d792d791d799d7a0d795d7aa d7a4d7a8d795d7a1 800x600 300x225 2 - פשטידת גבינות עם פסטה

פשטידת גבינות עם פסטה

 

d792d791d799d7a0d795d7aa d7a4d7a8d795d7a1 800x600 1 - פשטידת גבינות עם פסטה

אם אתם רוצים גבינות אחרות יותר מתובלות,אין בעיה להמיר. את הגבינות עדיף לקנות במעדניה שבסופר ואז בוחרים את אחוזי השומן שמתאימים לכם.
העדפתי לאפות בתבנית הגדולה של התנור בכוונה שלא תצא גבוהה במיוחד ולמעשה נקבל ריבועיות/ חיתוכיות טעימות.

מצרכים:
500 גרם פסטה פרפרים פרפלה (אני מניחה שכל פסטה טעימה לפשטידה הזו)
4 ביצים ג ד ו ל ו ת
בצל קצוץ מטוגן בכפית שמן
250 גרם גבינה צהובה מגוררת
350 גרם פטה/בולגרית
250 גרם קוטג' או צפתית רכה
1/4 כוס קטשופ מעורבב עם כף סוכר חום
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה:
הפסטה מבושלת לפי הוראות היצרן בדיוק לפי הזמן הנקוב על האריזה. מיד לסנן ולשטוף.
שמים בקערה את כל המרכיבים כולל הפסטה.
לצקת לתבנית ענקית של התנור משומנת בשמן זית .
חשוב: לרסס את פני הפשטידה ב נ ד י ב ו ת בשמן זית ממש לפני שמכניסים אותה לתנור לאפייה.
אפיה בחום 175 כ-50 דקות.  החלק העליון יוצא קריספי,אם אתם מעדיפים שלא,פשוט ברגע שהפשטידה מתחילה לקבל צבע הניחו עליה ניר אפיה ברפיון והמשיכו באפיה כרגיל.

"טיפ"
לא חובה אבל….אתם מוזמנים לגוון בתוספות לטעמכם: תירס,ירק מבושל מכל סוג,אפונה,זיתים, תרד, טונה,ובקיצור,כל מה שאתם רוצים לשידרוג. אפשר גם להוסיף תבלינים יבשים כמו :  אבקות מרק, אורגנו , טימין, שמיר, פטרוזיליה.d792d791d799d7a0d795d7aa6 800x600 300x225 1 - פשטידת גבינות עם פסטה
תהנו

53 תגובות על “פשטידת גבינות עם פסטה

    • תרשי לי להעיר דבר חשוב – פסטה לא שוטפים לאחר הסינון.
      הפשטידה מוצלחת וטעימה. תודה.

      • דייזי שלום
        תודה. זה מאד חשוב. אני לא מסננת אף פעם בעיקר בהכנת פסטה.
        אבל יש פשטידות שאני מוצאת לנכון כמו זו לסנן והתוצאה יותר טעימה.
        לשיקולך איך להכין smile

  1. פירגה ערב טוב.
    יצא טעים ממש ללקק את האצבעות, עושה חשק לעשות שוב.
    תודה מוריה.

  2. בוקר טוב
    בידיוק הבוקר חיפשתי פשטידה כזו
    האם אפשר לשחק עם כמות הגבינות
    אין לי בבית בדיוק את הכמות?
    תודה
    המתכונים שלך נפלאים

  3. וואו פירגה, הכנתי אותה הבוקר ולא נשאר כלום!
    היא היתה ממש טעימה, חשבתי שהיא תאכל בצהרים, אבל אני רואה את בעלי ואת הילדים
    הולכים וחוזרים מהמטבח כל הבוקר וכל פעם גונבים חתיכה.
    אני הוספתי תירס, הילדים שלי מאוד אוהבים גיווני מאפים עם תירס.

    תודה אישה יקרה,

    רחלי.ג.

    • רחלי זו ממש פשטידת זלילה ;) חהחהחהחהחהחה ואני מבינה לליבם של בעלך והילדים.
      שולחת חיבוק ותמשיכו להנות smile

  4. פריגה שלום,
    האם הקטשופ והסוכר נותנים לפשטידב גוון מתקתק או שהמתיקות נבלעת? לפי הכמויות אני מניחה שהתוספת שלהם היא "ברקע", השאלה באיזה רקע מדובר?…
    תודה, נעמה

  5. פירגה ערב טוב.
    פשטידה קלה ומאוד טעימה.
    אצלי אהבו אותה מאוד הילדים וגם המבוגרים..
    אני מוכרחה לציין שהיא התחסלה לפני המאכלים האחרים שהיו על השולחן.
    מומלץ מאוד.
    תודה פירגה.

  6. פירגה יקירתי!
    אני מכינה פשטידה זו באופן די קבוע (בסגנון דומה). זה פשוט להיט. :lol: בעיקר עם תוספת פטריות טריות. בתקופת החרם על הקוטג', הוספתי גבינת עיזים לבנה (לא חשבתי על צפתית) וזה יצא מדהים.
    כיף של מתכון
    smile smile smile

  7. פירגה שלום רב!
    את מאד מוערכת אצלי.
    בצר לי שלא מצאתי המלצה בשום מקום אני פונה אליך.
    שאלתי לגבי דגים ממולאים (גפילטעפיש) כאשר נשארות לי קציצות הקפאתי עם רוטב והפשרתי ע"י הרתחה אחת והמרקם לא טוב מתפורר.
    האם מתוך נסיונך העשיר יש לך המלצה
    בתודה
    בליץ שרה

    • לפפילטא פיש מוקפאים ממולץ לבשל ציר חדש ולאחר ההרתחה
      להכניס את הדגים הקפואים ולתת לזה להתבשל 1/2 שעה. יצא מעולה.
      מתוך ניסיון של הרבה נשים מהמגזר החרדי.
      בהצלחה!!! :lol: :lol:

    • הי שרה אני רואה שבננה ענתה לך.
      גם אמא שלי מקפיאה את הקציצות בלי רוטב. כשהיא רוצה להגיש שוב,היא מכינה רוטב חדש ומבשלת את הקציצות ברוטב החדש.
      יוצא טעים מאד.
      smile

  8. זוהי פשטידה מעולה.
    אני עושה אותה הרבה בלי בצל מטוגן ומוסיפה קופסא קטנה פטריות וזה ממש נפלא.
    אפשר להוסיף כרוב קצוץ מאוד משבח את הטעם.
    אני עושה בלי קצ'ופ חבל לי על הקלוריות. :lol: :lol: :lol:

  9. את ממש אבל ממש גדולה מהחיים. כל מתכון שלך פ צ ץ. אני גם מתיחסת ונהנית מאד מהתגובות….
    רציתי לשאו לאיך להכניס את הגבינה הבולגרית. האם לגרד או סתם אפשר לפורר במזלג? אני באמצע הכנת נפשטידה ומחכה לתשובתך המהירה

    • רחל יקרה
      זה ממש לא משנה איך הכנסת את הגבינה גם כך וגם כך יצא מעולה.
      תהנו מהפשטידה וערב נפלא לכם smile

  10. באמת יצא מעולה. קצת התפורר לי.אבל אנירואה שגם בתמונה שלך זה לא פשטידה שניראת אחידה כמו עוגה. העיקר שהטעם גן עדן. מה הכוונה שלך לזלוף למעלה כמות של שמן זית? תודה תודה לך אשה גדולה שעושה לנו כל יום שמח…….

    • רחל שלום.דווקא לי יצאה מאד אחידה ולא התפוררה לי בכלל.
      אני שמחה שאהבתם אותה.שיהיה לבריאות
      smile

  11. שאלה הקשורה לגבינות:
    האם לדעתך או מנסיונך הרב ניתן להקפיא את הגבינות הבאות:
    1. גבינה צפתית-5%. 2 . גבינת עיזים- פרומעז. 3 . גבינה בולגרית-5%. 4 . גבינת פטה.
    מה ניתן? מה לא ניתן?
    תודה על תשובתך

    • מוטי,אין לי נסיון,אבל אני חושבת שניתן להקפיא ר ק גבינות צהובות. שווה בירורים נוספים.
      יום טוב smile

    • שרי, אם לא תרססי יצא יבש.את יכולה לשים גושים קטנים של מרגרינה.
      תהנו smile

  12. אתמול היה לנו דיון בבית על האתר הניפלא שלך. כולם החליטו שאת אשהמיוחדת שמטרתה לעשות לנו את החיים נעימים ומענינים. היה לנו ויכוח אם את עושה זאת לפרנסתך. אני טענתי שיש לך הרבה מודעות בצד המתכונים אך עכשיו אני רואה שלא כך הדבר. העיקר כולנו מפרגנים לך וטוענים שאין כמוך.הפשטידה נחטפה אתמול.מצטערת שלא נישאר לי אפילו פירור אחד עבורך. אני ממליצה לשים ניר אפיה, כפי שכתבת, ברגע שרואים שהפשטידה מזהיבה למעלה. כי היא קצת התקשתה. אוהבת אותך ומחכה כל יום למרשמך. smile smile smile smile

    • רחל,זו המטרה ולא אחרת.לעשות לי ולכולנו את החיים טעימים,קלים ושיהיה תמיד חשק להכנס למטבח ולהכין משהו. ושבטוח יצא משהו טעים ;)
      תמשיכו להכין ולהנות. smile כמוני.

      לגבי הפשטידה,
      אם מרססים היטב בשמן לפני שמכניסים לתנור,היא לא מתייבשת. למרות שהחלקים הקריספיים הם הכי טעימים בעיני smile

  13. :lol:

    הפשטידה קלה מאוד להכנה, שידרגתי אותה עם שמיר ופטרוזיליה, והוספתי שום כתוש…בקיצור מעולה !!!

  14. היי פרגה יקרה
    מאחר ובעלי לא אוהב קטשופ,
    לא הוספתי קטשופ, ולמרות זאת יצאה פשטידה מעולה = 10, כפי שהחברה אומרים :lol: :lol:
    האם את ממליצה להוסיף משהו – במקום ?
    מה שהצלחתי ללמוד ממך במהלך השנתיים האחרונות, לא למדתי מאף אחד במהלך כל חיי….
    עברתי את גיל 60.
    אוהבת אותך על כל מה שאת עושה עבור כו…..לנו וגורמת לנו רק טוב.
    יישר כח וסוף שבוע נעים smile smile

    • בקר אור מירי
      אם יצא טעים אל תשני כלום
      לבריאות ותודה ענקית מקרב לב smile

  15. שלום פירגה , אני מתה על האתר שלך!
    שאלה קטנה לי אלייך- האם ניתן להחליף את הקוטג' בגבינה לבנה סקי? פשוט נגמר הקוטג'…
    תודה וערב נפלא!
    smile

  16. ניראה לי שאני הולכת להכין את הפשטידה הזו. פירגה האתר שלך מדהים! אני נוהגת לבקר בו מיד פעם ותמיד מוצאת בו עיניין ושימוש. תודה רבה לך! smile

  17. שלום פירגה,
    שוב תודה רבה על האתר המדהים שלך!
    עשיתי עכשיו את הפשטידה והיא יצאה מעולה מעולה!
    בעלי ואני מלקקים את האצבעות!
    אבל יצאה כמות מאוד גדולה בשביל שנינו,
    כמה זמן את חושבת שזה יכול להחזיק במקרר ולהיות טוב?
    האם עדיף להקפיא?
    תודה רבה!
    smile

  18. שלום פירגה,
    תודה על המתכונים המקסימים!!
    האם זה בסדר להשתמש רק ב2 ביצים? זה מה שנשאר..

להגיב על רחלי.ג. לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *