d7a4d7a8d792 - עוגיות (קיכעלעך) ק ש ו ת שטובלים בתה

עוגיות (קיכעלעך) ק ש ו ת שטובלים בתה

d7a4d7a8d792 - עוגיות (קיכעלעך) ק ש ו ת שטובלים בתה

 

עוגיות פרג סוכר

דמוי קיכעלעך קשות שטובלים בתה

עוגיות פרג וסוכר – קריספיות
לי הן מזכירות את הקיכעלעך שהיינו אוכלים בילדותינו
עוגיות תה פריכות שטובלים בתה ונמס בפה.

60 עוגיות במירקם קשה קריספי.

מקור:פירגה

שמים בקערה:
4 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר ולאוהבי המתוק להוסיף עוד 2-3 כפות.
כוס פרג טחון טרי מהמעדניה (לא מהסופר) עוד הערה ב"טיפים"
100 גרם מרגרינה / חמאה רכה מאד
ביצה
אופציה לתבלינים: שקית סוכר וניל , קליפת לימון, קליפת תפוז, רום וכו'.
1/2 כוס מים מהברז ומכינים עוד כמה כפות ללישה
לשים בצק ואם הבצק פירורי וקשה מוסיפים מעט מהמים עד שהבצק נוח ללישה
מחלקים ל-3 כדורים
מקמחים שיש ומערוך (כמות הקמח לפי איך שהבצק מתנהג)
מרדדים את הבצק לעובי 3 עד 4 מ"מ בערך והופכים אותו תוך כדי רידוד (אם צריך מוסיפים קצת קמח)
קורצים עיגולים עם כוס ובעזרת סכין משחררים אותם מהשיש ישר על ניר האפייה בתבנית
מכינים ציפוי בצלחת 2 כפות פרג+2 כפות סוכר
מהדקים את הציפוי על העוגיות .
מחממים תנור לחום 190 מעלות ואופים כ-1/4 שעה או רק עד שהעוגיות מזהיבות
העוגיות לא שחומות שימו לב הצבע כמו בתמונה.זהוב למעלה ולמטה קצת יותר כהה.
"טיפים"
1. מי שלא אוהב פרג ימיר לקוקוס, אגוזים, או רק להוסיף עוד 1/4 עד 1/2 כוס קמח לפי הצורך בזמן הלישה.
2. למי שאין סבלנות לקרוץ עיגולים עם כוס – אפשר להכין כדורים קצת גדולים יותר רכים, לטבול בציפוי הפרג להניח בתבנית . כמות (40 כדורים)
3. במקום מים אפשר לשבח עם מיץ תפוזים או נוזל אחר שנראה לכם.
תהנו

12 תגובות על “עוגיות (קיכעלעך) ק ש ו ת שטובלים בתה

  1. צהרים טובים פירגה

    הבצק של העוגיות הוא בצק פריך?
    אני שואלת כי אם כן אני מעדיפה להכין אותו במגי'מיקס עם חמאה/מרגרינה קרה

  2. ערב טוב פירגה

    העוגיות יצאו לפני פחות מחצי שעה מהתנור ואני כבר זוללת אותן :P
    כבר הרבה זמן שאני רוצה להכין מאפים עם פרג, אבל אין אצלנו מעדניה שטוחנת על המקום. אז בן הזוג שלי החליט לקנות מטחנה קטנה מיוחדת וכך אפשר לטחון טרי בבית.
    ואני בטח לא צריכה לספר לך שהן יוצאות נהדר גם עם "בלי סוכר", כך שאפשר לזלול בשקט מבלי לדאוג יותר מדי למשקל :P

    חיבוק גדול
    וויני

    • ויני יקרה
      בסוף הכנת את הבצק במגי'מיקס?
      נהדר שאפשר להכין עם כמו סוכר לאחרונה גם אני משתמשת הרבה בזה של סוכרזית.הוא טעים ועדין ובלי טעם לואי. טוב לדעת שאפשר לטחון פרג טרי בבית. אם נשאר,שמרי בפריזר לאפיה הבאה.
      כיף לך ותמשיכו להנות smile

  3. כן – הכנתי במג'ימיקס וגם לשם שינוי הכנתי את זה חלבי אז השתמשתי בחמאה :cool: (אני מתה על חמאה)

    אני ממך למדתי שחייבים תמיד להשתמש בפרג טרי :P וגם באחת התגובות שלך (לא זוכרת לאיזו מתכון) כתבת שאם קונים כמות גדולה יותר, אז אפשר לשמור בפריזר כחודשיים-שלושה.
    אז באמת שמתי בפריזר פרג לא טחון (ורשמתי עליו את התאריך), וכל פעם אני אטחן אותו לפני האפייה.
    הטיפים "הקטנים" האלה הם בכלל לא קטנים, אלא חשובים, אז תודה!!

    בקשר ל"כמו סוכר" – מסכימה בהחלט!

  4. לפני מספר ימים ביקרתי את הורי , הבאתי להם את העוגיות האלה וידעתי שיואבו, לכן הגעתי מצויידת
    גם עם המתכון וצדקתי.
    אני מודה לך פירגה והמשך רעיונות פורים.

    • מוריה,איזה פירגון ועונג ל"פנק" את ההורים בקיכעלעך.
      יופי שאהבו smile תודה ששיתפת אותי :lol:

  5. smile שלום פירגה, גיליתי את האתר שלך לא מזמן וכבר הספקתי להכין ממנו פשטידה שזכתה למחמאות… smile תודה.
    אני מחפשת כבר הרבה זמן מתכון לעוגיות נוסטלגיות. להוריי מלאו חמישים שנות נישואין ואני רוצה לשמח אותם במתכון שסבתי נהגה להכין אבל אני לא מצליחה למצוא. סבתא ז"ל קראה לזה קיכעל. אני זוכרת שהייתה מכינה את זה תמיד ביום של הכנת טורט, כך שזה בוודאי היה מורכב מהחלמונים העודפים… זה היה כעין עוגה דקה ודי קשה שהיו פורסים לריבועים או מעויינים אחרי האפייה. החלק העליון היה מבריק.
    יש לך רעיון?

    • הי שרהל'ה וברוכה הבאה לאתר שלי smile
      בטורט אגב, כן משתמשים גם בחלמונים.
      לא עולה בדעתי כלום כרגע.אולי מישהו יקרא ויביא לך את הפתרון.
      בנוסף,אמשיך לחשוב ואולי יעלה לי משהו בזיכרון.
      יש לי באתר עוגיות סבתא שנקראות געגועיות וה מתכון מאד נוסטלגי.
      בינתיים,תכיני להם אותם ;)

  6. בס"ד

    לפיגרוש

    הכנתי יצא חל"ז
    אבל, עשיתי טעות שהשתמשי בקמח מלא אבל בכול אופן יצא משהו smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *