dscf7118 - פאי חמאת בוטנים

פאי חמאת בוטנים

dscf7118 1 - פאי חמאת בוטניםאת הפאי הכינה הבת שלי לארוחה חגיגית . הפאי מיועד רק לאוהבי חמאת בוטנים,כי הטעם דומיננטי ומודגש.

הפאי ללא אפיה ומוגש חצי קפוא.

מתוך הספר Baked
לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

לבסיס:
200 גר' ביסקוויטים טחונים דק
100 גר' חמאה מומסת

למלית:
100 גר' שוקולד מריר
1 גביע (225 גר') גבינת שמנת 30% בטמפרטורת החדר
1 כוס חמאת בוטנים (אפשר עם או בלי חתיכות בוטנים)
2 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס סוכר חום כהה
11/2 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי שוקולד :
200 גר' שוקולד מריר
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות סירופ תירס (לא חובה)

להכנת הבסיס:
במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לפירורים. ממסים את החמאה ומוסיפים לפירורי הביסקווטים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת לחה. מעבירים לתבנית ומשטחים על גבי בסיס התבנית ובדפנות (ניתן להעזר בגב כף). מעבירים לקירור במקרר עד להכנת המלית.

להכנת המלית :
על גבי בן מארי או במיקרוגל ממסים את השוקולד המריר. מורחים את השוקולד המומס בשכבה דקה על גבי בסיס הפאי (הכי נוח עם ספטולה או עם גב כף). מחזירים את הפאי למקרר.
בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לקערה אחרת. בקערת המיקסר (אין צורך לשטוף) מערבלים יחד עד לקבלת תערובת אחידה את הגבינה, חמאת הבוטנים, תמצית ווניל והסוכר החום. מקפלים לתוך תערובת חמאת הבוטנים את הקצפת (רצוי להוסיף 1/3 מכמות הקצפת, לקפל היטב ורק אז להוסיף את כל היתר).
יוצקים את התערובת מעל הבסיס ומקפיאים למשך 4 שעות לפחות.

להכנת ציפוי השוקולד:
בסיר קטן מביאים לרתיחה עדינה את השמנת המתוקה והסירופ תירס, מסירים מהאש ויוצקים מעל השוקולד עד לכיסוי מלא. ממתינים כ – 2 דקות. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מצננים מעט. (ניתן לשמור את הגנאש בקירור עד 3 ימים ולחמם אותו מעט במיקרוגל או על גבי אש נמוכה לפני ההגשה).
להגשה :
מוציאים את הפאי מהמקפיא ויוצקים מעליו את ציפוי השוקולד. מפשירים את הפאי כשעה בטמפ' החדר לפני ההגשה.
תהנו

24 תגובות על “פאי חמאת בוטנים

  1. פירגה מדהים,,,נראה ממש מדהים ומקצועי
    הבת בטוח הולכת בדרכייך הטעימות,,,ונהדר שאפו לה ולך
    ובינינו מי לא אוהב חמאת בוטנים,,,,(למעט מי שאלרגי כמובן),
    נראה טעים טעים,נהדר
    אנסה ליומהולדת של בתי לצבא
    תודה פירגה
    ;) ;) רחלי

    • רחלי ערב טוב
      אחרי הפסקה בגלל וירוס שתקף את האתר אני חוזרת אליכם בשמחה וצהלה.
      מקווה שהבת תאהב את הפאי החדש.
      smile

  2. מעולה ….
    לא אוהבת חמאת בוטנים כל כך מתוק ..

    בכל זאת תודה על השתוף. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  3. היי פירגה,

    אני מתה על השילוב של חמאת בוטנים ושוקולד, אך זה נראה לי כבד מידי.
    במלית אני אקזז לשמנת מתוקה אחת ואוסיף מעט חלב – לאיזון.
    בקרם השוקולד – לדעתי מספיק חב' אחת.

    מה דעתך?

    • הי רות,לנו זה היה מושלם.
      לא יודעת איך לטעמך.
      הכי טוב שתכיני לפי הרגש שלך ולפי טעמכם.
      smile

  4. פירגה, האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים בממרח לוטוס?
    בכל מקרה הפאי נראה מושלם!

  5. איזה טעים פירגה זה יצא מאוד טעים טעם נפלא של חמאת בוטנים
    בדיוק כמו שאנ אוהבת!!! smile

  6. נראה שריבת חלב או ריבת לימון,/תפוז,גם תהייה טובה,למי שלא אוהב הרבה שוקולד
    רחלי
    ;) ;)

  7. האם ניתן לשלב במתכון, במבה טחונה בבסיס,או,מעל לציפויי??
    נראה שאפשר לשלב פחות שוקולד למי שלא אוהב,ולהוסיף,ריבת-חלב,
    וריבת תפוזים/או לימון,?

להגיב על משתמש אנונימי (לא מזוהה) לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *