d79ed795d7a1d799 d79ed799d794 - עוגת מוס שוקולד מהירה וחגיגית

עוגת מוס שוקולד מהירה וחגיגית

d79ed795d7a1d799 d79ed799d794 1 - עוגת מוס שוקולד מהירה וחגיגית

עוגת מוס שוקולד / רוני ונציה
היא נראית כיצירת קונדיטוריה, אינה מכילה ביצים ומהירה מאוד להכנה. נהדרת לפסח .שומרים בהקפאה.

גיסתי הכינה את העוגה וריפדה את התבנית בפתי-בר לפני שיצקה את הבלילה.

מצרכים לשכבת הבסיס:
1/4 כוס אבקת קקאו מריר
1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1/4 כפית קינמון
1 כוס אגוזי לוז קלויים, לא קלופים
1/2 כוס שקדים קלויים קלות
75 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

למוס שוקולד:
450 גרם שוקולד מריר משובח חתוך לקוביות
1/2 כוס אבקת קקאו מריר
1/4 כוס מים
1/2 כוס אספרסו נוזלי
3 מכלים של שמנת מתוקה (750 מ"ל)
קליפת תפוז מגוררת משני תפוזים
3 כפות ליקר תפוזים "גרנד מרנייה" (או ליקר תפוזים אחר)

כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ עם שוליים בגובה כ – 8 ס"מ, משומנת בתחתית
אופן הכנת שכבת הבסיס:
בקערת מעבד מזון שמים את הקקאו, הסוכר החום והקינמון ומערבבים. מוסיפים את האגוזים והשקדים, וקוצצים לפירורים גסים. יוצקים את החמאה, ומערבבים בקצרה לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית. מקררים במקרר 45 דקות לייצוב.

אופן הכנת מוס השוקולד:
1. בקערת מתכת בינונית ממיסים את השוקולד עם הקקאו, המים והאספרסו מעל לסיר עם אדים, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה גדולה רחבה ומצננים לחום פושר.
2. בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת יציבה וגמישה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הליקר.
מקפלים 1/3 מהקצפת לתערובת השוקולד. מקפלים פנימה את יתרת הקצפת.
3. יוצקים לתבנית ומחליקים. מקררים במשך 8 שעות או כל הלילה.

אופן ההגשה:
מקשטים את פני העוגה בחצאי תותים טריים (עם הגבעול הירוק). מעבירים סכין חמה (טבולה במים חמים ומנוגבת) מסביב לשוליים ומשחררים את הקפיץ. פורסים את העוגה בסכין החמה ומגישים.
תהנו

33 תגובות על “עוגת מוס שוקולד מהירה וחגיגית

  1. בוקר טוב פירגה
    מעולה זה יהיה מחר על שולחני רק שאלה קטנה חובה בהקפאה או שאפשר רק במקרר?

    תודה וחג חנוכה שמח smile smile smile smile smile

  2. איזה עוגה,רק אתמול אמרתי פירגה מזמן לא הביאה עוגה.
    ומה אני רואה עוגה חולמית.
    המשך יום יצרתי ומהנה.
    חג חנוכה שמח, :P :P :P

  3. עוגה מ-ד-הי-מ-ה תודה וחג שמח!!
    מעבירה לך בתודה ואהבה כל הקומפלמנטים שקבלתי.
    חג שמח לך ולמשפחתך

  4. הי
    אני מאוד רוצה להכין את העוגה יש לי שתי שאלות :
    1. אם אין לי מעבד מזון איך אני יכולה לעשות את התחתית?
    2. יש פשרות לשים משהו אחר במקום ליקר?
    תודה
    וסוף שבוע נעים

    • ג'וד,את יכולה לגרוס בצורה אחרת.
      לדעתי כל סוג של יין מתוק יתאים.
      סופ"ש נעים וטעים smile ובהצלחה.

          • חבל על הזמן איזה תגובות,
            יצא מצויין, הרס לי את הדיאטה
            רק שאלה, נראה לי שיצא קצת מלוח התחתית, האגוזים והשקדים היו מולמחים, מה את קונה? והאם את קולה לבד ואיך?
            תודה

  5. ג'וד , העוגה באמת ראויה להיות על שולחן ימי הולדת
    מזל טוב לחברה וכיף לה שיש לה חברה כמוך :lol:

  6. חבל על הזמן איזה תגובות,
    יצא מצויין, הרס לי את הדיאטה
    רק שאלה, נראה לי שיצא קצת מלוח התחתית, האגוזים והשקדים היו מולמחים, מה את קונה? והאם את קולה לבד ואיך? וכמה זמן לפני ההגשה מוציאה מהמקפיא?
    תודה

    smile

      • אז אני מבינה שאת קונה קלוי…
        חייבת לשבח אותך על העוגה הזו ובכלל…
        חושבים בעבודה שאני אופה מחוננת
        תודה

  7. שלום פירגה
    האם אפשר לוותר או להחליף את האספרסו לנוזל אחר. חלב או שוקו או נס קפה מגורען?
    תודה

  8. היי פירגה,
    מה זה ציפוי העוגה הבהיר שמופעי בתמונה?
    האם אפשר להקפיא את העוגה?
    תודה

  9. עוגה מהדרת מתכון של הקונדיטורית רוני ונציה ,
    גם אני מכינה אותה תמיד בפסח.
    טעימה מאוד.

  10. היי פירגה,
    האם אפשרי במקום קליפת תפוז להוסיף תלתלי חלבה?
    מה דעתך? ישתלב טעים?
    אין לי לא יין מתוק, רום או ליקר – ויתור עליהם יגרע ממש מטעם העוגה?

    תודה ושבת נהדרת!

    • ליאת,חלבה זה מתוק ואולי מאד ימתיק,אבל זו שאלת טעם אישי.

      גם בלי יין זה יהיה טעים.

      חיבוק לשבת שלום.

להגיב על מור לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *