dscf28981 - עוף בטעמים על מצע ירקות ושזיפים

עוף בטעמים על מצע ירקות ושזיפים

DSCF2898 - עוף בטעמים על מצע ירקות ושזיפיםעוף טעים לכל המשפחה שיושבת בסוף השבוע סביב השולחן. תהנו.
מצרכים לעוף:
חלקי עוף , 8-10 חתיכות.
2 כפות חרדל
4 כפות סילאן
קורט קינמון
מלח ופלפל שחור
שקית "קוקי"

מצרכים למצע:
שזיפים שחורים מיובשים 100 גרם
3 בצלים פרוסים
2 עגבניות חתוכות לרבעים או 10 עגבניות שרי
גזרים שלמים כמה שרוצים או פרחי כרובית שלמה.
2 בטטות די גדולות מקולפות – שלמות
10 תפוחי אדמה – לא גדולים – מקולפים ומשאירים שלמים – רצוי לבשל אותם תחילה.

שמים בצנצנת בעלת מכסה תואם:
1/2 כוס מים פושרים+1 כף חרדל+2 כפות סילאן+מלח+פלפל שחור+קורט קינמון+3 כפות שמן זית+כפית פפריקה מתוקה.
משקשקים ומערבבים.

סידור התבנית:
על קרקעית התבנית שמים את הירקות והשזיפים בצורה נאה וצבעונית.
יוצקים על הירקות את המים והתבלינים שבצנצנת.
ל"קוקי" מכניסים את העוף כשהוא משופשף היטב בתבלינים:חרדל,סילאן,קינמון,מלח,פלפל.
מניחים את השקית ס ג ו ר ה מעל לירקות.
מחממים תנור מ ר א ש לחום 190 מעלות. אופים שעה.
מוציאים את העוף מהשקית ומסדרים אותו מעל לירקות עם כל הנוזלים שהצטברו בשקית.
ממשיכים לאפות בחום 180 מעלות עוד 20 דקות לקבלת צבע אדמוני ומדהים. לבדוק שתפוחי האדמה רכים.
אפשר להשאיר בתנור עד לארוחה (כשעה) על חום שבת , אבל לכסות בניר כסף מלמעלה שלא יתייבש.
תהנו

8 תגובות על “עוף בטעמים על מצע ירקות ושזיפים

  1. תודה על המתכון – ;) ;) שאלתי :? ;) ;) האם ניתן לקצר תהליכי עבודה ולשים העוף ישירות על הירקות ולכסות בנייר אלומיניום שעה. ;)

  2. שבת שלום, smile smile הכנתי כפי שרשמת ללא קיצורי דרך laugh הכנתי מ 2 עופות מחולקים :? יצא נפלא laugh טעים laugh ומה אפשר עוד לבקש ;) הרוטב הספיק גם לכמות כזאת :?

  3. היי פירגה.
    הכנתי לשבת ויצא מדהים גם בטעם וגם בצבע.
    שווה לנסות מתכון מעולה.
    תודה רבה כל הכבוד לך על הרעיון הנהדר.

  4. היי פירגה,
    האם צריך לחורר את השקית?
    והאם יש לך רעיון לתחליף לתפוחי אדמה? או שאפשר בלי תפוחי אדמה?

    • לאה הי
      חובה שקית קוקי לחורר שלא תתנפח ותתפוצץ באפיה..
      תפוחי אדמה בשקית נפרדת.

להגיב על ציפי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *