים את תבנית העוגה בתוך תבנית יותר גדולה שממלאים במים כמחציתה.
אופים כשעה בחום 150. החום צריך להגיע ל150.

כשהעוגה מוכנה מכבים את התנור,פותחים את הדלת ומשאירים את העוגה לרבע שעה שתתקרר שם בנחת,בלי תזוזות.
אחרי רבע שעה אפשר להוציא מהתנור,להפוך ולקשט.מי שמפחד להפוך שישאיר אותה בתבנית.
אם אופים כמוני בתבנית קרטון משושה,אפשר לגזור את הדפנות והעוגה נראית יפה וחלקה.
שומרים את העוגה במקרר.
הערה חשובה: בעלי אמר ש"עוגה מהממת" גם בפריזורה וגם בטעם.
תהנו

DSCF8061 - עוגת גבינה גבוהה וחגיגית

109 תגובות על “עוגת גבינה גבוהה וחגיגית

  1. תודה לך על מתכון והוראות כל כך ברורות…אולי פעם ראשונה העוגה לא תיפול לי :lol:

    • קיפול נכון של החלבונים עם יתר המצרכים ימנע ואין סיכוי שתיפול.
      באמת קלה להכנה ומוצלחת ביותר.
      בהצלחה smile

  2. כל הכבוד על הסברי הכנה…העוגה ללא קליפת לימון או משהו בטעם וניל ? תבנית מים בתחתית תנור.. האם שמים בה מי ברז..? או מים חמים? תודה :lol:

    • חנה הי,
      תבלינים שימי לטעמך,פה אין,אבל אפשר תמיד להוסיף.
      אני שמתי מים מהברז.
      בהצלחה smile

  3. ומה יקרה אם לא הוסיף קרם פרש\נפוליאון?
    הפריזורה תתחרב?
    הוסיף עוד 250 גרם גבינה……..5%….
    נכון ….הטעם……..אבל מה עם הפריזורה?????????

    אשתף בתוצאות .

  4. המלצה להכנת קרם פרש ביתי:
    המצרכים:
    1/2 ליטר שמנת מתוקה (שתהיה שמנת 38%, אני השתמשתי בשמנת של השף -הלבן)
    2 כפות רוויון ,או יוגורט

    אופן ההכנה:
    שמים את השמנת-המתוקה ואת הרוויון בסיר ,על אש בינונית ומערבבים.
    חשוב שהתערובת לא תחרוג מטמפרטורה של 37 מעלות (טמפרטורת הגוף) ולכן טובלים אצבע ומוודאים שהתערובת לא חמה מדי.
    כשהטמפרטורה עולה מעט,מיד מסירים מהאש,
    מעבירים לקערה ומניחים לנוח על השיש, למשך הלילה.
    בודקים אם הקרם קיבל צבע שנהב וטעם מעקצץ, ואם כן מכניסים לקירור.
    אם לא משאירים מחוץ למקרר לעוד 24 שעות נוספות.
    ויש לכם קרם פרש מעולה ,בכמה דקות הכנה.

  5. היי פירגה
    כמובן הכנתי. לא היתה לי סבלנות לחכות למחר כדי לקנות קרם פרש. אז הכנתי עם ריקוטה.
    העוגה פשוט מצוינת. קלה מאוד להכנה. הריח שהיה בבית היה משגע. מאוד מומלצת.
    שבת שלום

          • העוגה ………פ צ צ ה.
            טעימה ,נעימה ,שווה.
            החלק העליון קצת נבקע
            דבר שלא העיב על טעמה.
            ולא פגם ביופיה….{פיזרתי אבקת סוכר מלוא החופן]

            עוגה לתפארת.

            רוב תודות..

            • אסתי הי,שמחתי מאד שהעוגה הצליחה מאד.
              לפעמים עוגות גבינה נבקעות אבל זה קורה לאלה שהכי הכי הכי טעימות.
              חיבוק וחג שמח לכולכם.

  6. האם אפית על טורבו? או חום עליון ותחתון ?
    והאם קרם פרש אינו שמנת לבישול ?
    ותודה על המתכון,
    נורית.

    • אפיתי בטורבו כי תמיד אני אופה בטורבו. אף פעם לא מזיזה את השעון.
      קרם פרש זה לא שמנת והומלץ לי להחליף בגבינה שמנה פילדלפיה.
      בהצלחה smile

  7. בוקר אור, תודה על המתכון ;) ;) שאלתי בסופר מהו קרם פרש בארץ ? בחו"ל אין לי בעיה כי שם יש. ;) ;) האם שמנת לבישול /?

  8. בוקר טוב פירגה,
    כתבת שאת מכינה את העוגה בתבנית נייר משושה.איך אתמכניסה תבנית נייר לתוך תבנית עם מים?היא לא מתקלקלת? :?

    • הי רותי,שמתי את התבנית מים למטה על התחתית ואת התבנית במדף האפיה כרגיל.

      לא הכנתי כמו במתכון.

  9. לפירגה , תודה העוגה יצאה מעדן , טעים טעים ,
    אני החלפתי את הסוכר בסוכרה דאייט . ושוב תודה ושבת שלום . :lol: :lol: :lol:

  10. פירגה שלום
    איזה תחליף סוכר את ממליצה להשתמש.. ומהי הכמות?

    בתודה מראש

    • רונית "כמו סוכר", תחליף טוב להקצפה אבל את יכולה להוריד לכוס אחת כי הוא מאד דומיננטי בטעם.
      בהצלחה smile

  11. ראיתי את המתכון, והייתי "חייבת" להכין, עדכיו ומיד, למרות שלא היו לי כל המצרכים.
    בשל חוסר הסבלנות והעדר קרם פרש שמתי שמנת חמוצה במקום . זה מה שהיה במקרר…
    יצא מדהים מדהים מדהים! עוגה גבוהה כמובטח, אוורירית וטעימה בטירוף. :lol: :lol:
    מה שלא נטרף מייד, בעוד העוגה חמימה, התחסל על ידי הבן הבררן והמפונק עם דרישה להכין עוד!

    כרגיל, תודה על מתכון נפלא. smile

    • פוליאנה יקרה
      כך כך שמחתי שהצליח לך כמו שלי הצליח.
      גם בעלי אהב מאד וביקש להכין לו שוב (פעם שלישית)חהחהחהחהחה
      חיבוק והמשך טעים

  12. במקום גבינת נפוליאון שהיא שמנה מאד עשיתי עם גבינת שמנת סימפוניה חמישה אחוז שומן ויצאה עוגה מופלאה תודה על המתכון

    • תודה,אני שמחה שאתם כותבים את התחליפים כדי שכולם יקראו .
      שימחת אותי שהעוגה יצאה מופלאה וטעימה.
      תודה smile וסופ"ש נפלא לכם.

    • זמן האפיה רשום במתכון:

      אחרי שעה אני מכסה בניר כסף וממשיכה לאפות עוד 10 דקות.

      חג שמח smile

  13. פירגה חג שמח,מניסיונך באפיה האם אפשר להשתמש בשמנת מתוקה שעמדה במקרר שבועיים.
    לא מוקצפת כמובן.

    • הי מירה,
      אני מודה לך מאד שחזרת לשתף אותי.
      המשך טעים וחג שמח לכולכם smile

  14. הי פירגה,

    תודה על המתכון הנפלא. אני מתכננת לאפות את העוגה לשבת. מה הכמות של מיכל קרם פרש?

    תודה smile

    • תודה רבה אילן,לא צריך יותר מזה בשביל לשמח אותי.
      שתהיה לך ולמשפחתך שבת נפלאה וטעימה.

  15. מה אפשר לשים במקום הקרם פרש.? אין למצוא בחנויות.אלפי תודות.משתוקקת להכין כבר את העוגה.תודה

    • יפית,
      כתבתי במתכון ששמתי במקום…..גבינת נפוליאון ויש גם גבינת סימפוניה שהם גבינות לבנות קשות לממרחים .
      תקני קופסה אחת של 250 גרם.
      בהצלחה smile

  16. האם אפשר להקפיא את העוגה? אם לא, האם קיימת בכלל עוגת גבינה בסגנון שאפשר כן להקפיא אותה?
    תודה על כל המתכונים והתשובות…

    • מרים,רק את עוגת הפירורים הזהובים שלי אני מקפיאה . היתר לא.
      באהבה ועשייה טעימה smile

  17. ראיתי את המתכון הזה אפוי בתבנית סיליקון פרח וזה מ ד ה י ם האם ניתן לעשות זאת ואיך עושים שלא יתפרק כשמוציאים והאם משמנים את התבנית טוב טוב אשמח לתשובה אם את יודעת והאם אופים טורבו

  18. בהמשך לקודם באיזה תבנית את הכנת אותה שיצאה גבוהה כזאת האם אפשר את הסוג והמידות סליחה על הנדנוד

  19. יש לי בעיה. אפיתי את העוגה כבר מספר פעמים אך אותה בעיה חוזרת. העוגה לא נהיית מוכנה תוך שעה וצריך יותר משעה. השאלה היא כמה? וגם האם מנמיכים את החום מייד ל150 מעלות מ-200 או במדורג. אשמח לקבל תשובה בהקדם.

    • רגינה לא צריכה להיות בעיה.

      תחממי ל200 ותנמיכי ל-150 ……..ומיד תכניסי את העוגה.

      פשוט לאפות כפי שהתנור שלך דורש. יותר זמן.

      שעה ורבע שעה וחצי עד שאת רואה שהעוגה מוכנה.
      בהצלחה

  20. עוד המשך אם אפשר האם חשוב החומר של התבנית סיליקון או אלומיניום ועוד

  21. שלום, רציתי לראות שהבנתי נכון, מכניסים את שאר המוצרים לחלבונים המוקצפים?

    האם אפשר להוסיף תחתית בצק פריך אפויה?

    • מילי,הבנת נכון ולגבי התחתית אז יש עוגות מתאימות באתר שלי בקטגוריה:עוגות גבינה אפויות.
      בהצלחה וחג שמח smile

  22. היי
    הכנתי את העוגה טרם ראיתי את התגובה ואכן העוגה יצאה נהדרת תרתיי משמע גם טעימה וגם יפת מראה ללא בקעים וללא שקעים ממש כמו בתמונה.

    קיבלתי הרבה מחמאות.

    תודה רבה

    מילי

    • תודה רבה מילי,את גורמת לי נחת ועונג רב.
      חן חן על השיתוף הנהדר שיעודד את כולם להכין ולהנות. smile

  23. רציתי לשאול אפיתי את העוגה בתבנית סיליקון שושנה כי רציתי שתצא יפה כמן בתמונה שראיתי אצל גב ברעם כאשר הוצאתי אותה אחרי רבע שעה קרור היתה מדהימה וגבוהה בגובה התבמית אחרי שעתיים היא ירדה לגובה של חצי התבנית והיתה לי עגמת נפש עדיין אורירית וטעימה אבל עגמת נפש על שירדה המון נ.ב. לא יודעת אם זה חשוב עשיתי אותה עם שמנת חמוצה 15 אחוז וערבבתי את הקצף לכל החמרים ולא את החמרים לקצף האם זה משנה

  24. אביבה הי,
    לא נתקלתי בבעיות שכתבת כי הכנתי את המתכון כפי שכתוב ללא שינויים.
    כשמשנים,לוקחים סיכונים.
    בהצלחה להבא smile

  25. סליחה שהייתי נודניקית אבל אני לא רוצה לוותר ואני רוצה להכין אותה שוב כי היא מדהימה בתמונה ואני גם רוצה שיצא לי ככה אז סליחה ותביני אותי

    • הי אביבה
      את יכולה לשאול כמה שאת רוצה.אני בד"כ כל הזמן פה.זה בסדר מצידי.

      כדי שעוגות גבינה יצליחו צריך ל"אחד" ל"קפל" את החלבונים לבלילה או להיפך לאט לאט כדי שהקצף לא יישבר.
      ע"פ התגובות העוגה מאד מוצלחת.
      יש כאלה שהכינו עם תחליפים,את פשוט יכולה לקרוא את כל התגובות ולהתרשם.
      בהצלחה ותעדכני שוב.
      smile

  26. שאלה לגבי זמן האפיה ראיתי בבלוג של לאה ברעם שאופים 50 דקות ואת כותבת שצריל שעה אפיה ועוד 10 דקות עם כסוי נייר כסף אז התבלבלתי בקשר לכמה זמן אם אפשר אשמח לדעת

    • הי אביבה
      אפיתי לפי זמני התנור שלי,וכך טוב שכל אחד יעשה ולא ייצמד למה שרשום.
      העוגה ממש לא היתה אפויה אחרי 50 דקות.
      בהצלחה smile

    • פשוט פותחת את התנור. לא קורה כלום לעוגות גבינה אם לא פותחים בהתחלה.

  27. האם חייבים לאפות אותה עם מים כי אפיתי לא בטורבו עם מים ולא התבשלה בכלל שעה וחצילפי המעלות שאת רשמת

    • כל האפייה שלי על טורבו.תמיד.
      כפי שרשמתי, אני שמתי תבנית מים בתחתית התנור ואת העוגה במדף הרגיל התחתון.
      גם אם לא אופים בכלל עם מים העוגה נאפית נפלא.
      בהצלחה.

  28. ומה דעתך על אפיה בתבנית סיליקון עם צורה כמו שראיתי באתרים אחרים

    • לי אישית אין מספיק ביטחון להכין עוגות גבינה בסיליקון. יש לי חשש שבעת שאני אוציא את העוגה היא תתפרק, אז עדיף להיות בטוחה.

  29. פירגה שלום
    יש לי בזיליקום שהעלים השחירו האם הם אבודים או שאפשר להשתמש בהם?
    תודה

  30. כמה אחוזי שומן יש בקרם פרש כדי לדעת איזה תחליף שומן אני צריכה בכמה אחוזי שומן

  31. אמנם בעבר הגבתיי, אבל רציתי לספר שבני ביתי התמכרו לעוגה הזו. :lol:
    עכשיו זה חובה, וכל שבוע – בלי להתעייף מאז אפריל! – אני מכינה בהתאם לדרישה התמידית את העוגה, שמשמשת (בין השאר) תחליף לארוחת בוקר. חבל שהיא נגמרת כל כך מהר…

    • פוליאנה חמדתי
      העוגה באמת נפלאה ותמיד כיף שיש פרוסה להנות.
      תודה שאת חוזרת לשתף ולהחמיא
      שנה נפלאה ומתוקה לכולכם smile

  32. פירגה יקרה לא הבנתי מה זה תבנית משושה מקרטון, האם אפשר בתבנית חד פעמית בינונית?
    או עדיף בתבנית עגולה?
    תודה רבה לאה קליין

    • לאה,זו תבנית חד פעמית מהסופר רק בצורה משושה ולא עגולה.
      את יכולה להכין באיזה תבנית שבא לך.
      בהצלחה.

  33. פירגה תודה רבה
    אפיתי היום את העוגה לכבוד השבת.
    שיניתי מעט משום שלא היה לי קרם פרש ושמתי במקום שמנת 15%
    העוגה יצאה גבוה ואורירית כמו עננים….
    טעימה להפליא!!!!
    שוב תודה ושבת שלום
    שרה

    • שרה,לבריאות.
      תהנו מהעוגה הנפלאה.
      שיהיה לך ולבני ביתך סופ"ש נהדר. smile

  34. היי יש לי בבית אוסטר אובן בינוני. בערך…. יש אפשרות לאפות את העוגה בטוסטר אובן?? ואם כן, איך אופים. בטוסטר? ? אשמח לתגובתך. תודה! !!

  35. הי פירגה
    העוגות כרגע מוכנות ועדיין בתנור להמתנה של רבע שעה כפי שרשמת.
    אפיתי אותן בשתי תבניות אינגליש קיייק מאלומניום ועושה רושם שהם גבהו יפה וכיסו את התבניות באופן מרשים..טפו טפו,שלא יפלו-smile
    שאלתי: אצלי הן לבנות מלמעלה ולא השחימו כפי שרואים אצלך בתמונה.זה בסדר?
    בבדיקת הקיסם הן אפויות( שעה אפייה בדיוק כפי שרשום עם חום מדוייק!) מתלבטת אם צריך בכל זאת עוד קצת אפייה
    לתשובתך אודה,
    חגית

    • חגיתה,אפילו זהוב נוטה לחום זה בסדר. רק לא לאפות יותר מדי.
      מחכה לשמוע איך יצא ואם אהבת?

  36. היי פריגה לגבי העוגה הגבוהה בהתחלה רשמת שצריך קודם לחמם תנור לגבוהה ורשמת שצריך לשים מים בתחתית התנור ואת העוגה מעל .ובאמצע המרשם רשמת שצריך לשים את העוגה בתוך התבנית עם מים מה צריך לעשות לשים בתוך או מעל .אשמח לתגובה תודה ..

    • הי טובה smile
      רשמתי בהתחלה שזה מה שאני עושה. בלי קשר למתכון.

      בגוף המתכון זה המתכון המקורי והעוגה באמת בתוך התבנית.

      אז תעשי מה שאת רוצה או מכירה smile לשיקולך.

    • ננולי יקרה,את לא מבינה איך שאני אוהבת ונהנית לקבל כאלה תגובות על הצלחות.תודה ענקית.
      שתמיד יצליח לך,הכל, כל מה שתכיני בעיקר מהאתר שלי.
      אשמח תמיד לחוות דעתך גם אם היא ביקורתית.
      שלך,בברכה וחיבוק smile מפירגה

  37. פירגה יקרה,
    האם לדעתך אפשר להחליף את הסוכר למתכון דאייטתי -להשתמש בתחליף שנקרא סוכרלוז ?

    תודה מראש ויום טוב,
    שושי.

    • שושי יקרה
      לגבי העוגה הספציפית הזו אני לא הכנתי ולא יודעת.

      כנסי לקטגוריה : בלי סוכר
      תמצאי שם מגוון עוגות גבינה וביניהן גם עוגה די גבוהה ללא בצק. מקובלת מאד בקרב שומרי משקל.
      יש שם ס"ה 30 עוגות מגוונות וביניהן יש גם כמה עוגות גבינה.
      בהצלחה והנאה smile

  38. בוקר טוב פירגה
    היות שנשארה לי גבינה לבנה משבועות נזכרתי בעוגות גבינה שלך ודיפדפתי עד שמצאתי
    הכנתי אותה בדיוק לפי ההוראות שלך והוצאתי אותה על צלחת הגשה העוגה יצאה מהממת ובטעם
    מעלפת וכבר התחסלה
    מתכון נהדר תודה על הסבר הכל כך מפורט

    • אנטה,את נהדרת,ויודעת מה להכין. טעיםםםםםםםםםםםםם ;) :lol:
      תודה על המחמאות smile

  39. פירגה העוגה נהדרת הכנתי לשבת כמו תמיד נהנים מכל ביס יישר כוח שבת שלום וחג שמח

להגיב על אילנית12 לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *