d796d799d7aad799d79d d7a9d797d795d7a8d799d79d - צלי עוף עם זיתים שחורים

צלי עוף עם זיתים שחורים

d7a2d795d7a3 d791d796d799d7aad799d79d d7a9d797d795d7a8d799d79d - צלי עוף עם זיתים שחורים

 

קופסה של זיתים שחורים קרצה לי מהמזווה
ואיתה באה לי תמונה של צלי עוף עסיסי ברוטב טעים.
אז טיפה חשבתי ולתבשיל ניגשתי והתוצאה טעימה ומזמינה.

מצרכים:
6 חלקי עוף עם או בלי עור לשיקולכם
6 גזרים פרוסים
6 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
2 בצלים אדומים גדולים חצויים ופרוסים
2 שיני שום פרוסות
עגבנייה בלי קליפה קצוצה דק
קופסה זיתים שחורים פרוסים בלי הנוזלים
4 כפות שמן זית
כפית סוכר מסוג דמררה לטיגון העוף

רוטב בכלי:
2 כוסות מים
1/2 כוס יין לבן יבש
כף פפריקה מתוקה
כפית כמון
כפית כורכום
כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל מוסיפים אחרי טעימה
אופן הכנה:
יוצקים על הזיתים פעמיים מים רותחים . שוטפים ומסננים.
מטגנים את העוף בכפית סוכר דמררה (לא להוסיף שמן) תוך כדי בחישה מתמדת עם כף עץ כ-5 דקות עד שהעוף מקבל צבע יפה. מוציאים לקערה.
מוסיפים לאותו סיר את השמן הבצלים הגזרים והשום ומטגנים בבחישה מספר דקות עד שהכל מזדגג והבצל נהיה שקוף.
מוסיפים עגבנייה וזיתים ובוחשים כדקה.
מחזירים את העוף ותפוחי האדמה לסיר
יוצקים את הרוטב שצריך להיות בגובה התכולה (פחות כ-1 ס"מ) אפשר להוסיף מים.
מרתיחים , מורידים ללהבה הכי קטנה ומבשלים עם מכסה כמעט סגור כשעה ורבע .
מגישים עם פטרוזיליה או כוסברה קצוצה טרייה.
"טיפים"
1. טעים עם "פירה" בטטות ותפוח אדמה.
2. הגשה מהתנור: להעביר לתבנית . לחמם תנור לחום 180 מעלות ולסגור את החום. להכניס את התבנית לתנור המכובה עד לארוחה.לפני הארוחה לצקת מהנוזלים,לפזר פטרוזיליה ולהגיש.המחמאות יגיעו במהרה.
תהנו

20 תגובות על “צלי עוף עם זיתים שחורים

  1. פירגה,מה שלומך?מה קורה?אני כל היום מבלה באתר ומשמינה.פשוט התלהבתי.רציתי לדעת- זה יהיה קריטי בלי יין לבן יבש וסוכר דמררה?האם יש אפשרות לתחליפים נגישים יותר?אם כן אז למה ניתן להחליף?תודה מראש מעריכה ומוקירה אסתוש

  2. הלו פירגה, הכנתי ויצא מדהים. במקום הגזר היתה לי דלעת, אז חתכתי לרצועות
    ויצא נפלא.!!!!!!! עשיר ומעניין בטעמים……
    תודה וחג שמח. ;)

  3. הי פירגה,
    פעם ראשונה שאני עושה מתכון שלך.
    חיפשתי באינטרנט ומצאתי כמה מתכונים של עוף עם זיתים, אבל שלך הכי נראה לי.
    עשיתי בערב חג ויצא ממש טעים!!!
    תודה רבה.

    שאלה קטנה- שמתי יין, אבל במקרה שאין- למה צריך והאם קריטי? כמה מוסיף בטעם?

  4. פירגה יקרה,
    הכנתי ואני חייבת לספר שהטעם של התבשיל יצא נפלא…
    איך מצמצמים את כמות הרוטב? אני חוששת שיצא לי יותר מידי נוזלי.

    תודה רבה רבה רבה!

להגיב על מיקי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *