אשל חדשה 800x600 1 730x410 - פיצה בלי שמרים מבית פירגה

פיצה בלי שמרים מבית פירגה

אשל חדשה 800x600 - פיצה בלי שמרים מבית פירגה

אחד המתכונים העתיקים והנוסטלגיים שיש לי באתר ואשמח לשתף אתכם.

בטוח שזו תהפוך לפיצה אהובה וטעימה על כל בני המשפחה החברים והשכנים.

פיצה אשל/יוגורט מהירה ונפלאה במיוחד. הבצק אחרי האפייה הופך לבצק חלה נפלאה.

מי שכבר הכין ומכיר את הפיצה המדהימה הזו לא יוכל לוותר עליה.

מצרכים לבצק בקערה:

3 מיכלים  אשל או ביו יוגורט= 200 מ"ל
שקית קטנה של קמח תופח =350 גרם = 1/2 2 כוסות רגילות
מלח לטעם
לערבב עם כף לבצק  ד ב י ק  ולשטח בעזרת כפות ידיים משומנות על תבנית גדולה משומנת 38X33
לאפות בחום 175 כ-20 דקות. הבצק צריך להיות אפוי בצבע זהוב חום.
לטגן בסיר :
בצל קצוץ בקצת שמן ולהזהיב
להוסיף לפי בחירה מה שאוהבים:
תירס, פטריות, זיתים, טונה ,ירקות .
להוסיף קופסה קטנה רסק עגבניות + 2 כפות קטשופ +  רוטב צ'ילי + מעט מים עם תבלינים לקבלת רוטב .
לערבב ולטעום.

לפזר על הבצק האפוי גבינה צהובה מגוררת ומעליה את הרסק והתוספות.
מעל לפזר עוד גבינה צהובה מגוררת ולקשט.

לאפות את הפיצה עוד כ- 20 דקות עד שהגבינה מוכנה.

"טיפ" אפשר להכין את הרוטב בלי בישול וטיגון.    רק לערבב בקערה את המצרכים  וזהו….

תקראו איך רינת מכינה ברגע…..

  1. פירגה יקרה,
    כול הכבוד על המתכון נטעים של הפיצה ללא שמרים.
    פיצה זו כבר הכנתי וכעת מכינה אותה בפעם הרביעית:

    והפעם, בקערה ערבבתי 3/4 כוס מים עם קופסת רסק -עגבניות קטנה ,
    כף רוטב צ'ילי מתק-חריף, ו-2 כפות קטשופ,וכפית עם פרוסות דקות של שום.

    הוספתי פלפל אדום מתוק- אותו חתכתי לקוביות קטנות,
    וקוביות מ-2 עגבניות,
    ו-2 כפות טבעות זיתים- ירוקים מגולענות.

    הכול עורבב בקערה והועבר למחבת,ל-10 דקות עד לצימצום הנוזלים.
    בינתיים חלפו 20 דקות לאפיית הבצק,
    בעזרת כף העברתי את הרוטב שבמחבת מעל הבצק שבתנור,
    פיזרתי מלמעלה גבינה צהובה וזיתים שחורים .

    אפייה של עוד 20 דקות ביחד .
    ויצא פיצה נ ה ד ר ת !!!

תהנו

המתכון הודפס מתוך האתר טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה: http://pirge.co.il

כתובת המתכון: http://pirge.co.il/פיצות-ופוקצות/

© כל הזכויות שמורות 2009 – טועמים במטבח עם מתכונים של פירגה

102 תגובות על “פיצה בלי שמרים מבית פירגה

  1. היי פירגה,
    בקישור רשום "מתכון מקמח מלא" ואילו בחומרים מופיע קמח תופח.מה נכון? :?
    מאחלת לך המשך יום נפלא smile smile smile

    • רותי בקישור יש טעות שלא הצלחתי לתקן.
      המתכון המלא נרשם במקום הקישור.
      להכין עם קמח רגיל.
      תודה ויום נפלא לך.

      • זה מטעה מה שכתבת פה, כתבת שזו טעות ולהכין עם קמח רגיל אז עשיתי ללא אבקת אפיה. ובסוף ראיתי שזה לא נכון.

  2. פירגה- מתכון אלוף כמו כל המתכונים שלך. אני גרופית של המתכונים שלך. מנצחים וטעימים להפליא. תודה

  3. פירגה בוקר טוב
    אין אין עלייך !!!
    הפיצה תנוסה השבוע כהפתעה לנכדים.
    תודה על מתכוני פסח הממשמש ובא. מקווה שתשאירי אותם ,במתכונת זו עד החג.כך יהיה לי מספיק זמן לתכנן ואפילו לנסות.
    תודה
    יעל

    • הי יעלה
      לא רק שיישאר , גם כל מתכון חדש שאעלה לחג ייכנס אוטומטית לקישורים המתאימים.
      לבריאות ובאהבה גדולה.

  4. תודה על מתכון קל לפיצה , כזה שתמיד צריכים בישביל הילדים… (לא רק) :P

  5. שאלה, אם אני עושה את אותו המתכון עם קמח מלא האם יצא לי אותו הדבר

  6. יש לך אתר נפלא ומתכונים נפלאים, ונראה לי שיש לו המון "קליינטים", ובהם גם שומרי מסורת ומצוות שישמחו אם לא יהיה כתוב במתכון של הפיצה כאפשרות של תוספת: "נקניק"

  7. חייבת לך המון תודה! בומבה של מתכון! נוסה מיד בכפול….(הרבה אכלנים בע"ה) כולם מהקטן ועד לגדול טרפו! אחת ביקשה לקחת לבית הספר לארוחת עשר…(שזו מחמאה אדירה בשבילך!)
    רק בשביל מי שמתעניין, המתכון בוצע בשלבים מפאת ריצה באמצע להוציא מהגן ואח"כ יצאתי וחזרתי רק בסיום ארוחת ערב. וכך בוצע: הבצק נאפה. המתין עד שחזרתי מהגן.אז הוכן הרוטב והונחה הגבינה ועליה הרוטב. הוכנס למקרר בשתי תבניות. חיכה לארוחת ערב לאפיה השניה. טיפ קטן מבחינתי: היה לי מאד נוח להרטב טיפה את הידיים וכך לשטח את הבצק. כך זה נעשה ממש בקלות. ושוב: תודה! smile

    • תודה על המחמאות למתכון .
      תודה שטרחת לכתוב במדויק מה ואיך הכנת.
      המשך טעים וערב טוב.

  8. מה זה?מה זה?!
    אני פשוט בהלם.. פירגה, האתר הזה צריך להיות מתורגם לכמה שפות!
    הכל פה מדהים ונראה כל כך טוב, ויש שפע מתכונים

    כל הכבודsmile

  9. הכנתי עם קמח כוסמין ויוגורט עיזים – ויצא מצויין.
    מכיוון שלא היתה לי גבנ"צ (משתדלת לא להחזיק בבית) זה היה יותר פוקצ'ה מפיצה, עם רוטב עגבניות, בצל סגול ופרוסות בטטה – אבל אין מה לומר: הבצק הזה הוא הברקה!
    תודה smile

  10. הי פירגה יקרה,
    אני מכינה מדי שבוע את הבצק הזהה שאופים יחד עם הגבינה והרוטב .
    אני ובעלי טורפים את הפיצה בשנייה :lol:

    • מרינה אני שמחה לקרוא שאתם נהנים .
      תודה לך והמשך שבוע טעים ונפלא. smile

  11. פירגה היי, האם אפשר להכין עם שמנת חמוצה במקום גיל או אשל? :eek:

  12. פירגה יקרה – היום לארוחת ערב הכנתי את הפיצה אשל. יצא טעיםםםם מאודדדדדד
    תודה תודה.
    לאה smile

    • לאה,שימחת אותי שחזרת לשתף אותי. הפיצה הזו תהיה חברה לחיים.חהחהחהחהחה.
      תהנו.

  13. שלום

    איך אפשר להפוך למתכון המתאים לפסח
    מה התחליף לקמח?

    תודה

  14. פירגה יקרה , נוסה שבוע שעבר ללא תוספות , לא נשאר כלום בתוך שניות, היום ינוסה עם תוספות

  15. אני מכינה בכמויות קטנות יותר, גביע אשל אחד וקמח תופח כמה שצריך
    מוסיפה גם שמן זית
    הילדים אוהבים את הבצק הזה גם כלחמניות, רצוי עם הפתעה בפנים ( גבינה צהובה נמסה או זית..)

  16. פירגה האלופה!
    הכנתי את הפיצה מעולה!-גם קר.
    תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים ששלך!
    חג שמח!

  17. פירגה המקסימה :lol:
    כל מתכון שאני מכינה מרשימת מתכונייך צוברים מחמאות במשפחה, את נהדרת smile smile
    לגבי הפיצה – פשוט זה מה שיש לי כרגע בבית – האם במקום הלבן/אשל אפשר גם גביעי ביוגורט? :?
    יום נפלא ומלא מתכונים
    אוריתוש

  18. היי פירגה,
    חג פסח שמח וכשר לך ולבניי משפחתך smile

    יש אפשרות להכין את הפיצה הזו עם קמח תפוחי אדמה במקום קמח רגיל?
    אני מעוניינת להכין פיצה ללא שמרים וכשרה לפסח.(אני רגישה לקמח מצות ולמצות).

    אלינור.

  19. הכנתי את הפיצה ויצא טעים מאוד. אפיתי על נייר אפייה בתבנית חד פעמית אבל הבצק של הבסיס נשאר רך ולא פריך למרות שהזהיב יפה. איפה טעיתי?

    • סמדר ערב טוב.
      זה לא בצק שמרים וזה לא אמור לצאת פריך.
      זה בצק אשל . אם יצא כמו חלה אוורירי ורך, הוא הצליח.
      לא כדאי לאפות על ניר אפיה כי העסק נדבק ולא ניתן להוציא את הפיצה בשלמותה.
      בהצלחה.

  20. תודה על התשובה. יותר חשוב לי לא לקרצף תבניות מאשר להוציא את הפיצה בשלמותה. אבל העיקר הטעם שיצא טוב מאוד ואני שמחה שכך הבצק צריך להיות. אני ובצקים למיניהם ממש לא חברים. אולי בזכותך אשנה את דעתי.

  21. הכנתי וחזרתי לדווח: בדרך כלל אני לא מעיזה לשנות מתכונים שלל, אלא אם את מציינת בטיפים שאפשר, אבל נתקעתי בבית עם שלושה קטנטנים חולים ומקרר חצי ריק. הכנתי משני גביעי שמנת חמוצה ויוגורט אחד. היה צריך להוסיף עוד כמה כפות קמח תופח על הכמות המקורית, אבל יצא מעולה!! הצלת אותנו עם ארוחת ערב זריזה וקלה. תודה! smile

    • אפרת בקר אור
      בד"כ יוגורט=שמנת או אשל.
      הבצק יוצא יותר עדין עם יוגורט.
      אני שמחה שאהבתם.
      תודה ששיתפת וכיף שאהבתם.

  22. הי,
    ניסיתי אתמול את המתכון+ תוספות מעניינות ורוטב טרי,
    יצא מהמם!!
    אני מאוד אוהבת להכין פיצה ביתית אבל בגלל הבלגן השלם סביב הבצק אני לא עושה,
    ועכשיו נתת לי רעיון מעולה!
    בעלי מאוד מאוד התלהב ושלחתי תמונות למשפחה, התלהבו מאוד!!
    אז באמת תודה רבה לך!!

    • מרגלית,המתכון מנצח ומוכר כמעט כבר בכל בית בארץ ובעולם.
      אני שמחה שכולכם אוהבים. עונג לי.
      תודה רבה ושבת שלום.

  23. היי פירגה,
    הכנתי אתמול את הפיצה ,יצאה נהדרת.
    הוספתי לבצל המטוגן גם שן שום פרוסה לפרוסות דקות,
    לקראת הסוף,הוספתי לעגבניות המבושלות,תיבול אורגאנו שירגיש כמו איטליאנו.

    פירגה כול הכבוד על ה בצק הגאוני הזה,

    והתוצאה קיבלנו פיצה מעולה !!!

    פירגה יקרה,
    עם הכישרון הפורה שלך,
    את חייבת להוציא דחוף ספר הפיצות,ספר הקציצות ,ספר העוגות והעוגיות,
    מצפה ליום הזה שיגיע.
    היידה פירגה,
    יישר כוח
    רויטל.

  24. הכנתי את הפיצה היה מעולה!
    אפילו ששימנתי את התבנית הפיצה נדבקה ללמטה מה אפשר לעשות?

  25. תגובות
    42 תגובות על ”פיצה אשל מהירה“
    מאת יפעת:
    13 במאי 2009 בשעה 15:52 (לערוך)
    היי פירגה,
    ביתי התקשרה מבית הספר ואמרה לי שהיא רוצה לאכול פיצה לצהריים…חחח
    ואמרה לי את זה פחות משעה לפני שהיא צריכה להגיע הביתה.
    אמרתי לעצמי: איך אפשר פחות משעה להכין פיצה משמרים?
    כמובן שישר חשבתי על האתר שלך שאולי יכול להציל אותי ברגע אחרון… ואיך לא?!
    וכך זה קרה! ברגע אחד בחשתי, לשתי, הכנסתי לתנור, הוספתי את רוטב+הגבינה הצהובה+התוספות…
    ו… הבת שלי הגיעה מבית הספר

    מה אוכל לומר פירגה יקרה? שהפיצה שלך יצאה נהדרת, כל כך מהירה להכנה ובמיוחד טעימה מאוד, מאוד, מאוד…
    והכי חשוב שהצילה אותי ברגע האחרון

    המון תודה על המתכון הזה והאחרים באתר שלך
    וכמובן שגם רגע לפני שאכלו את הפיצה הספקתי לצלם [למרות שהבת שלי לחצה עליי שהיא כבר רעבה] חחח

    הנה הקישור לתמונות של הפיצה: "פיצה אשל מתכון מקמח מלא ללא שמרים".
    [רק שהכנתי עם קמח רגיל+אבקת אפייה, ולא עם קמח מלא].

    הפיצה יצאה טעימה מאוד ובכלל הקטע שביתי חשבה שהפיצה עשוייה מבצק שמרים!!!! לא יאומן, נכון?

    http://picasaweb.google.com/yifat.zr/FguddB?feat=directlink

    תודה
    יפעת

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    מאי 13th, 2009 at 16:02

    יפעת חמודה
    שמרתי את התמונות.לפעמים אני מחליפה באתר את התמונות.כמובן שכותבת של מי…..
    שמחתי שהכנת עם קמח רגיל. עם קמח מלא זה לא משהו..לפחות בעיני. רק מי שחייב קמח מלא נהנה מקמח מלא.
    הפיצה עם הקמח הרגיל מקבלת בצק שהוא במרקם של חלה ולכן חושבים שהיא עשויה משמרים.
    יש לי את אותה פיצה במאפינס . מאפינס פיצה אישי . בקטגוריה מאפינס…ראית?
    שיניתי את המרכיבים לבסיס וזה יוצא כמו בקונדיטוריה.מדהים.
    אגב, יש לי גם פיצה עם שמרים ללא התפחה או עם התפחה קצרה מאד. נהדרת ומומלצת אף היא.
    אז תודה לך
    תודה לבת
    תודה ששלחת חוות דעתכן הטעימה.
    קבלו

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת רחלי.ג.:
    28 ביוני 2009 בשעה 09:08 (לערוך)
    היי פירגה היקרה,

    אני במקום אשל לאותו הבצק לפיצה, שמה 250 גרם גבינה לבנה 9% ויוצא מדהים.

    רחלי.ג.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    יוני 28th, 2009 at 14:03

    רחלי יקרה
    נפלא שהוספת את שידרוג הגבינה
    תודה

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת אלה:
    17 במרץ 2010 בשעה 02:13 (לערוך)
    פירגה יקרה, הכנתי היום את הפיצה לארוחת ערב. יצא מצוין, למרות שהבצק היה עדיין קצת רטוב פעם הבאה אאפה את הבצק קצת יותר זמן….
    הבצק הזה נהדר וחוסך המון זמן!

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    מרץ 17th, 2010 at 07:21

    אלה בקר אור
    אכן, הבצק לא צריך להיות רטוב וחשוב לתת לו מספיק זמן שיאפה טוב. יש לו מרקם של חלה נהדרת.
    אני בטוחה שהמתכון הזה יהיה מתכון קבע אצלכם בבית.
    תהנו

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת קרן:
    19 במאי 2010 בשעה 11:37 (לערוך)
    היי פירגה וחג שמח.

    האם את הקמח המלא להחליף בכוס קמח רגיל או בכוס קמח תופח של אוסם?

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    מאי 19th, 2010 at 12:03

    קרן,איך שאת רוצה. תנסי כך ותנסי כך ותחליטי מה עדיף לך.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת נעמי:
    24 במאי 2010 בשעה 14:02 (לערוך)
    היי, אין לי מיכלי אשל בבית ורציתי לשאול איזו כמות של גבינה לבנה לשים. תודה.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    מאי 24th, 2010 at 14:34

    נעמי הי
    רחלי עושה עם 250 גרם גבינה לבנה
    הבצק צריך להיות כמו דבק ממש דביק ואין אפשרות ללוש אותו.
    את שוטחת אותו בעזרת כף על פני התבנית. לאפות קודם לבד עד הזהבה.
    בהצלחה

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת סמדר:
    4 ביולי 2010 בשעה 23:28 (לערוך)
    הכנתי היום פיצה לבנות וכולם אמרו טעים מאוד כמובן גם הבעל אין עלייך פירגה.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    יולי 5th, 2010 at 08:17

    סמדר,מעולה.
    תודה ששיתפת

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת מאיה:
    14 בדצמבר 2010 בשעה 23:09 (לערוך)
    פירגה יקרה! היום הכנתי את הפיצה הזו כי במקרה היו לי כמה גביעי יוגורט במקרר. אני חייבת לומר שלמרות שהוספתי עוד כחצי כוס קמח הבצק יצא כ"כ דביק ולא נוח לעבודה שהתחרטתי שבכלל התחלתי להכין את הפיצה א ב ל …. אחרי שאפיתי את הבצק וראיתי איזה פריך הוא נראה גיררתי עגבניה בפומפיה, הוספתי רסק קטן, שמן זית ותבלינים מרחתי על הבצק האפוי הוספתי גבנ,צ וזיתים ואפיתי שוב
    יצא מ ע ד ן !!! לא להאמין שבבצק אין טיפת שמן והוא יוצא פריך וטעים מאוד. אני כותבת במיוחד לאלו כמוני שאולי עשויות לחשוש אחרי לישת הבצק – זה ממש קל וכדאי. כל המגש נגמר!!! תודה ומגיע לך ענק על תשומת הלב שאת נותנת לכל התגובות
    שאלה – לדעתך ניתן להקפיא אותה אם אני מכינה כמות גדול יותר??? אולי לפני האפייה השנייה כדאי יותר?

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    דצמבר 15th, 2010 at 06:34

    מאיה יקרה
    אם קראת את המתכון? לא צריך היה להוסיף קמח.
    כתבתי במפורש שהבצק יוצא דביק מאד ויש למרוח אותו עם כף על התבנית. ל א ל ש י ם את הבצק הזה.
    אשמח שתכיני שוב לפי ההוראות המדוייקות שלי ותכתבי לי את חוות דעתך. תודה

    לא יודעת לגבי הקפאה. צריך לנסות להקפיא חתיכה ולבדוק.

    בכל אופן,למרות השינויים שלך,שמחתי שאהבתם . יום נפלא עם חיבוק

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת רחלי.ג.:
    2 בפברואר 2011 בשעה 11:05 (לערוך)
    בוקר טוב לכולן!

    אתמול בערב הכנתי את הבצק, וכדי שלא ידבק הוספתי קצת שמן, שפכתי שמן קנולה רגיל על השיש ואז לשתי את הבצק, וככה מנעתי את ההידבקות.
    עשיתי לילדים פיצות אישיות, חילקתי לכדורי פינג-פונג ופתחתי כל כדור, מרחתי ברוטב ושמתי גבינה צהובה. יצא טעים טעים!
    וכמובן במקביל הכנתי את סמבוסק הגבינות המדהים (פירגה כבר שיבחתי אותך גם בסמבוסק המדהים), הכל יצא טעים מאוד וכולם "ליקלקו" את הידיים.
    תודה וממליצה בהחלט בחום.

    אוהבת,

    רחלי.ג.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    פברואר 2nd, 2011 at 11:23

    רחלי הי,
    למעשה הכנת בצק אחר
    שלי דביק ואפשר למרוח אותו על התבנית ר ק עם כ ף.
    אבל בכל זאת אם יצא לך טוב אז אני שמחה.
    תודה על המחמאות וההמלצות החמות

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת רחל עיני:
    6 ביוני 2011 בשעה 15:52 (לערוך)
    אחורי צהריים טובים לך פירגה יקירתי
    הכנתי את הפיצה היום ויצא מעולה!!!!!!!!!!וטעים מאוד בטוח כולם ילקקו את הידיים.
    אין כמו המתכונים שלך
    מחר הולכת להכין המון מהמתכונים שלך
    סבבוסק ופשטדת ברוקלי ועוד………………
    חג שבועות לבנבן וניפלא לך
    ממני בהמון המון הערכה ואהבה
    רחלי

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    יוני 6th, 2011 at 16:02

    רחלי,גם אני בטוחה שיתלקקו
    תהני מהמאכלים שהכנת ותעדכני אותי גם בהמשך.
    חג שמח ונפלא ובעיקר טעים לכם

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת אילנה:
    24 ביולי 2011 בשעה 20:19 (לערוך)
    הבצק אינו מכיל חמאה או שמן?האמת, פחדתי להכין ללא שום שומן.
    אשמח לקבל תגובה.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    אוגוסט 2nd, 2011 at 18:35

    אין כלום למעט מה שכתבתי.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת נעמה:
    2 באוגוסט 2011 בשעה 18:23 (לערוך)
    היי פירגה,
    לאחר שבשבוע שעבר הכנתי את פיצת הבית שלך והיא יצאה מ-ע-ו-ל-ה…
    היום אכין את הפיצה הזו..
    שאלה לי: אפשר למרוח על הפיצה רוטב לפי המתכון שלי או שמומלץ דווקא את הרוטב של מתכון זה…?
    אוהבת את המתכונים הנפלאים שלך!!!

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    אוגוסט 2nd, 2011 at 18:35

    נעמה כל רוטב מתאים פה.

    תהני ותספרי לי אם אהבת.

    אגב, כשאת מחמיאה למתכון מסויים,אשמח שהוא יהיה מתחת למתכון עצמו כדי שכולם יראו שלמתכון יש תגובות.
    זה חשוב לי מאד,בעיקר אם הכינו אותו.
    תודה מקרב לב

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת sharon:
    8 באוגוסט 2011 בשעה 23:40 (לערוך)
    היי פירגה.אני מכינה את הפיצה ושמתי לב שיש רק קמח ואשל,זה נכון?רק את זה? נשיקות

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    אוגוסט 9th, 2011 at 05:59

    שרון
    בדיוק. ומלח לטעם.
    תהנו

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת מדלן:
    9 באוגוסט 2011 בשעה 08:14 (לערוך)
    אני עשיתי את זה עם "יוגורט שומרון" שהוא סמיך או לחילופין 2 יוגורוט ואחד שמנת חמוצה 9% הבצק יוצא הרבה יותר טעים

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    אוגוסט 9th, 2011 at 09:05

    מעולה.
    תודה רבה

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת שי לי:
    16 באוגוסט 2011 בשעה 19:02 (לערוך)
    פירגה ערב טוב!
    הכנתי את הפיצה וברגע זה ילדיי אוכלים, רציתי לומר לך שהפיצה משהו!!!
    אין לי מילים!
    ההכנה הייתה קלה מאין כמוה(ומהירה), והטעם משגע,
    אני מאמצת את הפיצה הזו!!!
    נקווה שהילדים ישאירו גם לי ולבעלי משהו…
    תודה לך את אלופה!!!
    שי לי.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    אוגוסט 16th, 2011 at 19:29

    שי לי,זו פיצה אליפות. תודה רבה על המחמאות.
    העברתי אותה כבר לכל המשפחה והחברים ואני שמחה שעכשיו גם אתם נהנים ממנה.
    את המלית אפשר לגוון וכל פעם לעשות פיצה חדשה.
    תהנו

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת דנה:
    25 באוגוסט 2011 בשעה 08:12 (לערוך)
    שלום,
    רציתי לדעת האם מישהו יודע מה המקבילה של גיל/אשל בארה"ב. אין לנו פה. האם אפשר להשתמש ביוגורט במקום? מה הכמות של 3 מיכלים? 600 מ"ל?
    תודה

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    אוגוסט 25th, 2011 at 10:07

    דנה,יוגורט מעולה ונפלא =600 מ"ל

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת משתמש אנונימי (לא מזוהה):
    6 בפברואר 2012 בשעה 18:40 (לערוך)
    כמה זה כוסות קמח רגיל? ולהוסיף אבקת אפיה?

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    פברואר 6th, 2012 at 19:01

    שקית קמח תופח=1/2 2 כוסות קמח רגיל+שקית אחת אבקת אפיה

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    שרית Reply:

    פברואר 6th, 2012 at 20:09

    תודה רבה עשיתי כבר את פיצה הבית שלך והיא פשוט מעולה!!!!!
    שבוע הבא בעז"ה ננסה את המתכון הזה
    שוב תודה רבה…..

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    פברואר 6th, 2012 at 20:23

    שרית ערב טוב
    הכוונה בדיוק כזו שתכיני את כל הפיצות ותגווני לבני משפחתך. אין אצלי מתכון אחד שאני אוהבת או מכינה,הכל טעים והכי כיף זה לגוון.
    לבריאות והמשך טעים.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת קרן:
    15 במרץ 2012 בשעה 10:46 (לערוך)
    היי פריגה,
    יש אפשרות להכין את זה בפסח עם קמח אוסם תופח כשר????????????

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    מרץ 15th, 2012 at 11:20

    צריך לנסות כמובן.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת גיל:
    16 באפריל 2012 בשעה 22:31 (לערוך)
    היי פירגה
    התלבטתי ובסוף ניסיתי.עשיתי בדיוק לפי ההוראות. בשימוש עם 3 אשל ו350 גרם קמח+שקית אפקת אפיה של 10 גרם.
    אחרי 25 דקות ב175 – הוצאתי את המגש מהתנור כדי לשים את הגבינה והתוספות והרוטב עגבניות , אבל איך שהוצאתי כל התפיחה שנראתה יפה בתנור, קרסהההההה.
    לא ייחסתי חשיבות ושמתי הכל ואז החזרתי שוב לתנור ל25 דקות ,אבל יצא שכבת בצק תחתונה שהיא ממש במרקם של גומי ודקה מאוד ללא אפשרות .איכשהו אכלתי אבל מאוד התאכזבתיץ בתמונה כאן זה נראה בצק עבה ופריך. השתמשתי במגש כמו שציינת .

    איפה טעיתי ????????

    תודה

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    אפריל 17th, 2012 at 05:54

    גיל,אופן ההכנה מדויק ומוצלח. זו פיצה קלה מאד להכנה ואין אפשרות לטעות.
    תעשה שיעורי בית ותראה איפה טעית.
    בהצלחה להבא.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת לירז:
    22 באפריל 2012 בשעה 14:41 (לערוך)
    היי, רציתי לדעת אם ניתן להמיר את האשל לשמנת חמוצה?

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    אפריל 22nd, 2012 at 16:09

    לירז,לא ניסיתי ואין לי תשובה.

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    מאת סיגלית:
    31 ביולי 2012 בשעה 15:47 (לערוך)
    פיצה מדהימה!!!!! ממליצה בחום תודה לך you are the best!

    [הוספת תגובה]

    [Delete] |

    פירגה Reply:

    יולי 31st, 2012 at 16:08

    הי סיגלית
    עונג לי לקבל עוד תגובה ופירגון לפיצה המדהימה הזו.
    מי שעוד לא הכין,הזדמנות להכיר. שווה כל ביס.
    חן חן והמשך שבוע נפלא.

    [

  26. פירגה יקרה,
    כול הכבוד על המתכון נטעים של הפיצה ללא שמרים.
    פיצה זו כבר הכנתי וכעת מכינה אותה בפעם הרביעית:

    והפעם, בקערה ערבבתי 3/4 כוס מים עם קופסת רסק -עגבניות קטנה ,
    כף רוטב צ'ילי מתק-חריף, ו-2 כפות קטשופ,וכפית עם פרוסות דקות של שום.

    הוספתי פלפל אדום מתוק- אותו חתכתי לקוביות קטנות,
    וקוביות מ-2 עגבניות,
    ו-2 כפות טבעות זיתים- ירוקים מגולענות.

    הכול עורבב בקערה והועבר למחבת,ל-10 דקות עד לצימום הנוזלים.
    בינתיים חלפו 20 דקות לאפיית הבצק,
    בעזרת כף העברתי את הרוטב שבמחבת מעל הבצק שבתנור,
    פיזרתי מלמעלה גבינה צהובה וזיתים שחורים .

    אפייה של עוד 20 דקות ביחד .
    ויצא פיצה נ ה ד ר ת !!!

  27. היי פירגה
    הבצק נפלא ,עירבלתי אותו מעט במעבד המזון ,
    ריפדתי את התבנית בניר-אפייה ואפיתי בחום טורבו 25 דקות,

    בישלתי את הירקות והטונה שבמתכון ,(ללא הבצל),
    וגם הוספתי קוביות קטנות של 1/2 גמבה.
    3 פרוסות של גבינה צהובה,הנחתי על הבצק החצי אפוי,
    ומעל הגבינה שפכתי את הירקות שבושלו 5 דקות,פיזרתי זיתים, ומעליהם גבינת פרמזן מגוררת.

    הבצק האפוי היה טעים מאוד,
    וכול הכבודה שמעליו התמזגה נפלא בטעם של הטונה.

    יופי של מתכון ,כול הכבוד פירגה,
    מאוד קל להכנה וגם מאוד טעים .

    • ערב טוב יעל
      אני שמחה שגם אצלכם התלהבו מהפיצה שלנו.
      לבריאות ובאהבה smile גדולה.

  28. חבל על הזמן הכנתי את הפיצה יצ smile א מעולה טעימה ומהירה כל הכבוד פירגה . אני מאוד אוהבת צאת המתכונים שלך .

    • ליז,את נהדרת.
      מקווה שתמשיכי להכין ולהנות ביחד איתי.
      תודה רבה לך והמשך יום נפלא ושקט. smile

  29. היי פירגה

    האם חייב לאפות את הבצק לפני?
    האם אפשר לשים את הגבינה הצהובה רק על הרוטב?

    תודה

    • יונית הי,
      חובה לאפות לפני.
      את יכולה לשים רק חופן גבינה ואת היתר למעלה.
      בהצלחה והנאה. smile

  30. אם אני מכינה פיצה טונה גם צריך לטגן אותה יחד עם הבצל?
    אני לא מוסיפה גבינה.
    אני חייבת לנסות :lol:

  31. היי פירגה,,
    מאוד מוזר שנפגשתי במתכון לאותו בצק בדיוק ללא שמרים,
    אצל מרתה ,(בתוכנית האמריקאית מהטלביזייה).

    בדיוק בול אותו הבצק עם יוגורט, וללא צורך בשמרים.
    וכול הזמן חשבתי שזה מתכון הבצק המקורי שלך.

    אגב ,
    ראיתי עוגת תפוחים בבלוג של מישהי אחרת, אשר ציינה כי במקרה הכינה משהו מקורי משלה,
    כי היו לה תפוחים מיותרים המקרר, ואני אתמול מצאתי את אותה עוגה בדיוק, בחוברת מתכונים הולנדית .
    האם זה ייתכן ,
    כזה צירוף מיקרים מדוייק ?

    • הי דניאל יקר
      זה מתכון משפחתי ישן מאד בטוח שלפני שמרתה נולדה.
      אני אישית בת 65 ומכינה אותו לפחות 35 שנה.
      מה שהולחך באתרים בעולם לא בשליטתי .
      מצאתי גם מתכונים שלי אצל קארין גורן.אז מה עלי לעשות?
      שיהיו כולם בריאים ויהנו בכיף שלהם.

      המתכונים שלי מתכונים מימי סבתא שלי ואמא שלי ויש לי את כל המחברות שלהן.
      ובכלל,אני לא מבקשת מאף אחד להאמין לי או לא.
      אני אמשיך להכין לפי המתכונים שלי ושל משפחתי באושר ועושר.
      והמחשבות שלך בהחלט מחשבות בריאות.תמשיך כך.

      smile

    • למה חשוב לך מי מקור המתכונים? הכיני להנאתך כל מתכון, מבלי "לחקור" ןלהוכיח של מי המתכון.

  32. היי פירגה,
    קודם כול יז לך מתכונים נפלאים,
    אבל,
    פשוט רציתי להבהיר את הנושא,
    מכיוון שבחלק מהמתכונים נתקלתי בעוד אתרים ,
    בשמות של בעלי בלוגים אחרים,
    שטוענים שלקחו אותם מתוכניות בטלביזיה,
    וזה היה אצלך הרבה מקודם באתר.
    בכול מקרה,
    שיהיה שבוע נפלא וטעים ,כמו שאת יודעת להכין.

    • או קיי,הבהרת יפה.
      באתר שלי הכל חוקי ורוב המתכונים מראשי,ביתי ומששולתי.
      כשהמתכון מועתק או מובא מבחוץ זה מצויין בר א ש י ת ו ולא באותיות קטנות בסוף המתכון כפי שמופיע בהרבה בלוגים אחרים.
      המשך הנאה ושיהיה תמיד טעים smile

  33. פירגה
    כול הכבוד !!!
    אחלה שלך מתכון.
    למי שעדיין לא הכין,
    הפיצה טעימה מאוד !!!!!!!!!!

    מאז המתכון הזה,
    כבר לא קונה בחוץ,
    מאפה מעולה קל הכנה, וממשמ וצלח.
    מיד רוצו להכין ,והצלחה מובטחת.

  34. שלום פריגה אפשר במקום אשל שמנת חמוצה? ואם מכינים עם קמח רגיל לשים אבקת אפיה?

  35. היי פירגה

    שמחתי לגלות את האתר כל הכבוד על היצירתיות!
    רציתי לשאול האם הפיצה הזאת ניתנת להקפאה?

    תודה

    • תודה רבה והי שלומית,למעשה אפשר עם כל מילוי להקפיא. אולי למעט נקניק.
      המשך טעים smile

  36. עצה / בקשה
    3 מכלי אשל, לכמה גרם סה"כ, לצערנו היצרנים משנים את האריזות ל הזמן והסיבה ידועה למה, עד לא מזמן גביע אשל היה 150 גרם ועכשיו הוא 200 גרם, כלומר אם הכוונה לפי האריזה הישנה אז ישנו הבדל של 150 גרם וזה די הרבה עבור 350 גרם קמח
    אשמח לתגובה בנושא
    פז

  37. פירגה היקרה,

    הפיצה נהדרת! הכנתי נטול גלוטן, עם קמח תמי והוספתי שקית אפייה אחת. הבצק יצא נפלא!
    הילדים נהנו להכין ולזלול smile
    תודה :lol:

    • יעל הי,
      אני שמחה מאד לקרוא שהכנת עם השדרוג ושאהבתם.תודה לך. תהנו ושבת שלום.

  38. זה אחד הבצקים היותר מופלאים שיש!! הכנתי לארוחת ערב לאורחים שבאו ויצא מ ו ש ל ם! לא להאמין. תודה רבה לך פירגה. את מושלמת כמו הבצק.

    • הי מירי
      להאמין בהחלט שיש דברים כאלה מופלאים .
      אנחנו מכינים את הפיצה כבר עשרות שנים.
      smile תודה מתוקה

  39. היי פירגה,
    מתכון מעולהההה:] נוסה והפך ללהיט!!

    האם ניתן לעשות מבצק זה גם מעין מאפים קטנים כמו בורקס? פשוט במקום לאפות כפיצה להשתמש בבצק כבסיס לבורקסים?

    תודה,
    שיר.

  40. היי פירגה,
    אני רוצה להכין היום לארוחת ערב… הנסיכה שלי הזמינה פיצה ! smile
    האם אפשר להשתמש בשמנת במקום אשל??
    האם אפשר להקפיא את הבצק (חלקו) לפני אפיה?

    • אירית,שמנת/אשל זה שונה במרקם אז אני לא בטוחה.גם לגבי הקפאה אני לא יודעת כי לא ניסיתי.

      זו פיצה שמכינים ומיד אוכלים.לא נראה לי אחרת. smile

    • הכנתי ! השתמשתי ב2 גיל ואחת שמנת 9% ובסוף לא היה צורך להקפיא… smile
      הנסיכה אהבה :-))
      2 שאלות:
      * הפיצה/בצק אמור/ה לצאת רכ/ה? (או שהייתי צריכה עוד להשאיר בתנור)
      * למרות ששימנתי את התבנית הבצק נדבק לתחתית והיה צורך לגרד אותה מעט. האם יש צורך להבא בנייר אפיה?

      • אירית
        כמו שכתוב התבנית צריכה להיות משומנת (כדאי לשמן היטב שלא יידבק) גם אם את שמה ניר אפיה כדאי לשמן גם אותו.
        להעביר את הבצק בעזרת ידיים משומנות. להדק אותו לתחתית התבנית.
        כדאי להיצמד למתכון ולא להשתמש בשמנת.
        הפיצה אחרי אפיה יוצאת בדיוק במרקם של חלה.
        תנסי שוב ואני מקווה שהתוצאה תהיה כיד המלך ;) :lol:

  41. הכנתי את הפיצה לארוחת חג השבועות וכולם ליקקו את האצבעות.
    הבצק יוצא תפוח כאילו שיש בו שמרים.
    מתכון ממש מוצלח :lol: :lol:

  42. זו הזדמנות נהדרת להודות לך על אתר ומתכונים מעולים…. לגבי הבצק , אם אני רוצה בסיס פחות בצקי כדאי להשתמש בקמח לא תופח ? קמח רגיל ללא אבקת אפיה? מישהו ניסה?

    • תודה רבה וערב טוב, לא ניסיתי אחרת,לכן,אין לי תשובה.
      ,אגב, ככל שהתבנית תהיה גדולה יותר , הבצק יצא דק יותר אבל לא דחוס.
      מקווה,שנמשיך להנות ביחד smile

להגיב על מרגלית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *