d7a2d795d792d7aa d799d795d79d d794d795d79cd793d7aa - עוגת שוקולד מלאה בקרם וממתקים ליום הולדת

עוגת שוקולד מלאה בקרם וממתקים ליום הולדת

יום הולדת - עוגת שוקולד מלאה בקרם וממתקים ליום הולדתעוגת השוקולד שלי הבחושה והעסיסית, הופכת בקלי קלות לעוגה טעימה מאד, ממולאה ומצופה בקרמים . מתאימה לאירועים מרגשים.
שזורה בוופלים כמו כיף כיף  ומצופה בשלל סוכריות והפתעות צבעוניות.
קל מאד להכין ורק ההרכבה כרוכה בסבלנות קטנה. רצוי 2 אנשים להרכב.
מכינים את העוגה יום לפני האירוע. את העוגה הכינה הבת שלי למסיבת גיוס לנכדה הגדולה שלי. הקטנה שחר בת ה-7 (נכדתי הקטנה עזרה לה בהכנות.)

מצרכים:
5 חבילות גלילות וופלים ממולאים באיזה קרם ובטעם שאוהבים

לאירוע מיוחד עוטפים את העוגה בוופלים כיף-כף .  יש צורך ב-12 חבילות (בכל אחת 4 אצבעות)
סרטי קשירה מסביב לעוגה (כמו בתמונה) -קונים בחנויות הממתקים.

2 תבניות עגולות 26  חד פעמיות.

מצרכים לעוגה:

1 כוס אבקת שוקולית

1 כוס סוכר

2 ביצים

כוס שמן

2 כוסות קמח רגיל +שקית אבקת אפייה.   או קמח תופח

2 כוסות מים רותחים

מכינים 2 עוגות נמוכות בתבניות עגולות חד פעמיות מספר 26 .  לרסס את התבניות בשמן.

שמים בקערה גדולה:
כוס גדושה אבקת שוקולית
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
2 ביצים
כוס שמן
לערבב היטב (המסה קשה) ולהספיג את הביצים עד כמה שאפשר
להוסיף:
2 כוסות מים רותחים ושוב לערבב לבלילה אחידה (חשוב לערבב טוב שהבלילה תהיה חלקה לגמרי.

הבלילה דלילה וזה בסדר. לא להוסיף קמח. המרקם כמו של קרם שוקולד.

לחלק כמות שווה מהבלילה ל-2 התבניות.  הבלילה נמוכה וזה בסדר.  לאפות כל עוגה בחום 175 כ-25 דקות.  לקרר.

להניח עוגה אחת על מגש גדול שעליו העוגה תוגש.

להכניס בין המגש לתחתית העוגה פיסות של ניר כסף שיבלוט כלפי חוץ ואחרי שיוצקים את הגנאש,אפשר לשלוף אותם בקלות מתחת לעוגה וכך המגש יישאר נקי. לא להכניס את פיסות הניר ממש מתחת למגש כולו, אלא שיתפוס כ-2 ס"מ מהצדדים  והכוונה שכשניצוק את הגנאש,הוא ייזל על הניר ואחר כך נשלוף אותו בקלי קלות.

קרם וניל למילוי להכנה במיקסר.

מיכל שמנת מתוקה להקצפה=250 מ"ל
כוס חלב
חבילה אינסטנט פודינג וניל
להקציף לקרם אחיד ולמרוח על שכבת העוגה שבמגש
לכסות בעוגה השנייה.

שימו לב, העוגה עדיין על פיסות ניר הכסף,וזאת כדי שכשניצוק את הקרם הוא לא ילכלך את המגש.

להכין גנאש:

מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה +150 גרם שוקולד מריר

לחמם שמנת מתוקה לסף רתיחה ולסגור להבה. לשבור לתוכה 150 גרם שוקולד מריר
לערבב עד שיימס היטב וייהפך לקרם חלק.
לצקת את כל הקרם על העוגה .
הכי חשוב למרוח עם מרית גם בדפנות כי שם מדביקים את "גדר" הופלים/כיף כף.

מדביקים את הוופלים , מיד כשהשוקולד עדיין חם ודביק. מניחים אותם צמוד אחד לשני מסביב לעוגה כמו גדר.

שוזרים ב-4 ידיים את הסרט כדי שיחזיק את הוופלים על העוגה כגדר יציבה

עכשיו מתחילים להוציא את ניר הכסף בזהירות .לתמוך בזהירות ב"גדר" ולמשוך. רצוי כאמור 2 אנשים.

ממלאים בממתקים כיד הדמיון. בעיגולים,בשורות או בקבוצות.

שמים את העוגה בפריזר עד שתתייצב ואחר כך מעבירים למקרר עד להגשה.

תהנו.

43 תגובות על “עוגת שוקולד מלאה בקרם וממתקים ליום הולדת

  1. פירגה הי
    כהרגלך…עוגה מעלפת ושאלה לי ….
    האם ניתן להשאיר את העוגה יום וחצי במקרר עם הוופלים? הם לא יתרככו?
    תודה

    • כיוון שזו עוגת ראווה,ייתכן שהם כן יתרככו. אבל הפריזורה מדברת פה. :lol:

    • רגיל,רק רצוי להרטיב את הסכין במים רותחים ולנגב לפני הפריסה.

  2. צהריים טובים פירגה יקרה,
    אני רוצה להכין ליום הולדתו של נכדי בגן עוגה גדולה שתספיר לכל הפיות הקטנים ;) קניתי תבנית חד פעמית בגודל 28+34.איזה מתכון נראה לך יתאים לתבנית כל כך גדולה? :? smile smile smile

  3. יחסית לעוגו מקושטות שדורשות יכולת יצירתית ואומנותית, יצירת סלסולים וקישוטים לימיהם, העוגה הזאת נראית יפה ומאוד מרשימה ומקושטת גם בלי להיות פיקאסו-קולינרי…
    ינוסה בהקדם!

  4. אורלי יקרה smile
    זה בדיוק המוטו באתר שלי.
    כל אחד יכול וגם ילדים להכין את העוגות שלי. קלי קלות,מרשים ומיוחד.
    באהבה.

  5. הי פירגה-
    האם יש דרך להפוך את העוגה לפרווה (השמנת לא בעיה- נקח ריץ', אבל החלב הוא הבעייתי-יש ילדה אלרגית בגן)

  6. משהו מפספס לי- את העוגה התחתונה לא שולפים מהתבנית לפי מה שהבנתי. איך יש מקום לנעוץ את הגלילים כגדרות- הרי העוגה תופסת את כל התבנית?

  7. אם כך- לפחות העוגה התחתונה צריכה להאפות בתבנית רגילה – קפיצית ולא בתבנית חד פעמית

    • בקר אור רונית,
      גם אם את אופה את 2 העוגות בתבניות חד פעמיות ושמה ניר אפיה כפי שרשמתי (בתחתית) העוגות נשלפות בקלות למגש הכנה.

      smile

  8. הי פירגה עשיתי את העוגה ולהלן הדיווח: התוצאה הסופית אכן היתה מרשימה. כולם התפעלו. בדרך נתקלתי בשתי בעיות: גנאש השוקולד היה דליל מאוד נשפך לכל מיני מקומות. את הסרט התקשיתי לקשור, אבל הגליליות החזיקו מעמד.- איפה טעיתי?

    חשוב לציין שאת הגליליות צריך לשים כמה שיותר מאוחר, כדי שישמרו על פריכותן – אם מתכוונים לאכול אותן ולא רק להשתמש בהן לקישוט.

    • רונית,אם את אופה את 2 העוגות בתבניות חד פעמיות על ניר אפייה,2 העוגות נשלפות אחרי קירור בקלות.
      תניחי את עוגת הבסיס על ניילון ותוכלי בתום היציקה לגזור את השוליים.
      או להניח על רשת ומתחתיה תבנית.
      הסרט נקשרת בקלי קלות,לא הבנתי למה היתה בעיה?
      smile תודה שחזרת לשתף ולהתייעץ. smile

  9. נראית עוגה מדהימה.קלה להכנה והתמונות ממש עוזרות בעוד יומיים אני יכין ליום הולדת של בעלי.כדי לשמח גם את הילדים שלי.תודה לך על מתכון מדהים

    • יפית,אני שמחה שבחרת להכין את העוגה המשמחת הזו.
      לא רק שהיא קלת הכנה,היא טעימה ברמות,באמת.
      תהנו ביום ההולדת,אושר ומזל טוב.
      חיבוק smile

  10. היי, אני רוצה להכין פרווה אך גם הגליליות וגם כיף כף הם חלביים. יש לך אולי רעיון אחר? תודה!

  11. הכנתי את העוגה ליום הולדת שנתיים של הבן שלי והייתה הצלחה אדירה ,נראה נהדר והעוגה חוסלה ללא זכר

    תודה !

    • אורית,אצלינו העוגה הזו הפכה לעוגת ימי הולדת קבועה לקטנטנים במשפחה.

      אני שמחה שהכנת ואהבת.
      תאמצי אותה כמונו :lol: לשמחות ואירועים מרגשים.
      לבריאות ומזל טוב smile

  12. היי,
    תודה רבה על המתכון וההסבר.
    האם אפשר לאפות בתבניות קצת יותר קטנות מאלו שבתמונה כדי שהעוגה תצא יותר גבוהה? (זה לא יגרום להן להיות יותר עבות בחלק העליון?)
    והאם צריך לחכות שהקצפת למילוי תתייצב במקרר לפני שמוסיפים את הגנאש לציפוי? תודה רבה מראש!! smile

    • הי לולי,
      עוגות עבות לא מתאימות לעוגות יום הולדת בשכבות.כמה שיותר דק יותר מתאים.
      אבל….לשיקולך,את יכולה לנסות בשיטה שלך.
      אחרי שאת יוצקת ציפוי שוקולד,תקררי שיתייצב.
      את יכולה להקציף שמנת ולמרוח על הציפוי הקר.
      בהצלחה smile

להגיב על מירי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *