d792d791d799d7a0d794 d7a9d79ed79f d797d79cd791d7941 - עוגת גבינה פירורי חלבה ,בצק עם שמן

עוגת גבינה פירורי חלבה ,בצק עם שמן

 

שמן חלבהה - עוגת גבינה פירורי חלבה ,בצק עם שמן

אבי שקדי -יוטיוב——- מכין את העוגה על כל שלביה ומזמין אתכם להכין ביחד איתו ולטעום בעונג:  http://avishkedy.blogspot.co.il/2014/08/blog-post.html

הכנתי אותה עם בצק שמכיל שמן בלבד. העוגה גבינתית ונפלאה.הפירורים למעלה הם פירורי חלבה.

הכנת הבצק בקערה:
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/4 2 כוסות קמח תופח
ללוש את הבצק ואם הוא קשה/פירורי , תוסיפו לו כמה טיפות מים עד שאפשר יהיה ללוש אותו בנחת.
לרפד בכל הבצק תבנית אפיה משומנת בגודל 27X33. להדק את הבצק בגובה שווה
לאפות בתנור שחומם מראש, 175 עד שיזהיב ושיהיה מוכן. משהו כמו 10 דקות.

מלית גבינה :
4 חבילות גבינה לבנה רכה 5% = קילו
מיכל שמנת חמוצה 9% = 250 מ"ל
4 כפות קורנפלור
2 שקיות סוכר וניל
כוס סוכר
3 ביצים טרופות במזלג
לערבב היטב לבלילה ח ל ק ה ולצקת על הבצק האפוי
להמשיך לאפות בחום 175 כ-25 דקות.

הגבינה עדיין רוטטת טיפונת וזה בסדר , היא תתייצב בקירור.

ציפוי:
לערבב מיכל יוגורט או מיכל שמנת חמוצה = 200 גרם עם 2 כפות סוכר וליישר עם כף באופן שווה על הגבינה.
להמשיך לאפות עוד 10 דקות. לקרר.

לגרר חלבה.כמה שאתם רוצים.
לשמור את העוגה במקרר.
תהנו

30 תגובות על “עוגת גבינה פירורי חלבה ,בצק עם שמן

  1. נראה טעים טעים!!!
    אם אין לי תבנית בגודל הזה, האם נראה לך שתבנית עגולה 28 תתאים??

    • 3/4 כוס שמן=200 גרם חמאה

      כשאני מכינה את הבצק עם חמאה הוא מספיק גם לתחתית (לא צריך עבה) וגם לפירורים מעל לעוגה.

      בקר smile טוב

    • כתוב:
      10 דקות בצק
      אח"כ 25 דקות נוספות עם הגבינה
      אחר כך כתוב 10 דקות עם הציפוי (בלי החלבה)

      תקראי שוב ;) :lol:

  2. היי,
    מס' שאלות ;) :
    האם עדיף להחליף את השמן שבבצק בחמאה?
    יש לי רק שמנת 15% האם זה משפיע על הפרופורציות בבצק?
    אם משתמשים בקמח רגיל להוסיף כפית א.אפיה לכל כוס קמח?
    ושאלה אחרונה האם ניתן לאפות בטורבו ואם כן כיצד לשנות את הזמן + טמפ'? תודה :)!!

    • הי שול,אני אופה הכללללללללללללללל בטורבו.

      צריך שמנת כפי שרשום במתכון.

      כוס קמח רגיל=1 כפית אבקת אפיה
      יש באתר עוגה דומה עם מרגרינה/חמאה שאלת טעם אישי.
      בהצלחה smile

      • פירגה תודה על תשובתך!

        רק לא הבנתי: צריך שמנת חמוצה עם אותם אחוזים כפי שרשום במתכון – כלומר 9%? כי לא מצאתי – מצאתי רק של 15% אז לא אוכל להשתמש בה?

        וביחס לטורבו – אני שמחה לשמוע – כי גם אני תמיד אפיתי רק כך – אז מה שכתוב במתכון [טמפ' 175 – 25 דק'] זה כבר מותאם לטורבו? ואם לא – אז אשמח לשמוע איזה שינוי צריך לעשות בזמנים ובטמפ'.
        תודה גדולה מראש.

        • סליחה – שכחתי להוסיף שמתכוונת להכין אותה מחר לאורחים ועל כן חשובה לי תשובתך… תודה smile

        • שול הי,
          את יכולה מעל 5% להשתמש בכל שמנת אחרת שאת רוצה.

          אני אופה רק בטורבו.
          תמיד תמיד לבדוק שהמאפה מוכן,לא להסתמך על זמן אפיה רשום….. smile

          • אוקיי אבל הטמפרטורה' שכתבת מותאמת לטורבו? כי ממה שאני יודעת כשזה טורבו צריך לאפות בחום מעט נמוך יותר…..

  3. העוגה נראית נהדרת ואני רוצה להכין אותה לאורחים בעוד שבוע, אבל יגיעו מעט אנשים
    ומספיקה לי תבנית 24.
    איך להקטין את הכמויות?
    המון תודה על מתכוניך הנהדרים :lol: smile

    • יעלה,לא להקטין,.
      להכין,לכבד,ולהקפיא את מה שנשאר .
      לבריאות והמשך טעים ובילוי כייפי עם האורחים שלך smile

  4. פירגה יקירתי
    בדרך כלל אני מכינה עוגה דומה עם בצק פירורי פתי בר. הבצק שלך נראה לי טוב יותר
    אנסה אותו
    תודה על המתכון
    smile smile smile

    • נורית,ערב טוב
      תנסי ואני מקווה שתאהבי.
      אגב, יש לי עוד סוגי בצקים של עוגות גבינה אפויות באתר ויש גם קטגוריה:עוגות גבינה אפויות.
      שבת שלום smile

  5. הכנתי. יצא טעים מאוד. לא שמתי את החלבה, סתם כי לא בא לי. יצא טעים גם בלי זה.לא מתוק מדי. :lol:

  6. שלום פירגה

    1. האם אפשר לשמור בהקפאה?
    2. האם נחתך יפה לקוביות קטנות?

    תודה

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *