d7a7d7a8d795d790d7a1d795d79f d7a9d795d7a7d795d79cd793d7942 - קרואסוני שוקולד מעלפים

קרואסוני שוקולד מעלפים

d7a7d7a8d795d790d7a1d795d79f d7a9d795d7a7d795d79cd793d7942 1 - קרואסוני שוקולד מעלפים

על פי בקשה מיוחדת הרי לכם קרואסוני שוקולד מעלפים
קרואסוני שוקולד בבצק השמרים רטובה וטובה
אתם כבר יודעים שמהבצק של הרטובה והטובה מתגשמות כל החלומות שלכם לעוגות שמרים.
כל שחפצה נפשכם,תכינו בכיף ובאהבה. התמורה מלאה.

המצרכים הם ל-4 תבניות אינגליש-קייק. אתם יכולים להכין 2 תבניות אינגליש קייק ומיתר הבצק תכינו קרואסוני שוקולד.

דבר נוסף חשוב מאד זה להכניס את הבצק לקערה ע נ ק י ת  או סיר ענק אחרת הבצק יגלוש לכם ויהיה "סמתוחה"  הוא תופח למימדים עצומים.

לבצק:
2 כוסות חלב
400 גרם במקור עם מרגרינה (כבר הכינו עם חמאה)
4 ביצים
1 ק"ג קמח הערה חשובה: (לא להוסיף יותר למרות שהבצק דליל מאוד)
¾ כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים או קוביית שמרים לחים (50 גרם)
להכין ראש עיסה מהשמרים +1/2 כוס חלב (מהכמות שיש במתכון, פלוס 2 כפיות מהסוכר שיש במתכון
להתסיס כ-10 דקות ולהוסיף לחומרים שבקערה.

קרם קקאו למילוי:
חמאה מומסת למריחה על העלים (מכינים כמות גדולה לפחות 100 גרם)
לערבב בקערה:
1 כוס סוכר
2 כפות קינמון
5-4 כפות קקאו
אופציה ולא חובה להעשרה להוסיף לקרם ממרח נוטלה (כמה שרוצים)
אם המלית לא מספיקה תכינו עוד "נגלה"

סירופ מ ב ו ש ל לציפוי מיד אחרי האפיה:
½ כוס חלב
½ כוס סוכר
1שקית סוכר וניל
מבשלים עד המסת הסוכר.

הכנת הבצק:
1.  לשים בסיר קטן את המרגרינה, לחמם רק עד שהיא נמסה, להוסיף את החלב והסוכר, לערבב ולכבות את האש. לשמור בצד.
2.  לשים בקערה גדולה את הקמח ועיסת השמרים. לערבב.    לשמור בצד.
3. להוסיף את הביצים בשלמותן לבלילת המרגרינה החלב והסוכר המבושלים.  לערבב אחרי כל ביצה.
4. להוסיף לקערת הקמח לסירוגין (כלומר לא בבת אחת) את החלב עם המרגרינה ולערבב לבצק דביק.
לעטוף בניילונית את הקערה ולהכניס למקרר למינימום-5 שעות התפחה.אין בעיה להשאיר יותר שעות
לאחר ההתפחה מעבירים את הבצק בעזרת קמח לשיש ומכינים ממנו 8 כדורים שווים.
כל כדור מרדדים (על מעט קמח) (לקמח גם את המערוך) לעיגול לא דק מדי כדי שלא ייקרע (גודל הקרואסונים תלוי בגודל העיגול) ככל שהעיגול גדול יותר תוכלו להכין קרואסונים גדולים.  (בשלב הזה מקמחים את כפות הידיים כי הבצק דביק) . חותכים את העיגול למשולשים.כמה שאתם רוצים.
מניחים מהמלית בשליש הרחב של המשולש ומגלגלים מהצד הרחב לצר.
רצוי לגלגל כמו שמגלגלים בלינצ'ס (אחרי שמטביעים את המלית תוך כדי גלגול ,סוגרים מהצדדים וממשיכים לגלגל,כך המלית לא תברח החוצה במהלך האפייה.

אופים בתנור שחומם מ ר א ש לחום 175 מעלות כ-35 דקות.
מיד אחרי האפיה מברישים את הסירופ על העוגות.
נהדר גם אחרי הקפאה ארוכה.

ואלה הקרואסונים המוחמאים שהכינה רינת:

d7a7d7a8d795d790d7a1d795d7a0d799 d7a9d79ed7a8d799d79d d79ed7a2d79cd7a4d799d79d d7a8d799d7a0d7aa 300x225 - קרואסוני שוקולד מעלפים

קרואסוני שוקולד-רינת

תהנו

ותגובה טעימה:  נורית ג.ק Reply:

בוקר טוב פירגה'לה-
התגובה שלי היא לגבי בצק השמרים לרוגלך
הכנתי , ציננתי, הוצאתי ,לשתי והכנתי את הרוגלך. מיכוון שלא היה לי זמן לאפות, השארתי במקרר עד הבוקר והבוקר אפיתי.
אין לי מילים לשבח את המאפה. הוא טפח במקרר במשך הלילה ועוד המשיך בתנור. יצא לי מוצר מעולה:
רוגלך כאילו לא אכלנו בשום מקום, כולל הקונגיטוריות המפורסמות ביותר!
כבר מזמן אני נעזרת בך בחידוש המתכונום שלי, למרות שאינני מגיבה, אני תמיד מרוצה מאוד.
ושוב: אין מילים בפי!

"הערה"

כשמעבירים את הבצק לשיש הוא עדיין דביק

בעזרת קמח (לא הרבה) גם על השיש גם על המערוך וגם על כפות הידיים תכינו את המאפים.

318 תגובות על “קרואסוני שוקולד מעלפים

  1. היי פירגה
    אם משתמשים בשמרים יבשים גם יש צורך להכין עיסה ?או מיד לערבב עם חומרי הבצק?
    תודה מראש על תשובתך.
    יום מקסים ותודה על המתכונים הנפלאים

    • פנינית בקר טוב
      שמרים יבשים תכניסי לקמח,תערבבי קצת וזהו….
      בהצלחה smile

      • 400 גרם מרגרינה+ 100 גרם חמאה למילוי?
        אין אפשרות להוזיל בקלוריות? זו פצצה!!!

    • היי פריגה נירשמתי לאתר שלך ואני נהנית ממנו מידי שבוע כל פעם מתכון אחר אני רוצה לשבח אותך שכל מתכון שלך הוא מדוייק לא כמו שכותבים באתרים אחרים אני שמחה שהמליצו לי על האתר שלך. :lol:

      • גליה הי מתוקה
        את צריכה לרדת בסוף התגובות ולכתוב את התגובה אחרונה בשורה,לא בהתחלה כמו שכתבת.
        יש המון תגובות ואני הולכת לאיבוד. תו דה.

        תודה על המחמאות הנפלאות שלך. אני מאד שמחה לקרוא שהכל יוצא מדוייק וטעים.
        חיבוק לשבת שלום smile

    • היי פירגה
      ראשית,זה ניראה נהדר!
      שנית אני בטוחה שזה טעים!

      יש לי שאלה-היות ואני לא יכולה לאכול מוצרים המכילים גלוטן האם אפשר להכינם עם קמח
      ללא גלוטן?ואם כן מה היחס?כמו קמח רגיל?
      ביכלל אפשר להכין בצק שמרים מקמח ללא גלוטן??

      המשך ניפלא ותודה על המתכונים הניפלאים!!!! smile

      • ירדן ערב טוב
        תחילה יש לי בקשה שאת התגובה תרשמי אחרונה בשורה בסוף אחרי כל התגובות.אני פשוט לא יכולה למצוא אותך בין כל התגובות. לרדת עד סוף הדף ולרשום את התגובה. תודה :lol:

        לצערי אני לא מכירה את נושא הגלוטן.
        הקטגוריה הצנועה שיש לי באתר היא בעזרת הבנות שחברות באתר שלי וכל מתכון שנראה להם מתאים אני משייכת אותו לקטגוריה.
        אולי מישהי תיכנס ותוכל לעזור לך ואם לא כנסי לאתרים המיוחדים ברחבי האינטרנט.
        בהצלחה smile

  2. משך לישה 3 דקות לפני הוספת תערובת המרגרינה ועוד שבע דקות אחריי,כך התקבל בצק גמיש ונוח לעבודה,אני ממליץ להוסיף זאת

    • אבי יקר,אני יודעת למה אתה מתכוון.פה הבצק אחר.
      הוא יותר רך ולא ניתן ללישה. מכניסים אותו למקרר להתגבשות.
      הפטנט שרשמת נהדר לחלק מבצקי השמרים ובעיקר ללחמים.
      :lol: תודה רבה רבה smile

  3. מה את לא לשה אותו בכלל,איך החמאה או המרגרינה התערו לתוך הקמח והשמרים?וכמו כן לאחר שיצרנו רולדה או קראנץ או קרואסונים צריך להתפיח שוב לפני ההכנסה לתנור וזה לא מופיע,או שאני טועה גם בזה?

  4. אני הכנתי עכשיו ולשתי עד שהחמאה והמרגרינה נעלמו היטב בתוך הבצק

    • אבי הי
      אני בטוחה שאם עשית מה שעשית זה לא יפגם בבצק וזה יהיה גם בסדר.

      הבצק הזה:

      הכנת הבצק:
      לשים בסיר קטן את המרגרינה, לחמם רק עד שהיא נמסה, להוסיף את החלב והסוכר, לערבב ולכבות את האש.
      לשים בקערה את הקמח ועיסת השמרים.
      להוסיף את הביצים בשלמותן
      להוסיף לסירוגין את החלב עם המרגרינה ולערבב לבצק ד ב י ק . מאד דביק ואסור להוסיף אפילו גרם קמח.

      חשוב: לשים בקערה ע נ ק י ת (כי גולש)
      למספר שעות

      אחרי שהייה במקרר מעבירים בעזרת ידיים מקומחות לשיש.מוסיפים ממש קצת קמח רק כדי לרדד לעלה.

      • ועוד:

        אחרי שמכינים את הצורה של הקרואסונים אפשר להתפיח שוב. לא חובה.

  5. היי פירגה,
    קודם כל רציתי לספר לך כי רבים ממתכונייך כיכבו אצלי בארוחת חג השבועות, אז שוב תודה רבה, אני מקבלת כל כל הרבה מחמאות בזכות המתכונים שלך!!!
    אני חולמת מזמן להכין את הרטובה והלחה שלך, אבל עדיין לא היה לי אומץ…יש לי 2 שאלות:
    1. האם אני יכולה להכין חצי מהכמות? כלומר חצי ק"ג קמח וחצי מכמות שאר המצרכים
    2. אני משתמשת בשמרים הלחים של שמרית , אבל לא קוביות, בשקיות, מה צורת ההכנה איתם?

    תודה רבה שוב!

    • אורני הי מתוקה.את יכולה להכין את כל הכמות ולהקפיא להרבה זמן.
      אין הרבה מה להכין הכל פשוט מאד.יותר קל מלהכין עוגה.
      הסוד הוא לא להוסיף קמח למעט מה שרשום לפני ההתפחה. גם אם הבצק נראה דליל זה בסדר.
      אחרי ההתפחה במקרר,כשמעבירים לשיש אפשר להיעזר בקצת קמח ליצירת הצורות.(לא הרבה)
      לגבי שמרים קראי בהמרות
      רשמי בחפש את המילה המרות.
      פעם קראתי באתר שמרית שפשוט מטביעים את השמרים בקמח ואין צורך להתסיס אותם.
      בהצלחה smile

      • תודה רבה פירגה יקרה עבור התשובה המהירה.
        נכון, בשמרית בשקית לא צריך להתסיס, אנסה בהזדמנות הראשונה ואדווח.

  6. תודה על התשובה המהירה ,שמחתי לשמוע שלא חייבים להתפיח בשנית,האמת שעד שכולם מוכנים יש לרובם עוד זמן לתפוח

    • אבי,אתה יכול כן ולא :P הבצק הזה מאד חיובי למשתמש. די שיחקתי איתו בהמרות שונות והוא תמיד יוצא פצצה.
      בהצלחה ושנשמע בשורות טובות smile

  7. מהממם כרגיל,נראה סוף הדרך.וד"א אין על השמרים רטובה ומ ע ו ל ה … :P

  8. הכנתי בינתיים שתי רולדות ויצא נפלא,הבצק כל כך אורירי וגם המילוי נאחז בו נהדר,לגביי הקרואסונים פשוט לקפל את השוליים פנימה?כי קרה לי בעבר שהמילוי ברח

  9. מאת איריס:
    20 במאי 2010 בשעה 23:02
    נראה מעולה וינוסה לשבת. על כל פנים מהתגובות של הבנות פה לגבי השמרים, אני אישית משתמשת בקובייה של שמרים ואחרי שאני שמה במיקסר את כל החומרים האחרים אני מפוררת (עד כמה שאפשר) את השמרים מעל הכל ומפעילה את המיקסר. ללא התססה וללא שום פעולה מיותרת.
    הבצק מתערבב יופי ויוצאים מאפים מעולים.
    מומלץ בחום וכל העוגות שמרים אני עושה ככה. אז….. אל תחשושנה…
    בהצלחה.

    [הוספת תגובה]

  10. פירגה
    המתכון הזה, שהוא שלך כמובן, מככב אצלי כמעט כל שבוע!!!!!
    כשהילדים אומרים עוגת שמרים, הכוונה רק למתכון הזה, הכי הכי מוצלח בעולם.

    אני מחלקת את הבצק ל 6 ואופה בתבנית אינגליש מרופד בנייר אפיה, 6 קאנצים.

    תודה פירגה
    קשה לוותר על מתכון זה!!!!
    שבת שלום

    • רוחמה שלום לך
      תודה על הפירגון
      נפלא שהוא מככב על שולחנך ומוצלח הכי בעולם ;)
      בכל צורה הוא נפלא וגם עם כל מלית
      המשך טעים ונפלא לכם smile

  11. הכנתי עכשיו קרואסונים מהבצק שחיכה לי עד עכשיו במקרר,זהו זה סוף הדרך,לא אכלתי דבר טעים מזה מימי,ממש נמס בפה הם כל כך תפחו בתנור,לא קיפלתי שוליים ולא קימצתי במילוי ואף אחד לא נפתח ויצא מדהים,כל הכבוד לך,אתמול חיכיתי רק 3 שעות והבצק של הרולדות לא תפח כל כך בתנור אבל זה שעשיתי היום פיצה ובגדול,תרתי משמע.שבת שלום ואלפיי תודות

    • אבי יקר
      שים לב לא להוסיף מעבר לקמח שרשום עוד קמח. אסור להתפתות ;)
      עדיף לבצק הזה להיות לילה שלם במקרר.
      שמחתי מאד לקרוא שהקרואסונים הצליחו בגדול.
      נפלא.
      שבת שלום וחיבוק smile

  12. שלום , אני חדשה באתר – רציתי לשאול אם רוצים להכין 2 תבניות של אינגליש קייק – מה עושים ? לוקחים חצי מכמות הבצק ומכניסים אך שהוא ל- 2 תבניות ? לא צריך לפתוח ולמרוח עליו משהו ? איך לגלגל אותו אח"כ ? תודה על תשובתך

  13. פירגה יקרה, זה בדיוק המתכון שחיפשתי, אמי ז"ל נהגה להכין כך את הרוגלאך שלה בדיוק כך, אף פעם לא היו לי כמויות מדויקות, עכשיו זה מסתדר לי, תודה וישר כוח.

    • שושי,נפלא שהצלחתי להביא לך את המתכון שאבד לך.
      אני מאושרת ואני מקווה שתכיני ותיזכרי באמא ז"ל ובמטעמים שהכינה לך.
      שבת שלום smile

  14. פירגה שלום,
    רציתי לשאול כמה ימים אפשר להשאיר את העוגות בחוץ? אני עושה הרבה עוגות שמרים ובדרך כלל אחירי יום יומיים זה נעשה יבש כמו הנגב.
    בתודה סופי

    • סופי הי חמודה
      למה להשאיר בחוץ? מיד כשמתקרר, תעטפי היטב ושימרי בפריזר.
      כל פעם תוציאי את המנות הדרושות לך וזהו….
      בהצלחה smile

    • א.א.
      תודה smile
      המקור במרגרינה אבל אני יודעת שכבר המירו לחמאה ויצא מ ע ו ל ה…
      בהצלחה :lol:

  15. פירגה היקרה,
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך….

    לגבי הבצק הזה- הוא יוצא מאוד מאוד דביק ולא התפתתי להוסיף קמח כפי שאמרת אבל מאוד קשה לעבוד איתו. קשה מאוד לרדד ולעשות צורה של קרואסון עם בצק כה דביק.
    שמתי את הבצק כל הלילה במקרר וקימחתי מעט את משטח העבודה אבל זה לא עזר.
    אנא אמרי לי אם ניתן להקל את העבודה עם הבצק באיזושהי דרך.

    תודה ליאת

    • ליאת הי
      את כן מוסיפה קמח אבל רק בשלב של הכנת הקרואסונים
      את מעבירה את הבצק למשטח מקומח
      מרדדת על מעט קמח מ-2 הצדדים
      תקמחי את כפות הידיים כדי להכין את הצורה של הקרואסונים.
      בהצלחה smile

  16. היי פירגה,
    לפני כשבועיים הכנתי עוגות שמרים ממתכון הרטובה והטובה – פרווה ויצאו מעולה.
    האם אפשר להכין גם מבצק הפרווה קרואסונים כאלה? האם ניסית ?
    ובכל מקרה מה עדיף מבחינת הטעם והמרקם ?

    • נורית הי
      נראה לי שגם בצילום שלי יש קרואסונים מעלפים מהפרווה.
      בהצלחה ותהנו smile

  17. הי פריגה האם אפשר להמיר את החומרים החלביים לעוגת פרווה
    כמו החלב שמופיע כאן?

  18. פירגה שלום
    הכנתי ביום חמישי את הבצק שמרים .וביום שישי בבוקר הכנתי את הקורסונים שיצאו חבל על הזמן
    כאלו טעימים שביום שבת בבוקר כבר לא נשאר כלום. הכנתי בדיוק לפי ההוראות של המתכון שלך.
    יישר כח.

    • הי דורית
      אני אוהבת את התגובות שלך,באמת את משהו :lol:
      חיבוק לשבוע טוב וטעים smile

  19. היי הקרסונים לא רק נראים טעימים , הכנתי ויצאו טעימים בטרוף ,חלק הכנתי רולדות וחתכתי בצורת פרחים אחד דבוק לשני בתוך תבנית עגולה הם טפחו בתנור וכל אחד יכול לקחת לו פרח . תודה על המתכון.

  20. לפירגה שלום !
    המתכון נראה מענין אני הכין אותו לשבת, מיותר לציין שכל מתכון שלך הוא הצלחה.
    יש לי שאלה – באחד המתכונים ראיתי שהשמשת בממחר שקדים מוכן, ולא הצלחתי למצוא בשום סופר
    אשמח לקבל פרטים נוספים.

    • מיטל שלום ותודה על הפירגון והמחמאות smile
      תכיני ותהני .
      הממרח נמצא במדפים של המצרכים ללא סוכר או במחלקת טבע / אורגני (יש בכל סופר) -כדאי לשאול את המנהל/ת

      בהצלחה :lol:

  21. פירגה יקירה, יש לי " בעיה " מאז שהכרתי את האתר שלך ניראה לי שכל המשפחה שמנה בכמה קילו, אני לא מפסיקה להכין את המטעמים שלך, ביום שישי הכנתי את הקרואסונים והחבר"ה שלי התנפלו וחיסלו כמעט הכל טוב שהחבאתי כמה קרואסונים בתנור שיהיה גם ליום שבת בבוקר. תודה לך על כל המטעמים הטעימים……..

    • איבונה יקרה בקר טוב
      נפלא.נהדר. כדי שלא יזללו בלי הכרה את הקרואסונים המעלפים האלה כדאי להקפיא אותם מיד אחרי הקירור ;) אני מבינה לליבם של החבר'ה שלך חהחהחהחהחה חבר מביא חבר ;) טעיםםםםםםם
      בכיף,ותהנו smile

  22. הי פריגוש'קה!!!!{מקוה שאת לא כועסת עלי… על שם החיבה שאמצתי לי?!. :? }
    פשוט אין לי מילים….מה זה הדבר הזה? מהיכן הבאת אותו?….זה מתכון "מטמטם"….אני כל-כך מאושרת שמצאתי את המתכון הנ"ל…כי היה לי משהוא דומה אבל נעלם! :eek: …טוב בשביל זה יש אותך laugh .אישה מיוחדת במינה,שכמה שאוגיר מפי דברי שבח ;) זה לא יספיק…… :lol: :lol: :lol:
    רק לפני פרידה …אני רוצה להמליץ על השמרים "היבשים"שאותם כן המסתי{בלי ערבוב}עם הסוכר והחלב והתססתי כ-10 ד'…והם תפחו משהוא..וכמובן אותם הכנסתי לתערובת….יצא מ ש ג ע
    נ.ב. ילדי הקטנים ביקשו שאתן לך חיבוק,אז……קבלי smile smile smile

    • הי מתוקה המתכון כבר באתר מהיום הראשון רק בוואריציות שונות
      אם תכנסי לקטגוריה: שמרים את כבר תראי.
      הבצק הוא רב גיווני וניתן להכין ממנו את כל מאפי השמרים שאת רוצה.
      מה שאת חולמת? תכיני ויצא טעים.
      אז נשיקות לקטנים ולך תודה וחיבוק בחזרה לכולכם ;)
      smile

  23. שלום וברכה,

    האם במתכון הזה עדיף להתשתמש בחמאה או מרגרינה. מה יוצא יותר טוב.

    בברכה, עמית

    • עמית שלום
      אישית לא ממירה שמרים לחמאה .תמיד עם מרגרינה.
      הרבה מאלה שמכינים כבר שנים את הבצקים שלי המירו לחמאה.
      לא יודעת איך יוצא. במקור הבצק עם מרגרינה.
      לשיקולך smile

      • פירגה ,
        שבת שלום קודם כל,

        הכנתי אתמול את קרואסוני השוקולד הבאמת מעלפים,אין מילים
        התגובות מדהימות,בכלל אני מבשלת המון מהאתר שלך פשוט טעים בלי שום פוזה,הכל אמיתי,
        האם תוכלי להעלות לאתר קואסוני שקדים,או קרואסוני חמאה..???
        פירגלה המדהימה.
        שתהיה לך שבת נעימה,
        מיכל

  24. היי פירגה,

    כשסוגרים את הבצק מהצדדים אחרי ששמים את המילוי ומגלגלים,
    איך יוצאים לך פסי השוקולד שבתמונה?
    תודה.

    • פירגה, את ההודעה הנ"ל רשמתי למטה,
      ואני רואה שהיא נמצאת למעלה…

      • פירגה, אולי לא הבנת אותי…
        כתבת במתכון לסגור מהצדדים, כדי שהמלית לא תברח בזמן האפיה.

        • נועה,את סוגרת מס' מ"מ ספורים בגלגלול הראשון וממשיכה לגלגל את המשולש רגיל.
          בערך כמו שמכינים בלינצ'ס. smile

  25. אם אני רוצה שהם יהיו פרווה אני יכולה במקום חלב לשים מים? האם זה טעים גם כך? תודה.

  26. שלום פירגה
    האם מבצק זה אפשר להכין רולדה?

    תודה איילה

  27. שלום ובברכה,

    עוד שאלה, האם 400 גרם מרגרינה זה להרבה מדי? האם אפשר להוריד בכמות?

    בברכה, עמית

    • עמית שלום
      זה המתכון ובגלל זה הוא המוצלח מכולם.

      יש באתר קטגוריה: שמרים
      בקטגוריה יש מבחר עוגות דומות בפחות שומן.
      לשיקולך והתוצאה כמובן לא תהיה אותו דבר. לדעתי הבדל שמים וארץ…… smile

  28. פירגה, תחזיקי לי אצבעות, אני הולכת להכין את הבצק עכשיו… כן כן אפילו שממש מאוחר כבר, לא מוותרת
    ומשאירה להתפחה כל הלילה.
    מקוה שיצאו רוגלך מצויינים. התגובות פה חיוביות, אז תאחלי לי בהצלחה!!
    כמובן שאעדכן אותך בהמשך.

    :P

    • מחזיקה גם מחזיקה ומקווה ביחד איתך לטוב
      אביבית,תעדכני אותנו smile

  29. פירגה שלום
    הכנתי היום את הרוגלך ושתי עוגות מהבצק הנהדר הזה. מאוד טעים וקל מאוד להכנה
    עד הבוקר תפח במקרר מלוא הקערה.לצערי אסור לי לאכול מתוק לכן הכנתי לקחת הביתה
    לבנים
    תודה שהזכרת לנו את המתכון
    שבת שלום ממני אנטה

    • אנטה יקירה
      תודה רבה לך שטרחת לבוא ולשתף אותי למרות שאת בעצמך לא נהנית מהמתוק והטעים הזה.
      מסרי שלום לבנים ושיהיה להם טעים טעים.
      לך חיבוק לשבת שלום smile

  30. שלום פירגה!…
    יש יל שאלה – הבנתי איך מכינים את הקרואסונים, אבל מה עושים עם הבצק בתבנית האינגליש קייק?
    כיצד מסדרים את הבצק והמילוי?
    כמו כן שאלה כללית – יש לי מטבח קטן עם שיש מאוד לא נוח להתעסקות עם בצק,
    האם את מכירה איזה אביזר שיכול לשמש כמשטח רידוד? עד היום אני פשוט מרדדת בתוך
    תבנית של תנור…
    תודה על המתכונים המקסימים!

    • עינת,כנראה לא הבנת,קראי שוב את המתכון .מכינים קרואסונים ומניחים אותם על ניר אפיה בתבנית הגדולה של התנור.
      לגבי משטח יש בחנויות לכלי בית.תבחרי אחד שנראה לך .
      smile

    • עינת יקרה,
      לחברת טפרוור יש משטח לישה מעולה. :lol:
      אם את מעוניינת אוכל לדאוג לך.
      המשך יום נפלא

  31. פירגה שלום,

    הכנתי את הרוגל. הבצק יצא מצוין כרגיל אך המלית מאד גלשה (למרות שהדקתי מהצדדים כמו שיעצת) והשאירה את המאפים קצת "ריקים" מדי. האמת שהשתמשתי במלית של הקריספיות, אולי היא נוזלית מדי למטרה הזו? יש לך עצה?

    ריקי :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

    • ריקי הי
      לרוגעלך צריך מלית סמיכה ולא דלילה.זו הסיבה שגלש.
      מקווה שהם עדיין טעימים גם בלי מלית.תמיד אפשר לשדרג ולהגיש עם ריבה/סירופ
      תהני. smile

      • ריקי,צריך למרוח חמאה ואת הסוכר הקינמון והקקאו מפזרים מעל
        כך הכנת?

  32. כמו שכתבתי לך השתמשתי בקרם של הקריספיות כך שלא עשיתי בצורה המוסברת. אולי פה טמונה הבעיה. בכל מקרה המאפים נעלמו כלא היו במהירות הבזק (גם אלה ששמתי בפריזר).

    את כותבת שאפשר להוסיף נוטלה. האם למרוח על החמאה ואח"כ לפזר קקאו וסוכר? נראה לי שזה יקרע
    את הבצק והאם זה לא שוב מילוי דליל ולא סמיך (מבחינת הגלישה בזמן האפיה)?

    ריקי

    • ריקי הי
      שמחה שאהבתם.

      תמיסי את החמאה
      תברישי אותה על העלה
      תפזרי בנדיבות את הקקאו+סוכר+קינמון
      תניחי בכפית קצת ממרח נוטלה בשליש הרחב ותגלגלי
      בהצלחה smile

  33. יש לי שאלה לגבי ראש עיסה, במידה ומשתמשים עם שמרים יבשים גם יש להכין את ראש העיסה? ולא היה כל כך ברור איך בדיוק להכין האם הבנתי נכון:
    2 כפות שמרים + 1/2 כוס חלב + 2כפות סוכר להתסיס ואז להעביר לשאר החומרים שקערה?

    • מיכל
      שמרים טריים: את ראש העיסה מערבבים ומחכים שיתסוס,ואז מערבבים עם יתר המצרכים.

      שמרים יבשים : רק מערבבים בקמח וזהו…

  34. שיוי, פירגה, מה זה הדבר המדהים הזה…..
    אפילו אני, שנמצאת בדיאטה תמידית….. חיסלתי כבר שניים…..
    פשוט טעם גן עדן! אין בעולם דברים כאלה.
    תודה ונשיקות.
    מחכה שהבן שלי יבוא, הוא יתעלף!

    • אסנת חמדתי,לא סתם נתתי את השם קרואסוני שוקולד מעלפים :lol:
      שימחת אותי ושיהיה לך ולבן בתיאבון ועונג גדול ל"נגוס" בהם.
      רק שלא יתעלף ;)
      חיבוק :lol:

    • ליז ,לא סתם נתתי את השם קרואסונים מעלפים.
      מי שלא ניסה לא יבין זאת לעולםםםםםםםםם smile תודה :lol:

  35. המתכון הזה פשוט מעולה!!!!!!
    שווה לכולם לנסות גם למי שלא כ"כ מבין באפיה…… מתכון פשוט וטעים.
    הכנתי אתמול והכו חוסל…. מכינה לשבת עוד נגלה. :lol:

  36. פירגה שלום מה שלומך
    מזמן לא גלשתי באתר שלך , כי הייתי בחו"ל
    כבחור צעיר חובב אפיה אני אוהב את המתכונים שלך וכבר נסיתי כמה מהם שהצליחו לי

    יש לי שאלה דחופה , מאחר והבצק בהתפחה מהלילה !!
    את חומרי המלית , אפשר להוסיף את הכל לחמאה המומסת לערבב לאחד ולקרר עד שתתקבל עיסה סמיכה ואז לעבוד איתה , אפשר גם בשיטה הזאת במקום לעבוד עם המלית בשלבים?! :cool:

    תודה מראש ;)

    • הי אמיר
      ברור שאפשר להקציף את הקרם במיקסר שיהיה אחיד וסמיך.
      תודה על המחמאות ותמשיך לבלות ולעשות חיים smile

  37. פירגה יקרה, הולכת עכשיו להכין את המתכון משמרים יבשים. לא כל כך יודעת מה זה ראש עיסה ולא הבנתי, גם מהתגובה מעליי, האם צריך עם שמרים יבשים לערבב עם חלב וסוכר או פשוט מערבבים אותם ישר עם הקמח ושאר החומרים.
    אשמח לתגובה דחופההה ממך או ממי שהכין ומבין את המתכון כי אני עכשיו נכנסת למטבח להכין עם הקטנה שלי שהביעה משאלה להכין יחד קרואסוני שוקולד עם האמא מאותגרת השמרים שלה חחחחח
    המון תודה.

    • ענת בקר טוב

      תערבבי את השמרים בקמח וזהו.לא צריך ראש עיסה.

      תהנו בכיף smile

  38. פירגה יקירתי,
    ליום הולדתו של אחייני הבכור (גיל 25) הכנתי: עוגת מרנג קוקוס מוס שוקולד שרי וחלבה, עוגיות שוקולד צ'יפס האלוהיות וכמובן קרואסוני שוקולד שאין שני להם, אני חייבת לציין שקיבלתי מחמאות אדירות והאחיינים שלי הגדולים אמרו שמעולם לא טעמו קרואסונים טעימים כאלה ואפילו בקונדיטוריות המובחרות לא מתקרבים לטעם המיוחד שלהם. אציין שיש לי מיקסר "על הפנים" והכנתי בדיוק לפי הוראותייך והכל יצא לי מוצלח וטעים כ"כ.
    אין כמוך ואין שני לך. (אני כמובן ממשיכה להכין ממתכונייך המיוחדים כל הזמן)
    אוהבת הכי בעולם, שרי – מעריצה שרופה!

    • שרי מקסימה
      את נהדרת.איזה פירגון למתכון.חהחהחהחהחה. תודה
      שיהיה לכם תמיד שמחות ומזל טוב smile

  39. שלום פריגה, יצא לי להכין מהקרואסונים הללו מס' פעמים ותמיד היו מחמאות.
    השאלה שלי היא- הכנתי את הבצק אתמול ועקב נסיעה פתאומית לא יצא לי להכין אחרי 5 שעות את הקרואסונים, ז"א שהבצק היה כמעט יממה במקרר, האם הוא בסדר??????????? :oops:

    • שרית יקרה תודה רבה
      הבצק מאד ידידותי ואין סיבה שיהיו פשלות.
      תפשירי, תתפיחי שוב אחרי שתכיני את הצורות ותהנו smile

  40. תודה רבה למתכון המעולה……יצא מצויין
    איך אפשר לעלות תמונה שלהם? יצאו לי כל כך יפים וטעימים…

    • רינת הי חמודה
      אני לא יודעת איך אתם יכולים להעביר תמונות לאתר שלי. אבל יש בתפוז פורום אוכל שנקרא:מתכונים
      אם תעבירי לשם אני אוכל לראות ולשים באלבום ובאתר שלי.
      תודה וכיף לך,תהני מהם smile

  41. בוקר טוב פירגה

    האם הכוונה לשתי כפות שמרית, ואם כן האם לא נכון להוסיף את כל השקית 50 גר'?
    הארה נוספת כדי "לגמול" בצק שמרים מדביקותו כדאי להוסיף מעט שמן על היד וללוש,
    לפני שמוסיפים קמח, כך מונעים ממאפה השמרים להתקשות.

    תודה כרגיל המשך יום קסום smile

  42. היי פירגוש…
    אני מכינה היום את הקרואסונים ואת הבורקסים מבצק נהדר (שכבר הכנתי בעבר וקצרו מחמאות מטורפות!)
    רציתי לשאול לגבי המילוי של הקרואסון:
    האם במקום להכין מילוי ניתן להשתמש במילוי מוכן? זאת אומרת: לא להוסיף להם כלום?

    ממרח חלבה ודבש?
    ממרח נוטלה?
    ממרח ריבת חלב?

    ועוד דבר: האם ניתן לערבב גבינה לבנה עם מעט חלב מרוכז ולהכין כך מילוי גבינה? או שאני מגזימה?

    תודההההההההההה אני משווווווגעת על המתכונים שלך…

    • הי ענבלי
      אין בעיה להכין עם כל מלית מוכנה קנויה או ביתית רק שלא תהיה דלילה/נוזלית.
      אם את רוצה מלית גבינה תכיני את המלית מקטגוריה מליות שלי (עם אינסטנט פודינג וכו') ותכיני מעטפות ולא קרואסונים .נראה לי שהגבינה לא תישאר בקרואסונים.
      העונג שלי חמודה ובכיף גדולללללללללל.

  43. פירגה חביבה שאני חושבת להכין משהו מיוחד ,מייד את עולה לי לדמיון,
    מזלי שיש לי אותך 3
    עכשיו החלטתי להכין את הקרואסונים :lol: :lol: :lol: ממש נעים באתר יש הכל וטעים :lol: :lol:
    שנה טובה והמון נחת -ובריאות♥

  44. פירגה…

    לגבי המליות הקנויות – עם מה לערבב כדי שלא יהיה נוזלי?

    נניח ממרח חלבה ודבש קנוי הוא נחשב נוזלי או נוטלה?

    ולגבי המילוי שרשמת כאן עם הקקאו, זה יוצא שוקולדי ממש? כמו קרואסון אמיתי?

    אני רוצה שהמשפחה תתעלף!! כמו תמיד כשאני מכינה ממטעמייך ;)
    תודה.

    • הי ענבל
      המלית עשירה מאד והתוצאה נפלאה.
      הנה למשל אחת מהתגובות:

      מאת אסנת:
      13 ביולי 2010 בשעה 14:10 (לערוך)
      שיוי, פירגה, מה זה הדבר המדהים הזה…..
      אפילו אני, שנמצאת בדיאטה תמידית….. חיסלתי כבר שניים…..
      פשוט טעם גן עדן! אין בעולם דברים כאלה.
      תודה ונשיקות.
      מחכה שהבן שלי יבוא, הוא יתעלף!

      [הוספת תגובה]

      שנה טובה smile

  45. פירגההההה

    לגבי הקרם קקאו למילוי – אם אני מערבבת את החומרים זה יוצא כמו אבקה יבשה? ופשוט מפזרים על הבצק עם החמאה?

    ואם אני רוצה להוסיף גם נוטלה, אז איך? להכניס לתוך הקערה עם האבקה היבשה? אז איך זה יתערבב?

    תודהההההה!!

    • ענבל,את יכולה לערבב הכל ביחד ולהוסיף נוטלה לקבלת קרם למילוי.

      אם את לא מוסיפה נוטלה אז קודם למרוח חמאה ב נ ד י ב ו ת ומעל לפזר את הקקאו+היתר. אבל גם פה את יכולה לערבב לקרם.

      בבקשה smile

  46. פירגושלי…

    שאלה אחרונה חביבה!

    אני רוצה להכין לערב חג,אז מתי להתחיל בהכנות?

    והאם את יכולה להפנות אותי למתכון של קינוח ללא גבינות וללא סוכר ואולי גם לא הרבה קמח…

    למשפחה הסכרתית שלי….

    תודה וחג שמח.

    • ענבל בקר טוב

      שמרים את יכולה להכין שבועיים מראש ולהקפיא.

      לסכרתיים כל הקינוחים שלי (יש גם קינוחים חמים) חפשי בקטגוריות המתאימות
      אפשר להמיר ל"כמו סוכר" יש קטגוריה עשירה.
      חג שמח smile

  47. פירה תודה..

    את מתכוונת שאני אכין ואחרי האפייה להקפיא? או להקפיא לפני האפייה?

    אם אני אכין מחר בערב, אתפיח במקרר כל הלילה ובבוקר אאפה? איפה לשמור עד ים רביעי? במקפיא?

    תודה.

    • תכיני מתי שאת רוצה ונוח לך. כמובן שתאפי.
      אחרי קירור מיד תקפיאי.
      בהצלחה.

    • אפשר לשדרג חלב במים? בנוזל אחר? תודה. אחלה אתר. הולכת ישר אליו לחפש מתכון..

  48. תודה רבה על כל התשובות שכמובן עזרו לי מאוד….

    רק דבר אחרון: לפני ההגשה איך מפשירים? בתנור? במקרר?

    תודהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה

    אעדכן אחרי החג smile

    • פעם בטריים,והיו תוצאות מדהימות.

      היום ר ק ביבשים . תוצאות גם מדהימות אבל פחות.

  49. פירגה,

    המסתי את קוביית השמרים (שקניתי אתמול) בקערה עם חלב וסוכר והם לא תוססים לי! מה לעשות?
    זו הפעם הראשונה שאני עובדת עם שמרים טריים…

    הם כן תפחו אבל לא תוססים….

    מחכה לעזרתך כתמיד smile

  50. והאם כדאי לערבב את הבצק ביד או עדיף במיקסר? ראיתי כאן בנות שהשתמשו במיקסר ועדיין לא הבנתי באיזה שלב או אם בכלל צריך… :oops:

    תודההההההההההההההה

  51. פירגה שלום. אני רוצה לנסות להכין גירסה פרווה. כבר קניתי חלב סויה.. ואז…ראיתי שצריך חמאה למילוי. מה את מציעה לי לעשות? יש גירסה פרווה למילוי קקאו? תודה רבה, חג שמח ושנה טובה!!!

    • תניה ערב טוב
      פשוט במחמאה/מרגרינה ויוצא 10.
      בהצלחה ותהנו כמו כולם .
      שנה מתוקה smile

      • תודה על התגובה המהירה!! נקווה שיצא טעים. אני מכינה את הבצק הערב . להניח בחוץ ולקרר או ישר להכניס למקרר עד הבוקר? שוב תודה

      • סליחה על כל השאלות…(פעם ראשונה ממש שאני מכינה בצק שמרים)
        הוצאתי מהמקרר את הבצק. מריח נפלא אבל די קשה. כלומר, נוח לרידוד. מה לעשות הלאה? תודה רבה, תניה

  52. פירגההההה השמיעי קול…

    סיימתי לאפות את הקרואסונים….יצאו בדיוק כמו שציפיתי..מ ד ה י מ י ם !!!!

    רק שאלונת: אני צריכה אותם למחר בערב, אז להכניס למקרר או בכל זאת להקפיא?

    תודה לך אשה מקסימה smile

    • ענבל הי חמודה
      שימי במקרר.
      מחר תחממי בתנור. חממי את התנור לחום 170. סגרי את החום ותכניסי את הקרואסונים מכוסים ברפיון בניר כסף לא מהודק.רק למעלה. הם יתחממו לאט לטמפרטורה נכונה.
      תהנו וחג שמח וטעים smile

    • כן. אחרי שהתנור חם.סגרי את החימום והכניסי אותם מכוסים ברפיון בניר כסף. הדלת סגורה.
      הם יתחממו לאט מהחום של התנור.

  53. היי פירגה נראה טעים מאוד רוצה להכין , הילדים שלי מאוד אוהבים
    רק בעיה קטנה ביתי אלרגית לחלב איך אפשר להכין לדעתך בשבילה??
    אולי חלב סויה?

    • ורד,תמיד אפשר להמיר חלב למוצרי סויה ועדיין יוצא מעולה
      בהצלחה ותהני את כל בני הבית smile

  54. פירגההההההההההההההההההההה

    אין על המתכונים שלך!!!

    הקרואסון יצא מהמם וקיבל המון מחמאות!!!

    הכנתי חלק עם מילוי של חלבה ודבש , חלק עם ממרח שוקולד לבן נוגט והשאר עם הציפוי שנתת כאן…

    תודה רבה …………. smile

    • ענבל מקסימה
      ואואואו כמה תגובות שהקרואסון המופלא הזה קיבל :x .
      כולי גאווה שהוא מצליח לכולם ושכולם נהנים.
      חתימה טובה ושנה מתוקה מדבש smile

    • קארין הי,

      מרחי בנדיבות חמאה ופזרי מעל את הסוכר קינמון וקקאו.
      לפעמים עושים הפוך.קודם מפזרים את היבשים ומעל יוצקים חמאה.
      בתיאבון smile

  55. פירגה שלום
    אני חייבת לשטף אותך
    הכנסתי שמנת מתוקה במקום מרגרינה אחת את לא מבינה מה יצא smile smile smile smile

  56. שלום לך,
    רק היום גיליתי את האתר שלך ומצא חן בעיני מאוד.
    אני מאוד אוהבת לאפות ועברתי גם את "משבר שהמרים"
    אני רוצה להכין היום את הרוגעלך ורציתי לשאול:
    לגבי השמרים במתכון הזה- אני משתמשת בשמרים טריים(גרגירים)- אז איזה כמות צריך?
    כמו כן, האם הרוטב ששופכים בסיום צריך להיות חם וגם הרוגעלך חמים או שאחד מהם קר?

    תודה.

    • דיתי הי חמודה וברוכה הבאה לאתר שלי
      בחרת במתכון מדהים שיעשה לך חשק להמשיך לדפדף ולהכין עוד מטעמים.
      כמות שמרים= 50 גרם
      הסירופ חם לא רותח על עוגות חמות
      בהצלחה ומחכה לשמוע תוצאות
      smile

  57. תודה על התשובה המהירה.
    רק עוד שאלה לגבי המילוי- איך שמים אותו על המשולשים?
    תודה

  58. הי פירגה,
    כבר הכנתי כמה דברים מהאתר שלך והכל היה מצוין. תודה רבה על העצות, הטיפים והיחס האישי- את משאירה את כל ספרי הבישול והאפייה הרחק מאחור..
    אני רוצה להכין את המתכון- נשמע מדהים ע"פ מה שצוין כאן. רק לא ברור לי- אין כאן למעשה בכלל לישה? רק עירבוב של החומרים? תודה מראש!! smile smile

    • עינת,תודה חמודה איזה כיף לקרוא אותך על הבקר smile
      הבצק יוצא דביק ולא בצק שאפשר ללוש אותו.
      כן לערבב ,את יכולה עם היד) למסה חלקה.
      בהצלחה ותהנו ואשמח לשמוע ממך שוב אחרי ;)

    • חנה הי
      כל מאפה שמרים שעולה על רוחך ובכיף שלך תכיני ותתעלפי ממנו. הבצק מדהים ומתאים לכל.

  59. ערב טוב אני רוצה לעשות חצי מכמות הבצק כמה זה חצי קילו קמח בכוסות? ויש לי שימרית כמה לשים לחצי כמות בצק תודה. smile :

    • ענת שימי 3 כוסות קמח וחצי שמרית. לא להוסיף הרבה קמח .
      הבצק לפני התפחה דביק
      אחרי התפחה מכינים את המאפים עם מעט מאד קמח (לא לשים את הבצק רק מפזרים עליו טיפונת קמח ויוצקים את הצורה.)

  60. הי פירגה כרגע הכנסתי את הבצק למקרר עד מחר יצא לי בצק רך מאוד עשיתי חצי מכמות הבצק מקוה שזה בסדר. :lol:

  61. הללויה smile smile smile smile פשוט מעדן יותר טעים מהקונדטוריה בצק חלומי הקוראסונים יצאו רכים ויפים זהו זה הבצק שאימצתי תודה פירגה את גדולה. :lol: :lol: :lol: :lol:

    • ענת הי,אני שמחה שה"לידה" עברה בשלום ושאתם נהנים מהעוגות.
      המשך טעים ומוצלח לא פחות
      smile תודה שחזרת לשתף ולהמליץ.

  62. היי פירגה
    העוגות בתנור הריח נפלא
    הכנתי מהבצק גביניות\ לחמניות שוקולד, רולדת קינמון וקרואסונים

    אביבה

  63. וואו, איזה בצק מדהים!
    הכנתי חצי כמות (3.5 כוסות קמח). השארתי במקרר ללילה. בבוקר אפיתי. הבצק מדהים, גמיש ונוח לעבודה. ממש לא היה דביק בבוקר לאחר ההתפחה. הרוגלך תפחו יפה בתנור, והתוצאה פשוט מעדן.
    תודה רבה!
    דרך אגב, כדאי להקפיד לסגור היטב כי באילו שלא הקפדתי-המילוי נזל החוצה.

    • דנה ערב טוב
      את יכולה להכין צורות אחרות ולגוון.
      אני שמחה שאהבת את הקרואסונים.
      תודה מקרב לב ששיתפת והמשך טעים.

  64. דורית שלום

    יש מתכונים אחרים במאפי השמרים שלי שחלק מהבצק על בסיס שמן. תוכלי מכל בצק שתראי באתר להכין גם קרואסונים. ראי בקטגוריה:עוגות שמרים
    בהצלחה

  65. לפירגה שלום .פעם ראשונה אני משתמשת בבצק שמרים ולא הבנתי את מה שנאמר במתכון לגבי הכנת ראש עיסה משמרים. האם אני צריכה להוסיף עוד שמרים בנוסף ל2 כפות שמרים שבמתכון למה הכוונה?

  66. שלום לכולם, לא הבנתי איך לסגור את המשולש על מנת שלא יצאה המילוי באפיה?

  67. אני כבר מחכה להכין אותם מחר כל כך הרבה תגובות טובות .איפה אפשר למצוא מתכונים שלך. :lol: :lol:

    • אתי,לא הבנתי את השאלה? איפה אפשר למצוא מתכונים שלך? את באתר שלי.
      בהצלחה ובהנאה.

    • שלום פירגה,
      אני בשלנית מתחילה וחייבת לציין שכבר עשיתי כמה מתכונים שלך,
      היום נכנסתי באופן מעמיק לאתר ולא נראה לי שאפסיק.
      כל הכבוד לך, הכל נראה מדהים.
      שאלה קטנה – אם אני מגלגלת את הקרואסון מלמטה – מהחלק הרחב של המשולש
      איך רואים שוקולד בקרואסון??? כי כאילו נשאר בצק
      אני שואלת כי אולי לא הבנתי את ההסבר…
      מקווה שנסברתי עצמי נכון.
      בכל מקרה תודה רבה
      ושבת שלום
      דקלה

      • בהצלחה להמשך טעים ונפלא.

        הנה כך רשום במתכון,קראי שוב.

        כל כדור מרדדים (על מעט קמח) (לקמח גם את המערוך) לעיגול לא דק מדי כדי שלא ייקרע (גודל הקרואסונים תלוי בגודל העיגול) ככל שהעיגול גדול יותר תוכלו להכין קרואסונים גדולים. (בשלב הזה מקמחים את כפות הידיים כי הבצק דביק) . חותכים את העיגול למשולשים.כמה שאתם רוצים.
        מניחים מהמלית בשליש הרחב של המשולש ומגלגלים מהצד הרחב לצר.
        רצוי לגלגל כמו שמגלגלים בלינצ'ס (אחרי שמטביעים את המלית תוך כדי גלגול ,סוגרים מהצדדים וממשיכים לגלגל,כך המלית לא תברח החוצה במהלך האפייה.

    • לפני שאני מכינה את הקרואסונים לפי המתכון צריך להוסיף חלב אני לא אוהבת חלב אני יכולה להוסיף מים? :cool: :cool:

      • נא להבא לרשום את התגובה אחרונה אחרי כולם.
        חלב=מים זה נוזלים אז אין בעיה.

  68. היי פירגה לא ממש הבנתי
    האם את קרם הקקאו למילויי אמורים לבשל, או שפשוט מורחים חמאה ומפזרים עליה את החומרים היבשים?
    ואם שמים את המילויי רק על השליש הרחב אז איך אמורים לראות את המילויי גם בקצה כלומר בשפיץ של המשולש?

    אני ניגשת עכשיו להכין את הבצק ולהכניס למקרר אני מקווה שתספיקי לענות לי עד שהוא יצא משם.

    • שרית,לערבב בלי בישול לקרם סמיך. מורחים כמעט עד לקצה. ראי במתכון הוראות לגלגול.
      בהצלחה

      • היי שוב,
        במתכון כתוב:

        "לערבב בקערה:
        1 כוס סוכר
        2 כפות קינמון
        5-4 כפות קקאו"

        איך אפשר לערבב סוכר קינמון וקקאו לקרם סמיך? הרי אלו חומרים יבשים.

        • ???? לערבב את המצרכים היבשים ולפזר אותם בנדיבות על חמאה מרוחה על העלים. כך כתוב,לא?

          • ואם את מחליטה להוסיף ממרח נוטלה,תערבבי אותו עם החמאה ותמרחי ואחר כך לפזר את היבשים.
            תודה

          • אוקיי עכשיו הבנתי.
            זה מה ששאלתי בשאלה הראשונה ובתשובתך כתבת "לערבב בלי בישול לקרם סמיך" ולכן לא ממש הבנתי למה הכוונה.
            תודה רבה לך.

  69. שלום רב ,
    ברצוני קודם כל לשבח אותך על המתכונים שלך , אני מכינה אותם המון והם יוצאים מוצלחים …
    שאלה קטנה – האם ניתן להמיר את המרגירנה לשמן ? ואם כן מה היחס של הכמויות ?
    והאם זה יוצא אותו דבר ….
    אם איני טועה חבילת מרגירנה היא כמו כוס שמן , נכון ?
    תודה מראש …

  70. היי זו כבבר פעם עשירית שאני כותבת, שולחת, רואה שהתגובה מפורסמת ואחרי כמה שניות זה כבר לא מופיע באתר:eek:
    מוזר מאוד, מנסה שוב.
    אני רוצה להכין את הדבר המעלף הזה עוד הרגע אבל יש לי כמה שקיות קמח פתוחות ואני רוצה להכין כמות מחצי קילו. ראיתי שכתבת כאן למישהי שזה 3 כוסות. לא מזמן בדקתי ויצא שחצי קילו זה 5 כוסות זכוכית של קפה. מה אני עושה ? :?
    עוד משהו, את כותבת להוסיף לסירוגין את המרגרינה והחלב. איך אני מוסיפה פעם חלב ופעם מרגרינה אם הם נמצאים באותו הסיר?
    תודה מראש :P

    • מירב הי

      תכיני מקילו קמח ותקפיאי את התוצרים הגמורים.

      רשמתי את אופן ההכנה בשלבים: 1.2.3.4…. תקראי שוב ותראי אם זה ברור עכשיו.
      תודה.

  71. היי, עכשיו ששינית את המתכון הכל מובן וברור. לפני זה, הבנתי משהו אחר.
    אם תכתבי כל מתכון כמו המתכון של הלחמניות פוך שבו הסברת ופירטת כל שלב את תחסכי ממך הרבה שאלות ;) תזכרי שיש כאן בנות שממש עושות את צעדיהן הראשונים בתחום האפייה והבישול וצריכות שיפרטו כל פרט ופרט.. אני לדוגמא :P
    בכל אופן תודה רבה !!! הולכת להכין את המתכון הזה עוד הרגע !!!
    laugh

    • מירב, בכיף .
      אני שמחה שברור לך ואני מאחלת לך בהצלחה. לא לשכוח לחזור אלי עם תובנות וחוות דעת.
      לפני שאת מכינה את הבצק והעוגות, קראי היטב כי כל הערה קטנה קובעת את הצלחת העוגות.
      בהצלחה ותהנו.

  72. היי, אם אני רוצה להשתמש בשוקולד השחר אני צריכה למרוח לפני זה על הבצק מרגרינה מומסת?

  73. היי פירגה

    הכנתי אתמול את הקרוארסונים. הבצק ממש נימוח בפה והטעם נפלא, אבל, עשיתי חצי כמות, אחרי ההתפחה הבצק היה כל כך רך שהיה לי ממש קשה לעבוד איתו. למרות שקימחתי הוא נדבק שוב ושוב למשטח העבודה ולמערוך. לא הצלחתי למרוח את המלית כמו שצריך (ממרח שוקולד) וגם לגלגל היה משימה ממש קשה. לא יצאו לי צורות יפות של רוגעלך כמו בתמונה עצמה. לפי התגובות כאן לא ראיתי שזה קרה למישהי. האם עשיתי משהו לא בסדר?

      • היי פירגה!
        איך אפשר להפוך לפרווה? במקום חלב מיץ תפוזים או מים? אפשר בכלל להתפיח שמרים במיץ? ובסירופ?
        ועוד שאלה אם מקפיאים צריך רק להפשיר או גם לחמם? (אני רוצה להכין למשלוח מנות ביום א אבל לא נראה לי שיהיה זמן. השאלה אםם אכין כמה ימים קודם ואקפיא זה יהיה ממש כמו טרי או מצריך חימןם)
        תודה!!

  74. היי פירגה, מה שלומך?
    הכנתי את הבצק לקרואסוני שוקולד כמו הכנת העוגות שמרים רטובה וטובה כלומר הכנסתי את כל החומרים לקערה ולשתי (לא חממתי את המרגרינה חלב וסוכר על האש) לא שמתי לב שבמתכון זה שינת את ההכנה (כי כמות החומרים זהה)
    מה ההבדל בין שתי השיטות?
    תודה מראש

  75. היי פירג'ה,
    רציתי לכתוב לך שהיום הכנתי את הקרואסונים המאלפים האלה בפעם המי-יודע-כמה והם פשוט מהממים. פשוט אין לי מילים, כדאי בחום לנסות.
    אני תמיד מכינה חצי כמות ויוצא מעולה.
    הפעם עשיתי חלק עם מלית אגוזים: 50 גר' חמאה מומסת+רבע כוס סוכר+כפית קינמון+אגוזי מלך קצוצים.
    ממש מעדן, תודה רבה לך!!

  76. עם כל הכבוד,עשיתי אותם עם חצי מכמות המרגרינה,יצא לי מעולה,ועוד שינוי קטן הכנסתי קובית שוקולד,הבעיה היחידה,אני לא מפסיקה לאכול אותם,תודה תודה

    • את צודקת לגבי חצי כמות המרגרינה,אבל זה לא יוצא אותו דבר במירקם.
      גם זה לא יישמר לך ויתייבש מהר. שמרים עם כמות שומן גדולה זה האמיתי .
      מי שחושב על דיאטה שיכין עם כמות קטנה ויהנה גם מחצי ההנאה.

      לדעתי,מי שמכין כבר עוגת שמרים שיכין כמו שצריך. תהני מהקרואסונים הטעימים.

  77. אני קוראת ומנויה לאתר שלך ומאד נהנתי. זו פעם הראשונה שאני פונה אליך.
    אני אכלתי קורסאון שהכינה גברת מצרפת בצימר שלה וקורסונים שלה היו עם חמאה ואני לא יכלתי להפסיק לאכול.
    שאלתי , קורסאונים צרפתים אסליים נעשים מאותו בצק שאת הכנת? אם יש מרשם אחר ללא מילוי?

  78. ראשית תודה לך פירגה על תבוגתך המהירה.
    שנית צדקת זמן ההכנה פשוט לא מתאים לי.
    ונראה לי שבמאה הנוכחית לא מוכנים להשקיע כל כך הרבה עבודה עבור קורסאון שמתחסל ב5 דקות.
    היום אני מחפשת מרשמים רק קלים ומהירים.
    ודקווא המרשמים שלך בהחלט מהירים וזריזים. תודה לך.

  79. פירגה בוקר טוב ,
    ניתן להשתמש עם חלב סויה במקום חלב רגיל ? אני מעדיפה פרווה ….ואם אני משתמשת בשמרים יבשים איני צריכה :להתסיס" עם החלב , נכון ? תודה מראש

  80. פירגה,שלום

    אני קוראת וותיקה באתר שלך,אך זו פעם ראשונה שאני מגיבה.
    הכנתי מספר מתכונים שלך והם טעימים להפליא.
    מעכשיו עלי לאכול מאכלים ללא גלוטן וללא סוכר.
    זה בהחלט לא פשוט.
    אם יש ברשותך מתכונים ללא גלוטן וללא סוכר אשמח מאוד
    להכין אותם ולהנות מהם.
    תודה רבה
    שוש

    • בדף הראשי של האתר שלי יש למטה בצד שמאל קישור לרותה אתר ללא גלוטן.
      בהצלחה.

  81. בוקר טוב פרגה הכנתי אתמול בלילה תבצק והוא יצא כייף ונעים אבל נשאר לי מהבלילה של החלב והמרגרינה ופחדתי שייצא דביק מאד אז לא שפכתי הכל יכול להיות שזה פגע בבצק שלא שפכתי הכל ???
    שאלה שניה אמרת שהבצק תופח מאד ושמתי בקערה גדולה כל הלילה אבל קמתי הבוקר והוא תפח בקושי חצי קערה איפה הבעייה אצלי ??? הכנתי את העיסת שמרים כמו שרשמת וייצא קצף טוב זה אומר שהשמרים טובים אז למה לא תפח מספיק טוב ???

    • יעל,התשובה כפי שכתבת ופשוטה מאד, לא הכנת לפי הכתוב ולכן כל הבעיות.
      להבא להכין ב ד י ו ק כמו שרשום.אפילו שהבצק דביק מאד.

      בכל אופן,את יכולה להכין מהבצק מאפים למרות שתפח חצי. בהצלחה.

      • וואוו איזו טעות איומה עשיתי פשוט פחדתי שאני אכשל עם הבצק שהוא ייצא נוזלי מידי לכן לא הוספתי עוד אז מה אם אני יכין תקוראסונים וגם עוגה באינגלייש אז לא יתפח מספיק ??? בגלל שחסר מהבלילה כאילו ????אין משהו שאני יכולה לתקן ???

  82. לילה טוב פירגה עכשיו סיימתי לאפות את הבצק הלא מוצלח שייצא לי מה שמצחיק שבתנור הוא כן תפח מאד אבל לא ממש רואים צבע של מאפה שמרים אין לי מושג למה לא נורא למדתי לקח להבא לעשות בדיוק כמו שכתוב בלי להסס אני מאמינה שזה לפחות ייצא טעים הצבע לא קובע בכ׳א תודה רבה ולילה טוב

      • בוקר טוב בעלי הגיע אתמול מאוחר הבית והיה חייב לטעום מהעוגה ובסוף התברר שהעוגה לא נאפתה מספיק לא ידעתי מה לעשות העוגה 45 דקות בתנור למעלה ובפנים היה אפוי בדקתי עם קיסם צבע לא היה כ׳כ אבל למטה היה עוד בצק ולא שמתי לב וכבר הברשתי עם הציפוי נלחצתי מאד אז חיממתי שוב תנור ואפיתי עוד חצי שעה ולא הספיק אז הוספתי עוד חצי שעה עם נייר כסף מעל יכול להיות שהרסתי תעוגה ??? יש מצב שהעוגה עכשיו תהיה יבשה ??? פשוט לא ענית לי אתמול ולא ידעתי מה לעשות אמרתי יהיה מה שיהיה מה את אומרת ??? אשמח אם תעני לי ותתני לי עיצה !!!

        • צהריים טובים פירגה אני לא יודעת משום מה את לא עונה לי אבל לא נורא העוגה קצת התייבשה אבל טעימה בכ׳א שאלה קטנה יש לך מתכונים של קורקבנים עוף ???? בקטגוריה של עופות לא מצאתי את יכולה להציע לי מתכון טוב אני מאד אשמח אם הפעם כן תעני לי תודה והמשך יום טוב

          • עניתי,אני מקווה שראית.

            קורקבנים כצלי

            בעיקרון,זה מאד פשוט
            הקשה זה לנקות אותם מכל הג'יפה שיש בפנים . צריך לחצות ולהוריד מה שלא נראה אסתטי
            עכשיו כשהעסק נקי,מרתיחים אותם במים ושופכים את המים המלוכלכים כביכול.

            להכנה:
            מזהיבים בצלים וגזרים . מוסיפים את הקורקבנים ורצוי בחתיכות קטנות שיתבשלו היטב.
            מתבלים,פה אני לא אומרת איזה תבלינים אפשר לקחת רוטב מתקתק או רוטב פיקנטי
            את הרטבים לוקחים בד"כ מצלי עוף שאתם מכינים בבית והכי אוהבים.
            מוסיפים מים שיכסו אותם. במשך הבישול בודקים שהמים בגובה הקורקבנים ואם לא,אז מוסיפים.
            מבשלים כשעתיים על להבה קטנה.
            דבר נוסף חשוב…לא להוסיף מלח רק לפני שסוגרים את האש ואחרי טעימה.

          • וואוו תודה רבה רבה את נשמה טובה וכן ראיתי תהודעה על העוגה היא הגיעה מאוחר הסתדרתי עם הבצק עשיתי קוראסונים יצאו לי הרבה תפחו יפה בתנור אומנם הצבע לא ממש חום אבל יצאו טעימים וגם יצאו 2 עוגות שמרים באינגלייש אומנם הרבה זמן בתנור כמו שאמרת עברו הרבה תלאות התייבשו קצת אני מחממת טיפה במיקרו אבל טעימות זה הכי חשוב !!!!
            ולגבי המתכון לקורקבנים תודה רבה עזרת לי מאד המשך יום טוב אוהבים אותך !!!!

  83. פירגה שלום המתכונים שלך מהממים! אני רוצה להכין את הקוראסונים עם שמרים טריים של שמרית. האם פשוט לשים את כל המרכיבים יחד או שיש צורך לערבב אותם בנפרד עם עוד משהו?
    כמו כן אני מעוניינת לעשות חצי כמות אז כמה אני צריכה לשים?
    מחכה לתשובתך…תודה smile

    • חן חן על המחמאות,לינוי.
      שמרית מערבבים בקמח וזהו.
      חצי כמות? חצי מהמצרכים.
      לבריאות ובהצלחה.

  84. האם שמורחים את המילוי על הקוראסונים צריך למרוח על כל משולש מהצד העבה עד השפיץ? או ששמים את המלית בצד הרחב ופשוט מגלגלים? והאם אפשר להשתמש בנוטלה או השחר?… ואיזה מילוי שמים בקונדטוריות?…

    • לדעתי גם בקונדיטוריות משתמשים בממרחים. למרוח קצת לפני השפיץ.
      בהצלחה.

  85. אני הולכת לנסות האם אפשר להשאיר פחות מ 5 שעות במקרר
    אולי שעתיים במקפיא

      • אני מגלגלת את העיגולים שקרצתי או עושה משולש על ידי חיתוך פינות העיגול? :shock:

          • לא הבנתי.
            אופן הכנה כפי שרשום במתכון:

            כל כדור מרדדים (על מעט קמח) (לקמח גם את המערוך) לעיגול לא דק מדי כדי שלא ייקרע (גודל הקרואסונים תלוי בגודל העיגול) ככל שהעיגול גדול יותר תוכלו להכין קרואסונים גדולים. (בשלב הזה מקמחים את כפות הידיים כי הבצק דביק) . חותכים את העיגול למשולשים.כמה שאתם רוצים.
            מניחים מהמלית בשליש הרחב של המשולש ומגלגלים מהצד הרחב לצר.
            רצוי לגלגל כמו שמגלגלים בלינצ'ס (אחרי שמטביעים את המלית תוך כדי גלגול ,סוגרים מהצדדים וממשיכים לגלגל,כך המלית לא תברח החוצה במהלך האפייה.

            אופים בתנור שחומם מ ר א ש לחום 175 מעלות כ-35 דקות.

  86. שלום פריגה
    שאלתי האם אני יכולה להשאיר את הבצק ליותר מיום במקרר.? והאם אני יכולה אחרי שאני מכינה את הקרואסונים להקפיא לפני אפיה? ואם כן אחרי שאני מוציאה מהמקפיא אני צריכה להתפיח שוב לפני אפיה?

  87. לפירגה שלום
    כאחת שאופה הרבה וגם קוראסונים(עם הרבה יותר עבודה)
    יש לי רק מילה אחת להגיד: ואווווו

  88. היי איך אפשר להפוך לפרווה? מה לשים במקום החלב? מים אולי מיץ תפוזים? אפשר בכלל להתפיח שמרים עם מיץ? ובסירופ?
    ועוד שאלה בבקשה אני רוצה להכין למשלוחי מנות. האם אפשר להכין בצק וליצור צורה עם מלית ולהקפיא לפני האפיה?
    תודה!

    • מלכה,שמנת לבישול פרווה תתאים פה ותשבח את המאפים.
      אין בעיה,זה יתפח עם כל נוזל.
      עדיף לאפות ולהקפיא . לחמם בתנור מכוסה בניר כסף smile

  89. המתכון נשמע אדיר!
    שאלה חשובה- האם ניתן להמיר את המרגרינה בשמן צמחי? ואם כן, מה הכמות?
    תודה מראש!

    • הדס הי,

      לדעתי אין לבצק הזה תחליף בשום מקום בעולם. בצק מהאגדות שאפשר להכין אתו הכל מכל טוב.
      מי שמכיר מתמכר.תהנו חמודה. smile

  90. למה הכוונה לערבב את הבצק? האם לערבב עם כף ואז ללוש? אין לי וו לישה במיקסר.. האם אפשר ללוז ביד? כמה זמן? והאם המרקם לא יצא חי דחוס אם אלוש ביד?
    תודה גבה וחתימה טובה

    • מור,לערבב עם היד.זה לא בצק "כבד" זה שבצק נוזלי.ללוש עד שיתערבב.
      אחרי התפחה,להוסיף ממש קצת קמח רק עד שאפשר להכין את הקרואסונים.
      גמר חתימה טובה smile

  91. תודה רבהעל התשובה פירגה!!! הקרואסונים נראים מהממים..ניסיתי פעם להכין שמרים ממתכונים אחרים ולא הלך לי כ"כ.. התייבש.. אני אנסה את הבצק הזה. לפי מה שהבנתי ממך זה לא בצק כמו כל השמרים שצריך ללוש 10 דקות אלא רק עד שמתערבב נכון?
    תודה רבה ושבוע טוב smile
    מור

  92. הי פרגה. האם אפשר או כדאי להוסיף משפר אפייה לשמרים?
    אם כן באיזה יחס?
    תודה רבה!!

  93. הי פירגה ,
    שאלה לגבי כמות השמרים. אם אני משתמשת בשמרים של שמרית (לא קוביה אלא גרגרים) האם צריך לשנות את הכמות שרשומה במתכון?

  94. הי פירגה
    הכנתי אתמול בלילה חצי כמות מהבצק ושמתי במקרר לכל הלילה..
    נראה שהבצק בקושי תפח.. מה לעשות?

  95. הי פירגה
    הכנתי אתמול בלילה חצי כמות מהבצק, ושמתי במקרר לכל הלילה.
    נראה שהבצק בקושי תפח….
    הוא גם לא דביק אלא יותר נראה דחוס.
    מה לעשות? sad
    תודה

    • הי מור
      כפי שרשום הבצק לפני ההתפחה צריך להישאר ד ל י ל ורק אחרי ההתפחה הוא מסתדר.
      האם הוספת בטעות קמח?
      נראה לי עודף קמח גורם לבצק להיות קשה,דחוס וכו'…..וזה מה שקרה אצלך

      אגב,
      זה הבצק הכי טוב בעולם למאפי שמרים,כדאי לך לנסות שוב.בהצלחה smile

  96. הי פירגה
    תודה על התגובה המהירה
    לא הוספתי קמח בכלל..
    שמתי בדיוק 500 גרם לפי המשקל (לחצי כמות)
    התכוונתי שלפני ההתפחה הוא היה דביק ועכשיו אחרי ההתפחה הוא נראה קצת דחוס ולא כל כך תפח.
    האם חייב להיות שהבצק יתפח מאוד מאוד?
    האם כדאי לאפות מהבצק בכל אופן?
    תודה

  97. פירגה, רציתי לשתף אותך,
    הוצאתי את הבצק מהמקרר, וכמו שהמלצת כאן למישהי – שמתי קצת בחוץ עם מגבת, הוא התרכך, ולא היה דחוס בכלל.
    אפיתי את הקרואסונים, הם פשוט יצאו מדהימים ומעלפים עם מרקם נימוח!!
    ותמיד עוגות שמרים לא הצליחו לי.. כמעט התייאשתי עד היום!!
    תודה רבה!! את מדהימה
    ושבת שלום
    מור :lol:

    • מור הי,סוף טוב הכל טוב
      לא נשאר אלא להנות ולכייף עליהם
      תודה שחזרת לשתף אותי,יופי smile

  98. פירגה שלום
    בצק נפלא מכינה אותו כבר כמה פעמים.
    האם אפשר להכין איתו גם מאפים מלוחים?
    תודה

    • כתוב במתכון:
      לבצק:
      2 כוסות חלב
      400 גרם במקור עם מרגרינה (כבר הכינו עם חמאה)
      4 ביצים
      1 ק"ג קמח הערה חשובה: (לא להוסיף יותר למרות שהבצק דליל מאוד)
      ¾ כוס סוכר
      2 כפות שמרים יבשים או קוביית שמרים לחים (50 גרם)

      להכין ראש עיסה:
      מהשמרים +1/2 כוס חלב (מהכמות שיש במתכון, פלוס 2 כפיות מהסוכר שיש במתכון
      להתסיס כ-10 דקות ולהוסיף לחומרים שבקערה.

  99. הבצק מדהים,,את ממש ממש עילוי,,האם הסירופ המבושל צריך להיות חם או קר בעת הברשת הקוראסונים?

    • הי מלכה יקרה,תודה רבה.
      בטמפרטורת החדר.
      תהנו מהעוגות המדהימות.
      לבריאות ושבוע נפלא לכם smile

    • ערב טוב יאיר
      אני לא יודעת מה תהיה התוצאה.
      200 גרם מרגרינה/חמאה=3/4 כוס שמן.
      מקווה שיצא לך טעים.
      smile

  100. היי פירגה מה שלומך ?
    לא הבנתי משהו ,
    ו למילוי:
    חמאה מומסת למריחה על העלים (מכינים כמות גדולה לפחות 100 גרם)
    לערבב בקערה:
    1 כוס סוכר
    2 כפות קינמון
    5-4 כפות קקאו.

    את החמאה מערבבים עם הסוכר הקקאו והקינמון ?
    תודה

    • הי גלית
      את יכולה להכין קרם מהחמאה עם המצרכים או למרוח חמאה בנדיבות ואז לפזר.
      זה יוצא אותו דבר.
      בהצלחה smile

  101. היי פירגה
    הכנתי 2 תבניות ובשאר קרוואסונים , יצא טעים . הבצק לא הכי ידידותי אבל הטעם מפצה .
    תודה smile

  102. שלום וברכה
    כאשר הקרואסונים בתבנית מוכנים לאפיה, האם להשאירם להתפחה שניה בטמפרטורת החדר, או שאין צורך. אני שואלת מכיוון שלא כתוב במתכון, אבל ראיתי שכתבת למישהו שיש להתפיח ליפני האפיה
    האם המירקם של הקרואסונים המוכנים הוא קצת קריספי בדומה לקרואסון חמאה מהבצק הכרוך או שהוא רך?
    מה הזמן המירבי שניתן להשאיר במקרר בהתפחה הראשונה, בבקשה.
    תודה רבה ולילה טוב

  103. הי פירקה.
    ברוב בצקי השמרים רשום לכמות כזאת 200 גרם חמאה ולא 400 גרם.
    מה דעתך בנושא ?
    חייב כל כך הרבה חמאה?
    תודה.
    שי

    • אולטימטיבי המקורי והאורגינלי להכנת כל מאפי השמרים . צריך 400 גרם.
      כמובן אפשר להוריד אבל זה לא אותו דבר.
      לשיקולך smile

  104. היי,
    פעם ראשונה שנתקלתי באתר וכל התגובות סחפו אותי smile הולכת להכין לשבת רק לא הבנתי דבר אחד:
    כתבת בחומרים: "חמאה מומסת למריחה על העלים (מכינים כמות גדולה לפחות 100 גרם)" אבל אני לא רואה איפה משתמשים בזה… ומה עושים?

    • הי עדן, ברוכה הבאה לאתר המשפחתי שלי.
      פשוט אם את בוחרת למרוח את ממרח הקקאו, אז לפני כן יש למרוח את העלה בחמאה.
      בהצלחה ואשמח לשמוע תגובה אחרי blum

    • עדן ערב טוב, 100 גרם מספיק לכל הבצק. וכדאי מאד להוסיף נוטלה.
      תכיני ותהנו give_rose

להגיב על דיתי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *