dscf41022 - עוגת שמנת תפוזים

עוגת שמנת תפוזים

d7a9d79ed7a0d7aa d7aad7a4d795d796d799d79d1 800x6001 1 - עוגת שמנת תפוזים

השמנת מוסיפה לה מרקם אחר שאתם לא מכירים.
עם זץ של קליפת לימון היא ממש נהדרת.

מצרכים:  2 תבניות אינגליש קייק או תבניות  אחרות שהבלילה תמלא 3/4 תבנית.
250 מ"ל מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%
כוס מיץ תפוזים סחוט טרי או פריגת
3/4 כוס שמן
3 ביצים גדולות
כוס עד כוס וחצי סוכר (תלוי כמה אתם אוהבים מתוק)
1/2 2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה
קליפת לימון טרי מגוררת (כמה שאתם רוצים)

אופן הכנה:
להקציף במיקסר חלבונים עם סוכר
לערבב את יתר המצרכים בקערה רצוי עם מטרפה ידנית
לקפל בעדינות את הקצף עם המצרכים שבקערה
לאפות בחום 175 כ-40 דקות.לבדוק שמוכנה.
להגיש עם אבקת סוכר.
תהנו

153 תגובות על “עוגת שמנת תפוזים

  1. נראה מעולה ומעלף בטוח שננסה סופשבוע

    פירגה הנהדרת האם אפשרי להוסיף חתיכות של שוקולד צ"יפס מריר – או קוביות שוקולד מריר אשמח לתשובה

    רחלי :lol:

  2. נראית משגעת!
    פירגה, האם אפשר להפוך אותה לפרווה ע"י המרת השמנת בקצפת צימחית? אם כן,צריך להוסיף עוד סוכר לא?

  3. העוגה נראית כל כך אוורירית שממש מתחשק לתת ביס…
    אני מתכוונת להכין אותה כמאפינס ולהקפיא.
    בכל פעם שהנכדים מגיעים (וזה קורה כמעט מידי יום – איזה כיף !!!!)
    אני שולפת מאפינס בטעם אחר.
    הם מאושרים וגם אני….

  4. עודה שאנסה בוודאות, פרגה, אם אוסיף שמנת חמוצה, לדעתך התוצאה תיהיה דומה מבחינת המרקם?
    אודה לתשובתך ושיהי יום חורפי בטוח ומיטיב לכולם!

  5. ואי איזה טעים ניראה
    מזכירה לי את העוגת לימון המצוינת שלך

    תודה ויום טוב

  6. טעם ומירקם שונים מעוגת התפוזים הרגילה אבל ממש טעים.
    תודה. אני ממליצה.ניבה.

  7. העוגה נראית עסיסית וטעימה להפליא!
    מאד אוהבת שילובים עם התפוזים הסטנדרטית..
    נשמע מצוין עם השמנת..!
    תודה,
    רותי smile

  8. פירגה שלום! זו אחלה עוגה מירקם, ניחוח וטעם מעולה . אין על עוגות כאלה בחורף 10!!! ' ;)

  9. הי פירגה.המתכון נראה מצוין .הנכדים מאוד יתלהבו מהטעם .ואני כבר מחר בבוקר אכין אותה .תודה מראש .

    • הי אריה
      היא פשוט נפלאה. טעם ומרקם מעולה. שומרים במקרר לפחות ל4 ימים . אולי אפילו יותר, אם היא שורדת.
      תכינו ותהנו.

  10. פירגה בוקר טוב,
    אנחנו בונים בית ואני עומדת לרכוש את תנור האפיה הראשון שלי. באיזה תנור את אופה, אם מותר לשאול? אפיה זאת אחת מאהבות חיי ואני לא רוצה לפספס. אם יש המלצות של אחרים אשמח לשמוע. אני מתכננת לרכוש תנור עומד ברוחב 90 ס"מ עם כיריים משולבות.
    תודה רבה,
    מחכה לתשובתך,
    מיכל

  11. נראה מעולה פירגה
    הייתי רוצה להכין אך המיקסר שלי שבק חיים…
    אני מדפיסה ושומרת ואנסה כאשר יהיה מיקסר חדש
    שבת שלום smile

  12. בוקר טוב פירגה
    מכינה את העוגה בשעה הקרובה רק שאלה, רוצה להכין כמאפינס,
    האם בתוך שקעי התבנית שמים מנג'טים מנייר, או ישר בתבנית ומשמנים?
    תודה פירגה המקסימה

  13. בוקר טוב!
    יש לי בבית שמנת לבישול 10% שומן. האם כדאי לנסות להשתמש בה במקום בשמנת מתוקה או עדיף שלא?
    תודה!!

  14. נשמע מעולה. זה דומה למתכון אחר שלך עם תפוח מגורר שבעלי הכי אוהב בעולם ושכבר שנתיים אני מכינה לו לארוחת בוקר ביומולדת שלו. תודה, פירגה! את פשוט אלופה smile

  15. שלום פירגה.תודה על האפשרות לרענן את עוגות התפוזים שלי.בעוגת התפוזים שהכנתי עד כה,כשהעוגה יצאה חמה מן התנור הייתי מרטיבה אותה במיץ תפוזים-כך שהיתה נשארת רטובה.

    • קרן,רוב עוגות התפוזים באתר שלי נרטבות בסירופ. זה באמת נהדר ומוסיף המון .
      ראי קטגוריה:עוגות תפוזים

  16. רוב תודות על המרשם עשיתי אותו עם תחליף סוכר ופיזרתי מעל מעט אגוזים לקישוט יצא מעולה שבת שלום :P :P :P

  17. הבטחתי לעדכן.
    הכנתי בתבניות מאפינס. יצאו 33 מאפינס טעימים טעימים!
    המרקם אוורירי מאוד.
    הטעם עדין ביותר.
    כולנו אהבנו.

    • מיכל בקר טוב
      יופי שיש כבר תגובה לגבי כמות המאפינסים במתכון. תודה רבה לך.
      המשך יום נפלא לטעים.

  18. פירגה יקירתי
    הכנתי את העוגה המופלאה!!!! מדהים טעים
    אין עליך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  19. הכנתי אתמול את העוגה …. שכחתי את קליפת הלימון )-:
    יצא מרקם קליל ומדהים – השמנת מורגשת בעדינות
    פעם הבאה אנסה תוספת של 2 שקיות סוכר וניל
    או לחלופין – שוקולד ציפס
    תודה
    שושי

  20. הכנתי פרווה – יצא מעולה. במקום גרודת לימון הוספתי קליפות הדרים מסוכרות קצוצות. קבלתי ארומה בפחות עבודה.
    יישר כחך על כל המתקונים.
    שבוע טוב ומבורך

  21. לפירגה ערב טוב העוגה מאוד טעימה נטרפה באותו יום .אולי את יודעת איך מכינים טורמוס עם מלח

    • עוגה פיצוצית, ותודה רבה על האתר הנפלא הזה שאין כמעט שבוע שאני לא משתשמשת בשירותיו ולא מפסיקה לדבר על האתר שלך פירגה.
      ממש שידרגת לי את אהבת הבישול. smile

    • היי פירגה.
      הכנתי את העוגה הנ"ל והיא יצאה פשוט אלוהית. טעימה בטירוף שחבל על הזמן. המרקם שלי ממש נמס בפה ויש לציין שהיא אחת העוגות היותר טובות שהכנתי עד כה.
      המשיכי לשתף אותנו במתכונייך הטעימים.
      שיהיה לך אחלה יום והמשך שבוע טוב… ;)

  22. היי פירגה,
    העוגה בתנור….והריח נפלא!
    אגב, יצאו לי 3 תבניות אינגלישקייק…
    האם כדאי להוסיף סירופ? ואם כן, איזה מומלץ?

    • בר,אני לא הוספתי סירופ כי העוגה לחה.
      תמיד אפשר להוסיף קצת מיץ מהול בסוכר מורתח לסירופ ולזרזף אחרי האפיה כשהעוגה חמה.
      קודם תכיני בלי ותראי אם צריך.
      תהנו מהעוגות הטעימות.

  23. ערב טוב פירגה. האם אפשר להפחית בכמות שמן,במקום 4\3 כוס לשים חצי כוס.
    איך שאני רואה כמות שמן,ישר בורחת ממתכון.מתכונים שלך מאוד טעימים ואני לארוצה לברוח :P

  24. בוקר טוב פירגה

    הכנתי את העוגה ויצא נפלא
    למה לשים על העוגה שתהפוך לעוגת יום הולדת :lol:

    • רונית
      תודה רבה
      את יכולה לצפות בקרם תפוזים:

      שימי במיקסר:
      3/4 כוס מיץ תפוזים (מכל סוג טרי או פריגת)
      מיכל שמנת מתוקה להקצפה
      שקית אינסטנט פודינג וניל
      סוכר לטעם
      להקציף לקרם ולמרוח על העוגה.
      לקשט בשוקולד לבן מגורר גס. אפשר לשבור מקופלות.
      תהנו ומזל טוב.

  25. פירגה תודה רבה על האתר ועל המתכון המדהים הכנתי בשבת יצא נימוח העברתי הלאה כדי לא לחסל את שתי התבניות

  26. בוקר טוב פירגה, הכנתי את העוגה ,לצערי היא פשוט שקעה, הכנתי אותה בשתי תבניות אינגלישקייק, יכול להיות שאבקת אפיה שלמה לכמות הקמח היא יותר מדי? אשמח לקרוא את חוות דעתך, כי אני מאוד אוהבת עוגות בחושות וזאת נראית עוגה מבטיחה , תודה והמשך יום נעים

    • שימי לב…..התגובות חיוביות מכל מי שהכין עד כה.

      צר לי שזה קרה לך. תנסי לשחזר בעצמך,זה הכי טוב.

      אין משהו מיוחד או קשה בהכנת העוגה,כך שהכל קלי קלות.

      אגב,הערה חשובה שלי:
      כשיש לי ספק לגבי עוגה מסוימת אחרי תגובה כמו שלך,אני מ י ד מכינה את העוגה שוב לוודא אולי טעיתי.

      לגבי העוגה הזו ספציפית היא הפכה לעוגת בית אצלי והכנתי אותה מספר גדול של פעמים ותמיד בהצלחה.

  27. בגלל התגובות החיוביות זה מבאס שלא הצלחתי, בכל אופן רציתי לדעת אם הכנת עם קמח תופח ?או קמח רגיל ושקית א. אפיה? תודה על ההתיחסות המהירה והנעימה כמו תמיד

    • הי ניצה
      הקמח זה לא משנה
      עם כל קמח יצליח.
      על כוס קמח רגיל מוסיפים כפית אבקת אפיה.
      אני ממליצה לך להכין שוב,העוגה נהדרת ואפילו מיוחדת
      בהצלחה. smile

  28. פירגה שלום
    כתבת להקציף את החלבונים עם הסוכר, מה עם החלמונים האם גם אותם צריך להוסיף לעוגה?
    תודה מראש

  29. שלום רב,
    הכנתי את העוגה ויצאנ מושללללמממת. רכה ועסיסית.
    אני גם שפכתי מיץ מלמעלה.

    • תודה עמית
      כיף ועונג לי שיצא טעים .
      תודה שחזרת לשתף אותי. תהנו.

  30. פירגה הנפלאה, הכנתי את העוגה ופשוט תענוג צרוף.
    אמנם טעיתי והכנתי אותה בחושה ללא הפרדת הביצים אך טעמה ומרקמה לא פחת..פשוט משגעת. ולך התודה ♥

    אשמח לדעת האם ניתן להמיר אותה לפסח?
    היא קלילה נפלאה אחרי ארוחה כבדה

    תודה יקירה

    • הי חני
      תודה על המחמאות לעוגה.
      הכנתי קטגוריה גדולה לעוגות פסח כבר עם המרות .
      כנסי לראות עוגת תפוזים עסיסית.
      תהנו והמשך טעים.

  31. הכנתי היום פירגוש (דקות לפני פסח חחחח)
    עוגה חלומית! בטוח תהיה אחת הקבועות אצלנו, מיד אחרי הפסח.
    תודה! חג שמח! smile

  32. היי פירגה יקרה,

    הכנתי את העוגה לחג, עוגה מצויינת! טעימה ועסיסית.
    תודה רבה בפעם המיליון על המתכונים הנפלאים שלך.

  33. הי פירגה יש לי גם תמצית תפוז וגם ליקר תפוז האם כדאי להוסף לעוגה אחד מהם להעשרת הטעם או שעדיף ׳נטורל׳ ?

  34. הי יצאה אלוהית חשבתי להכין קרם אבל היא כל כך טעימה ככה שאסור לגעת smile עשיתי גם את התפוחים הסילנית ויצאה טעימהההה נאכלה ביום smile

  35. הכנתי ויצא ט-ע-י-ם ועסיסי…
    יצאו לי 3 תבניות אינגליש קייק
    תודה לך על עוד מתכון מוצלח smile :lol: smile

    • אמא של נועיתה
      תודה על המחמאות וההמלצה לעוגה smile
      בדיוק היום הכנתי אותה smile טעימה מאד.

    • תודה מירה
      כיף גדול לקרוא את התגובה הטעימה לעוגה.
      לילה טוב והמשך טעים ביחד

  36. הכנתי היום.העוגה קלה להכנה.יצאה עכשיו מהתנור.
    אפיתי ב-2 אינגליש,יצאו יפות,גבוהות.
    עדיין מתלבטת עם לצפות בקרם או רק באבקת סוכר. ;)

    • עדנה שלום
      תודה לך שחזרת לשתף אותי.
      ולדעתי שימי על אחת קרם והשניה עם אבקת סוכר.כך לא תהיי בהתלבטות.
      תהנו מהעוגות.

    • לאבי,

      להקציף במיקסר את החלבונים+סוכר לקצף עמיד.

      בקערה אחרת לערבב את כל יתר המצרכים(כולל החלמונים)

      לשדך הכל בתנועות עטיפה.

      בהצלחה. smile

    • בכיף,בעקרון,בעוגות בחושות אפשר תמיד להמיר יוגורט/שמנת לפרווה,אין בעיה.

  37. היי פירגה,

    אני רוצה לנסות להכין את העוגה הזו היום אבל יש לי במקרר שמנת חמוצה ולא מתוקה. יש מצב שזה יעבוד ככה?
    תודה!

    • תודה ליאור,כל העוגות הבחושות שבאתר נפלאות,מיוחדות, טעימות.
      תנסי עוד ותהני smile

    • שירלי ערב טוב,

      להמיר מיץ למים נראה לי שאין בעיה,כי זה נוזלים.

      ריבת חלב אני לא בטוחה.צריך לנסות….להמר….

  38. מה לגבי השמנת האם צריך להקציף אותה? לא מצוין במתכון
    או ששופכים אותה עם שאר המצרכים

    • רינת,כתוב: לערבב את יתר המצרכים…. אז בוודאי גם חלמונים.

      מקווה שיצליח ושתהנו.

      תעדכני אותי.אשמח מאד לשמוע ממך smile תודה רבה

  39. עוגה מושלמת….מתכון שהכרתי לפני כמה שנים ומאז זאת העוגת תפוזים היחידה שאני מכינה

    • תודה סיון,
      גם אנחנו אוהבים אותה מאד ומצטערים כשהיא נגמרת כל כך מהר.
      תכיני אותה שוב ;)

  40. פירגה, מתכון נפלא. תודה
    במידה ורוצה להמיר קצת קמח בקוקוס ובכמות שטעמו של הקוקוס יהיה מורגש ממש, כמה ניתן להמיר

להגיב על Etty לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *