d79cd796d7a0d799d794 d7a4d798d7a8d799d795d7aa - לזניה גבינות ופטריות

לזניה גבינות ופטריות

d79cd796d7a0d799d794 d7a4d798d7a8d799d795d7aa 300x225 - לזניה גבינות ופטריות

לזניה גבינות ופטריות-פירגה

תבנית 34X38X5 או ליותר שכבות בתבנית 27X33

מצרכים ללזניה:
חבילה דפי לזניה 500 גרם ללא בישול מוקדם
300 גרם פטריות שמפיניון טריות
2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דק
4 כפות שמן קנולה
2 חבילות גבינה "טוב – טעם"
2 כוסות גבינה צהובה מגוררת
גביע יוגורט ביו 3%
קופסה טל וטרי עגבניות כתושות –400 גרם
קופסה קטנה רסק עגבניות
מים (לשמור את הקופסה הריקה של טל וטרי ולמלא בה מים)
מלח
פלפל שחור
טימין
אורגנו
אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
1. לשמן את התבנית.
בקערה אחת לערבב את הגבינות והיוגורט ולתבל רק במלח ופלפל שחור –לטעום ולשפר (הגבינות יהיו במרקם קשה – לא להוסיף כלום).
2. במחבת גדולה ועמוקה- לטגן את הבצלים בשמן ולהזהיבם. להוסיף את הפטריות ולהקפיץ עד שאין נוזלים.
3. להוסיף למחבת את תכולת קופסאות העגבניות והרסק. למלא מים בקופסה הגדולה של טל וטרי עד למעלה ולצקת למחבת. לתבל בכל התבלינים ולטעום. לשפר טעם.
לתת רתיחה אחת ולסגור את הלהבה.
סידור התבנית:
מתחילים עם מצקת רוטב בתחתית התבנית ומסדרים לפי הסדר: עלי לזניה שוב רוטב וגבינה וממשיכים באותו הסדר.
להוסיף כוס מלאה מים לרוטב שנשאר ולערבב לקבלת רוטב דליל.
לצקת את הרוטב על כל הלזניה שיכסה את כולה, אחרת הלזניה תתייבש.
להניח ניר אפיה ברפיון. להכניס לאפיה בחום 175 למשך כשעה.
לפני הארוחה להסיר ניר כסף
לחמם תנור מראש לחום 175 מעלות.
לצפות בגרודת גבינה צהובה נוספת בכמות של כוס וחצי או שתיים ולאפות 10 דקות או יותר עד שהגבינה תימס והלזניה תתחמם.
מחכים 3 דקות ומגישים.
תהנו

11 תגובות על “לזניה גבינות ופטריות

  1. פרגה יקרה,
    יש לי שאלה. אני מכינה את הלזניה עפ"י הוראותייך. תמיד בשכבה העליונה הלזניה מקבלת גלים. ואני רואה נשים שמצלמות את הלזניה שלהן, ואצלם הלזניה תמיד ישרה. את יודעת מה הסיבה שאצלי זה תמיד יוצא גלי?
    במקום לשים נייר כסף שלפעמים גם יכול להידבק, כשהלזניה מאוד גבוה. אני שמה תבנית אלומניום חד פעמית הפוכה…. זה פטנט מעולה.
    תודה לך על כל המתכונים הנפלאים שממשיכים לככב במטבח שלי, למרות שכיום יש בפייסבוק הרבה אתרי בישול חדשים. אין על המתכונים שלך :lol: :lol: :lol: :lol: שולחת לך חיבוק

    • מירי יקרה בקר טוב,
      מה רע בגלים? זה יותר יפה ומרשים… ;) :lol: אני לא יודעת מה הסיבה.
      הפטנט של התבנית ההפוכה מוצא חן לי מאד. תודה רבה.
      שנמשיך להכין,לפנק ולהתפנק מהמתכונים הטעימים.
      באהבה smile

    • הכנתי את הלזניה עם גבינות ופטריות אבל במקום רוטב עגבניות
      שמתי רוטב בשמל. זה יצא כל כך טעים. יבורכו ידייך.

      • הי דייזי,אהבתי את ציפוי הבשמל. בלזניה תרד שבאתר יש ציפוי נפלא לבשמל.אגב, למאכלים בשריים אפשר להכין בשמל על בסיס מים ועדיין יוצא נפלא.
        שבת שלום וטעימה לכם smile

להגיב על דייזי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *