d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d792d791d799d7a0d794 - פשטידת ברוקולי וכרובית עשירה בגבינות

פשטידת ברוקולי וכרובית עשירה בגבינות

 d791d7a8d795d7a7d795d79cd799 d792d791d799d7a0d794 - פשטידת ברוקולי וכרובית עשירה בגבינות

ברוקולי וכרובית
שילוב של 2 הירקות האהובים עלי בתוספת גבינות טובות

בשיטת ערבב ואפה

עושה את החג טעים ומהנה.

המצרכים לקערה:
בצל אחד בפרוסות חצויות – לטגן לפני כן בחלק מהשמן או החמאה

5 ביצים קטנות
3 כפות גדושות קמח תופח
רבע כוס שמן או 50 גרם חמאה מומסת
לערבב ולהוסיף:
400 גרם פרחי ברוקולי מבושלים

400 גרם פרחי כרובית מבושלים (לא רכים מדי)
להוסיף 400 גרם גבינות:פטה, קשקבל,פרמז'ן.
מיכל שמנת מתוקה אפשר לבישול
להוסיף קורט אגוז מוסקט, מלח,פלפל
בוחשים בעדינות טועמים ומשפרים טעם
לפני האפיה לזרזף על הפשטידה מעט פפריקה אדומה מתוקה גרעיני חמניה/שומשום לצבע
אופים בחום 175 מעלות כ-45 דקות או עד לצבע זהוב חומי.
רצוי לאפות בתבנית עגולה גדולה משומנת .

 

"טיפ"
1. להשאיר פרחי ברוקולי וכרובית שלמים אבל מבושלים ורכים
במידה והפרחים ממש גדולים אפשר לחצות ל-2
2. ניתן לשלב בפשטידה גם בצל ירוק ופטרוזיליה טרייה קצוצה
תהנו

13 תגובות על “פשטידת ברוקולי וכרובית עשירה בגבינות

  1. פירגה, את נפלאה.
    עשיתי את הפשטידה אתמול, אירחתי את משפחתי לנר ראשון של חנוכה.
    כולם נהנו וביקשו את המתכון.
    יצא נהדר.
    חג שמח, חיזקי ואימצי.

    • בתיה חמדתי
      הכנת מלאן ;) מתכונים מהאתר והכל מוצלח.
      העונג גם שלי
      smile חג שמח

  2. פירגה שבוע טוב
    יש אפשרות להשתמש בגבינת טובורג במקום הקשקבל\פרמזן ? האם לדעתך יתאים סוג גבינה זה ?

    • גיל,אפשר אבל…..
      היא חסרת כל טעם וצריך להשלים טעמים בעזרת תבלינים ועשבי תיבול.
      היא יותר מתאימה לאפיית עוגות גבינה..

  3. אחלה ננסה..
    שאלה..
    הבלילה צריכה להיות סמיכה או דלילה ותר ? אני עושה לפי העין את הכמות של הברוקולי\כרובית כי אין לי משקל…ואם צריך סמיך ויוצא דליל , אז להכניס עוד קצת קמח תופח להסמכה?

    • גיל
      לפשטידות 1/2 כוס פתיתים מספיק כי זה מתעבה במשך האפייה. הבלילה לא צ"ל סמיכה ולא להוסיף קמח.

    • היי חניתה!
      נחמד לפנות אל מישהי בשם כמו שלי :P יש לי שאלה האם הפשטידה לא הגירה הרבה נוזלים בגלל השימוש בסנפרוסט? פעם אחרונה שהכנתי פשטידת ברוקולי משקית היו המון נוזלים בתבנית.

  4. שבוע טוב פרגי,
    האם אפשר לעשות את הפשטידה הנ"ל ללא שמנת וגבינות ? שתהיה פרווה.
    אם כן, מה אפשר להוסיף במקום?

    תודה רבה

    • טיטי,אפשר להשמיט את הגבינות ואם את רוצה תוסיפי קצת חומוס/טחינה מוכנים לטעם (כף)
      לא חובה.
      בהצלחה smile

להגיב על טיטי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *