d7a2d795d792d7aa d7a7d795d7a7d795d7a1 d7a9 - עוגת מרנג קוקוס מוס נוטלה לפסח ולכל השנה

עוגת מרנג קוקוס מוס נוטלה לפסח ולכל השנה

d7a2d795d792d7aa d7a7d795d7a7d795d7a1 d7a9 - עוגת מרנג קוקוס מוס נוטלה לפסח ולכל השנה 

עוגה חגיגית מאד ביופיה ובטעמה מנצחת בכל אירוח. מי שחוגג יום הולדת בפסח נפלה בחלקו עוגה לתפארת.

אני ממש לא מחכה לפסח להכין את העוגה הטעימה והמפתיעה הזו ואני מכינה אותה גם במשך השנה.

ובסוד אגלה שהעוגה קלת הכנה ותמיד מצליחה. ועוד סוד נפלא למי שלא אוהב קוקוס? אפשר להכין עם אגוזים/שקדים.

 

המצרכים לבסיס המרנג וההכנה:
תבנית קפיץ עגולה מס' 26 משומנת לעוגה גבוהה.
5 חלבונים
200 גרם קוקוס או אגוזים/שקדים טחונים
3/4 כוס סוכר
להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב
להוסיף בתנועות עטיפה את הקוקוס
לאפות כ-20 דקות בחום 175. צבע הקוקוס חום זהבהב.
לצנן.

המצרכים למוס הנוטלה וההכנה:
2 מיכלי שמנת מתוקה – לפרווה אפשר שמנת ריץ'
מיכל נוטלה של 300 גרם
שקית אינסטנט פודינג שוקולד או וניל
3 כפות ליקר שוקולד, בננות תפוזים או אחר
להקציף שמנות ביחד עם הפודינג והנוטלה לקרם יציב
לצקת על בסיס המרנג שהתקרר ולישר בעזרת מרית.

המצרכים לציפוי וההכנה:
להקציף במיקסר
מיכל שמנת מתוקה – לפרווה שמנת ריץ'
שקית אינסטנט פודינג וניל או אחר
כוס חלב/מים עם 1/4 כפית אבקת נס קפה לטעם קפוצ'ינו
לצקת על הקרם
שומרים את העוגה בפריזר לפחות 10 שעות לפני ההגשה.
להוציא מהפריזר כחצי שעה לפני הגשה. לשחרר מהדפנות עם סכין טבולה במעט מים.
"טיפים":
1. אפשר להחליף את ממרח הנוטלה בממרח שוקולד השחר ,חלבה,אגוזים,שקדים ,ריבת חלב,ערמונים.
2. לקרם יותר גבוה ועשיר תשתמשו ב-3 מיכלי שמנת מתוקה ו-500 גרם ממרח נוטלה או אחר.

תהנו

30 תגובות על “עוגת מרנג קוקוס מוס נוטלה לפסח ולכל השנה

  1. :eek: העוגה נראית מיליון $.

    תודה על המתכון והתמונות היפות.

    חג שמח פירגוש. smile

    • נירושקה יקירתי
      שמחתי לראות אותך באתר .
      תודה על המחמאות והפירגון
      חיבוקים smile

    • הי אני מתכננת לאפות את העוגה לערב חג הפסח,לפי התמונה הקרם מלמעלה לא נראה עם אינסטנט וניל ועליו קוקוס נראה יותר קרם שוקולד נוזלי תסבירי בבקשה

      • הי פני,
        בקר אור smile
        לשיקולך אם להוסיף את השכבה של הקצפת למעלה.אני ויתרתי.
        בהצלחה והנאה smile

  2. הכנתי את העוגה לשבת והיא פשוט נטרפה. עוגה מדהימה,טימה ומרשימה. המון המון תודות. smile

    • יונר,תודה
      אחת העוגות הראשונות שזכורות לי כשוס אמיתי….
      יופי שגם אתם אהבתם smile

  3. לעוגה פרווה: את השמנת אני אחליף לצמחית אבללגבי הציפוי במה אפשר להחליף את הכוס חלב?

  4. פירגה מקסימה,

    זו העוגת יום ההולדת שבחרתי להכין לחמי לרגל יום הולדתו ה-76, ביום חמישי.

    שאלות לי אליך יקירתי:
    האם אין שימוש בחלמונים???? אם אין תני לי מתכון נהדר לעוגיות או משהו כזה שאנצל אותם, תודה.
    באיזה שלב פיזרת את הקוקוס על העוגה, אם יש צורך בהקפאה של 10 שעות, תודה יקירתי, כי בתמונה העוגה לא נראית שיצאה מהקפאה.

    אוהבת ומעריכה,

    ליאתי smile

    • ליאתוש הי
      אין צורך בחלמונים.
      את יכולה להכין בצק:
      חבילה קטנה קמח תופח = כ-1/2 2 כוסות
      2-3 חלמונים
      1/2 כוס סוכר
      שמנת חמוצה
      200 גרם מרגרינה רכה
      ללוש ולהכין שלל מאפים.

      כדאי להקפיא את העוגה לילה לפני ההגשה
      את הקוקוס את מפזרת קצת אחרי שהמוס מתקרר.
      יום הולדת נפלא ומזל טוב smile

  5. תודה מקסימה שלי, הוא כ"כ איש יקר לליבי חמי, כך שאני מרגישה מחוייבות להכין לו עוגה כ"כ מיוחדת, וכזו ידעתי שאמצא אך ורק במתכונתייך.

    אז לפזר את הקוקוס ולאחר מכן להקפיא???????????..

    ופירגוש, האם ניתן בכלל לדלג על שלב ההקפאה????

    תודה וסליחה smile

    • ליאתי,בלי הקפאה כל העסק יהיה נוזלי .
      את הקוקוס שימי מתי שאת רוצה.לפני אחרי….זה לא משנה.
      העוגה נהדרת לא להחמיץ ;)

  6. פירגה מתוקה,

    אני בשיא הכנתה של העוגה,

    שאלה האם הכנת גנאש של שוקולד מעל???? כי לי הקרם מעל יצא בהיר.

    תודה,

    לאה smile

    • האמת? אני לא כ"כ זוכרת…אבל שימי פודינג בטעם שוקולד לצבע כהה למרות שלבן יותר מרשים על קרם כהה.
      האופציה לציפוי פתוחה. smile

  7. פירגה מדהימה שכמותך,

    חזרתי על מנת להודות לך מקרב לך על עוד מתכון מיני רבים מדהים, טעים להפליא ושקצר מלא מלא מחמאות. את פשוט מעולה. תבורכנה ידייך, כולם מאוד מאוד נהנו מהעוגה….

    אוהבת,

    ליאתי :lol:

  8. תמיד כשאנ ימכינה את הבסיס המרנג הזה ואופה אותו שעה וחצי עד שהוא ממש קשה. כשאני מוסיפה את המוס ומקררת, המרנג נהיה רך והורס לי את הטעם.
    איך זה שבבתי קפה הבסיס של המרנג נשרק קשה למרות שכבות המוס שעליו?

  9. האם אפשר לערבב את בסיס הקוקוס עם אגוזים טחונים.?

  10. תודה על כל המתכונים הנפלאים, מאז שגיליתי את האתר שלך, לא מפסיקה לבשל/לאפות מתוך המתכונים שלך בידיעה שהכמויות וההוראות מדויקים.
    שאלה לגבי עוגת מרנג קוקוס – הכנתי את העוגה, אני חוששת להקפיא, האם אחרי ההפשרה כל הקצפת לא הופכת לנוזלית?
    לא כדאי להשאיר במקרר במקום להקפיא?
    תודה רבה

    • ערב טוב דורית ותודה רבה.
      אני מקווה שגם השנה נמשיך לאפות ולבשל ולהנות ביחד. זה עונג וכיף גדול ואמיתי.

      העוגה זו עוגת גלידה ולא צריך "להפשיר" אותה.
      שתהיה בפריזר עד כ-15 דקות לפני ההגשה. תוציאי ותנסי לחתוך. אם עדיין קשה מדי תחכי עוד 5 דקות.
      אם נשארת עוגה,להחזיר לפריזר.

      שנה טובה וחג שמח

  11. לפירגה,
    המתכון נראה נפלא,הבן שלי מאוד אוהב מאפה שמכיל בננות,
    השאלה היא,
    אם אפשר לשלב פרוסות בננה במתכון הזה ?
    תודה,
    חג שמח ושבוע טוב,
    רינת.

  12. פירגה שלום!
    האם אפשר להשתמש רק בשמנת אחת למוס? אם זה רק ענין של גובה העוגה , ממש לא משנה לי.
    פשוט 3 שמנת זה קצת יותר מדי בשבילי.
    תודה על כל מתכוניך הנהדרים.

  13. היי
    כמה שאלות התנור צריך להיות מחומם מראש?
    גלטין אם הוא כשר לפסח לא יחסוך את השעות במקפיא?
    במקום כוס מים אפשר כוס של רץ?
    תודה רבה

    • דני בקר טוב.
      לא יודעת לגבי ג'לטין.
      אפשר לחמם את התנור.
      במקום מים לא ניסיתי משהו אחר. אפשר לנסות.
      חג שמח smile

להגיב על שרית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *