d792d7a8d7a0d795d79cd794 d793d791d7a9 - עוגיות גרנולה מהירות

עוגיות גרנולה מהירות

DSCF2100 - עוגיות גרנולה מהירות

חממו את התנור וכדררו את הבצק ובמהרה יגיחו לכם מהתנור עוגיות טעימות.

מצרכים ששמים בקערה:
1/2 1 כוסות גרנולה מכל סוג רצוי עשירת טעמים והפתעות
כוס קמח רגיל מ נ ו פ ה בלי או עם כפית  אבקת אפייה. הכנתי פעם כך ופעם כך.עם יוצא יותר רך.מי שלא אוהב עוגיות קשות שיוסיף.
כוס קמח מלא מ נ ו פ ה או להמיר לכוס קמח רגיל נוסף.  (ס"ה צריך להיות 2 כוסות קמח בעוגיות)
3 כפות דבש
3 כפות סוכר חום
קורט מלח
3/4 כוס שמן
ביצה
כפית קינמון

אופן הכנה:
ללוש לבצק רטוב ודביק . לא להוסיף קמח.
להכין 25  כדורים ולהניח על ניר אפיה .  להרטיב מעט את הידיים.

אופציה לציפוי לפני שמכניסים לתנור: גרעיני חמנייה או לפזר סוכר+קינמון
לאפות בחום 175 רק עד שמזהיבות וטיפה חומות.  כדאי לבדוק אחרי 10 דקות ולהמשיך לבדוק כל 5 דקות .

חשוב: לקרר היטב בתוך התבנית. בתום האפיה העוגיות כבר חומות אבל רכות. אחרי קירור העוגיות יתקשו.
לשמור בקופסת העוגיות
תהנו

59 תגובות על “עוגיות גרנולה מהירות

  1. פירגה שלום
    את כנראה קוראת מחשבות את אלה אני בדיוק רוצה להכין אבל יש לי שאלה מה אפשר במקום קמח מלא עוד כוס קמח רגיל או קוואקר?

    • ריקה יקרה
      תמירי לקמח רגיל
      בהצלחה smile תספרי לי איך יצא עם קמח רגיל?
      תודה smile

  2. פירגה יקירתי,

    האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל במקום בגרנולה, יש לי איזה חצי קילו שיבולת שועל מיותמת במקרר ואין לי מושג מה לעשות איתו, אודה לך אם תוכלי להציע לי, תודה אהובה.

    ליאתי :? smile

  3. laugh laugh עושות רושם נהדר, קלות להכנה………בדרך להכנה. הגרנולה יכולה להיות מכל סוג ללא סוכר / סוכר. הקמח המלא הוא של שטיבל ואם כן איזה סוג יש להם מספר סוגים? :P .

    • ציפי כל סוג של גרנולה ושל קמח מלא יתאימו . אם אין לך קמח מלא בבית תקני קמח מלא לעוגיות,אבל זה לא כ"כ חשוב.
      תהנו smile

  4. פירגה בוקר טוב אתמול הבאת לי את החשק לעשות את העוגיות גרנולה מהירות

    אני קניתי מזמן גרנולה ממש מעורבב גרעיני דלעת חמוציות צימוקים וזרעי חמניות וחתיכות קשיו אבל ללא סוכר של רפאל ולא היה לי מה לעשות עם זה היה לא משהו להכניס ליוגרוט ואת הבאת את המתכון! הגרנולה היא של רפאל בחנות האורגנית קניתי ואז עלה לי רעיון שיהיה עוד יותר קריספי קליתי אותם באובן טוסט שיהיו טעימים וזה יצאאאאא סוף ובקמח מלא אני שמתי רק חצי כוס מלא ו11/12 רגיל לבןןןן הוספתי סודה לשתייה 1/4 כפית יצאה מדהים מומלץ לקלות את הגרנולה במיוחד שהיא ללא סוכר במיקרה ותפלה

    • חגית בקר טוב
      אני מתלהבת מהתגובה הטעימה שלך.חהחהחהחהחה ;)
      תהני מהעוגיות חמודה,איזה כיף.ותודה על השידרוגים.

  5. אני בדיוק מכינה את העוגיות,שמתי שתי כוסות גרנולה במקום כוס וחצי..ואולי בגלל זה העיסה בכלל לא רטובה ודביקה אלא יבשה..מה לעשות? להוסיף משהו או להשאיר ככה?

  6. טוב פירגה אז אין לי תשובה ממך…הוספתי עוד ביצה,אני מקווה שזה מה שאת היית אומרת לעשות…הלוואי שייצא טעים ואכיל ושאני לא יצטרך לזרוק לפח…..
    בכל אופן אני יעדכן איך יצא…
    לילה טוב…

  7. אופס….פיספסתי את התשובה שלך…טוב אבל הוספתי ביצה,נראה איך ייצא..
    בכל אופן תודה על התשובה המהירה…
    לילה טוב

  8. שלום
    ב"גרג" מכינים עוגיות בריאות משהו לא מהעולם הזה ניסיתי כל מיני ולא הצלחתי , היש באמתחתך משהו שמתקרב לטעם הנפלא הזה? אשמח לשמוע

  9. לא יצא יבש ולא יצא דביק.
    אחרי אפיה יצא קשה למדי למרות שאפיתי 25 דקות בלבד.
    איפה טעיתי ?

    • ספי בקר טוב

      לאור התגובה שלך הכנתי אותם שוב היום .

      הבצק מדוייק . הכמויות מדוייקות. העוגיות יוצאות בדיוק כמו בתמונה.

      להכין כמו בהוראות כדי לקבל תוצרת מושלמת.

      אז בהצלחה smile

  10. כרגע עשיתי את העוגיות.יצאו מעולה ,אפילו הילדים אוהבים.בפעם הבאה אנסה עם שוקולד ציפס.

  11. הכנתי את העוגיות יצאו מדהימות, במקום הגרנולה שמתי חמוציות, אגוזים ושוקולד ציפס.

    • עפרה הי
      תודה רבה על התוספות וכל פעם שדרגי בטעמים אחרים ;)
      בהצלחה ותהנו smile

  12. היי פירגה
    הכנתי את העוגיות לפי המתכון ככתובו וכלשונו ואפיתי חצי שעה ככתוב אך העוגיות יצאו לי קשות מאוד ממש כמו תגובת הגולש\ת מעלי . האם צריך לדעתך לאפות פחות זמן? אם לא בכל זאת איפה טעיתי?

    • הי ניצה
      אתמול הכנתי לנו "נגלה" נוספת ויצאו רכות. טעימות מהקודמות.

      תנסי להוסיף 1/2 חבילה אבקת אפיה.
      תאפי רק 10 דקות ותבדקי. אפשר לבדוק מספר פעמים לא קורה לעוגיות כלום.
      ברגע שהעוגיות מקבלות צבע הן מוכנות.
      להשאיר בתבנית עד שיתקררו
      רק כשיתקררו להוציא.

      ו ל א להוסיף קמח למרות שהבצק דביק. אולי פה הבעיה??

      בהצלחה להבא. הן באמת טעימות מאד וחבל שלא תנסי שוב.

  13. בטוח אנסה שוב כי הן טעימות מאוד וקלות הכנה. לדעתי הבעיה נעוצה בזמן האפיה.אגב אפיתי בטורבו
    אולי 30 דקות בטורבו זה יותר מדי :P

    • ניצה יקרה

      פשוט אני לא יכולה להפסיק לאכול אותם,כמו גרעינים זה טעים. ובעיקר,העוגיות משתבחות מיום ליום.
      כבר עשיתי כמה נגלות.חהחהחהחהחה.
      כשכותבים לי שמשהו לא מצליח,וכשזה מתכון חדש שלי,אני מיד מכינה אותו שוב. ככה אני. שהכל יהיה 10.

      חשוב:
      תוסיפי 1/2 שקית אבקת אפיה ותאפי פחות זמן.

      אגב, אני הכל הכל הכל אופה בטורבו.לא מזיזה את הכפתור בכלל…….

      חיבוק ובהצלחה עם בשורות טובות.
      smile

  14. שלום יקירתי
    עכשיו בודקת את המצרכים הקיימים מתכוונת להכין
    יש סיבה מיוחדת שאת אופה בטורבו או בגלל שאת אופה כמה תבניות יחד smile smile smile smile

  15. יקירתי יש לי שאלה ולא ידעתי היכן לרשום אותה
    יש לי סינתה לאיזה מתכון זה יתאים
    תודה smile smile smile

  16. מה עושים אם אין לי בבית כרגע דבש ואני רוצה להכין את העוגיות?
    האם אפשר להמיר דבש במשהו אחר?

  17. פירגה היי

    מקווה שתספיקי לראות את ההודעה…
    האם העוגיות אמורות להשתטח באפייה?
    העוגיות כבר 10 דקות בתבנית ועדיין לא השתטחו לי

    אודליה

  18. היי פירגה
    יש לי שתי שאלות
    1. איך מנפים קמח והאם זה חשוב לנפות? והאם להשתמש בקמח תופח או רגיל?
    2. כשאת כותבת כוס באיזה סוג כוס מדובר- מאג או כוס קטנה? מה הכוונה?
    תודה.

    • אסנת,תשובות בשבילך.

      כשכתוב קמח תופח זה עם אבקת אפיה.
      כשכתוב קמח ותוספת אבקת אפיה זה עם אבקת אפיה.
      כשכתוב במכון קמח זה קמח נטו בלי אבקת אפיה.
      כשכתוב במתכון שאפשר להוסיף אבקת אפיה ורשום כמה, זה נתון לשיקולך.

      סוף שבוע טעים.
      בקיצור,הכל רשום במתכון.
      כוס זכוכית עם ידית הכי פשוטה שיש .לא מאג.

  19. הכנתי ולא יצא לי טוב..העוגיות נאפו רק בצד העליון, למטה בכלל לא. חוץ מזה הן מתפרקות ליsad כנראה שעשיתי משהו לא בסדר..

  20. פירגה תודה רבה על התשובות! בכ"ז יצא טעים ואחרי קירור המצב השתפר!
    יש לי שאלה אחרונהsmile איך הכי מומלץ לאכסן את העוגיות? במקרר או בארון? בעלי הכניס אותן בקופסא אטומה למקרר ואני מפחדת שיספגו לחות..
    שבת שלום, את מדהימה!!!

  21. היי ..יש לי גרנולה מתוקה עם סוכר…האם יש צורך להוסיף סוכר כמו במתכון או שיצא לי מתוק מידיי?אודה לך על תשובתך

    • הי יפית,
      אין הרבה סוכר במתכון,לדעתי כדאי
      יום נעים מפירגה.

  22. היי,לא הבנתי דבר אחד,במתכון יש קמח אבל בהכנה רשמת לא להוסיף קמח,אז…לא הבנתי

  23. smile פירגה יקרה, האם ניתן להמיר חלק מכמות השמן בטחינה גולמית?
    תודה וחג שמח smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *