d790d795d7a7d79cd794 d799d7a9d7a8d790d79cd794 2 - עוגת רסק תפוחים ופירורים פריכים

עוגת רסק תפוחים ופירורים פריכים

d790d795d7a7d79cd794 d799d7a9d7a8d790d79cd794 2 1 - עוגת רסק תפוחים ופירורים פריכיםמחברה ששמה בישראל רחל (אוקל'ה). תודה על עוגה נהדרת.

מצרכים בקערה:
1/2 2 כוסות קמח תופח מנופה
150 גרם  מרגרינה רכה או 150 גרם חמאה רכה ( המקור עם מרגרינה)
4 חלמונים
1 שקית סוכר וניל + קליפת לימון
1/2 כוס סוכר
ללוש לבצק תוך כדי הוספת טיפונת מים רק עד שהבצק מתכדרר לכדור עגול ונאה ונוח ללישה.
3/4 כמות לרפד תבנית עגולה מספר 26 משומנת. לדקור עם מזלג את פני הבצק.
אופים בחום 175 עד שהבצק מוכן ואפוי לגמרי.כשהצבע זהוב וטיפה חום הוא מוכן.
את יתר הבצק שמים בפריזר (בינתיים).
מלית:
300 גרם רסק תפוחים (יש בכל סופר)
חשוב: למרוח את הרסק כשהבצק עדיין חם
פיזרתי מעל לרסק כף מלאה קינמון
פיזרתי מעל לרסק גם ריבת תאנים- כמות של רבע כפית קצת מסביב וגם באמצע.
להקציף 4 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר+ כשהקצף מתייצב, מוסיפים כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
כשהקצף יציב מיישרים אותו מעל למלית.

חשוב: מי שלא אוהב קצף+ביצים יכול להוסיף לקצף הביצים 3/4 כוס שקדים או אגוזים טחונים או קוקוס.
מוציאים מהפריזר את הבצק  שנשאר, ומגררים אותו מעל הקצף .
לאפות שוב עד שהפירורים מוכנים (אצלי נאפה כ-25 דקות אבל שווה בדיקה.)
תהנו
בעוגה המקורית מורחים רסק על עוגה חמה ומקציפים את החלבונים והסוכר ,מורחים מעל ואופים שוב.
הצעה שלי לדקור את הבצק טרם אפייה כדי שלא יהיה גבוה מאד.
תהנו

41 תגובות על “עוגת רסק תפוחים ופירורים פריכים

  1. פירגה שלום לך ושנה טובה עם הרבה הרבה בריאות. לא כל כך הבנתי במקום הקצף
    לפזר שקדים ואגוזים? או מעל הקצף לפזר שקדים ואגוזים במקום פרורי הבצק האפוי.
    שאלה שניה האם במקום החמאה אפשר לשים 3/4 כוס שמן?תודה.

    • לא זיוה,
      הכוונה, למי שלא אוהב קצף ביצים נקי , יוסיף לקצף 3/4 כוס אגוזים או שקדים או קוקוס.
      למעלה לפזר את הפירורים.
      לא יודעת לגבי החמאה….בהמרה לשמן. smile

  2. לפירגה,
    בא לי לספר לך שיש עוד אופצייה טעימה, אבל דיאטתית, (מתאים למי שנמנע מלהוסיף במשקל.)
    ומתאימה לכול מי שאלרגי לקמח ,ולמי שאין לו במזווה רסק – תפוחים,

    והגירסה היא זו:
    מתכון לתפוחים וקצפת : טעים ,דל קלוריות,ללא קמח ,ואפילו קל להכנה:

    המצרכים הדרושים:
    4 תפוחים ירוקים חמצמצים גדולים .
    כפית שטוחה קינמון
    להכין כוס תה -תפוחים משקית אחת ,ועם 2 שקיות סוכרה-דיאט .
    כפית קליפת לימון מגוררת.

    לקציפה:
    4 חלבונים .(בחלמונים אין צורך ,אז תשתמשו בהם לשקשוקה,או לעוגיות ).
    4 שקיות סוכרה-דיאט
    קורט מלח

    ההכנה:

    1. חותכים את תפוחי העץ לרבעים, מגלענים, ופורסים למשולשים דקים :בעובי 2 מ"מ.

    2. במחבת גדולה מאדים את משולשי התפוחים ביחד עם תה התפוחים, הקינמון,
    וכפית קליפת הלימון המגוררת ,לבדוק מדי פעם, עד שהם מתרככים.

    3. לאחר ריכוך התפוחים,מסננים אותם מהנוזלים ,
    משטחים את התפוחים המסוננים על תבנית פיירקס עגולה – בקוטר 24.

    4. מקציפים את החלבונים עם תחליף סוכר,סוכרה-דיאט
    וקורט המלח ,להמשיך להקציף עד לקבלת קצף קשה ויציב.

    יוצרים בעזרת מרית תלוליות של קצף על התפוחים שבתבנית.
    ואופים בתנור בחום גבוה (200 מעלות חום),-כ – 5 1 דקות, או עד שהקציפה הופכת למוזהבת,
    (גוון חום מוזהב),משגיחים,ונזהרים שהיא לא תישרף.
    מצננים, ונהנים.

    טיפ.
    את נוזלי הבישול ששסוננו מהמחבת, תשתמשו להכנת משקה טעים :
    מוסיפים להם קצת מים רותחים, ויש לכם תה -תפוחים , טעים במיוחד.

    והעיקר :שיהיה לכולם חג שמח.

  3. הי פירגה!
    נקרא ונראה מתכון נהדר. האם אפשר מראש להוריד מעט מהבצק (לפני האפייה) לפורר אותו מעל הקצף ולאפות כנהוג בהרבה עוגות עם פירורי בצק?

    תודה וחג שמח

    • אפרת,לדעתי אם היה מתכון ללא סוכר היו מדגישים זאת. כנראה רסק רגיל.
      תכיני ותהנו.

  4. היי פירגה
    מה שלומך אני מקווה שאת בקוו הבריאות – אמן
    לאפרת – קיים רסק תפוחים ללא סוכר גם בסופר בפינת הדיאט
    או בבתי טבע, סופר עדן
    לידיעה smile smile smile smile
    בייייי

  5. עוד שאלה: כתוב לאפות שוב עד שהפירורים מוכנים, אבל הם כבר אפויים, הם לא יישרפו בתנור?

    • שא,לבריאות ובאהבה. שמחתי להוסיף המלצה לעוגה.

      סליחה על האיחור בתגובה,פשוט היום חזרתי מנופש :lol:

  6. מה זאת אומרת עד שהפירורים מוכנים? הם כבר מוכנים, הרי גירדנו אותם מהבצק האפוי.

  7. היי,ברגע זה ממש יצאו ה"כלות" מהתנור(אפיתי אותן בשתי תבניות אינגליש).אשמע תגובות ואחזור לעדכן. נראות מצויין..

  8. העוגה מדהימה!!! כשפורסים אותה,היא נראית כמו ציור.בהחלט נכנסת ל"מחברת העוגות המוצלחות".שנה טובה

  9. אם משתמשים בחמאה זה רק 100 גר לחבילה לעומת
    200 גר מרגרינה, אז זה אומר 3/4 מ200 גר חמאה?

    • צהריים טובים לימור. כך כתוב במתכון:

      אופים בחום 175 עד שהבצק מוכן ואפוי לגמרי.כשהצבע זהוב וטיפה חום הוא מוכן.

      • תודה על המענה.
        ראיתי שכתוב לאפות ב 175 מעלות אבל אני לא מנוסה באפייה ולא יודעת כמה זמן צריך לאפות בצק עד שהוא אפוי, לכן אני שואלת..
        אשמח אם תוכלי לרשום זמן אפייה (בערך- רק שיהיה לי מושג)
        שוב תודה

          • שלום
            תודה רבה על המענה!!
            ועוד שאלה ברשותך-האם לדעתך ניתן להכין את הבצק עם קמח כוסמין מלא+א. אפייה? אם כן-האם צריך לשנות את כמות החמאה והמים?
            שוב תודה

            • לדעתי אין שינוי. אחרי שתוסיפי את הקמח בהדרגה כמובן, תרגישי את הבצק ותראי כמה להוסיף?
              לצערי אני משתמשת רק בקמחים רגילים.

  10. הכנתי עם כוסמין שמן קוקוס ודבש במקום סוכר (כולל בקצף) ויצא מעולה!! רוב תודות!

להגיב על בר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *