d7a2d795d792d7aa d79ed799d7a5 d797d79cd791d794 - עוגת חלב וחלבה בציפוי חלבה

עוגת חלב וחלבה בציפוי חלבה

d7a2d795d792d7aa d797d79cd791 d795d797d79cd791d794 d790d795d795d7a8d799d7a8d799d7aa2 - עוגת חלב וחלבה בציפוי חלבה 

 

נהדרת לשתיה חמה או קרה בכל שעות היממה
עוגה טעימה ויפה .
לעוגה שכבת חלבה כציפוי שמתמזגת יפה עם העוגה ויוצרת מעל גבשושיות נחמדות.
מצרכים :
1/2 כוס שמן קנולה
250 גרם גבינה לבנה אני שמתי 5%
1/4 1 כוסות סוכר – 3/4 כוס להקצפת החלבונים והיתר לעוגה
3 חלבונים
3 חלמונים
1/2 כוס חלב
1/2 כוס קוקוס
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
הכנה:
מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף יציב
מערבבים ב נ פ ר ד את יתר המצרכים כולל החלמונים והסוכר שנשאר
משדכים את הכל ביחד בתנועות קיפול עדינות
יוצקים לתבנית אפיה משומנת מספר 24
מכינים בצד כוס מ ל א ה חלבה בגושים ג ס י ם לפיזור על העוגה לפני תום האפיה.
אופים בחום 175 בתנור שחומם מראש בלי החלבה כ-25 דקות עד שהעוגה מזהיבה
מפזרים עליה את גושי החלבה וממשיכים לאפות עוד 15 דקות .
החלבה יוצרת מעין כיסוי יפהפה וטעים לעוגה.
בודקים שהעוגה מוכנה בעזרת קיסם עץ ורואים שהצבע חום בהיר.

"טיפ"

לפרוס ולהקפיא פרוס.לחמם שניותיים במיקרו.כמו חדש.
תהנו

 

קישור ליו טיוב סרטון הכנה על כל שלביו.  הכין והחמיא אבי שקדי,  תהנו….http://avishkedy.blogspot.co.il/2013/11/blog-post_3854.html

60 תגובות על “עוגת חלב וחלבה בציפוי חלבה

  1. פירגה שלום.
    לשאלת של אורנה
    אני אפיתי ללא חלבה
    והיא יצאה טעימה להפליא
    חג שבועות שמח :P

    • טרז חמודה
      כתבתי שוב הודעה לאורנה ואני מקווה שתראה אותה.
      שימחת אותי עם התשובה שלך.איזה יופי ששיתפת לגבי החלבה.
      חג שמח , טעים, עם חיבוק ממני
      פירגה smile

    • היי פירגה
      הכנתי את העוגה והיא יצאה דחוסה ולא רכה :twisted: מה הסיבה?
      תודה מראש

      • דפי,רק ערבוב לא נכון של המצרכים.
        קראי שוב ותקפידי על ה"קיפול"
        בהצלחה smile ותכיני שוב עוגה נפלאה.

  2. אורנה הייי
    בדיוק קראתי עכשיו שטרז הכינה בלי חלבה וחוות דעתה טעימה מאד.
    איזה כיף שיש כזה שיתוף בין כולנו.
    מרגש אותי smile תודה רבה.

  3. פירגה שלום
    אפיתי היום שוב את העוגה
    והוספתי לאחר האפיה קצפת
    התקבלה עוגה עשירה במיוחד לכבוד החג
    ובנוסף עוד משהו
    בפעם הקודמת שאפיתי אותה הוספתי לבלילה צימוקים
    כמובן שאם שמים צימוקים לא מוסיפים קצפת.
    חג שמח לכולם\ן :lol:

    • טרז יקרה
      תודה על כל הטיפים לעוגה.
      אוהבת צימוקים מאד ואוסיף בפעם הבאה.
      חג שמח וטעים לך ולבני ביתך :lol:

  4. ערב טוב פירגה

    איזה כייף של עוגה :P

    אני אגלה לך סוד – זאת הפעם הראשונה שאפיתי עוגת גבינה :oops:
    (הכי קרוב היה בראוניז שוקולד וגבינה שאפיתי).
    התלבטתי באיזה עוגה לבחור בתור ראשונה, וקצת היה לי קשה בין כל עוגות הגבינה שיש לך, במיוחד החדשות, בסוף בחרתי בזאת, והיא יצאה נ-ה-ד-ררררר

    וכדאי שאני אוכל לזלול לי בכייף, מבלי לדאוג יותר מדי לקלוריות, אפילו אפיתי אותה עם כמו סוכר, וחלבה ללא תוספת סוכר.
    ללקק את האצבעות

    המון המון תודה smile
    וויני

    • ויני חמדתי
      מה צריך יותר? אני מאושרת מכאלה הודעות.באמת.
      גם אני כבר אפיתי אותה עם תחליפי סוכר והתוצאה נפלאה.
      בכיף,לבריאות,שיהיה סוף שבוע נפלא smile

  5. פירגה שלום,

    זה עתה סיימתי להכין את העוגה ב"מהדורה החדשה" (הקצפת החלבונים)

    הכנתי בשתי תבניות אינגליש קייק.

    אכן העוגה מרשימה ומדהימה (כמו בתמונה)

    הצלחתי/נו.

    • דינה ערב טוב
      שמחה שהצליח לך ומאחלת שבת שלום וטעים smile
      תודה על חוות דעתך :lol:

    • דינה יקרה
      טרז המקסימה המליצה לי על הקצפת החלבונים בעוגה והתוצאה מעולה.
      תודה smile

  6. ערב טוב פירגה

    "שמתי עין" על המתכון הזה כבר מזמן
    היום הזדמן לי סוף סוף להכין,
    עוגה נ ה ד ר ת !!!!!!!
    טעימה מאוד
    הכי אני אוהבת אצלך זה הדיוק במתכונים !!
    הכל ב ד י ו ק כמו שכתבת, כולל זמן אפיה !

    ת ו ד ה !!

  7. ערב טוב,אני מאד רוצה להכין את העוגה עכשיו ואין לי קוקוס ,יש תחליף אחר במקום?להכניס תפוחים זה בא בחשבון? תודה

    • דפנה אשמח לשמוע איך יצא השידרוג.
      אשמח להוסיף אותו למתכון עצמו. מחכה לשמוע…..
      סוף שבוע נפלא וטעים smile

  8. בוקר טוב הכנתי את העוגה והי א נהדרת שינתי במתכון במקום חלבה שלא היה לי שפכתי מייפל, ובמקום קוקוס שמתי אגוזי מלך קצוצים ,והעוגה פשוט נטרפה בעונג .תודה
    .

    • למשתמש בקר טוב
      נפלא.יופי של תגובה.
      אהבתי את השידרוגים שנקראים מאד טעימים לעוגה.
      smile תודה

  9. פירגה יקירתי!
    הכנתי אתמול את העוגה ובמקום חלבה שמתי נטיפי שוקולד לבן. יצא מדהים. :lol:
    בלי תאום מראש, גיסתי הכינה בדיוק את אותה העוגה אבל הבחושה, אחת עם נטיפי שוקולד רגיל והשניה עם חמוציות והיה ממש מצוין. :lol:
    בקיצור, היו שלוש עוגות שלך אתמול לסיום הארוחה מבלי שהתכוונו…..
    היה פשוט מעולה. קל להכנה והטעם בכולן היה נפלא.
    שוב תודה גדולה smile smile smile

    • נורית יקירתי,
      אושר ועושר ושימחת אותי היום מאד.
      3 עוגות משולחני וכולן נהדרות,זו מחמאה כלבבי.
      תודה ששיתפת ותמשיכי להכין ולהנות smile
      תודה גם לגיסה ;)

  10. היי פירגה

    1) 1/2 כוס קוקוס
    האם הכוונה לקוקוס מגורד בשקית ( מה שמוכרים בסופר) או חלב קוקוס ?
    2) למה מפרידים את החלבונים מהחלמונים ומקציפים את החלבונים בנפרד ומקפלים לתערובת הגבינה ? זה לא פעם ראשונה שנתקלתי בשטיה זו (לעומת השיטה של ערבוב הביצים בשלמותם)..האם זה קשור לאווריריות\דחיסות של העוגה (אני יודע שהאבקת אפייה יוצרת את האווריריות בעצם) .
    3) אפרופו חלב קוקוס..יש לך מתכון באתר לעוגת גבינה משולבת עם חלב קוקוס ( אני מאוד אוהב חלב קוקוס) ?
    smile

    • מעניין גם אם אפשר לשלב בציפוי לא רק חלבה אלא גם סילאן (תערובת חלבה+סילאן)… :?

      • גיל
        אני חושבת שאין בעיה להוסיף סילאן רק שהוא יוסיף עוד מתיקות לחלבה שגם כך מאד מתוקה.
        לשיקולך :lol:

    • גיל יקר
      כשלא כותבים חלב קוקוס מדובר ת מ י ד בקוקוס משקית או במשקל.
      ההפרדה גורמת לעוגה להיות אוורירית . בד"כ מומלץ להפריד.
      לא חושבת ששילבתי פעם חלב קוקוס בגבינה.

  11. תודה
    יש כ,כ הרבה וריאציות..הקצפה של חלבונים עם סוכר ..הקצפה של שמנת מתוקה עם סוכר…ביצים שלמות בלי הפרדה…ואפילו ראיתי פעם שימוש בג'לטין..תמיד פחדתי לעשות עוגות גבינה בגלל הוריאציות השונות ( אני אוהב את הסוג של העוגות גבינה שאני קונה בקונדוטוריה שהם ממש לבנות בפנים ושחומות מלמעלה והמרקם הפנימי הוא ממש טעם גבינה ולא מרגישם בכלל בביצים).

  12. בוקר טוב
    הקישור הראשון של העוגת גבינה עם הגנאש..זה נראה לי המתכון שאימי ז"ל הייתה עושה אצלנו בבית..בגלל השימוש באינסטינט פודינג וניל ( אני זוכר שהייתי קונה את זה בסופר..) וגם בגלל שזוכר שהייתה מקציפה את החלבונים עם מקצפה ידנית של פעם…המרקם בעוגה גם נראה לי אותו הדבר…

    תודה פירגה..נראה לי שבזכותך מצאתי את מה שרציתי..עוגת הגבינה הקלאסית של פעם עם הטעם העשיר של הגבינה.

    יום טוב
    smile

    • מה שזכור לי גם שלמעלה היה ציפוי של שמנת חמוצה לבנה על העוגה עם פירורי ביסקוויטים..היה משהו משהו

  13. אגב פירגה..יש אפשרות להקפיא בפריזר עוגת גבינה \ שוקולד , במידה ולא מתכננים לחסל תוך יום-יומיים , אלא להוציא כל פעם חתיכה ולהפשיר …ואם כן , כמה יכולה להחזיק בפריזר ?
    :| לא כולם אצלי חובבי עוגות..רק אני..

  14. פירגה בקר טוב.
    עוגה טעימה למרות שאני לא חסידת הקוקוס ולמרות שלא ציפיתי, יצא טעים מאוד.

    • נויה,איזה יופי של עדכון.
      שימשיך להיות לנו טעים ומהנה smile ומלא הפתעות :lol:

  15. וואוו יצא מדהים וטעים
    כמה טעמים מסתובבים לי בפה עכשיו :lol: :lol: :lol:

    את החלבה פיזרתי בתוך התנור
    חטפתי כוויה כי כמה פירורים נפלו לתוך התנור ופחדתי שזה יימס עך התחתית :cry:
    יש לך פטנט איך לפזר בזמן האפייה?

    smile smile smile

    • ברבורה חמדתי בקר אור לך
      אני לא מכניסה את היד.אני שולפת את התבנית עם מדף האפיה החוצה (קצת) מפזרת את החלבה ומחזירה.
      קלי קלות.
      תהנו חמודה smile

  16. הכנתי את העוגה אחה"צ ושידרגתי עם הוספת קרם שוקולד את החלבה שמתי בתוך העוגה ולא מעל והמחמאות לא איחרו לבוא!!!! :lol:

    • תודה רבה. תגובה כלבבי. שידרוג נפלא .אאמץ את ציפוי השוקולד,בהחלט.

  17. היי פירגה שאלה לי אלייך לגבי העוגה צריכה להיות במקרר בגלל הגבינה או שלא חייב?תודה לך על כל המתכונים המדהימים שלך יש לי מחברת שלמה של עוגות מאכלים וכל הדברים הטובים אנחנו אני ומשפחתי ממש נהנים ממטעמייך ואני קוצרת לא מעט מחמאות

    • חייבת מקרר.
      תודה רבה רחל על המחמאות והפירגון.
      תמשיכי להכין ולפנק את בני ביתך.
      כיף לי שאת חוזרת לשתף אותי.תודה מקרב לב.

  18. רק רציתי לשתף שהכנתי בשישי האחרון את העוגה המדהימה הזאת!
    כל כך טעים, רך וקליל. הוספתי ממש מעט גרידת תפוז להוספת טעם וארומה ומיותר לציין שכבר התחסל הכל…

    • אודליה,נקרא נהדר להוסיף גרידת הדרים.
      שמחתי לקרוא את התגובה הטעימה שלך.
      בריאות ואהבה. smile

  19. פירגה יקרה!
    האם יש אפשרות לאפות במקום בתבנית 24 בשתי תבניות אינגליש קייק ?

    • פיצקלולית,לא נראית לי בעיה כלשהי בתבניות אינגליש .בהצלחה. smile

  20. יצאה מהתנור מהממת וטעימה. גם בלי החלב :| . תודה לך אישה יקרה על מתכונים מיוחדים מאוד ועם זאת עממיים ופשוטים בהכנתם הקלילה.

    • אורטלי,ערב טוב חמודה
      באהבה ובשמחה שיצאה לך עוגה טעימה למרות ששכחת את החלב. ;)
      לרגע דאגתי. שיהיה המשך נפלא לכל אורך הדרך.

  21. הייי
    הכנתי את העוגה לשבת. . .בדיוק כמו שהיה כתוב..
    רק שערבבתי את המוצרים הרטובים בנפרד ואת היבשים בנפרד ואז חיברתי אותם לקערה אחת ערבבתי בתנועות קיפול ואז הוספתי לתערובת הביצים ואז שוב עירבבתי בתנועות קיפול עדינות וישר לתנור,
    יצאה עוגה פ צ צ ה אמא שלי לא הפסיקה להחמיא לי עליה..
    תודה רבה!!!

    • הייי,שלום לך.

      תודה רבה על השיתוף בתוצאה ובחוות דעתכם.

      זה בדיוק מה שצריך לעשות כדי שתצא עוגה מושלמת.
      שבת נפלאה ומתוקה לך. smile

להגיב על דפנה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *